Hae
Prime Life by Umppu

Onko äitiys uhrautumista?

 

Äitinä oleminen tuo elämään paljon sellaisia asioita mitä ei ilman lapsia ajatellutkaan. Toisen ihmisen elämän vastuu siirtyy täysin sinulle ja tietenkin jos perheessä on kaksi aikuista niin molemmille. Usein kuulee ihmisten sanovan, että lapsi ei muuta elämääni millään tapaa ja aion tehdä samoja asioita kuin ennenkin. Voin silti melkein väittää että tässä käytännön toteutus ei ole ihan sitä mitä puheet. Kukaan ei tiedä etukäteen millainen äiti tai isä sinusta tulee. Vaikka olisit ollut ennen lasta kova menemään ja bilettämään voi lapsen saanti muuttaa koko ajatusmaailmasi ja ne asiat mitkä oli ennen sinulle tärkeitä ei olekkaan enää.

Voi mennä vuosi tai kaksi kunnes huomaat että et ole ollut yhtään missään. Onko se sitten uhrautumista?  En koe että olen joutunut uhraamaan lasteni vuoksi yhtään mitään. Toki mulle kelpais joskus ihan viikko lomaa ilman lapsia, mutta sekään ei tarkoita sitä että olisin korkkarit katossa yökerhossa, vaan sitä että saisin levätä ja kuunnella niitä omia ajtuksia.  En muista koska olisin lukenut esimerkiksi kirjaa. Se olisi sitä aikaa itselleni. Kukaan ei revi eikä roiku ja kukaan ei ole kokoajan jotain vailla. Ennen sitä antoi aikaa ystäville enemmän, mutta tilanteet muuttuvat ja mekin kasvamme kokoajan.

Välillä on vaikea selittää paljon nuoremmille ihmisille niitä omia elämän arvoja. Ajatusmaailma muuttuu todella paljon siinä vaiheessa kun olet esimerkiksi 20 tai vaikka nyt kun olen 34-vuotias. Välillä saan kommentteja (esimerkiksi postaukseen huh huh mikä fitness dokumentti) joita kaikkia en edes viitsi julkaista sillä niissä ei ole mitään järkeä. Nuoremmat naisenalut kuvittelevat, että olen jotenkin katkera nuoremmille naisille, mikä saa mulle hymyn huulille. Katkera mistä? Olenhan itsekkin ollut joskus nuori 😉

 

 

 

Mun ei tarvi sitä perustella asiaa sen kummemmin, mutta sen voin sanoa että vaikka mulla olisi mahdollisuus kulkea hipsters farkkushortseissa ja solmitussa toipissa, missä vatsa olisi paljaana niin en tekisi sitä enää. En kokisi niitä päälläni mukaviksi. Mutta jos olisin se 20-v niin varmasti käyttäisin. Mun ei tarvitse hakea huomioo omalla pukeutumisella tai käyttää paljastavia vaatteita saadakseni huomioo. Mun lapset on kiinni mussa lähes 24/7 niin joskus onkin ihan kiva olla se hajuton/mauton ja väritön ihminen ja olla ihan omissa oloissaan.  En oo koskaan ajatellut että ihmisestä tekee paremman syvä kaula-aukko tai paljaat perskankut.. Ehkä nuorempana ajatusmaailmani oli jotain ihan muuta ja saatoin jopa kuvitella että niin on. Silloin tehtiin kaikki asiat ihan erilailla kuin nyt. Oli pakko olla kokoajan framilla ja kierrettiin kaiken maailman baarien avajaiset joka viikonloppu. Nyt ne baarit ehtii jo vaihtaa nimeä ennenkun ehdin edes sielä käymään. Eikä se mua haittaa. En jaksaisi sitä edes enää.  Nuoren ihmisen elämä on todella erilaista, kun lapsiperheen arki ja toisaalta en ihmettele että joku nuori kuvittelee minun olevan katkera esimerkiksi hänen ihailemalleen elämäntavalle kuten fitness. Olen sen aikakauden jo kokenut elämässäni ja todellakin kuvittelin silloin, että moni oli mulle kateellinen. Tälle ajatukselle voin jo nauraa…. Silloin oli hienoa pukeutua pieniin paljastaviin vaatteisiin ja esitellä kovan työn tuloksia ja se oli sitä elämää silloin.

 

En tuskin allekirjoita enää mitään silloin sanomaani asiaa ja mieli on todellakin muuttunut niistä ajoista. Äitinä olo ei ole vienyt minulta mitään elämästä sellaista mitä kaipaisin, vaan se on antanut paljon kaikkea uutta elämään.Vaikka kaikki ihmiset ei halua lapsia (ja asia on mulle ihan fine) niin silti äitinä olo on aika luonnollinen asia tässä maailmassa. Jos voisin jotain tehdä toisin olisin ehkä pitänyt kahden vanhimman lapsen välillä hieman lyhemmän tauon, sillä kahden alta 2 vuotiaan kanssa, joista molemmat on vaipoissa on oikeastaan tilanne päällä aivan kokoajan.

Mää ymmärrän joka päivä enemmän omia vanhempiani ja miksi joku asia on tehty tietyllä tavalla. Oon miettinytkin useasti että on ne vaan ollut sissejä kun on meidän kanssa jaksanut matkustaa, kun ollaan oltu pieniä. Tiedän että en todellakaan ole ollut lapsi helpoimmasta päästä ja tiedän edelleen etten ole tietyistä luonteenpiirteistäni päässyt eroon. Toki se tekee musta juuri minut ja sen millainen olen.

 

Me ollaan sunnuntaina kuvaamassa Biancaneven kuvauksia. Kuvissa olevat housut löydät TÄÄLTÄ* takki TÄÄLTÄ* Itsekkin pääsen malliksi tällä kertaa. Mallistoon on tulossa kaikkea uutta ihanaa. Oon vannonut näiden vaatteiden nimeen jo vuosia, sillä ne on niin laadukkaita, että ei mene pesussa miksikään. Nämä uudet housut missä on pepussa sydämen mallinen leikkaus on mun uudet suosikit. Kangas on sen verran vahvaa että siitä ei näy läpi. Eli siis ”sellarin” peittävät housut. Katsotaan mitä kaikkea uutta ja kivaa viikonloppu tuo tullessaa. Tässä on vanha viedo missä olin joskus aikaa sitten mukana. Vilahdan nopeasti nauhalla. Nää on aina tosi mukavia projekteja ja kivaa tehdä jotain täysin muuta tän oman arjen keskellä. Saa vähä aivoja narikkaan ja touhuta niitä omia juttuja. Tässä pieni maistiainen uusimmasta mallistosta Kiiran toppi TÄÄLTÄ* ja housut TÄÄLTÄ*

 

Mää kävin  myös alkuviikosta hieman rentoutumassa Beautiful you kauneushoitolassa. Mulla oli aikoinaan varmaan 6 vuotta putkeen rakennekynnet, joista luovuin kun vanha kynsienlaittajani jäi äityslomalle. En halua pitkiä kynsiä takaisin ja ajattelin kokeilla nyt kestolakkauksia. Olin niinkin rohkea, että halusin mustat kynnet sekä saman sävyn varpaisii. Nämä on mulle juuri täydelliset. On kiva lähteä reissuun kun kaikki kynnet on huoliteltu ja siistit. Mun sormissa ei juuri kynsilakka pysy ihan työnikin takia ja se vaiva mikä siinä hommassa on verrattuna maksimissaan päivän pysyvyyteen niin kiitos ei. Voin suositella ehdottomasti kestolakkauksia niille, jotka tykkäävät, että kynsissä on jotain kivaa, mutta ei halua pitutta tai rakennekynsiä. Nämä ei ole myöskään terävät, jotenka toimii lasten kanssa.

Lue edellinen postaus: Myönnän olevani heikko

 

 

 

6 kommenttia

 1. emilia kirjoitti:

  Mitä kokoa sulla mahtaapi olla nuo Biancaneven vaatteet? Kiitos 🙂

 2. Johanna kirjoitti:

  Moi. Sinä et ole hajuton ja mauton. Et vaikka yrittäisit. Mielipiteet wow! Ulkonäkö wow!!

 3. Sanna kirjoitti:

  Onneks sitä ajatusmaailma muuttuu iän myötä. Ihanaa olla kolmekymppinen tavallinen perheen äiti. Poissa se kaikki epävarmuus ja draama mitä nuorena joutuu elämään ?

 4. Anette kirjoitti:

  Siis tämä ”Nyt ne baarit ehtii jo vaihtaa nimeä ennenkun ehdin edes sielä käymään”
  ✌✌✌ kommentoin harvoin mutta luen aina kun ehdin postauksias ja välillä useamman kerralla. Ihanan realistinen postaus jälleen! Ja toi lause tiivisti niin ja antoi illan naurut ? Samoin tuo uusin postaus jossa mainitset ettei ne kaikkien aamut oo täynnä täydellisiä croisantteja ja kukkia. Ihana kun some aikakaudella on vielä meitä kellä kaikki ei oo aina (olevinaan) niin ah ihanaa ja täydellistä ja sen uskaltaa sanoa! ☺?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.