Hae
Prime Life by Umppu

Kun neliöt loppuu kesken…

Kun muutimme tähän asuntoon ajattelin, että nyt meillä on sitä tilaa vaikka muille jakaa… Aiempi asunto oli komio 75m2 joka oli yhdessä tasossa. Nyt meillä 5h+k ja tilaa yhteensä 107m2 (muistaakseni), mutta asunto onkin kahdessa tasossa. Vaikka huoneita on enemmän ja tilaakin tavallaan niin kerrospinta-ala pieneni. Kun lapset on pieniä haluaisin, että meillä olisi mahdollisimman paljon tilaa leikkiä. Nyt tuntuu että joutuu itse hieman nihkeilemään kokoajan ja kieltämään, vaikka koti onkin suht turvallinen eikä mitään kovin särkyvää ole esillä. Toki en tiedä ketään kenenkä koti sopii jalkapallon pelaamiseen tai poikien uusin villitys on piste, minkä itse miellän täysin ulkoleikiksi. Alakerran leikkihuone on edelleen se pelastus. Kai se on niin että vaikka sitä olisi kuinka, niin se koti tuntuu aina ahtaalta..

 

Vivian nauttii leikeistä veljen kanssa ja joskus saankin vilin houkuteltua siihen hommaan. Vauvoja se on myös kova hoitamaan, mutta siinä hommassa pitää olla silmät selässä.

Meillä on ollut jo aiemmin kotona lapsille BoBles leuja. Tai no en tiedä voiko niitä leluiksi kutsua vaan ehkä ne on lähinnä pien huonekaluja. Ne on ollut meillä kovassa käytössä. Olen itse sitä mieltä että lapset saa hyvin purettua energiaa niillä touhutessa. Boblesit kehittävät hyvin motorisia taitoja. Niitä päällekkäin pinoten voi tehdä erilaisia ratoja tai rakennelmia, minkä päällä on kiva kiipeillä. Nyt myös on hienoa, että niistä on olemassa musta/valko/harmaa väritys mikä sopii skandinaavisen sisustajan makuun. Vivian tykkää kanniskella niitä pitkin kämppää, kun taas Vili tekee niillä jo vähän haastavampia rakennelmia ja harjoittaa tasapainoa.

Vaikka nämä on toki hieman tilaa vieviä, mutta taas toisalta ne on hurjan monikäyttöisiä. Ne kestää myös aikuisen painon, joilloinka aikuisetkin voi osallistua lapsen leikkiin.

 

Vivian tykkää istuskella niiden päällä ja vetää jano juomaa :). Nää on ollut ehdottomasti meidän kovien pakkaspäivien pelastus ja nyt hiihtolomalla ollut myös aika kuumaa kamaa. Meillä käy paljon lapsi vieraita ja näillä usein touhutaan porukalla.

”bObles suunnittelee kauniita, toimivia ja innostavia huonekaluja, joiden muotoilu edistää lapsen motoristen taitojen kehitystä. bObles uskoo vahvasti, että lapselle on paljon hyötyä siitä, että hän saa olla aktiivinen ja käyttää omaa kehoaan. Liikkuminen ja kehon tuntemus lisäävät muun muassa itseluottamusta ja oppimiskykyä. bObles haluaa tukea tätä ja suunnittelee siksi monikäyttöisiä huonekaluja, joilla lapset haluavat leikkiä ja jotka vanhemmat haluavat koteihinsa.”

 

Odotan aina sitä hetkeä, koska saan antaa eteenpäin vauva kamoja. Pian meiltä jää pois unipesä, sitteri ja turvakaukalokaan ei ole enää montaa kuukautta käytössä. On se hassua, että niin pieni ihminen tarvitsee niin paljon tilaa vieviä asioita. Kaikki kuitenkin on todella tarpeellisia. Viken kanssa oltiin tänään neuvolassa ja hän sai 3 eri rokotusta. Vikke pikku kakan panttaaja on vääntänyt tänään viidet hirveet tortut ja nyt nousi pikkuisen lämpö. Muuten hän on todella tyytyväisen oloinen. Tänään oli jo niin lähellä ettei kääntynyt ja siinä sanoinkin,että vielä ei ole mikään kiire. Meillä on kaikki lapset lähtenyt todella aikaisin kävelemään ja kaikilla on ollut aina ihan sininen naama mustelmista. Tulin juuri lastenvaatekutsuilta kotiin. Vili ja Vivian on yökylässä ja koti tuntui pelottavan hiljaiselta. Taas kädet ristiin, että saisin nukuttua yöllä <3

Huomenna onkin taas lähtö Helsinkiin. Hyvinvoiva äiti tapahtumaan. Vielä on pari paikkaa jäljellä jos haluaa tulla mukaan.

”Hyvinvoiva äiti” on rento iltapäivä täynnä tärkeitä asioita – puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä.
Hyvinvoiva äiti- iltapäivä on jokaiselle äidille suunnattu tapahtuma. Iltapäivän aikana keskustellaan avoimesti ja rennossa hengessä äitiydestä ja yrittäjyydestä, työllistymisestä sekä muista äitiyteen ja työhön liittyvistä asioista.
Käymme myös läpi liikunnan aloittamista äidiksi tulon jälkeen teoriassa, sekä pienten harjoitteiden muodossa.
Kannustetaan toinen toistamme ottamaan aikaa itsestään huolehtimiselle kaiken kiireen keskellä, sillä hyvinvoiva äiti on hyvä äiti!
Panelisteina : Ulla-Riitta ”umppu” Koskinen, Evelina Lorek, Kirsi Ståhlberg.
Liikunnan aloitus raskauden jälkeen, puhujana: osteopaatti Sara Lexmond
Helppo kehonpainotreeni jokaiselle, ohjaamassa: Inari Mölsä
Kysymyksiä panelisteille ja puhujille saa laittaa etukäteen osoitteeseen: emma.suortti@gmail.com (halutessa kysymykset esitetään nimettöminä)
Sitova ilmoittautuminen: pt.monna@gmail.com
Hinta 49€ / hlö
Tapahtumaan mahtuu 20 henkilöä.

 

Olisi kiva nähdä teitä sielä <3

Edellinen postaus: Ristus mikä reissu

-Umppu

5 kommenttia

 1. Manduca kirjoitti:

  Moi. Tuli mieleen nuista lastentarvikkeista, että oliko sulla jossain vaiheessa manducan kantoreppu käytössä Vivianin kans? Minkä ikäinen Vivian oli, kun rupesit sitä käyttämään, niin että lapsi oli edessä.? Me ollaan juuri ruvettu harjoittelemaan sillä ja poika käyttää 86 vaatetta ja kohta 4 kk vanha. Mutta jotenkin se tuntuu hieman vieraalle, mutta yritetään ottaa käyttöön, kun kuitenkin varmasti kätevä kun oppii ottaamaan siitä hyödyn irti.

  • primebody kirjoitti:

   Joo oli Mulla oli se vaan selässä koska olin raskaana.. En osaa oikein antaa mitään kokemus vinkkiä. Vikke on ollut ihan pienestä taas edessä manducan kantoliinassa

  • Nelli kirjoitti:

   Kannattaa kysellä vinkkejä Facebookin kantoliina ryhmissä! Joillain paikkakunnilla järjestetään kantoliina tapaamisia joissa saa opastusta liinoihin ja reppuihin 🙂

 2. Manduca kirjoitti:

  Ja tuohon edelliseen korjatakseni 68 vaatekoko 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.