Hae
Prime Life by Umppu

Ristus mikä reissu

Vielä ollaan hengissä laivareissusta… Huh sanon minä, mutta ihan hyvällä tapaa. Voin kertoo että oli aikamoista hulinaa lähteä laivalle 6:n lapsen kanssa ja meitä oli kaks aikuista. Tuntui, että tiistai ei kulunut millään. Vili kysy ehkä miljoona kertaa koska me lähdetään.. Sitten kun itse matkaan päästiin niin pienimmät kuukahti tietenkin autoon. Laiva lähti vasta 8 illalla ja ajattelin, että siinä ne ehkä on maksimissaan tunnin hereillä. Ajattelin väärin :). Sielä ne lapset kukku muumi diskossa vielä todella myöhään ja Vivian nukahti vasta keskiyöllä. Vaikka meillä on arkisin aina vähän liiankin tarkat nukkumaanmeno ajat, niin nyt oli poikkeus. Eihän siitä olis mitään tullut pakko nukuttaa sielä hikisessä hytissä lapsia ja vielä kun kerta oli nukuttu koko ajomatka tänne. Onhan sekin totta että lapset on kans lomalla ja musta on kiva että silloin hieman jotain arjesta poikkeavaa. Laivalla oli muutenkin vähän lepsummat säännöt.

Tällä kertaa se men niin, että vanhemat odotti, koska lapset pääsee nukkumaan että sais itsekkin hieman unta. Meillä sitten herättiinkin mukavasti jo 5 jälkeen ja meno oli heti taas sitä normaalia. Onneksi lapsille oli keksitty koko laivamatkan ajaksi erilaisia ohjelmanumeroita, jotenka aika ei käynyt pitkäksi.

 

 

Oltiin tanssimassa, Harri hylkeen bingossa, pomppulinnassa,  askartelemassa, pallomeressä, leikkipaikassa, suunnistettiin, tietokilpailtiin ja vaikka sun mitä. Risteiyllä ei ollut ihan super paljon porukkaa, mikä oli sinänsä hyvä juttu, koska kun palattiin satamaan oli koko satama aivan tukossa ja täynnä ihmisiä.

Vaikka reissu oli näin vanhemman näkökulmasta raskas niin sen korvaa ne lapsien tyytyväiset fiilikset. Jos terminaalissa kysytään, että koska lähdetään uudestaan, niin reissu on ollut aika onnistunut.

Se mitä itse ihmettelen on aikuiset, jotka ovat kamalassa kännissä lapsen kanssa.. Kirjoitinkin aiemmin siitä kun äiti lahtee baariin ja jättää lapsensa kotiin.. 

Meillä sattui hissin yks nainen, kuka oli silloin pienessä maistissa ja alkoi söpertämään kuinka ihana vauva sulla on. Kiskas kuomun auki ja sano, että mun on ihan pakko kattoo… Siinä se alko lässyttämään ja koskettelemaan vauvaa, minkä itse koin sopimattomaksi.  Hissi oli niin ahdas, että ajattelin että nyt enää muutaa sekuntti niin ollaan omassa kerroksessa… Tässä vaiheessa en vielä tiennyt, että hän oli oman lapsensa kanssa.

Kun päästiin takaisin Suomen päähän tuli hän taas samaan hissiin niiden surullisen kuuluisien kaljalaatikoiden kanssa. Yhden kerrosvälin aikana koko hissin täytti niin karsea viinan käry, että huh. Hyvä kun nainen pysyi edes pystyssä. Taas samat jutut: sää oot se kenellä oli se ihana vauva… mihin tokasi, että joo se nukuu ja jos et nyt koskisi näihin vaunuihin muutenkaan. Sanoin sen silti ihan ystävällisesti koittaen välttää mahdollista yhteenottoa… Sitten se alkoi sopertaa Vilille: että onkos kivaa kun aloitat varmaan syksyllä jo eskarin… Siihen sanoin aika napakasti, että hän menee syksyllä kolmoselle, mihin tämä nainen sanoi, että: no sää oot itekkin tollanen hukkapätkä että en ihmettele että lapseskin on noin lyhyt…

Olis vaan pitänyt suunsa kiinni….  Huomasin vasta lopussa, kun hän jäi hissistä että hänellä on lapsi mukana (joka oli hissillä vastassa äitiä)  ja jos sen olisin tiennyt olisin varmasti pitänyt pienen puhuttelun. En voi käsittää… En voi ymmärtää… Mitenkä joku kuvittelee että lapsen on kiva lähteä laivalle, jos äiti on kamalassa kännissä tai mitä hän siinä edes ajattelee.  Lapsen kasvoista näkin sen häpeän määrän. Tästä on ollut nyt paljon otsikoitakin, mutta ilmeisesti se on vaan joillekkin aivan normaalia. Sairasta sanon minä ja mietin niitä lapsi raukkoja, joille koko risteily voi olla yhtä helvettiä.

 

 

Mun oli pakko vaan lähteä meneen, koska mua otti niin paljon aivoon koko touhu. Siinä nopsaan pakattiin lapset ja rattaa autoon ja lähdettiin ajaan kotiin päin. Tulomatkalla keli oli tosi huono, mutta kotiin päästiin turvallisesti ja mutsikin kaatui samantien sänkyyn.

edellinen postaus: kuka tätä aina jaksaa

-Umppu

Yksi kommentti

  1. saara kirjoitti:

    Hirveetä oikeasti. Ja kuvottavaa tommonen käytös aikuisilta! Vois vähän miettiä kyllä alkoholin käyttöä varsinkin jos on omia lapsia ja vielä mukana..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.