Hae
Prime Life by Umppu

H-hetki lähenee

sisältää kaupallisia linkkejä*

 

Voi meidän pikkuista vauvaa. Tuntuu että se vauva aika meni jo humauksessa ohi ja kohta meillä on ikää jo 3kk. Juhlimme tulevana sunnuntaina nimiäisiä. En jaksa kantaa niistä enää stressiä, koska tuntuu, että Vivianin nimenantojuhla oli vasta hiljattain. Juhlimmekin tätä brunssin merkeissä eikä mitenkään sen kummemmin virallisesti. Tuntuu, että joka viikko on jotain kekkereitä järjestettävänä. Kutsumme vain lähimmät sukulaiset sekä kummit. Pidetään tilaisuus rentona ja pienenä. Kun tästä kirjoitin aiemmin, niin joku viisas kommentoi että otanko kummit siksi, että heiltä on hyvä ruinata lahjoja….

Kaikilla on jotenkin HIEMAN erilainen käsitys kummeista. Vaikka meidän perhe ei kuulu kirkoon niin koen silti, että lapsillani on yhtälailla oikeus kummeihin. Mulle on aivan sama vaikka he eivät koskaan ostaisi ainuttakaan lahjaa, mutta olisivat lapsilleni sellainen turvallinen ja luotettava aikuinen kenenkä kanssa voi jutella. Varsinkin sitten kun hieman kasvetaan vanhemmiksi se korostaa merkitystään.

Heidän kanssaan voi puhua asioita mitä ei ehkä äidin tai isän kanssa haluta tai jos joskus porukoiden naama ärsyttää niin sinne voi joskus vaikka mennä yöksi kylään. Kummien kanssa voi touhuta ja leikkiä kaikenlaista.

 

Mää alan ehkä pikkuhiljaa tottuun tähän, että meitä on nyt viisi tässä perheessä. Vivian on harpannut ison askeleen kehityksessä eteenpäin, mutta silti pitää muistaa että se on vielä silti hyvin pieni. Puhetta alkaa jo pikkuhiljaa tulemaan ja kommunikointi on helpompaa. Toki hänellä on oma kieli, mitä ei ymmärrä kun me, mutta välillä saattaa tulla jo rikkinäisiä lauseita:äiti auta tai muuta vastaavaa.

Homma helpottuu huomattavasti, kun pukeminen helpottuu. Vivian pukee jo kovaa vauhtia itse, mutta lähinnä isin tai äidin kenkiä ja tyllimekkoja. Kiitos sille ihmiselle, kuka keksi turvakaukalon lämpöpussit <3 mikä helpottaa meidän pukemis rumbaa silloin kun olisi tarkoitus lähteä jonnekkin.

Mää yritän kokoajan olla reilu äiti ja antaa aikaa jokaiselle lapselle tasaverroin. Välillä se on pienten kanssa vaikeaa, koska Vivian haluaisi jatkuvan huomion. Onneksi meitä on arjessa kaksi ja auttavia käsiä on lähellä.

 

Mää odotan myös rehellisesti hetkeä, kun saan alkaa antamaan muutakin ruokaa ku tissiä ja teen sen heti kun siihen saa luvan. Oon aina aloittant lapsilla ruoan maistelun aikaisin ( 3kk)  ja koen, että se on ollut heille hyvä vaihtoehto. Pian ollaankin siirrytty siihen ateriointiin ja maito on vain ollut lisänä ruokavaliossa. Toivon, että Viken kohdalla säästytään allergioilta. Meillä ei ole kenelläkään lapsella ollut mitään allergiaa ja se on tehnyt monestakin asiasta helpon ruokailun suhteen.

Tykkään välillä nostaa esille postauksiin tulleita kommenntteja ja tässä taas yksi:

Tuo pienen lapsen ulkomaille raahaaminen on kyllä pelkästään oman egon pönkitystä, ei mitään muuta. ”Tästähän saa loistavan instagramkuvan tai blogipostauksen! Katsokaa miten onnistunut ja kaunis perhe olemme.”

 

Jotain taas vituttaa…Mää voin kertoa tälle tyypille, että hei: mää oikeesti  keksin miljoona muutakin vähän edullisempaa vaihtoehtoa jos haluun pönkittää omaa egoani. Mulle matkustus on aina ollut lähellä sydäntä ja tulee olemaan. Kun hankin lapsia, niin miksi mun/meidän pitäsi luopua yhdestä rakkaimmasta harrastuksesta, jota myös mun lapseni rakastaa. Vanhin kysyy jatkuvasti, että koska me taas lähdetään ulkomaille. Toki tykkään ottaa reissussa paljon valokuvia. Oon ottanut valokuvia jo ennen koko somen maailmaa. Mulla on niitä kotona laatikoittain. Toiset vaan on sellaisia. Tiedän myös, että mulla on paljon kavereita ja ystäviä, jotka ihan aidosti ja oikeesti haluaa nähdä niitä myös meidän reissuista ja en näe mitään estettä ettenkö niitä heille näyttäisi/laittaisi.

On huvittavaa että joku edes ajattelee noin hullunkurisesti.. Ehkä itse tämän kirjoittajan tekisi itse mieli päästä hieman rannalle rentoutumaan…en keksi muuta. Mutta kuitenkin kaikki tekee tavallaan ja tää on meidän perheen juttu ja pääasia on että me ihan oikeesti ja rehellisesti perheenä nautitaan reissussa olemisesta ja kuvat mitä sielä otetaan on ihan aitoja eikä lavastettuja 🙂 Ja oikeesti miks mun edes tarvii tätä asiaa kenellekkään selitellä?

 

Kuvan asu: Paita täältä* Huulipuna täältä*

Shoppaile House of Brandonin ystävämyynneissä TÄÄLTÄ*

 

Edellinen postaus: Äiti lähtee baariin ja jättää lapsen nukkumaan

-Umppu

7 kommenttia

 1. Rose kirjoitti:

  Kylläpäs pisti ärsyttämään tuo tökerö kummi kommentti. Meidänkään perhe ei kuulu kirkkoon ja itselläni on kummeja kuitenkin. Heistä on nimenomaan ollut juuri mainitsemaasi juttuseuraa, olen käynyt kylässä jne. Äitini hyviä ystäviä joista on samalla tullut minulle läheisiä aikuisia.

 2. Lellu kirjoitti:

  Ei tosiaankaan liity matkustus lapsiperheenä mitenkään oman egon pönkitykseen. Sehän on vain hienoa että sellaiseen on mahdollisuus, miksi jättää matkustamista lapsien vuoksi eikä sekään olisi kaikille sopivinta jättää lapsia hoitoon ja lähteä aikuisporukalla. Kyllä matkailu avartaa 😉
  Kiitos blogistasi, olen jäänyt koukkuun tähän ja parasta on että kirjoitat niin usein. Näin mammalomalla minulla on ruutiini ennen yöunia lukea sinun juttuja. Myös niitä vanhoja sillä olen vasta löytänyt blogisi.

 3. Emmi kirjoitti:

  Miksi et noudata vauvan ruoka-asioissa virallisia suosituksia? Terve ja normaalisti kehittynyt 3 kk ikäinen ei vielä tarvitse muuta kuin maitoa. Muistathan että maito on vauvan PÄÄASIALLINEN ravinnonlähde 1 vuoden ikään asti, eikä mikään muun ruoan lisä?

  • primebody kirjoitti:

   No oon kanssasi eri mieltä ja suositukset muuttuu joka vuosi… Mun mielestä on hullu ruokkia lasta pelkällä maidolla, koska se ei ainakaan korvikkeen muodossa ole kovin ravinnerikasta… Tee sinä niinkuin koet itse parhaaksi ja minä teen samalla tavalla 🙂 Esim Kun ensimäinen lapseni oli 3kk niin suositus oli silloin aloittaa kiinteät ruoat… Jos maitoa meni yli litra päivässä niin ne suositeltiin aloitettavaksi aiemmin.

  • LauraJ kirjoitti:

   Kummallisia nämä alati vaihtuvat suositukset. Kysyin ihan mielenkiinnosta omalta äidiltäni että kauanko hän rintaruokki minua… kuulemma 3kk! ? Terve musta kuitenkin tuli. Ei ole mitään allergioitakaan ollut koskaan

   • primebody kirjoitti:

    No niinpä. En nyt usko että se lapsen suolisto voi muuttua joka vuosi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.