Hae
Prime Life by Umppu

Tapa ittes…. vit..n huora

Mää oon monta kertaa miettinyt että tekisinkö youtube videon, mutta se jää aina siihen mietintä vaiheeseen. Tubetus ei oo mun juttu, koska kaikki videomateriaali missä mun pitäis itse esiintyä ja puhua kameralle ei tunnu kovin luontevalta. Alan änkyttää ja usein jännitän, vaikka tilassa ei olisi kun minä ja kamera :).  Haluaisin kuitenkin tehdä sellaisen yhden ”vihapuhe” videon, missä lukisin kaikki ne ikävät ja rumat kommentit mitä olen tässä vuosien saatossa saanut, mitkä on kohdistunut suoraan henkilökohtaisesti mulle. Niitä tulee päivittäin ja tietyllä tapaa oon niihin ihan turta. Blogaajan työ on varmasti politikkojen ja julkkisten jälkeen se seuraava paskalataamo minne ihmiset purkaa sitä omaa pahaa oloaan. Vaikka blogi on julkinen ei se tarkoita sitä, että meihin on oikeus kohdistaa vihaa ja välillä jopa uhkauksia. Kaikki tekee itse oman valinnan, mitä lukee ja mistä provosoituu.. Mielestäni se ei ole perustelu, että kirjoitata: kun kirjoitat julkista blogia niin sinua on lupa arvotella…

Mulla on paljon eri somekanavia, missä ihmiset seuraa mua ja mun elämää. On facebook, instagram ja blogi mitä päivitän päivittäin. Mietinkin tavallaan että kerjäänkö verta nenästä jakamalla omia kuvia, ajatuksia ja mielipiteitä ihmisille. Toisaalta harvoin sellaiset hajuton/väritön ihmiset eivät tässä maailmassa ehkä pääse eteenpäin ja en ole koskaan tuntenut kuuluvani siihen joukkoon. Mää koen blogin kirjoittamisen itselleni niin terapeuttisena ja oon onnellinen siitä, etä mulla on siihen mahdollisuus. Voin purkaa omia fiiliksiä on ne sitten hyviä tai huonoja. Tiedän että moni saa siitä vertaistukea <3

On aina tiettyjä tekstejä mitkä jo etukäteen tiedän nostavan erilaisia kommentteja esiin. Mun kanssa ei kenenkään ole tarve olla samaa mieltä, mutta oman kommentin voi esittää monella tavalla. Olen nyt saanut Instagramiin häirikön, mikä käy kommentoimassa mun kuvia… Vitun huora, kuuma huora, panisin… En voi käsittää tätä kommentoijaa ja todellakin ilmiannoin kommentit heti. Jollain viiraa päässä ja pahasti. Tollaset on jopa hieman pelottavia..

Huulipuna TÄÄLTÄ* Paita TÄÄLTÄ*

Oon joskus aiemminkin kirjoittanut näitä kommentteja ja haluan nostaa niitä aina tasaisin väliajoin esille. Syy siihen on some käyttäytyminen. Moni esimerkiksi iltapäivälehtiin kommenttia kirjoittavat eivät ehkä ymmärrä, että heidän kommentin missä joskus näkyy heidän kuva saattaa ”pahimmassa tapauksessa nähdä jopa 100 000 ihmistä. Toki kommentoit omilla kasvoillasi, mutta moni ei varmaan sitä ymmärrä, että se  oma naaman kuva sielä  välillä näkyy, jos esimerkiksi käyttää face profiilia. Ne kommentit on välillä niin huvittavia, mutta taas toisaalta surullista luettavaa, että mietinkin mitenkä kyseistä ihmistä voisi auttaa.

Oon itse saanut näitä upeita ja ylistäviä kommentteja: kuole vitun läski huora, oot tollanen pikku tankki mikä ei näytä edes anorektikkona laihalta, tapa ittes, oot tollanen itsekäs paska, oot ihan vitun paska äiti sun lapsilles, sun lapsia tullaan kiusaan, et osaa poseerata valokuvissa, oot ruma, oot läski,  sulle nauretaan, vittu oot ruma, näytät ihan viiskymppiseltä, oot ihan vitun rupsahtanut, oot ruma kun perse, kas kun et pilluasi kuvannut ja sen julkaisuut, hyi jumalauta mikä lehmä, mutta sillähän sitä fyrkkaa tulee kun levittelee persettä joka suuntaan, yök, huomaa ette ole korkeakouluja opiskellut, opettele kirjoittaan, mitä vittua kirjoitat blogia kun et osaa edes kirjoittaa, sun lapses ei saa töitä kun häpäset ne, mikä vittu sää kuvittelet olevas, näytät ihan vammaselta, käy sääliks sun miestä kun tollasen lehmän kanssa joutuu oleen…

Sulle näyttää olevan hirveän tärkeä toi oma pärstä  ja haluat olla kaunis…vaikutat todella syvälliseltä ja kypsältä ikäiseksesi. Mitäs jos relaisit vähän ja miettisit välillä jotain muutakin, nimittäin aika tylsää ja pinnallista luettavaa…enkä tänne enää eksykään, oli puhdas vahinko. Tsemppiä naaman paranteluun!!!! ”olikohan tässä koitettu käyttää sitä surullisen kuuluisaa hampurilais taktiikkaa 🙂

Blogaaja kaverini Monna joutui hankkimaan ulkopuolisen ihmisen hoitamaan omaa kommentointia, kun sai niin paljon kuraa omaan blogiinsa. Monna kirjoittaa siitä TÄÄLLÄ

 

Mun tulee oikeesti paha olo noiden ihmisten puolesta… Tiesittekö että saan vähintään kerran kuussa sähköpostia missä multa pyydetään anteeks? Mulle avaudutaan kuinka oma elämä oli ihan perseestä ja sua oli helppo haukkua ja purkaa suhun kaikki kiukku… ( kiva,,, sitähän mää oon aina halunnut) Usein vastaan että kiitos viestistä, mutta en paljon muuta. Mulla ei kuitenkaan ainakaan tietääkseni ole osaa eikä arpaa siihen jos joku eroaa, tai joku menettää työnsä tai jonkun poikaystävä pettää…

Toisen onnesta ei koskaan kannata olla kateellinen, koska kaikilla on ne omat ongelmansa. Vaikka kirjoitan paljon rehellisesti ja avaan montakin asiaa niin harva tietää kuitenkaan munkaan elämästä sitä totuutta, vaikka ehkä niin kuvittelee. Mää tiedän että osaan olla ihana, mutta osaan olla myös todella ärsyttävä. Jos joku on joskus jostain mun kirjoituksesta loukkaantunut niin varmaan lukee kaikki kirjoituksetkin jo sillä asenteella, että mitähän toi taas nyt valittaa… Sitten käydään heittämässä hyvästi ”tää oli vika kerta kun luen sun blogia” ja kappas kun silti sinne aina eksytään uudelleen ja uudelleen eri nimimerkillä….

Joku näkee sen vaivan, että kommentoi sekä miehenä, että naisena, nuorena ja vanhana mutta he eivät tiedä että kyllä sen saa aina selville, että ne tulee samasta osoitteesta…

Olen lauantaina 34-vuotias ja olen kokenut elämässäni todella paljon asioita. Kaikki ei niistä ole hyviä ja ehkä se on opettanut mua tässä elämässä juurikin paljon. Ne vastoinkäymiset.. Se mitä haluan tällä sanoa että vaikka sulla olis kuinka surkee päivä tahansa niin tuskin mää oon siihen syyllinen, jotenka mieti ensin mitä kirjoitat..ja tämä koskee ihan jokapaikkaa.. Jos sulla on ollut paska aamu ja myöhästyt bussista niin se ei oo sen bussikuskin syy vaan SUN.

Teksteistä tulee todella paljon väärinymmärryksiä ja moni tulkitsee ne juuri haluamallaan tavalla. Se on myös syy miksi olen miettinyt niitä video postauksia. En kuitenkaan niitä ala tekemään, koska minkä takia mulla olisi tarve alkaa selittelemään omia sanojani niille, jotka eivät edes halua ymmärtää..

 

Kommentit blogissa on kuitenkin mulle myös todella tärkeitä ja saankin aina paljon vertaistukea niihin asioihin mihin sitä kaipaan.. Tällä hetkellä se on perheessämme vallitseva lapsiarki. Meitä perheellisiä on tässä maassa todella monta ja kiitos kaikille niistä ihanista kommenteista mitä oon saanut. Mulle tulee aina jotenkin todella helpottunut olo, kun kuulen että muitakin äitejä väsyttää ja muutenkin kokee samoja fiiliksiä kun mää.  Haluan myös kuitenkin muistuttaa siitä että vaikka kirjoitan usein kuinka koen lapsiperheen arjen raskaana, niin jonkun lukijan lapsettomuus ei ole myöskään mun syytä, koska näihin postauksiin tulee aina ne muutama vakio kommentti.  Mun mielestä on turha tulla siitä asiasta mulle vihottelemaan. En ymmärrä myöskään niitä kommentteja: no miks vitussa sun pitää niitä lapsia tehdä kun oot kokoajan ihan poikki.. Lapsia ei niin vaan tilata vihreillä silmillä ja helpolla luonteella.  Kun mua sanotaan usein mustavalkoiseksi ihmiseksi niin ei sekään asia ihan niin ole. Asiaa kun nyt vaan on aina vaikea avata ”liian” monesta näkövinkkelistä. .

Aina on joku joka loukkaantuu jostan ja en vaan yksinkertaisesti voi pyytää aina anteeksi sitä jos joku mahdollisesti jostain loukkaantuu. Muistakaa että mun mielipide on vain yksi viidestä miljoonasta ja mun sana ei oo laki <3 Olen tavallinen ihminen vahvoine mielipiteineen, jotka nekin saattavat muuttua milloin vaan 🙂

Lue edellinen postaus: Ei oo olemassa ilmaisia lounaita

-Umppu

 

 

 

 

16 kommenttia

 1. Lillerilalleri kirjoitti:

  Ihmiset osaa kyllä olla julmia ja mieleltään sairaita.
  Ei voi muuta sanoa, kun että pää pystyyn ja pysy ihanana omana itsenäsi!
  Olet rohkea nainen ja juuri paras äiti lapsillesi.

  Ihanaa kevättä teidän perheelle!

 2. Syksylintu kirjoitti:

  Siis mitä? Ihan oikeasti. Mä en ymmärrä ihmisiä.

  Minäkin ajattelin tulla sanomaan, että olet ihana, aito, rohkea ja kaunis nainen!
  Lisäksi vaikutat erittäin taitavalta, ahkeralta ja tunnolliselta yrittäjältä!
  Ja olet aivan varmasti rakastava, huolehtiva ja kaikinpuolin muutenkin paras äiti lapsillesi <3.

 3. Mona kirjoitti:

  Ihan oikeasti! Kammottavaa, tuollainen käytös kielii lähes poikkeuksetta maailmankuvan suppeudesta, järjettömästä itsekkyydestä, olemattomista käytöstavoista ja egosentrisestä maailmankuvasta ja omasta kuvasta.

  Olet ihana ja ennen kaikkea rohkea! Olen itse vasta huomannut, ettei ketään tarvitse tässä maailmassa miellyttää tai sulkea omia mielipiteitään saati puolustella niitä. Itse kun olen usein turhan pehmeä ja myötäilevä.

  En jaksa ymmärtää, miksi joku pahoittaa mielensä niin suuresti jostain mielipiteestä ja provosoituu siitä täysin. Ihan kuin jokaisen täytyisi olla samaa mieltä semmoisen mielensäpahoittajan kanssa(?!). Semmoisille haluaisin sanoa, että hei, jokaisen mielipide saa tulla kuulluksi sellaisena se kuin on, siitä ei tarvitse alkaa meuhkaamaan, vaikka itse olisikin eri mieltä. Mielipiteitä kun tähän maailmaan täytyy mahtua.

 4. Elli kirjoitti:

  Pakko tulla kertomaan yhden ystävän kommentti. Ei tainnut olla sinun blogi, mutta jostain muualta oli lukenut vastaavan teksin ja sanoi minulle että ”kamaa kun noin kauniista ihmisistä kirjoitetaan noin, mitähän musta ajatellaan kadulla”. Tajusin että näiden kommenttien kerrannaisvaikutukset on tosi mittavat. Kun joku arvostelee rumasti jotain uoeeta ja kaunista ihmistä, sen ottaa myös helposti itseensä vaikka kommentti ei suoraan olekkaan tarkoitettu juuri itselle.

 5. H kirjoitti:

  Oot kyl ihana suora ja rehellinen. Sinut itses kanssa. Montaa varmaan ärsyttää suuresti ja ovat kateellisia sun saavutuksista. Mut muista, et oot ne ihan itse ansainnut! Go Umppu!

 6. Nanna kirjoitti:

  Aivan järkyttäviä kommentteja olet saanut:( En kyllä ikinä kehtaisi edes kasvottomana kenellekään tuollaista laukoa mutta aika yleistä näyttää tuollainen olevan…

 7. Tiina kirjoitti:

  Asiattomia kommentteja kerrassaan!
  Se on kuitenkin totta, että kirjoitat varsin provosoivasti asioita omasta näkökulmastasi, jolloin niistä saattaa saada mustavalkoisen kuvan.
  En tie tulisinko itse toimeen sinun kanssasi koska olet niin voimakas persoona, MUTTA:
  Blogisi on ainut blogi jota enää seuraan. 😉
  Vaikken ole kampaaja enkä lapsiperheellinen. Hajuttomat ja värittömät, ihmisiä miellyttämään tehdyt blogit ovat tyls.
  Tulen mielelläni aina tänne lukemaan että mitähän mieltä se Umppu nyt on jostain asiasta. Ja luen juuri näitä sun ”omia” kirjoituksia enkä ollenkaan niitä mainospostauksia esim.sisustuksesta.
  Joten olkaamme kaikki rohkeasti erilaisia ja jatka samaan malliin! Blogisi herättää tunteita ja ajatuksia moneen suuntaan ja hyvä niin!

  • Nina N kirjoitti:

   Umppu on yks ihanammista ihmisistä jota tunnen ja mulla on laaja ystäväpiiri!! Hänen kanssaan tulee erittäin hyvin toimeen ja oon onnellinen että saan olla hänen ystävänsä!!! Erittäin suora ja rehellinen <3

 8. Juuli kirjoitti:

  Heips! Nyt on pakko tulla kommentoimaan..! Oon parikymppinen mimmi ja sun blogia selailen todella aktiivisesti, vaikkakin elät ihan erilaista elämää muhun verrattuna; perhe, työ, lapset, aviomies, you name it. Harvemmin pystyn samaistumaan sun kanssa tilanteisiin, mutta saat mut pohtimaan usein asioista mistä nyt ootkin sattunut kirjoittamaan just silloin. Plus yleisesti ottaen kiinnostaa sun perhearki, vaikkakin omat haaveet on siellä kymmenen vuoden päässä :’D Niin en vaan voi käsittää, että tuollaistenko kommenttien takana on AIKUISET IHMISET?! Ihan järkyttävää. Asiat on menny todella huonosti, kun tohon tyyliin ja sävyyn pitää päästä kirjoittamaan. Nimenomaan tosta kateellisuudesta, että minkä helvetin takia ihminen on kateellinen tässä nykymaailmassa..?! Se ei oo keltäkään pois, mitä sulla on. Se ei tarvi kun päätöksen ja duunia, että kyseiset ihmiset alkais saavuttaa niitä samoja asiota mistä ne haaveilee. Pikku sieluisia ja sairaita ihmisiä nehän taitaa olla.. Oot ihan huippu! On tullu monet kerrat naurettua vedet silmissä sun juttuja =) Tsemppiä kevääseen <3

 9. Kiti kirjoitti:

  Järkyttäviä kommentteja! Sanattomaksi vetää ihmisten ilkeys.. Huhhuh.

  Olet kyllä kaikkea muuta, kuin mitä nuo kamalat kommentit sanovat ?

 10. Tilde kirjoitti:

  Moikka! En ole koskaan kommentoinut blogiasi mutta nyt tulen toivottamaan tsemppiä ikävien kommenttien suhteen! Olet rohkea, kaunis ja fiksu nainen 🙂 en ole blogien suurkuluttaja mutta sinun tekstisi luen aina kun näen ig profiilistasi milloin uusin on valmis. Tekstit ovat aivan parhautta niin todellisuudeltaan kuin myös huumoriltaan! Asun kanssasi samassa kaupungissa ja esikoiseni on viikon Vikkeä nuorempi 🙂 Pystyn lähes aina samaistumaan teksteihisi! Jatka ihmeessä samaan malliin vaikka haters gonna hate.. Aurinkoista kevättä teidän perheelle! 🙂

 11. Maiju kirjoitti:

  Sä oot ollut mulle ja varmasti monelle muullekin äidille todella iso vertaistuki kun oot rehellisesti kertonut teidän arjesta ja kaikista tuntemuksista mitä lapset herättävät. Itse kun oon yrittänyt puhua lähipiirille siitä väsymyksestä mikä tulee kun oot parin pienen muksut kanssa yöt ja päivät hälytystilassa niin kommentit on olleet että ”miten sä oot aina noin väsynyt ”. Joten kiitos ja jatka samalla tyylillä! ?

 12. Anni kirjoitti:

  Olen joitakin kertoja sinulle kommentoinut. En tosiaan ole kanssasi aina samaa mieltä. Blogista saa kuvan, että joissakin asioissa ajatusmaailmasi on kovin mustavalkoinen, etkä pidä saamastasi asiallisesta kritiikistä.

  Mutta nuo saamasi kommentit ovat täysin asiattomia. Ulkonäkösi ja äitiytesi arvosteleminen kertoo kyllä kommentoijasta, ei sinusta. Tuollaista törkyä ei kenenkään pitäisi joutua lukemaan.

  Olen aiemminkin sinulle kirjoittanut, että sinä sentään kirjoitat omalla nimelläsi ja naamallasi. On todella raukkamaista huudella nimettömänä.

 13. SaRa kirjoitti:

  Se on kyllä totta että tummat hiukset ja vahva meikki vanhentavat sinua hurjasti. Näytät kyllä yli nelikymppiseltä. Mutta eihän sen tarvitse olla huono asia/loukkaus. 😉

  T. Nelikymppinen

  • primebody kirjoitti:

   No tuskin kukaan on kovin otettu jos omaa ikää luulaan 10 tai 20 vuotta vanhemmaksi. Varmaan tärkeintä on että itse viihdyn näissä tummissa hiuksissa eikö? Oli jotenkin tökerö kommentti…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.