Hae
Prime Life by Umppu

Hullu konmarittaja

sisältää kaupallisia linkkejä*

 

Kun olen puhunut siitä kuinka kaappeihin kertyy aivan uskomato määrä tavaraa ja kuinka innostuin Konmari kirjan lukemisesta on se saanut meidän kotiin paljon selkeyttä ja lisää tilaa. Aina puhutaan säilytystilan puutteesta, mutta mitä jos puhuttaisiinkin ylimääräisestä tavarasta millä et tee mitään, jolloinka sitä säilytystilaa ei tarvitse läheskään niin paljoa. Uusimmassa Meidä perhe lehdessä on juttu meidän perheestä ja siitä mitenkä olen lähtenyt toeuttamaan sitä omassa kodissani.

Aina ei kannata miettiä sitä tilan puutetta vaan sitä mitä sitä oikein säilöö. Me ollaan pala kerralla heitetty tavaraa pois. Laitettu kiertoon, roskiin ja myyty kirpparilla. Muutama päivä sitten putsattiin makuuhuoneen lipaston laatikot ja tsiisus mitä sieltä löyty.. Juusolla on onnettomuuden takia tehty koko hammaskalusto uusiksi ja laatikosta löyty hänen yhden hampaan tekarit… Sanoinkin, että säästätkö tätä pahan päivän varalle, ”jos sulla joskus sattuu irtoamaan se sama hammas”… Ei hyvää päivää. Sieltä lähti taas jätesäkki kamaa roskiin ja nyt lipastot ammottaa tyhjyyttä. Se että ennen olisin varmaan hankkinut uuden lipaston, niin nyt voisin heivata toisen niistä menemään ja saada lisää tilaa kotiin.

Kannattaa siis aina miettiä tarviiko sitä tavaraa, vai voiko sen mahdollisesti laittaa etenpäin tai viskata menemään.

 

 

Multa on pyydetty postausta meidän kodista ja ajattelin, että voisin mahdollisesti huone kerralla päästää teidä kurkkaamaan minkälaista meillä on. Koitan pitää kodin aina mahdollisuuksien mukaan siistinä. Meillä on helpottanut sotkua aivan uskomattoman paljon alakerran lastenhuone. Sinne saa aina lelut illan päätteeksi ja se ei haittaa vaikka sielä ole kaikki ihan vimosen päälle järjestyksessä. Lelukorit on käteviä, minne voi vaan heittää kaiken illalla ja lapset saa ne sitten kumottua taas aamulla. Meillä on sellaiset säännöt kotona, että meidän makkarissa, eikä Vivianin (ja tulevaisuudessa Viken) makkarissa leikitä. Ne on rauhoitettu nukkumiselle.

 

 

Tässä on meidän olohuone. Musta sohva on ollut odella jees, koska siinä ei näy mikään. Ei ole päivääkään, etteikö jonnekkin kaadu jotain. Joku puklaa tai rapistelee jotain. Kangas on helppo puhdistaa ja pitää puhtaana. Haluan, että meidän huonekalut on sellaisia ettei lapsia tarvitse kokoajan kieltää. Meillä joskus saa syödä sohvalla vaikka esim hedelmää tai vastaavaa. Vivianin naama on aina täynnä räkää, jonka saa helposti putsattua pois. Kangassohva on myös siitä kätevä, että sen voi pestä ja desinfioida höyrypesurilla. Ei tarvitse varoa materiaalia, jos vaikka on uudet farkut jalassa joista yllättävän usein jää sinistä väriä esim valkoiseen kankaaseen.

Meillä on porukoilla ollut aina keinutuoli. Meidän kotiin ei kuitenkaan mahdu sellainen iso ja tämä munakiikku on ollut todella hyvä. Siinä on kiva istuskella. Löysin myös lapsille samanlaisen ja siinä me lähes joka ilta keinutaan Vivianin kanssa vierekkäin.

 

 

Tv-taso muuttui senkiksi siinä vaiheessa, kun Vivian oppi seisoon. Haluan että koti on lapsille turvallinen. Senkki on todella jykevä, eikä mikään ikean ”varo se voi kaatua lipasto”. Laatikkoihin voi surutta laittaa painavaa tavaraa, koska ne kestää (jopa pientä roikkumista). Lipaston kaapiosassa on sisällä lukot (jotka olemme itse laittanut), ettei ovia saa auki. Laatikoissa kaksi alinta on täynnä lastenkirjoja ja ylimmässä on esimerkiksi värikyniä yms, jotka on suojattu lapsilukolla ettei sitä saa auki. Meillä ei juurikaan ole ylimääräsitä tavaraa esillä.

Senkki TÄÄLTÄ*  se on elloksen valikoimista, mistä  löytyy paljon huonekaluja TÄÄLTÄ*

Pöydällä on isovanhempieni kodista lamppu, mikä tuo muistot mieleen lapsuudesta. Muistan kun sanoin mummolle pienenä, että sitten kun sää kuolet niin mää haluun ton lampun :).  Se on kaunis ja ihailen sitä päivittäin. Meillä ei ole aina kukkia, mutta ne tuo pientä arjen luksusta ja kuvassa oleva kimppu on itse Koskiselta ystävänpäivän kunniaksi saatu.

 

Haluan että koti on turvallinen lapsille ja mulla ei tarvitse olla kokoajan silmät selässä (vaikka kuitenkin tarvii). Koitan pitää lattiapintaa puhtaana, että siinä olisi mahdollisimman paljon tilaa leikkiä ja temmeltää. Ollaan remontin myötä vaihdettu kotona paljon kalusteita. Silloin kun muutettiin tähän asuntoon 5 vuotta sitten ei meillä ollut ylimääräistä rahaa. Haettiin paljon Ikeasta kamaa ja nyt ollaan vuosien varrella pikkuhiljaa uusittu huonekaluja  sellaisiksi mitkä kestävät sitten useita vuosia taas eteenpäin. Koitan aina miettiä käytännöllisyyttä ja turvallisuutta. Meillä on usein lapsia kylässä ja haluan, että lapsien vanhemmat voivat myös antaa lapsien turvallisesti leikkiä kodissamme. Meillä ei ole olohuoneessa enää dvd soitinta tai pleikkaria, koska aikaa niihin  ei ole. Vilillä on omassa huoneessa pleikkari missä pojat voi pelailla rauhassa ja elokuvia katsotaan nykyään Netflixistä, jos katsotaan.

Elämän eri vaiheet muuttaa kotia ja joku juttu, mikä oli kiva joskus ei ole välttämättä kiva nyt. Yksi asia mikä vie paljon tilaa on vauvan ja lasten erilaiset tavarat. On rattaat, turvakaukalo, sitteri ja meillä on vielä alakerrassa leikkikehä sitä varten ettei Vivian käy ”vahingossa” vauvan kimppuun. Sitä kun onkin niin ihana vähän tökkiä ja kokeilla onko se elävä..

Alan itse voimaan jo väsymyksen puolesta paremmin. Koko viikon Juuso on nukkunut toisessa huoneessa Vivianin kanssa ja minä vauvan kanssa meidän makkarissa. Meillä ei oo ihan samanlailla kun Teemulla ja Sirpalla 😉 😉  Mun ei tarvi kun nostaa vauva tissille ja voin jatkaa unia, koska mulla on kunnolla tilaa. Juuso nukkuu aina niin sikeästi, että sitä ei paljon Vivianin touhut haittaa yöllä. Silti toivon, että ensi viikolla nukkuma järjestely on normaali. En halua havahtua siihen, että kappas.. siinä onkin mennyt 5 vuotta kun ollaan viimeksi nukuttu samassa sängyssä 🙂 No jos jotain hyvää siinäkin niin lapsia ei ainakaan tule enempää 🙂

 

Edellinen postaus: Kauan odotettu… vihdoin julkista

-umppu

3 kommenttia

 1. Taija kirjoitti:

  Munakiikku. ?? Tommonen on kyllä pakko saada! Mä kyllä niin tykkään sun tyylistä kirjoittaa ja tyylistä miten handlaat arjen. Iha vaan sillä että mulle tää yhden lapsen (tyttö 1v 4kk) kasvatus tuntuu välillä niin hermoja kiristävältä ? Huumorilla ja rennolla asenteella lasten kanssa elo on niin paljon helpompaa eikä koko ajan oo hermo pinnassa ittellään. Ei kaikki oo niin vakavaa ?

 2. Meri kirjoitti:

  Täällä on neiti alkanu nukkuu jo parempia öitä, reilu viikko sitte alettiin nukkua 5-8tuntia ennen ensimmäistä ruokailua yöllä ja kyllä on helpottanu omaa jaksamista ihan hirveesti! Ikää on vaan pari päivää vähemmän mitä teijän nuorimmaisella:)

  • primebody kirjoitti:

   toivotaan, että täälläkin. Viime yö oli taas sellainen että…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.