Hae
Prime Life by Umppu

Pimppikaiutin OmG

Babypod-kaiutin asetellaan hellävaroen sisälle naisen vaginaan. Mainoslauseiden mukaan tämä mahdollistaa ennenkuulumattoman hyvät soundit äitinsä mahassa kelluvalle lapselle.Järkiperäisesti kaiuttimen sivuilla kerrotaan, miten äitinsä masussa maailmaan pullahtamista odotteleva lapsi ei kuule musiikkia tai ääniä kunnolla vatsassa ollessaan, vaan hän kuulee äänet hieman samaan tyyliin kuin me kuulemme keskustelun viereisestä huoneesta. Babypodin avulla tätä ongelmaa ei ole, ja lapsi kuuleee musiikin kristallinkirkkaasti.Tutkimusten mukaan lapsen kehitys todellakin muokkautuu osittain sen musiikin mukaan, mitä hän mahassa kuulee, joten kaipa tässä sitten perää on. Saamiemme tietojen mukaan Massive Attackin Teardrop-kappaletta soittamalla räjäyttää metatasot ainakin kolmella eri rintamalla.Maailmalla on järjestetty jopa Babypod-konsertteja. Koska miksipä ei!Hintaa laitteella on 149 euroa Teksti on kopioitu täältä

Hei äidit.. annan teille vinkki vitosen. Sun lapsesta ei tuu yhtään sen musikaalisempaa, vaikka sulla olis pimppikaiutin. Ei siis hätää, sillä ei sillä Sibeliuksenkaan mutsilla sitä ollut.  Vauva bisnes on se paras bisnes. Äideille voi suoltaa vaikka sun mitä ja niinkuin edelliseen  postaukseeni vedoten olet varmaan nykytrendien mukaan aivan surkea mutsi jos sun pimppis ei soi.. Mulla varmaan kaikuu ihan omasta takaa niin ei enää kaiutinta tarvita :).   Lapsen kasvatuksessa niinkuin raskaudessa se maalaisjärki on edelleen se asia mitä itse kannatan. Esikoisen odotus ja syntyneen lapsen kasvatus on toki aina uutta ja jännään, mutta ei kannata ihan kaikkea uskoa. Kokoajan tulee jotain uusia juttuja ja onhan sitä ennenkin ilman niitä pärjätty. Toki tietoisuus on kasvanut, mutta edellämainitun kaltainen laite niin huh huh.

Nyt luin uusimapana juttuna Kuinka hiuslakan ja värjäävien shamppoiden käyttö raskaana on vaaraksi sikiöille.. juttu TÄÄLTÄ

Mites se kaupungin saateinen ilma, ylipäänsä sisäilmaongelmat jne. Jos me alamme oikeasti miettimään kaikkea niin eihän sitä saa tehdä raskaana yhtään mitään. Paikallaan pysyminenkään ei ole terveellistä. MIKÄÄN EI OLE TERVEELLISTÄ..

Osalla tuntuu olevan vanhemmuus aivan kadoksissa ja silloin hairahdetaan mitä eriskummallisimpiin kasvatusmetodeihin. Kun kirjoitin, että kaikkien toimintatapaa pitää kunnioittaa, niin joukossa on myös silti niitä tapoja mitkä ovat ihan tutkitusti haitallisia lapselle ja niiden kehitykselle.

Mun on ainakin itse välillä haastavaa antaa lapselle vastuuta. Kyllä jo tokaluokkalainen osaa tehdä vaikka mitä ja on fiksu. Jo lähestulkoon 2 vuotiaskin osaa jo paljon. Yksi mikä on ollut itselle se ongelmallsin asia on syöminen. Mielummin laitan itse sen lusikan sinne lapsen suuhun kun siivoan sotkua koska pääsen helpommalla. Seurauksena siinä taas on että lapsi ei opi itse syömään, mitä kauemmin sitä syöttää. Vivianin kanssa ruokailu on jo suht hyvällä maillilla. Paras hankinta on ollut ikean antilop syöttötuoli, mikä ei todellakaan ole hinnalla pilattu.

Tuoli on todella helppo puhdistaa. Sen saa myös irroitettavien jalkojen ansiosta kätevästi mukaan. Erillinen pöytä estää sen, ettei ruokapöydällä ole pinttynyttä ruokaa. Tuolissa ei ole jalkatukea, mikä myös estää tiettyyn pisteeseen asti seisomaan nousun. Meillä on ollut tämä tuoli käytössä Vililtä asti ja tästä en luovu.

 

Kaiken ei aina tarvitse olla sitä viimeisen päälle designia, vaan itse koen lasten jutuissa tärkeimpänä asiana toimivuuden ja käytännöllisyyden. Ihailen niitä äitejä, jotka jaksavat pukea lapsiaan kauniisiin vaatteisiin. Nykyään itse usein nappaan narulta ensimäiset puhtaat vaatteet mitkä käteen sattuu ja ne on toistaiseksi kelvanneet. Myös päiväkotiin koitan katsoa mahdollisimman helpot vaatteet helpottaakseni heidän työtään vaipan vaihdossa.

Mää teen kokoajan sisäistä luopumistyötä itseni kanssa ja koitan imeä kaiken vauvan tuoksun vielä itseeni, minkä voin. Kun jokin vaate jää pieneksi niin mietin, että (nyyh) tätä meidän perheessä ei enää tarvita koskaan. Se on oikeasti tosi vaikeeta ja välillä jopa ihan itkettää.

Mutta siis meidän kaikkien pitäisi vähän höllätä. Jos koko raskausajan elät kamalassa stressissä ja pelossa siitä teetkö nyt kaiken oikein ja vältteletkö nyt kaikkia mahdollisia asioita, mitkä sikiölle on vaarallisia niin alitajunnassa teet sillä stressillä eniten hallaa raskaudelle. Uskon siihen kun ei liikaa mieti niin kaikki sujuu paljon paremmin. Niinkuin sanotaa, että tieto lisää tuskaa ja varsinkin näissä lapsiin liittyvissä asioissa välillä tuntuu että tiedosta on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Olis ihana jos kaikki olis jotenkin enemmän relaa ja ihmiset tässäkin asiassa rentoutuisi. Mää muistan kerran kun menin huoltoasemalle ostaan mynthoneita ja mulla oli kamala kiire. Odotin silloin Viliä. Ihmettelin kun myyjä tutki rasiaa mielestäni aivan liian kauan ja kysyinkin, että mikä siinä rasiassa on vikana. Ei kun tässä vaan katson saako näitä raskaana ollessaan syödä. Teki mieli sanoa, että mitäs se sulle itseasiassa kuuluu ja mistä tiedät kenelle sitä askia olen ostamassa. Hirvee ressihän siitä tulis jos pitäisi hullunlailla kytätä kaikkea. Ymmärrän täysin nämä listeria yms jutut, mutta itse kun en syö raakaa kalaa niin se oli helppoa.

Rennolla otteella 😉

Edellinen postaus: Elämä pohajutuu illuusioon

-Umppu

 

 

7 kommenttia

 1. Linda kirjoitti:

  Piti jo edelliseen postaukseen kommentoida, mutta sopii se hyvin tähänkin 🙂 kiitos ihanasta ja realistisesta blogista! <3 Näin esikoista odotellessa on tosiaan saanu koko ajan puntaroida sen maalaisjärjen ja mediasta tulevan paineen välillä ja välillä se on ollu helpompaa ja välillä vaikeempaa. Pää täyttyy informaatiosta, mitä pitäis ehdottomasti hankkia vauvalle ja mikä sit taas on toisen mielestä ihan turhake, mitä tehdä ja syödä ja mitä taas viimeseen asti välteltävä, millanen äiti pitäis olla jo nyt ja luoda suhdetta syntymättömään lapseen… apua! On ollu ihanaa lukea sun pohdintaa eri aiheista ja huomata, että tärkeintä on tehdä niin kuin ite parhaaks näkee ja mikä meidän perheelle parhaiten sopii 🙂

 2. Maria82 kirjoitti:

  Siis mitä mä just luin?? Voi apua ? kaikella sitä yritetään rahastaa. Kiitos päivän räkänauruista ?

 3. Anniina kirjoitti:

  Nauran ääneen. Kiitos aina hauskasta ja häpeilemättömästä blogista????.

 4. Sussu kirjoitti:

  Kiitos mahtavasta tekstistä! ?

  Itse sain esikoislapseni kuukausi sitten ja kyllä sitä olikin hukassa, mitä on oikeasti tärkeä hankkia vauvalle ja mikä on ihan turhaa..onneksi lopulta käytin vain maalaisjärkeä ja hankin vain aivan välttämättömiä juttuja ja päätin että vasta sitten, jos jotain asiaa kovasti kaipaan vauvan jo ollessa maailmassa, niin se hankitaan. Eipä tullut mitään turhaa hankittua ? eikä tullut missään kohtaa tilannetta, että jotain todella oleellista olisi puuttunut. Mieheni osti minulle raskausaikana myös vauva-kirjan, jossa oli tosi hyvä ja ytimekäs lista, mitä kannattaa hankkia ja mitkä on sellaisia nice-to-have-juttuja.

  Mutta sitten tuohon raskausaikaan. Voin rehellisesti sanoa, että en kyennyt raskaudesta täysin nauttimaan siksi, koska stressasin koko ajan juurikin kaikista kemikaaleista ja syömistäni ruuista yms. Koko ajan näin uhkakuvia, miten vauvastani ei kehity normaali, koska sitä ja tätä..jälkikäteen hieman harmittaa, että en voinut nauttia täysillä raskaudesta. Nämä kaikki pelot tulivat lähinnä median kautta. Onhan se hyvä että tietoa jaetaan..mutta..

  Ihana terve tyttö syntyi. Toivottavasti seuraavasta raskaudesta osaan nauttiakin ?

 5. Faijahommia kirjoitti:

  Aivan mahtava keksintö 😀
  Yhtä hyödyllinen kun korvaan laitetut valokuulokkeet ja tasapainoranneke.

  Olet kyllä täysin oikeassa, että ihmisten pitäisi relata enemmän!
  https://faijahommia.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.