Hae
Prime Life by Umppu

Adidas Minirodini nyt niitä saa.

Onko musta sittenkin tullut lastenvaatteilla koreilija? Vastaus siihen on että ei oo :). Nyt kun tässä pyörittää tätä 5 henkisen perheen pyykkirumbaa, niin se mitä olen huomannut on mukaan todellakin tullut laadun ja materiaalin  arvostus. Meillä vehenee kokoajan vaatteiden määrä, mutta olen aika tarkka mitä meille tulee. Toki meillä on myös niitä.. voit syödä näillä mustikkaa tai pyöriä hiekkalaatikolla mielin määrin jo vähän kulahtaneita vaatteita. Sellaisia vaatteita lapsilla ei kuitenkaan saa olla, etä ne eivät voi olla lapsia. Kaikilla vaatteilla pitää saada leikkiä. Osa lastenvaatteista on aivan yli söpöjä ja en voi väittää etteikö henkalla olisi esimerkiksi tytöille aivan ihania juttuja. Kun ostat vaikka vauvalle esimerkiksi housu/body setin maksaa se sielä n. 14,90-19,90. Se yksi käyttökerta saattaa olla sen hinnan arvoinen. Moni vaate menee pesukoneessa jo kerrasta pilalle. Kangas joko kutistuu tai venyy ja osasta lähtee värit tai ne leviää ja koko vaate ei olekkaan niin söpö enää ja se on käytännössä pilalla. Olen joskus sanonut, että köyhän ei ole varaa ostaa halpaa ja tässäkin tapauksessa se pitää paikkansa.

Olen jo hetken panostanut lastenvaateiden laatuun ja hieman tutkinut niiden selustaa. Välillä on mahdotonta edes varmistaa kaikkien tuotteiden alkuperää ja missä ja kuka ne on tehnyt mutta materiaali onkin sitten helpompi selvittää ja niiden tarina.

 

Mulla on nyt ollut muutamia Minirodinin vaatteita ja olen ollut niihin todella tyytyväinen. Aion niitä jatkossa varmasti hankkia lisää.  Ei se määrä vaan laatu. Moni onkin kysellyt mun konmarituksesta ja tässä on muutama kuva lastenvaatteista. Kaikki vaattet on näkyvillä ja laput on askarreltu yhdessä lasten kanssa. Pyykkiä pestään tiuhaan tahtiin, jotenka vieläkin voisi valikoimaa supistaa. Mulle tulee tyttöjen vaatteita jonkin verran kierrosta, mutta Vivianilla meneekin kahdet jollei kolmet vaatteet päivässä. Maritus on auttanut myös siinä, että multa ei enää kertaakaan kysytä, että missä on jokin vaate. Vilinkin vaattet on maritettu.

Kun lapsi kasvaa on helppo ottaa laatikko kerralla kaapista ja katsoa pienet vaattet pois. Mulla on myös mun omat vaattteet viikattu näin ja oon aina aivan fiiliksissä kun avaan vaatekaapinoven ja katson kuinka siistiä sielä on. Myöskään sitä säilytystilaa ei tarvi niin paljon, kun et säilö mitään ylimääräistä ja tarpeetonta. Nää nyt ei oo ihan jetsulleen viikattu, koska en ota mitään ressiä asiasta

 

 

 

Moni vanhempi höyrähtää johonkin tiettyyn merkkiin ja esim nämä verkkarit on varmasti juuri sellaiset. Aiempaa mallistoa on nähty jopa Kardashianin lapsilla.  Näitä jonotetaan ja osa laittaa herätyskelloa soimaan saadakseen vaattet itselleen, tai siis lapselleen. Se mikä itseäni huvittaa on että moni sitten vaan säilöö näitä kaapissaan ja käyttää ehkä kerran kun ei raaski. Vaatteet on kulutustavaraa ja ainakaan pienten lasten vaatteet ei oikeastaan uusille häpeile.

UUSI adidaksen  Originals Mini Rodini mallisto saapuu pian. 9. maaliskuuta, adidas Originals ja Mini Rodini on luonut  yhdessä rajoitetun erän ympäristöystävällistä lasten muotia! Tämä  kokoelma sekoittaa luovia malleja kahden erittäin tunnetun  tuotemerkin kohdalla  käyttämällä  adidas Originals  ikonin tyylejä ja  Mini Rodinin printtejä. Kaikki vaatteet on valmistettu 100% luomupuuvillasta ja kierrätetystä polyesteristä. Adidas x Mini Rodini kokoelma koostuu kahdesta verryttelypuvusta, jossa on myös  kahdet eri shortsit ja 2 erilaista  toppia sekä niihin sopivat  baseball capit. Kokoelmassa on saatavana lastenkokoja 62-116cm (vaatteissa) ja 19-27 (kengissä).Jos kanit ja tennismailat ovat lapsesi mieleen, niin tämä kokoelma on sinulle!Adidas Originals Mini Rodini kokoelma on yksinomaan saatavilla Mini Rodini ja Adidas kauppoista.”

 

 

 

Mää oon aina inhonnut niitä lasten verkkareita, missä ei oo mitään ideaa. Mun edesmenneellä Raakel mummolla oli juuri sellaiset. tumman violetit verkkarit, missä on vähän pinkkiä reunassa. Miksi haluaisin pukea lapseni sellaiseen vaatteiseen, mikä tuo mieleeni vanhan mummon? Nämä Minirodinin verkkarit on ensimäiset mitkä koskaan näyttää mun silmään hauskoilta ja tarpeeksi lapsellisilta lapsille. Näitä tehdään aina pieni erä ja sain napattua Vikelle mustavalkoisen asun, kun joku oli ostanut lapseleen väärän koon. Ostin sen siis ”käytettynä”. Mustavalkoinen asu on mielestäni ihana ja sopii niin tytölle kuin pojalle. Lastenvaatebisnes on myös lähtenyt aivan käsistä nykypäivänä. Mutta siis se mun pointtini oli se, että vaikka vaate vähän maksaakin niin se että se kestää on paljon tärkeämpää. Näillä vaatteilla on myös aivan älytön jälleenmyyntiarvo.

Itse laitan lähes kaikki lastenvaatteet eteenpäin tai myyn kirpparilla, mutta osasta vaateista vaikka ne olisi hyvässä kunnossa ei saa edes euroa ja jos niissä on pieni haittaamaton tahra ne ei kelpaa edes kierrätykseen. Näissä vaatteissa esim jälleenmyyntiarvo on yli 50%, jotenka ainakin mulle tulee edullisemmaksi käyttää näitä, kun ostaa niitä edellämainittuja. Ostan harkitusti ja vähän lastenvaatteita ja mietin aina että voin Vivianille ostettuja vaatteita (en niitä pinkkejä rimpsuhameita) käyttää myös tulevaisuudessa Vikellä. Esimerkiksi haalareita ja ulkovaatteita.

En tiedä onko se yleistymässä, mutta itse ainakin pidän paljon mustavalkoisista lastenvaatteista ja esimerkiksi Minirodinilla niitä on paljon. Jos sulla ei siis muuta tekemistä ole 9.3 niin eikun jonottamaan näitä lasten ferrareita 😉

 

Mitä mieltä muut on lastenvaatteista? Panostatteko laatuun, vai tarjoushaukkailetteko? Kirppikseltä tekee myös hyviä löytöjä esim haalareiden suhteen.

Edellinen postaus: Pimppikaiutin OmG

 

-Umppu

7 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Mä ostan lastenvaatteet ja kengät kolmelle lapselleni akselilta H&M, Lindex, Stadium. Ei oo venynyt, ei haalistunut, jotkut toki nukkaantunut, mutta ei haittaavasti.

  En raaski ostaa lapsille mitään hintavaa tai hinnakkaampaa ainakaan täyteen hintaan, koska ne on käytössä vain jonkin aikaa. En raaski ostaa edes itselleni kalliimpaa peruspaitaa, vaikka käytän vaatteita ajallisesti pidempään kuin lapset, koska mun koko ei ole muuttunut ja niiden muuttuu.

  Kukin tyylillään. Mulle vaatteissa pääasia on se, että ne toimii. Ulkovaatteet hengittää ja pitää kosteuden ulkopuolella. Ei se, että paljon ne maksaa tai mitä merkkiä ne on. Kunhan toimii ja on hyvännäköisiä mun mielestä.

  • primebody kirjoitti:

   On meilläkin niitä vaatteita.. se mikä niissä jotenkin vaan tietyllä tapaa oksettaa on se, että ne on (suurimmaksi osaksi) lasten tekemiä… Ei mullakaan sinänsä ole väliä minkä merkkiset ne on tai mitä ne maksaa, mutta kokoajan kiinnostaa enemmän ja enemmän se materiaali ja ja itse se aate tuotteiden takana.

 2. Westend Mum kirjoitti:

  Uskon enemmän laatuun kuin määrään 🙂
  http://westendmum.fi

 3. JK kirjoitti:

  Kun valmistusmaa on Intia, Kiina jne. niin voiko mistään tietää, mitkä olot siellä tehtaassa on. Jäin vain miettimään, että vaikka on kuinka kallis merkki jokin ja nettisivulla lukee sitä ja tätä. Tuskin H&M ja muutkaan ovat kovin hanakasti myöntämässä että heillä mitään ongelmaa on. Samaa ongelmaa on ihan maailman suurilla ns. luksusmerkeilläkin, laukuista katselin jonkun jutun taannoin. Sikakalliita ovat, mutta no, jääpä enemmän valmistajan taskuun kun luksusmerkistä voi veloittaa enemmän.

  Oi niitä aikoja, kun jotkut äidit ompelivat lapsilleen vaatteet ja mahtoiko silloin muutoinkin olla enemmän suomalaisia vaihtoehtoja. No kellään ei kai ole kiinnostusta ompeluun tänä päivänä, mutta on äärimmäisen kunnioitettavaa jos tekee niin – tietää ainakin mitä saa jos vielä viitsii perehtyä kankaiden alkuperään.

  Eettisyydestä tuli mieleen, että nykyään monella rahaa menee valtaisan vaatevaraston ylläpitoon, koska nykyajan trendi on se – vaatteet ovat jo joskus jopa lapsillekin kertakäyttökamaa, ei tosin ehkä siinä määrin kuin vaikka nuorisolle tai nuorille aikuisille. Kun saman rahan laittaisi vähän vähempään määrään vaatteita niin saisi laatua sekä eettisyyttä, jos siis eettisyyttä olisi joka vaatetuksessa tarjolla. Suomalaista kun ei vaan oikein ole valinnanvaraksi asti.

  • S kirjoitti:

   Kiinnitin itse tähän samaan huomiota, että Minirodinin vaatteita valmistetaan myös juuri Kiinassa ja Intiassa. Kovasti mainostavat, että työolot heille tärkeitä ja lapsityövoimaa ei käytetä, mutta mistä sitä ikinä tietää. Eikä se kovin ympäristöystävällistäkään ole, kun tuotteita pitää kuljettaa pitkin maailmaa ensin valmistukseen, sieltä varastoihin ja sieltä asiakkaille.

   Mutta toisaalta sitähän nykypäivä on, eikä me suurelle kehitykselle mitään voida. Suurin osa kaikista käyttämistämme tuotteista tuotetaan jo halvemman työvoiman maissa.

   Kuten JK kommentoi, hienoa olisi, jos pystyisi täysin kotimaista suosimaan. Valinnanvaraa ei vaan ihan hirveästi tosiaan ole ja kyllä monen suomalaisenkin yrityksen tuotteita valmistetaan jo ympäri maailmaa. Onneksi palveluissa pystyy vielä kotimaisia käyttämään ?

   Mutta ihanat kuosit kyllä nyt noissa vaatteissa on!

 4. Iiris kirjoitti:

  Mun poika on jo koululainen ja tytöt 2 ja 5 vuotiaat. 90% vaatteista ostan kirppareilta ja saan kavereilta, 2% ehkä vaatekutsuilta ja loput 8 liikkeistä. Pojan kohdalla ei kirpparilta enää löydy oikein kokoja joten ostelen sitten alennuksista hänelle. En ole koskaan oikein osannut mennä tähän lastenvaatejuttuun mukaan ja mun tyttö pelaa futista juurikin niissä liloissa verkkareissa. Mutta olen huomannut, että esimerkiksi päiväkodissa jotkut tytöt prameilee jo vaatteilla joten saa nähdä milloin se tulee meillekin. Merkkivaatteita en suostu ostamaan en pukeudu niihin juuri itsekään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.