Hae
Prime Life by Umppu

Fitness….First they laugh, then they copy

Se on pian Fitness classic ja vuoden 2017 fitnesskausi on korkattu. Katsotaan kuinka paljon saamme lukea iltapäivälehtien sivuilta kuka yllätti ja kuka floppasi tänä vuonna. Ainakin omasta mielestä tuntuu että näitä ”julkkis” kilpailijoita on jo huomattavasti vähemmän kun mitä niitä on ennen ollut. No mutta aiheeseen fitness. Se suurin hype on jo ehdottomasti laskenut ja moni on varmasti huomannut että ei se olekkaan niin helppoa.. enkä tiedä onko se enään niin trendikäs lajikaan.. Sen mediaseksikkyysarvokin on jo hieman laskuun päin ja se ei toimi enää samanlailla ”ponnahduslautana”. En ole itsekkään hetkeen seurannut kuka on ilmoittautunut ja  mihinkä sarjaan…

Yksi asia mikä mua ihmetyttää vuosi toisensa jälkeen.. Porukka ottaa valmentajan kenelle maksaa siitä, että tämä valmentaja hioo hänestä timantin… Sitten ei ollakkaan tyytyväisiä ja kituutetaan olemattomilla kaloreilla… vaihdetaan valmentajaa ja kirjoitellaan kuinka nyt taas luistaa uuden valmentajan kanssa ja ruokaa on niin perkeleesti… Eli siis maksat jollekkin siitä, että se ”kiduttaa sinua” jollain kitudieetillä? Itse ihmettelen myös jatkuvaa valmentajan vaihtoa. Itse ajattelen, että monella menesyneellä kilpailijalla on ollut sama valmentaja useitakin vuosia, eikä se homma tuskin aina vaihtamalla parane. Toki jos ihmiskemia ei kohtaa niin se ei ole kenellekkään hyväksi jatkaa yhteistyötä tai jos luottamuspula on kova.  Jokainen  valmentaja joutuu aina uudelleen opettelemaan kuinka juurikin  se sun oma keho toimii ja voipi olla että se on jo pilattu ennestään osaamattomilla taidoilla. 

 

Nykyään vissiin vaaditaan jokin fitness valmentajakoulutus (kai). Toisaalta jees että kuka tahansa ei voi perustaa tiimiä ja alkaa valmentamaan (ilman minkäänlaista tietoa/kokemusta), mikä on ennen ollut täysin sallittua. Uskon että monilla tiiminvaihdos ei ole pelkkää ei toivottua lopputulosta.. Moni haluaa valmentajien avulla (aivan varmasti) lisätä omaa näkyvyyttään ja saada lisää seuraajia omille kanaville. Hassua mutta kilpaurheilu on mennyt vähän lajin viereen. Nykyään kilpaillaan sillä kenellä on eniten seuraajia/ mikä on sun julkisuusarvo ja se laji jää vähän taka-alalle. Jos sinulla on paljon seuraajia ja olet vielä kaunis saat varmasti parempia sponsoreita ja yhteistyökuvioita. Voit myös tehdä tästä itsellesi samalla työn ja alkaa ”valmentamaan” näitä omia ihailijoitasi. Lähes jokaisella bikinifitness kilpailijalla on jonkin sortin oma nettivalmennus setti. Muistan kun näitä silloin itse kilpaillessani kaikki haukkui, että kamalaa rahastusta nämä nettivalmennukset….. ja kappas se on nyt yksi uusimmista trendeistä. Eihän siinä oo mitään vikaa, mutta väitän että ihan näillä kaikilla ei ole kovinkaan kattavaa kokemusta pohjalla..  Se sananlaskuhan menee niin, että

First they laugh, then they copy

  


Itsellä on jäänyt todella monen kilpailijan instagram tili seuraamatta, kun kuvat toistaa joka päivä itseään. Se sama peiliselfie pakara luonnottomasti tötteröllä ja todiste siitä, että tänäänkin treenataan. Nyt kun laittelin tänne näitä vanhoja kuvia niin näytän noissa kuvissa  omasta mielestä ihan kamalalta…

Silti noita hetkia en vaihtaisi pois.. Juuri eilen mietin että mulla on silti noilta ajoilta jäänyt paljon sellaisia todella hyviä ystäviä, jotka on edelleen mun elämässä. Ilman koko fitness touhua niitä ei olisi..

Itse olen mukana kaikissa fitness kisoissa ”huolto tiimissä” eli laittelen hiuksia ja meikkejä lavalle. Se on aina hauskaa hommaa ja tykkään siitä todella paljon. Ei olekkaan enää montaa viikkoa kun kultsa kutsuu…

 

25% alennusta* tilauksestasi – myös merkkituotteista ja huonekaluista! 

Alennus vähennetään kassalla.

*Tarjousehdot: Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita. Alennus on voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää, kuitenkin vain 4.4.2017 asti. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin eikä tuotemerkkeihin Odd Molly, Vagabond, Ugg, Kavat, Odd Molly Home tai Spanx.

Shoppaile TÄÄLTÄ*

 

 

Lue edellinen postaus: Darra

-Umppu

6 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  Sanoit, että näytät vanhoissa (fitness) kuvissa omasta mielestä kamalalta. Onko se vain sitä suomalaista ”itsekritiikkiä / nää nyt vaan on tälläsii” vai jostain tietystä syystä?

  • primebody kirjoitti:

   Ensinnäkin en jotenkaan tunnista itseäni kasvoista. Minulla ei muutenkaan ole kasvoissa kamalasti rasvaa ja näytän jotenkin niin ”mut on imetty kuiviin” Joku joskus käytti nimikettä nyljetty orava 🙂 Olen kuvissa liian laiha sillä kamalan suurta lihasmäärää en ole koskaan omannut. Paino on n 15kg vähemmän mitä nyt. En ole oikeastaan koskaan ihannoinut laihuutta.

 2. Hanna kirjoitti:

  Heippa. Mä haluisin mielenkiinnosta kysyä että ootko saanut esim ’fitnessympyröissä’ pyörineiltä ihmisiltä kuulla palautetta kun olet lopettanut. Tai oletko menettänyt ystäviä tuolta sen takia? Itseäni ei enää kuntosali nappaa ja mielummin koitan päästä fyysisesti hyvään kuntoon kuin ulkonäön vuoksi.. (mulla sali erinäisistä syistä tuottaa ulkonäköpaineita). Kuitenkin kun vaihdoin crossfittiin menetin ystävän koska en enää edusta heidän lajiaan.. musta ihan älytöntä mutta mietinkin käykö näin useinkin?

  Terkuin hanna

  • primebody kirjoitti:

   Onhan niitä…. Ne ihmiset jotka elää siinä kuplassa niin ei nää mitään muuta oikeaa tapaa elää. Tulihan niitä sun pää ei kestä yms kommentteja, mutta mulle ihan sama. Pääasia että teen itse sellaisia asioita mistä nautin enkä siksi että joku muu haluaa. Ne ketä siinä 2menetti” ei ollut ystäviä..

 3. tessa kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus! Juu noita nettitreenipaketteja tarjoo aika moni nykyään, mainitsematta kuitenkaan omaako jonkun sortin pohjakoulutusta ko aiheesta tai edes jotain koulutusta kehon anatomiasta tai fyysisestä tietopuolesta. Toinen mihin oon kiinnittäny kans huomion on nää varhaisaikuiset:) jotka pumppaa salilla( mikä on tietty hyvä juttu) niin pidetään esim. blogia jossa jaetaan umpimähkään ”treenivinkkejä”, ruokaohjeita kyseenalaistamatta lainkaan kuka tai ketkä niitä vinkkejä ottaa vastaan ja tällä voidaan saada aikaan tosi ikäviä ” dieettikierteitä”tai pahimillaan syömishäiriökierrettä….esim. Kehotetaan välttään sitä sun tätä ruoka ainetta perustelematta asioita sen enempää ja syy on monesti se ettei ole riittävää tietotaitoa tähän,mutta on niin hienoo ottaa kuvia ja olla niin pt:tä ja antaa neuvoja. Mutta hyvä että olet ottanut blogeissasi kantaa juuri tähän ”villitykseen” tunnut tietävän mistä puhut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.