Hae
Prime Life by Umppu

Ketä sitä äänestäis

 

Jaahas ne on vaalit ovella…. Kai kaikki aikoo äänestää? On se vaikeeta miettiä ketä sitä äänestäisi ihan senkin takia, että vaikka sitä luvataan ties sun mitä niin juuri koskaan ne ei pidä paikkaansa ja jää vaan lupaus asteelle. Toki yksi ihminen ei voi määräänsä enempää vaikuttaa päätöksiin, mutta voi olla suunnan näyttäjänä monellekkin asialle.

Musta vaan tuntuu siltä että tehdään, mutta ei mietitä sen kummemmin seurauksia. Mun mielestä Tampereen turhake oli aivan saakelin kalliit punaiset (rumat) kukkaruukut, mitkä makso mammonaa ja siihen ympärille asetettu tekonurmikko, missä niiden kaupungin puliukkojen oli mukavampi köllötellä. Tampereen keskustan ainut pääkatu Hämeenkatu oli suljettu autolijoilta, mikä vaikutti todella paljon keskustan liikenteeseen. Kenelle siis ne kukkaruukut ja nurmikko oli suunniteltu, kun keskustassa ei juuri edes voinut liikkua… Rahat olisi voitu käyttää aivan johonkin muuhun, kuten esimerkiksi ihmisten auttamiseen. Oltaisiin vaikka jaettu sillä rahalla ilmaista ruokaa..

Tuntui että moni yritys lähti keskustasta, koska sielä ei enää liikkunut kukaan. Tätä ei nähty ongelmana mutta itse koin että se oli juurikin suuri ongelma. Kaupungin elävöittäminen koitukin kaupungin tyhjentymiseen. Keskustassa on paljon tyhjiä liiketiloja edelleen vapaana…

Jos ihmisiä halutaan keskustaan niin se ei niitä ainakaan sinne tuo, että kielletään henkilöautoilu tai saati sitten aivan överi kallis parkkeeraaminen. Mietinkin kokoajan että kuinka käy Tampereelle juuri rakenteella olevan Ratinan kauppakeskuksen, mikä tulee aivan meidän salongin viereen… No saa nähdä ketä äänestän ja millä perusteella…

 

 

Mää fiilistelen kevättä jo niin paljon, että on ollut aika kaivaa arskat kaapista. Se onkin kotiäidin pelastus, kun aina ei jaksa. Kärsin todella pahasta pölyallergiasta ja ulkoilu on vähän taas ollut pannassa, koska tukehdun pihalla. Odotan siis kovaa rankkasadetta, että pöly katoaisi edes hieman. Se fiilis kun voi pikkuhiljaa pestä toppavaatteet talvisäilöön. Voitte kuvitella kuinka paljon ne vie tilaa viiden ihmisen taloudessa.. Samoin kengät..

Mun pitää taas käydä vaatekaappi läpi, koska sielä on paljon vaatteita mitä en vaan käytä. Mietinkin että pitäisinkö omassa facessani kirppiksen, vai varaisinko ihan pöydän Radiolta. Juusolla on myös paljon vaatteita mitkä ei ole käytössä.

Mää en juuri koskaan osallistu mihinkään arvontoihin, koska en ikinä voita mitään.. Osallistuin kuitenkin instassa yhden netti casinon arvontaan, josta voi voittaa luksusloman (toiveajattelua). No sieltähän tuli sitten viestiä että sinulla on synttärit ja jos talletat rahaa niin saat talletusbonukset ja tallettamasi rahat triplaantuu.. Mietin päässäni että uhka vaiko mahdollisuus, mutta mulla oli sellainen kutina että tää on hyvä juttu..

No päätin, että talletan 50e, mikä on aika paljon, mutta siinä kävi niin hyvä säkä että voitin 800e.. Olin aivan fiiliksissä, koska mulla on tulossa todella suuri hammasprojekti (josta kerron myöhemmin), joka maksaa mammonaa. Siinä olikin sitten pieni pesämuna sitä varten. Mun pelaaminen jäi kyllä sitten siihen…

Muistakaa vielä hyödyntää koodilla umppu15 saatte kaikista Daniel Wellingtonin* kelloista -15% Huhtikuun loppuun asti.

Lue edellinen postaus: Fitness.. first they laugh then they copy

 

Mun lähes joka vuotinen Guccin kevät tuoksu löytyy TÄÄLTÄ*  Hajuvesi.fi* sivustoilta voit ostaa suosikki tuoksujasi, jopa -50% kaupan hinnoista. Itse en enää muuta käytäkkään. Shoppaile hajuvesiä TÄÄLTÄ*

-umppu

5 kommenttia

 1. Katri kirjoitti:

  En tod ole mikään poliitikko, mut hyvä ystäväni on ehdolla kunnallisvaaleissa ja on myös vara-kansanedustaja. Hän sanoi että kunnanvaltuustossa voi paljon enemmän vaikuttaa kuntalaisten asioihin, kuin vaikkapa kansanedustajana.
  No, tiedä häntä sit. Itse varmasti äänestän! Löysin ehdokkaan jolle lastensuojelun tilan parantaminen on suuri teema jota itsekin pidän tärkeänä asiana.

  fityoutoo. fitfashion. fi

 2. Mari Hukkalainen kirjoitti:

  Hei! Luen usein blogiasi, ja kunnioitan yrittäjiä kovasti. Olen itse pienen pojan äiti, ja energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen kaupunkisuunnittelun tutkija. Kaupunkien valinnoilla on iso merkitys. Muutoksella on itse asiassa ajettu pienten yrittäjien etua, sillä kun avataan kävelylykatuja, tavoitteena on tuoda ihmisiä jalan liikkuen liikkeiden lähelle, jolloin niihin on helpompi piipahtaa ja kaduista tulee eläväisempi. Useimmat ihmiset eivät sieltä omasta henkilöautostaan piipahda heille uuteen pieneen kadunjalkaliikkeeseen, vaan porhaltavat jättiutomarkettiin keskustan ulkopuolelle. Kävelijälle liikkeessä piipahtamaan kynnys on paljon pienempi. Toisena motivaattorina näille muutoksille todella on vaikuttaa siihen, että ihmiset alkaisivat valita useammin kävelyn, pyöräilyn tai joukkoliikenteen. Miksi? Kasvihuonekaasupäästöjen, eli mm. hiilidioksidin vähentämisen takia. Ja Miksi tämä on tärkeää – haittaako meitä täällä Suomessa jos ilmasto lämpiää parilla asteella? Siitä seuraa se, että meillekin Suomeen tulee lähivuosina ja lähivuosikymmeninä uusia pakolaisvirtoja, samoin kuin kaikkialle pohjoiseen ja etelään maapallolla. Miksi? Siksi että he eivät enää pysty selviytymään omassa maassaan kuivuuden takia. PALJON​ suurempia ilmastopakolaisvirtoja kuin viime vuosien määrät, ne oli vasta kevyttä, minimaalista alkusoittoa. Harva tuntuu tietävän, että jo nyt tämä on totta, ja sama pohjasta, miksi meille tulee pakolaisia. Alunperin monet heistä ovat asuneet maaseudulla ja viljelleet maata. Kuivuus on pahentunut, maanviljely ei onnistu eikä elätä. Pakko lähteä kaupunkeihin, joissa olot eivätkään parane. Tällaisissa tilanteissa ihmiset helpommin radikalisoituu ja yrittää selviytyä. Alkaa tulla sotia, ja sitten alkaa tulla lisää pakolaisia. Tästä syystä päästöjen vähentämisen kiireesti pitäisi kiinnostaa kaikkia. Päästöhanoja ei nimittäin voi sulkea vain tehtaista ja sitten pelastit Raision – ei se toimi niin. Ainut vaihtoehto pitemmän tähtäimen selviytymiselle on, että päästöjä vähennettäisiin kaikkialla, nopeasti ja paljon. Mua oikeesti pelottaa, millaisen maailman jätämme lapsillemme. Anteeksi paasaus, mutta en pystynyt olemaan kommentoimatta. Kiitos blogistasi.

  • Mari Hukkalainen kirjoitti:

   Voi argh puhelimen autokorjausta: ”pelastit Raision”: siis tässä piti olla: homma on pelastettu 😀

 3. Johanna kirjoitti:

  Noi parkkimaksut keskustassa on ihan älyttömät! Luulen et lisäis todella paljon kävijämäärää kun katuparkit olis aina ilmaisia. Tai sit vaan arkena, niin ei suma kasautuis viikonlopulle. Hämeenkadun kaventaminen ja sulkeminen henkilöautoilta ja sit uudelleen leventäminen ja avaamunen… Voisko vaan päättää, ihme säätöö!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.