Hae
Prime Life by Umppu

Millaista oli sukeltaa hetkeksi tubettajien maailmaan

Me oltiin viime viikolla tubetourilla. Mää en oo sen ikäinen, että olisin oikein koskaan katsonut mitään youtubesta. Nyt pääsin hetkeksi siihen maailmaan. Moni vanhempi ajattelee, että netti on täynnä vaaroja. Onhan se toki niinkin, mutta se on täysin kiinni siitä mitä sieltä etsii ja katsoo. Vanhempien vastuulla on seurata ja tarkkailla mitä lapsi touhuaa. Vaikka se i padi joskus pelastaakin jossain tilanteessa, niin on siinä paljon hyvääkin. Miksi meistä on niin kamalaa jos lapsi katsoo esimerkiksi ohjelmaa pädillä, joka sama näkyy televisiosta?

Tubetour oli mulle aivan uusi juttu,enkä edes tiennyt sellaisen olemassa olosta. Tapahtuma oli Tampere talossa ja paikka oli täynnä nimenomaan niitä lapsia. Mää olin aivan selkeesti jo fossiili niiden muiden joukossa, mutta halusin nähdä ja kokea millaista se touhu on nykypäivänä. Oon itsekkin ollut näiden videoiden yms katselusta todella kielteinen, mutta kun näin livenä nämä tubettajat niin tajusin että siinä ei ole mitään pahaa.

 

Kaikki lapset oli ihan hohteessa kun lavalle astu Lakko, Herba, Mansikka ja ketä näitä nyt oli. Siinä he sitten keskustelivat ja heille esitettiin kysymyksiä. Oli pientä tietokilpailua ja sitten he pelasivat yhdessä ja porukka katsoi näytöltä mitenkä kukin pärjää. Koin tän koko homman täysin harmittomaksi. Vaikka näillä tubettajilla on hieman enemmän ikää, kun esimerkiksi meidän Vilillä niin he osasivat hienosti käsitellä nuorempia lapsia.

He eivät kirroilleet tai puhuneet ylipäänsä sellaisista asioista, mitkä olisivat ollut näin vanhemman näkövinkkelistä jotenkin epäsopivia. Mää päätin tän tapahtuman jälkeen, että mulle nää tubettajat on ihan jees juttu ja jos Vili haluaa sitä kokeilla niin siitä vaan. Itse näin bloggaajana ajattelen, että kokoajan maailma on menossa verkkoon halusimme tai emme ja se vaan tulee olemaan sitä nykypäivää. Jos ihmisellä on mahdollisuus tienata elantossa omalla luovuudella, niin miksi ei?

 

 

Tapahtuman jälkeen tubettajien kanssa sai ottaa valokuvia ja meihän otettiin. Oltiin siinä jonossa 2h :). Mitä sitä ei lapsensa eteen tekis hahah. Tubettajilla ei hymy hyytynyt siltikään ja he jaksoivat olla iloisia pitkän kuvaus session aikana. Ja tietty olihan mun pakko ängetä  kans kuvaan näiden kanssa.

Ehkä tässä oli itselläni sellainen takaa-ajatus että en halua kieltää ennenkuin tiedän mistä on kyse. Suosittelen jokaiselle vanhemmalle kenenkä lapset katselee näitä videoita hieman menemään syvemmälle tähän touhuun, jolloin ymmärrys asiaa kohtaan saattaa muuttua. Nää tubettajat oli lapsille samanlainen kun mulle oli aikoinaan New kids on thle block, jos joku sattuu tän bändin muistaan.

Fanitin silloin niitä jätkiä niin, että mun huone oli vuorattu niiden kuvilla. Ajattelin joskus pääseväni Joen kanssa naimisiin… Kuuluin heidän fun clubiin ja muistan, kun ollaan äidin kanssa kävelty Kaukajärven postiin postittamaan Joelle mun viikkorahoilla ostettu huulisaippua…  Sitä ihan tosissani kuvittelin, että nyt se Joe sielä pesee käsiään sillä mun lähettämällä saippualla.

 

 

Ja uskon, että tämä tapahtuma oli sellainen minkä Vili muistaa aina. Siitä me lähdettin sitten onneelisena kuvien ja nimmareiden kanssa kotiin. Mulla oli kamala kiire syöttään vauvaa, kun tuntui että tissit räjähtää matkalla, koska olin niin kauan pois. Onneksi Vikelle on löytynyt pullo mitä se suostuu syömään ja se mahdollistaa mun välillä tekemään hieman muitakin juttuja muiden lasten kanssa.

Edellinen postaus: Kaikki sai alkunsa makuuhuoneesta

-Umppu

5 kommenttia

 1. S kirjoitti:

  Ihanasti tehty kun veit Vilin tonne. 🙂 Mä seuraan myös näitä kuvassa näkyviä tubettajia, vaikka oonkin aikuinen. Ja en näe näiden sisällössä mitään, mikä olisi epäsoveliasta noin nuorelle.

  • Annikki kirjoitti:

   Sama juttu, nämä on hyviä tyyppejä. Ja sitä paitsi, suomalaiset tubettajat tekevät rahansa sillä, että nuoret katsovat heitä ja firmat antavat tuotteitaan heille testattavaksi, niin loppuisi työt aika hätäseen, jos videolla olisi kiroilua tai muuta, joka ei sopisi nuorille katsojille.

 2. Teresa kirjoitti:

  Ehkä olen vanhanaikanen mutta olen päättänyt että lapseni kyllä saavat katsoa televisiota mutta ei todellakaan joka päivä. Sekä tietysti valvon ettei ihan mitä tahansa sieltä katsota. Surullista on ollut huomata kuinka lastenohjelmiinkin upotetaan sekaan jos jonkinmoista. Joten ipadit sun muut eivät tule kysymykseenkään 😀 Ainakaan tiettyyn ikään asti.. Ja joo, ei lasta voi kokonaan estää näkemästä ja kokemasta niitä ”huonoja juttuja” , erilaisia vaikutteita tulee myös muiden lapsien kautta esim. Mutta ainakin tahdon tehdä sen ns. Oman osuuden.
  Mutta monet tubettajatkin mm. mansikka,ananasraaste jne. Mitä näitä nyt on, niin on oikeasti jo aikuisia ihmisiä ja utuben kanavan sisältökin on sen mukainen. Puhutaan seksistä ym. Joten siinä vaiheessa miettii kuinka pienen lapsen tarvii vielä miettiä nyt esimerkkinä sitä seksiä tai seksuaalisuutta. Ja vaikka saatan kuulostaa nyt joltain tiukkis mutsilta nii ei en oikeasti ole ;D

  • primebody kirjoitti:

   Meillä esim padillä katsotaan pikkukakkosta, minkä itse koen suht turvalliseksi. Meillä seurataan youtubesta noita pelivideoita lähinnä sieltä ei saa katsoa mitä huvittaa, mutta tottahan se on että he ovat jo aikuisia. Ne viedot mitä oon itse katsonut on olleet vaan niitä pelaamiseen liittyviä. Pojat ei ehkä niin puhu sellaisia tunne yms juttuja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.