Hae
Prime Life by Umppu

Mitenkä mun kasvot näyttää tältä

Sain mahdollisuuden testata Helsingissä CityKlinikalla kasvoille laserhoitoa, jonka yhteydessä tehtiin myös fractora hoito. Mua on aina kiinnostanut kaikki kosmeettiset hoidot ja nyt kun niitä ikääntymisen merkkejä alkaa olla havaittavissa, niin miksi niille ei ennalta ehkäisevästi jotain tekisi, jos siitä tulee itse onnellisemmaksi.

Ensiksi mulle tehtiin Visa ihoanalyysi,  (voit lukea siitä lisää täältä)missä mun ihon ikä arvioitiin eri osa-aluiella… Arvatkaapa mikä mun ihon virallinen ikä oli? No ei tällä kertaa ainakaan se 50 niinkuin joku joskus kommentoi. Mun ihon iäksi arvioitiin 32 vuotta, eli jopa vuosi nuorempi, mitä se todellisuudessa on.

Ryppyjä mulla oli ikääni nähden vähän, mutta taas pigmenttiläiskiä ja värimuutoksia oli todella paljon. Mulla on molemmat raskaudet tehneet ihoon se, että kun edes näen auringon muuttuu se aivan täplikkääksi. Oli mielenkiintoista nähdä nämä kaikki.

Ensimäinen vaihe oli Erbium-YAG Smooth laser jolla kiinteytettiin Ihon ylimpiä kerroksia. Hoitoalue käsitellään Erbium-YAG SMOOTH® -laserilla, joka kiinteyttää dermiksen. Tehokas, hallittu laser kohdistetaan rasvakudoksen yläpuolella oleviin kudoksiin, jolloin olemassa oleva kollageeni kiristyy ja tiukentuu ja uuden kollageenin muodostuminen alkaa. Tuloksena on ihon kokonaisvaltainen kiinteytyminen hoitoa seuraavien viikkojen aikana. (voit lukea laser hoidosta lisää täältä)

Tämä hoito tuntui jopa ihan miellyttävältä. Moni saattaa kuvitella että laserhoidossa kipinät sinkoilee ja iho palaa, mutta näin ei todellakaan ole. Laserhoito tuntui kasvoilla lämpimältä ja samassa kun tuntui, että ihoa alkaa kohta polttaan oli alue jo käsitelty. Tätä hoitoa ei siis missään nimessä kannata pelätä. Hoidon jälkeen ihossa oli havaittavissa kevyttä punotusta. Omat ennakkoluulot oli poistunut heti, kun katsoin peiliin. Kuvittelin jotenkin että iho olisi jopa verillä, mutta ehkä olen katsonut liikaa Hollywood ohjelmia :).

1. kuva ennen, 2 kuva laser hoidon jälkeen, 3 kuva Fractora hoidon jälkeen

Toinen osa hoidosta oli Fractora hoito. Ensiksi kasvojeni iho puudutettiin. Aineen vaikutusta tehostettiin kelmulla. Tämä hoito on sellainen, että valehtelisin jos väittäisin että ei tuntunut missään. Laite säädetään jokaiselle asiakkaalle sopivaksi ja tehdään testi, millä volumella hoitoa aletaan tekemään. Tietenkin mitä parempi teho sen näkyvämmät tulokset. Mun kasvot on esimerkiksi otsan kohdalta aika luisevat je se oli kohta, missä hoito tuntui eniten ylähuulen alueen lisäksi. Poskilla hoito ei ollut niin ”paha”. Tämä vaihe ei kuitenkaan kestä kauaa, eli jos sietää hieman nipistelyä niin selviää.

FractoraTM Skin Resurfacing System on ensimmäinen hoitomenetelmä, jossa käytetään bipolaarista radiofrekvenssivirtaa fraktiointiin. Menetelmä mahdollistaa ablaation ja kollageenin uustuotannon stimuloinnin syvältä, esiasetettujen arvojen pohjalta. Hoitoa tehtäessä käytetään puudutusvoidetta. Jos hoito edellyttää suuria energia-annoksia, se tehdään paikallispuudutuksessa. Kaikenlaisten ryppyjen, laajentuneiden ihohuokosten, aknearpien, pienten pinnallisten verisuonten ja maksaläiskien hoitamiseen tarvitaan 1–5 hoitokertaa. Iholla kuljetetaan pieniä neulaelektrodeja, jotka muodostavat syvälle ulottuvan sähkökentän. Alue, jota stimuloidaan lämmöllä ja jossa muodostuu uutta kollageenia, on jopa viisi kertaa suurempi kuin vastaavissa laserkäsittelyissä.

Kasvot puudutetaan puudutusvoiteella, jossa kelmu tehostaa sen vaikutusta.

Heti koko hoidon jälkeen

Heti koko hoidon jälkeen

Näkyviä tuloksia saadaan välittömästi. Jo muutama päivä hoidon jälkeen iho tuntuu paljon kiinteämmältä. Lopullinen tulos saavutetaan 3–4 kuukaudessa, kun ihoon on muodostunut uutta kollageenia ja elastiinia. (lue hoidosta lisää täältä)

Ensiksi tehdään testi, missä katsotaan laiteet tehot kuntoon ja samalla testataan asiakkaan kivunsietokykyä. Tietenkin mitä suuremmalla teholla hoito voidaan tehsä sen näkyvemmät tulokset on mahdollista saavuttaa. Itselläni on aika luiseva otsa missä hoito tuntui eniten ja samoin ylähuulen alue oli hieman arka. Hoito ei missään nimessä ole kovin miellyttävä, mutta varmaan jokainen sen ymmärtää. Kasvojen alueen käsittely ei kuitenkaan kestä kovin kauaa, jotenka sen kestää.

Mulle ei olla koskaan aiemmin tehty mitään näin tehokasta laitehoitoa kasvoille ja innolla odotan tuloksia, kunnes iho parantuu. Hoidon jälkeen iho oli todella punainen, mutta pahin punoitus laski muutamassa tunnissa. Hoidosta toipumiseen kannattaa siis varata aikaa. Iho saattaa lähteä hilseilemään ja kasvoille saattaa tulla pientä ruven tyyppistä laikkua. Ihoa ei suositella meikkamaan useampaan päivään. Hyvä kosteutus ja ihon puhtaana pito on tärkein kotihoito.

 

 

 

Hoidon minulle toteutti Kukka Hartvig. Hän on ammatiltaan lääkäri ja palvelee asiakkaita Helsingin Cityklinikalla. Paikka oli todella miellyttävä. Vaikka se sijaitsee aivan kaupungin sykkeessä, niin kerroksessa on silti oma rauha.  Sain auton näppärästi Stocan parkkiin, jotenka pitkää matkaa ei tarvinnut kävellä onneksi keskustassa. Me sovimme uuden ajan kesäkuulle, milloinka ihooni tehdään jälleen Visa ihoanalyysi, missä katsotaan sitten hoidon vaikutuksia. Nämä eivät ole sellaisia hoitoja, että kaikki näkyy heti, vaan lopullinen tulos on näkyvissä sitten muutaman kuukauden päästä.

Hoito on myös siinä mielessä hyvä, sillä siinä voidaan keskittyä juuri niihin ongelma alueisiin, mitä sinun ihossa on. Vaikka en pelkää vanhenemista, niin haluan silti näyttää freesiltä. Varsinkin nyt kun väsymys painaa kasvoja jatkuvasti, niin kaikki sen poistamiseen liittyvä on tervetullutta.

Jos kiinnotuist hoidosta on Cityklinikalla maksuton kuvakonsultaatio. Voit lähettää kasvoistasi kuvan ja saat vastakset askarruttaviin kysymyksiin. (lisää täältä)

 

Iho 2h hoidon jälkeen

 

Iho 4 päivää hoidon jälkeen

 

On mielenkiintoista seurata ihon paranemisvaihetta ja laitan siitä sitten jatkossa myös tänne kuvia ja kerron mitenkä iho muuttuu ja paranee hoidosta. Tästä hoidosta kuvattiin myös video, minkä laitan sitten myöhemmin tänne blogiin, niin näette livenä mitenkä kaikki konkreettisesti tapahtui.

Edellinen postaus: Onko yksinhuoltajilla helpompaa?

-Umppu

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.