Hae
Prime Life by Umppu

Eihän sun lapses kuitenkaan muista siitä mitään

sisältää kaupallisia linkkejä*

Mun huulipuna TÄÄLTÄ*

Mulla on aivan kamala matkakuume. Se on sairaus mitä oon potenut jo vuosia tai varmaan koko elämäni. Mulla on ollut haaveena jo pitkään päästä perheen kanssa Las Vegasiin ja Losiin ja nyt sinne sais aivan älyttömän halpoja lentoja. En voi käsittää kuinka Jenkkeihin lentäminen voi olla suuntaansa alle 200e ja saman verran maksaa tyyllin junalippu pohjoiseen..

Mietinkin tässä kokoajan, että pitäiskö? Kun lennot olisi varattuna, niin ei tarvisi enää kun hotellin.  Niistä vois vielä vähän kärkkyä tarjouksia. Jos ajattelisi ajankohtaa syksylle niin tässä olisi vielä vaikka ja kuinka aikaa säästää rahaa. Torstaina kun siivoilin kotona lähti taas puolet huonekaluista Toriin.. Sillä tienattiin jo yhden ihmiset lennot. Laitoin myös ikea kassillisen lastenvaatteita Karjalaan menevään keräykseen. Toki sillä ei tienaan päässyt, mutta sai hyvän ja onnellisen mielen.

Mulla on yksi laukku myynnissä ja jos sen saisin myytyä niin matka olis jo puoliksi maksettu.. Kyllä sitä aina rahaa jostain pierasee, jos oikein sitä haluaa.

 

 

Rakastan Amerikkaa ja jos mulla olisi joskus mahdollisuus, niin kiertelisin sielä ympäriinsä. Sielä on niin paljon paikkoja, missä haluaisin käydä ja mitä haluaisin näyttää lapsilleni ja perheelleni. Juuso on asunut jenkeissä, mutta ei ole koskaan käynyt Las Vegasissa..  Katsotaan jos tänään saataisiin yhdessä mietittyä mahdollisesti tulevaa reissua….Sain kerran lukija kommentin, missä kirjoitettin, mitä mää raahaan lapsiani joka paikkaan, kun ei ne kuitenkaan niistä reissuista mitään muista ja vastaus on tässä. Mää itse nautin kun pääsen lomalle. Mulla ei ole niitä arjen hommia juurikaan. Olen itse paljon rennompi ja voin antaa lapsilleni kaiken energian ja läsnäolon. Mun ei tarvitse laittaa ruokaa, koska syömme ravintolassa. Lapseni oppii myös samalla sitä paljon puhuttua ja vihattua ravintolakäyttäytymistä. Myöskään lapsiani ei katsota kieroon ravintolassa ulkomailla, mitä valitettavan usein joutuu kohtaamaan Suomessa.

Mulla ei ole viiden ihmisen pyykkirumbaa, vaan voin nakata likaiset vaatteet pussiin ja hoitaa homman sitten kun päästään kotiin. Mun ei tarvitse siivota jatkuvasti, koska huoneessa käy siivooja kuka hoitaa sen homman mun puolesta. Me voimme herätä ilman herätyskelloa jokainen aamu ja nauttia rauhassa perheen kesken aikatauluttomuudesta.

Me voimme elää viikon spontaanisti ja tehdä asioita silloin kun huvittaa. Kenelläkään ei ole mitään sovittuja menoja ja päivä kulkee fiilispohjalta eteenpäin. Vanhin lapseni on jo niin iso, että se kyllä muistaa reissuja ja nauttii niistä. Koen itse olevani paljon rennompi ja rauhallisempi ja ennenkaikkea onnellisempi. Voimme olla kaikki ydessä perheenä ilman ulkopuolisia vaikutteita.  Läsnä on kokoajan kaksi aiukuista. Saamme kaikki nauttia toistemme läsnäolosta. Mikä parasta… koskaan ei tarvitse miettiä paistaako se aurinko koska se paistaa jokainen päivä. Vaikka hieman sataisikin, niin ilma on niin lämmin, että et tarvitse toppatakkia tai kuravaatteita. Matkat on meidän perheelle hyvin tärkeä asia. Kaikki eivät matkustelua arvosta, mutta me arvostamme. Samalla lapset oppii edes hieman erilaisista kulttuureista ja näkee maailmaa. Olen saanut itse lapsena matkustaa ja ne reissut on ollut mahtavia kokemuksia, joista muistan paljon vieläkin.

Jenkkeihin lähtö voi jonkun korvaan kuulostaa liian kaukaiselta, mutta itse en koe asiaa niin. Paljon lapsiperheet matkustaa esimerkiksi myös Thaimaahan. Jokainen vanhempi tuntee omat lapsensa ja tietää mikä perheen kanssa on esimerkiksi mahdollista. Joillain ei tule kuulonkaan edes astua lentokoneeseen. Meidän viime reissu jenkkeihin onnistui loistavasti Miamiin ja se oli Vivianin ensimäinen lento. Kun ei ota turhaa stressiä niin kaikki menee hyvin ja kunhan on vakuutukset kunnossa, niin esimerkiksi lääkärille meno tai muu vastaava ongelmatilanne sujuu helposti. Jenkeissähän voi tilata lääkärin esim hotellihuoneeseen, mitä palvelua meillä täällä ei ainakaan tietääkseni ole.

Joka maassa on vauvoja, jotenka kaikenlaista vauvakamaa saa paikanpäältä. Mää oon jo ihan fiiliksissä, vaikka ei olla vielä tehty edes mitään koko asian eteen.

Edellinen postaus: Kaikki perustuu yhteen kuvaan

-Umppu

12 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  Olisi kiva joskus lukea vinkkejäsi vauvan kanssa reissaamiselle ja lentokoneeseen 🙂 Vai jokohan tällainen postaus sinulta löytyy?

  • primebody kirjoitti:

   Joo voisin kirjoittaa. Joskus ehkä oonkin asiasta kirjoittanut, mutta en oo varma 🙂

 2. Niina kirjoitti:

  Mä en kans tajuu tota kommenttii et ”eihän se muista siitä mitään”. Tolla perusteellahan lapsen kanssahan siis vois vaan istua sohvalla ja kattoo telkkaria ekat vuodet.. :DD Tuskin kovin kehittävää.. Meillä eka reissu vauvan kanssa toukokuussa ja monta varmasti eessä 🙂 Itse olen kiitollinen vanhemmilleni että matkustimme paljon, uskon sen vaikuttaneen minuun monella eri tasolla 🙂 Mukavaa reissua teille, eiköhän se vielä toteudu 🙂

 3. Meri kirjoitti:

  Itse tulin juuri 2pv sitten reissusta perheen kanssa (kohta 5-vuotias ja reilu 2,5 vuotias). Oltiin Losissa ja Vegasissa. Lennot menivät hyvin, kuten on mennyt aina. Mun lapset on käynyt jo muutamia kertoja Jenkeissä. Tietenkin se matkaaminen lasten kanssa on erilaista, mutta nautittavaa. Juurikin niistä syistä kuin mainitsit. Tykkäämme Amerikassa erityisesti californiasta yleensä ja Vegasista. Haluan tarjota lapsilleni myös hauskoja hetkiä vaikka eivät niitä aina muistaisivatkaan. Ainakin siinä hetkessä on kivaa ja elämyksellistä kaikilla.
  Asuimme molemmissa kohteissa Airbnb:n asunnoissa ja se oli todellakin hieno ratkaisu. Olemme päätyneet tähän lasten kanssa useammin kuin hotelliin. Silloin aamu- ja iltapalan saa lapset syötyä kätevästi ”kotona” eikä tarvitse heti lähteä ruokailemaan ravintolaan. Varsinkin iltapala on kätevä syöttää näin. Myös vaatteiden pesu ja kuivaus on aivan mahtava etu. Ei tarviste ottaa mukaan niin paljon vaatteita (pienten lasten kanssa niitä likastuu paljon kuten kaikki tietävät). Vegasissa oli kokonainen talo käytössämme, jossa oli iso uima-allas ja lapset uivat aamusta lähtien aina silloin kun olimme kotosalla.
  Matkakuumeilu on hankala tila. Siihen auttaa vain matkalle lähtö. Hyvää matkasuunnittelua!

 4. Saara kirjoitti:

  Mekin ollaan mietitty perheen kanssa jenkkeihin matkaa, mutta kaukomatkailu mietityttää etenkin sen aikaeron takia. Miten teillä lasten kanssa kävi, menikö vuorokausirytmi paikan päällä ihan päälaelleen?

  • Meri kirjoitti:

   Meillä on jokaisella matkalla ollut varsin helppoa Jenkkeihin päin mennessä. Illat on helppoja kun kaikki väsähtää aikaisin. Ensimmäisinä päivinä herätään todella aikaisin, jopa aamuyöllä, mutta se tasaantuu pikkuhiljaa. On kiva aloittaa päivä aikaisin ja nukahtaa helposti iltaisin.
   Lähinnä kotiinpaluu on ollut ”hankalampi” Usein on mennyt täydelliseen palautumiseen noin viikko. Nyt kun omasta perheen Jenkkimatkasta on 2pv (10h aikaero), niin tekisi mieli nukkua puoleen päivään, jopa lapset. Pitäisi vaan kammeta väkisin porukkaa ylös ja palata normaaleihin arkiaskareisiin. Huomenna onkin paluu arkeen ja itsellä herätys viideltä töihin ja lapset menee päiväkotiin. Kyllä se taas tästä. Matkailu kannattaa, vaikka aikaero joskus rasittaakin.

  • Anette kirjoitti:

   Jenkkireissulla se aikaero Suomeen mennessä onkin pahempi, ellei aivan hirveä. Kannattaakin ehkä varata pari lomapäivää toipumisee kotona reissun jälkeen.

 5. Kajsa kirjoitti:

  Niin samaa mieltä että todellkin kannattaa lasten kanssa lomailla ja Ihan parastahan on reissata perheen kanssa! Meillä lapset ollut mukana aina! Ensimmäinen loma lasten ollessa 8kk ikäisiä!

 6. k.s. kirjoitti:

  Hienoa, kun teillä mahdollisuus kuljettaa lapsia mukana maailmalla. Koen, että se vaan jotenkin koulussakin näkyy niistä lapsista, jotka jo lapsina päässeet näkemään eri maita ja kulttuureita. Ja tietysti motivaatio kielten oppimiseen on huipussaan. Me veimme lapsia tosin vasta vähän isompina Usaan. Tyttäreni etenkin innostui matkailusta niin että kirjoittaa lähes joka reissusta blogiinsa. Nyt kulkee jo omilla reissuillaan, mutta onneksi edes saan lukea yksityiskohtaisia selostuksia niistä! Mukavia ja antoisia matkoja teidän perheelle!

 7. Daniella kirjoitti:

  Kiitos, että kirjoitit ’Thaimaahan’, eikä ’Thaimaaseen’ 😉

  Meillä ei ole toistaiseksi mahdollista matkustella, eikä mun stressikäyrä ihan vielä kaukomatkailua kestäiskään. Jos taloudellisesti mahdollista, mä ajattelisin, että olis kiva lähteä jonnekin kun nuorin olisi about kolme.

  Ihanaa, antakaa palaa, jos mahdollista!

 8. SV kirjoitti:

  Meijän perhe (kaksi aikuista ja seitsemän lasta) lomaili pari viikkoa lämmössä joulukuussa ja vaikka se muiden korviin kuulosti varmasti kauhealta säädöltä lentoineen ym,mut loma on loma myös yrittäjä perheessä ja täysin rentoutuneet vanhemmat pois arkiympyröistään on varmaan lapsillekin hyvät. Mies totes loman toisena päivänä,et onko kaikki hyvin ku oot vaan hiljaa!? Ja kyllä,kaikki hyvin ja mieli tyhjänä lomalla ni ei tarvinu ees puhua niitä arjen välttämättömyys kuka kuskaa ja ketäkin-keskusteluja..
  Rentouttavaa lomaa teijän porukalle!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.