Hae
Prime Life by Umppu

Mulle kelpaa vaan paras!

Kun sellaisen asian, kun rakkaus omaa työtä kohtaan on tajunnut on sitä valmis tekemään kaikkensa sen eteen. Yrittäjyys on moninainen juttu ja jaksan väittää, että sitä ei ymmärrä kun toinen yrittäjä… Hieman jyvällä on yrittäjän puoliso, mutta sekään ei varsinaisesti tiedä mitä se siltä ihmiseltä vaatii ja minkä vastuun se asiasta kantaa.. Mä oon monessakin asiassa tarkka ja yksi niistä on työnlaatu. Pyrin aina tekemään asiakkaan toiveiden mukaan. Joskus toki on tilanteita, että kaikkea ei vaan yksinkertaisesti pysty toteuttamaan tai asiakas ja kampaaja ei puhu samaa kieltä…

Mulla on lapsesta lähtien ollut kova kilpailuvietti.Olen kilpaillut vaikka sun missä.  Nyt olen päättänyt että mitään urheilulajia en enää aloita missä tähtään Suomen huipulle, mutta alallani voin kilpailla niin kauan kuin haluan. Kilpaileminen opettaa paljon ja se on kiehtovaa. Sun koko ammattitaito lätkäsitään yhteen kuvaan ja sillä mennään.

 

Me osallistuttiin Primeltä Hannan ja Vilman kanssa Simply Naturalin  MAGO hiustenpidennyskilpailuun. Tai no siis tehtiin kuvat kilpailua varten ja ne pitää palauttaa ens tiistaihin mennessä. Mun työstä tuli just sellainen kun olin visioinut päässäni. Vaikka kuinka olisi visio niin voi olla, että siitä kuvasta ei vaan tuu sellainen kun on mielessään ajatellut.

Yks mikä on mun mielestä aina kaikista tärkein on malli. Moni valitsee mallin ihan väärin perustein. Tärkeintä on sen kasvot ja ne hiukset on aivan sivuseikka. Me kampaajina pystymme hiuksiin vaikuttamaan, mutta kasvoihin ei. Mulla oli mallina mun vanha työkaveri, kuka on kokenut mallin hommissa, jotenka luotto oli ihan täys 10.

 

Vilma työn touhussa

Hanna

 

Mallin valinta on tarkkaa hommaa ja pakko myntää, että on se joskus mennyt omallakin kohdalla aivan käteen. Paljon käytetään ihan tavallisia ihmisiä esim näissä hiuskuvissa. Joskus ero tavallisen tyypin ja ammattimallin kohdalla on suuri, mutta joskus asiat voi mennä väärinkin päin. Mallin on kaikkein tärkein ymmärtää, että se edustaa niitä ihmisiä ketkä tekevät hänen lookin. Kyse ei sillä hetkellä ole siitä mallista, eikä siitä miltä hän näyttää. Joskus mallille saattaa tulla sellainen look, mikä ei miellytä omaa silmää, mutta se pitää osata kantaa yhtä hyvin, kuin kaikki muutkin. se tekee sinusta hyvän mallin.

Meillä eri ihmiset seuraa kuvaustilnateessa eri asioita. Toinen katsoo mitenkä hius asettuu ja onko mahdollisesti hajakarvoja jossain. Toinen katsoo meikkiä ja ilmeitä ja kuvajaa katsoo asentoa. Mitä enemmän ihmisillä on kokemusta sitä helpompaa se on. Parasta on jos malli pysyy paikoillaan ja keskittyy olemaan mallina.

Itse pidän myös hiljaisuudesta kuvaustilanteessa. Kamala härdelli tekee tilanteesta rauhattoman ja kaikille pitää antaa kuitenkin mahdollisuus keskittyä.

 

Mulla oli jalat ihan sairaan kipeet kuvausten jälkeen, koska mun tärkeä roolihan oli olla tuulikone :). Jos kuvaan haluaa hiuksiin luonnollista tuulta niin se ei ole mikään viipperä. Tällä kertaa mulla oli iso pahviläpyskä, jolla annoin tuulta. Joka toinen kerta liikaa ja joka toinen liian vähän 🙂

Joka kerta hius lentää erilailla ja jokainen kuva on erilainen. Itse en juurikaan käytä kuvauksissa lakkaa. Haluan, että hius elää luonnollisest. Liian suuri lakkamäärä ihan missä vaan hiuksessa tekee tukasta tönkön ja se ei todellakaan ole koskaan ratkaisu kampauksen pysyvyyteen vaan se, mitä tuotteita siinä käyttää pohjalla.

 

Tehtiin kaikki kolme todella erilaiset työt ja kaikki onnistui loistavasti. Kuvaajana meillä oli tuttu Mikko Karekivi, kuka kuvasi meidän Primen collection 2017 myös. Voit käydä sen katsomassa TÄÄLTÄ 

Opin taas samalla muilta valtavasti työtäni tehdessä uusia vinkkejä ja samalla oppii aina myös niitä mitä ei kannata tehdä. Jos voisin tekisin vain päivät pitkät erilaisia kuvauksia. Valitettavasti ne tapahtuu suurimmaksi osaksi Helsingin päässä. Se olis se mun unelma duuni. Ehkä joskus tulevaisuudessa vois siihen keskittyä paremmin. Nyt ne keskittyy näihin omakustanne kuviin. Meillä Primessä tehdään paljon Mago pidennyksiä. Ne ovat markkinoiden hellävaraisimmat pidennykset ja ne laitetaan solmutekniikalla puuvillalangalla asiakkaan hiuksiin.

Kuvat julkaistaan kun kilpailu alkaa ja laitan sitten linkkiä tänne niin pääsette äänestämään <3. Mun kuva on viilattu karvalleen kuntoon, koska mulle kelpaa vaan paras. Tässä vielä fiilikseksi mun viimevuoden kaksi kilpailutyötä.

Hair&makeup by Umppu/ Photo Mikko Karekivi

Lue edellinen postaus: Mä haluun bailaan

 

 

4 kommenttia

 1. Ullis kirjoitti:

  Miten viime vuoden työsi menestyivät?

  Mitä luulet Magojen soveltuvuudesta ohuisiin, lasimaisiin hiuksiin? Ajattelin kokeilla yhden puntin vähän niinkuin tuuheuttajana. Onko mahdollista, että solmut näkyvät selkeästi? Tai että ne liukuvat pois? Sineteillä näin on käynyt sekä myös katkennut. Kiitos vastauksista jo etukäteen!

  • primebody kirjoitti:

   Olin tummalla työllä 2 ja vaalealla 4. Magoilla hiukset eivät katkea. toki jos on todella ohut ja silkkinen hius voi olla että solmu näkyy. On myö ollut muutama tapaus että liian sileä hius ei pidä solmua vaan liukuu pois. Näitä on todella harvassa. Suosittelen laittaman esim muutaman testi magon

 2. Tintti kirjoitti:

  Upeita töitä. Jos asuisin Tampereella, kävisin sulla aina laitattamassa hiukset :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.