Hae
Prime Life by Umppu

Elämäni koko totuus

Blogia kirjoittaessa tulee ainakin itsellä vastaan aina ne tietyt rajat minkä sisällä haluan kirjoittaa ja mitä haluan julkaista. Vaikka annan itsestäni blogilleni paljon ei se suinkaan tarkoita sitä, että annan tänne kaiken tiedon omasta elämästäni. Vaikka avoin olenkin niin se ei ole se koko totuus.  On asioita mistä en kirjoita koskaan, sillä koen niiden kuuluvan vain minulle tai perheelleni. Blogin kautta ihmisille välittyy tietynlainen kuva minusta ja moni kaverini onkin sanonut, että kun tuntee minut henkilökohtaisesti niin ymmärtää tekstit paljon paremmin ja tietää mitä niillä tarkoitan. Johonkin on aina vedettävä raja mitä kirjoittaa ja rajat ne on minullakin. Sain juuri kommenttia kuinka voisin hieman panostaa kuviini enemmän, johon vastasinkin että kirjoitan blogiani tiettyjen aikarajoitusten ehdoilla. Mulla on tämän lisäksi perhe, yritys ja koti ja kaikki juoksevat asiat.  En koe omakseni edelleenkään sitä tyyliä, että miettisin erilaisia kuvauspaikkoja ja kiertelisin kuvaamassa kuvia blogiini. Vaikka kauniit kuvat on usein tekstin kanssa hyvä juttu, niin siihen mulla vaan ei ole aikaa. Tuskin kirjoittaisin blogia ollenkaan, jos kokisin siitä todella kovia paineita. Mulla ei ole myöskään tilannetta, että mun on väkisin lähdettävä kuvaileen blogiini kuvia, koska laitan sinne niitä mitä on silloin saatavilla. Siinä samassa palutteessa oli maininta siitä, että blogissani on aina minun kuvia.

Kuvan paita TÄÄLTÄ*

Itse taas pidän erityisesti sitä, että jokaisella tarinalla on kasvot ja tykkään itse siitä että tiedän minkälainen tyyppi juttuja kirjoittelee. Koen tärkeämpänä ennemmin sen blogin sisällön kuitenkin kun ne kauniit joskus jopa todella epärealistiset kuvat, ja näissä blogeissa on harvemmin mitään yhtään syvällisempiä pohdintoja. Kuinka moni ihan oikeasti herää aamulla meikit kasvoilla, tukka laitettuna, miehen kaluspaita päällä ja syö kauniilta tarjottimelta täysin symmetriseksi leikattuja vesimeloninviipaleita croisanttien kera? Tarjoittimella on myö usein kauniita kukkia maljakossa. Se  on tosi elämän huijaamista :). Tykkään kirjoittaa ja jos minulla ei olisi lapsia ja tekisin vain tätä työkseni niin totta hitossa mulla olisi paljon upeampia kuvia, koska voisin käyttää siihen tunti tolkulla aikaa. Mulla varmaan olisi oma kuvaaja, joka kiertelisi kanssani pitkin päiviä ja hyvällä säkällä stylisti, kuka kampaisi ja meikkaisi mut aina nätiksi, mutta rehellisesti sanottuna jo ajatus on niin kaukainen että oikein huvittaa.

Mää haluaisin jotenkin sanoa ihmisille, että tietyllä tapaa some on todella epätodellinen paikka ja ihmiset haluavat luoda sen avulla tietynlaisen kuvan itsestään. Mua itseäni aina huvittaa kun seuraan vierestä ihmisten selfie otoksia. Jotkut saattavat ottaa lähes 200 kuvaa samasta tilanteesta ja niistä kuvista julkaistaan mahdollisesti se yksi kuva, missä tietenkin itse näyttää kaikista edukkaamalta. Ei siinä sinänsä mitään pahaa ole, mutta se kertoo jo jotain.  Mulla ei ole mitään salattavaa, enkä koita koskaan esittää jotain mitä en todellisuudessa ole. Kirjoitan asioita omasta näkökulmastani ja moni tulkitsee ne ehkä liiankin usein aivan väärin. Niinkuin olen jo aiemmin sanonut, että en voi aloittaa jokaista postausta pyytämällä anteeksi, sillä aina joku pahoittaa mielensä jostain. On se sitten mun uusi mekko joka on jonkun mielestä väärän värinen tai ei sovi mulle ollenkaan tai joku muu.. On hassua että ihmiset eivät osaa lukea asioita niin ettei aina joku loukkaannu. Jos kirjoitan jotain lapsista niin aina joku vetää kortin että tiedätkö kun mun lapsellani on koliikki ja ruoka-aine allergiat ja ihottumaa ja sitä sun tätä…ei osata ymmärtää että puhutaan yleisesti asioista jossa pääsääntöisesti oletetaan että kyseessä on normaali tilanne ja terve lapsi. En minäkään ole tyhmä ja tiedä että aina jos on jotain normaalista poikkeavaa niin tilanne on aivan toinen, mutta en voi joka kerta kirjoittaa niistä asioista.

Mulla on ollut todella värikäs elämä takana ja uskon että mitä vanhemmaksi tulee niin moni asia muuttuu tasapainosemmaksi. Itsetunto kasvaa ja se nuoruuden epävarmuus on kadonnut. Mun ei tarvi miettiä mitä muut musta ajttelee, koska sillä ei ole väliä. Mun ei tarvi olla joka suhteessa täydellinen. Mun ei myöskään tarvii esittää että mun elämä olisi täydellistä. Se ei ole joka päivä ihanaa ja elämyksiä täynnä, vaan se on suurimmaksi osaksi ihan tavallista perhearkea mitä todella moni elää. Meillä syödään ihan normaalia nakkikeittoa yhdessä perheen kanssa, niinkuin monessa muussakin perheessä.

Kaikilla ihmisillä on omat ongelmansa, eikä niitä ole aina todellakaan tarve tuoda julki. Jotenkin aina välillä tuntuu, että ihiset ottaa liian tosissaan jonkun yhden ihmisen mielipiteen. Oon aina sanonut, että mun kanssa saa olla eri mieltä, mutta sekään ei tarkoita sitä että mun pitäisi olla jonkun kommentoijan kanssa samaa mieltä. Mietinkin aina kuinka vakavasti joskus joku ottaa mun henkilökohtaisen elämän.

Jos on aiheita mitkä herättää tunteita niin tiedän, että aina niistä kirjoittaminen usein aiheuttaa tulvan kommentteja. Joskus vastailen niihin ja joskus en edes viitsi kun asia on lähtenyt ihan väärille raiteille ja se on ymmärretty täysin väärin. Se saattaa välillä mennä jopa joukkolynkaamiseksi ja kommentoijat tappelevat keskenään. Yksi sellainen aihe satavarmasti on imetys. Kaikilla on siihen oma mielipide mitenkä se kuuluu toteuttaa :).

Huomenna mä saan apua ja meille tulee aamusta kotiapu <3 ja illasta tulee vielä hetkeksi lastenhoitaja <3 Toukokuu on mun kuu <3 ja otan siitä kaiken irti

Lue edellinen postaus: Perhepeti ilman omaa tahtoa

Ja muista Biancaneven* verkkokauppaan alekoodi UMPPU mikä on voimassa 5.5.2017 asti -20%

-Umppu

 

 

 

 

4 kommenttia

 1. Julia kirjoitti:

  Itsekin olen miettinyt tätä somea ja kauhistelen sitä kun nuoret (jo varmaan 10v ylöspäin) seuraavat instagramista sun muualta kaikenlaisia bloggaajia ja muita julkkiksia joidenka some on täyttä huijausta. Voin vain kuvitella kuinka epärealistiset tavoitteet se antaa heidän elämään. Vaikka itsekin olen nuori (22v) niin tämä somen leviäminen kunnolla alkoi kuitenkin suunnilleen vasta silloin kun olin täysi-ikäinen. Toivottavasti ihmiset ymmärtäisivät että ihmiset ja oma onni on paljon tärkeämpää kuin mahdollisimman paljo seuraajia 🙁 eri asia siis kuitenkin ne jotka tekevät sitä työkseen. Sinulla on ihanan aito blogi, itse tätä ainakin luen tätä tekstien takia ja kauniita kuvia voi katsella sen kaltaisista blogeista ken tahtoo 🙂

 2. Ella kirjoitti:

  Minusta on hienoa, jos vielä löytyy bloggaajia, jotka kirjoittavat ja kuvaavat realistisesti sitä oikeaa elämää. Itselläni mennyt maku moneen blogiin kun kuvien kautta välittyy ”lavastetut” tilanteet. Hyvä esimerkki on nuo kukat. Moni käyttää kuvissa somisteena kukkia, jotka eivät ole maljakossa. Tuskin kenelläkään ns normaalisti on kaunis kimppu kukkia hotellin kylpyammeen vieressä tai siellä aamupalatarjottimella (tai edes sitä aamupalatarjotinta). Asian huomattuani aloin pohtimaan, että onko mikään muu kuvien ja tekstien takana aitoa vai onko suurin osa vaan blogin tuomaa kulissia ja markkinointia. Toivottavasti lukijat eivät ota paineita, että oman elämän tulisi näyttää samalta kuin bloggajien elämä, josta emme oikeasti tiedä mitään muuta kuin sen mitä sommiteltujen kuvien ja tekstien välityksellä saamme tietää. Vaikka blogiasi en lue kuin satunnaisesti niin pyydän, että pysyt aitona omana itsenäsi muiden mielipiteistä huolimatta. Blogiasi ei ole pakko lukea, joten tyytymättömät voivat siirtyä muualle. Sinun elämä, sinun näköinen blogi!

 3. Sanita Jussila kirjoitti:

  Jes, samaa mieltä kyllä pitkälti sun kanssa! 🙂 Omat kuvani tai videoni ovat minun näköisiä, on remppaa kotona ja ei meikkejä tai en ole miettinyt onko sohvatyynyt nyt täydellisesti aseteltu 😀 oikeastaan niitä ei edes ole 😀 Nautitaan juurikin tästä perustekemisestä ja elämästä! Kovasti tsemppiä teille ja sinulle ihanaa toukokuuta!! 🙂 Terkuin Sanita

 4. Emilia kirjoitti:

  Hyvää pohdintaa! Näitä asioita miettivät varmasti kaikki bloggaajat ja olen kanssasi ihan samoilla linjoilla siitä, että blogin tekstisisältö on kyllä lavastettuja kuvia tärkeämpää. Ja on ihanaa että teksteillä on selvä kirjoittaja, joka uskaltaa esiintyä omilla kasvoillaan 🙂

  http://elamantuoksuinenkoti.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.