Hae
Prime Life by Umppu

Se vuosikymmen mitä olen aina inhonnut

sisältää kaupallisia linkkejä*

 

Itse kun olen 80-luvun lapsi, niin muistan lapsuudestani ne kamalat permanentit, pyöräilyshortsit, olkatoppaukset, blondatut puhkipalaneet hiukset ja sen kamalan sinisen ripisvärin. Kaikki kuvat mitä siltä luvulta on saa mut aina nauraan, koska muoti ja kaikki muu tuntuu nykypäivään verrattuna todella huvittavalta. Kun tässä edelleen koitan kasvaa aikuiseksi, koitan myös murtaa niitä mun ennakkoluuloja ja niitä mää en koskaan asioita, mitä on vielä paljon. Päätin siis tarttua härkää sarvista  ja vetää kasarimeikin tälle luvulle.

80-luvulla kaikki oli ruskeita. Solariumit huusi hoosiannaa ja aurinkoa palvottiin julmetun lailla. Ei silloin mun lapsuudessa suojauduttu auringolta samanlailla kun tänä päivänä.En muista että siltä olisi suojauduttu ollenkaan. Itse muistan, että mun oli aina lapsena pakko saada olla ulkomailla toppless ja mielellään jotkut kivat tangat jalassa. Usein sainkin toteuttaa itseäni.

Kokeilin meikkipohjassa käyttää hehkua tuovaa voidemaista tuotetta, minkä voi sekoittaa meikkivoiteeseen. Hohde TÄÄLTÄ* Lopputulos oli kaunis kuulas iho, mistä oli aika haastava saada kuvaa, mutta tykkäsin tuotteesta ja varsinkin kesällä se on aivan must juttu. Kesällä muutenkin tykkään käyttä enemmän hehkuvia ja kvyempiä tuotteita kasvoilla. Auringon valossa mattainen meikki tuo kaikki rypyt esille ja tekee sinusta 10 vuotta vanhemman näköisen 🙂

 

Päätin myös ottaa haasteen sitä karmeaa sinistä ripsiaria vastaan ja kokeilin oikein sähäkkää sähkönsinistä kynää käyttää rajauksissa. Kynä TÄÄLTÄ* Mää jopa jollain sairaalla tavalla ihastuin tähän kirkkauteen. On kiva joskus muutella niitä omia meikkirutiineita ja kokeilla jotain aivan muuta. Mulla on ollu oman naamani kanssa se, että käytän aina niitä samoja juttuja, mutta nyt oon vähän alkanut muokkamaan tyyliä. House of Brandonilta saa nyt myös meikkejä. Shoppaile TÄÄLTÄ*

Se kun olet sen 3 vuotta käyttänyt lähestulkoon päivittäin niitä verkkareita ja näyttänyt tarhapöllöltä niin peiliin katsoessasi pelästyt omaa peilikuvaa, kun olet meikannut aamulla. Tästä se kuitenkin taas lähtee. Se kun tiedän, että enempää niitä lapsia ei tule niin motivoi mua tekemään itseni eteen asioita. Kohta voin taas kulkea hiukset auki hulmuten menemään ja saan riisua tän mun kakkapökäle nutturan, mikä on koristanut päälakeani viimeiset 3 vuotta.

Tuntuu, että kun pesen hiukset kiinnitän ne samalle nutturalle ja kun ne on aika pestä seuraavan kerran on ne vielä märät…Oikein kampaajan irvikuva. Silti haluan, että hiukseni on pitkät, kun ne kerran päässä on. Väsymys näkyy kasvoillani ja varsinkin tuntuu.  Ihoni on todella kuiva ja väsyneen oloinen..

 

Onneks näitä samoja juttuja on muillakin  mammoilla. Tosiaan tiistaina piipahdettiin Emman kanssa Helsingissä Monnan luona ystävänpäivä lounaalla. Itse bloggaja ei vielä ainakaan mun tietääkseni ole ammatti, mutta meitä on nykypäivänä paljon, jotka tekee tätä jo ainakin sivutyönä ja jotkut jopa täyspäiväisenä työnä. On ihana jutella näistä meidän työhön liittyvistä jutuista ja fiiliksistä mitenkä kaikki kokee erilaisia juttuja ja poimia toiselta hyviä vinkkejä itselleen ja tietenkin antaa niitä eteenpäin samassa suhteessa.

Meillä on kaikilla pienet lapset ja meillä oliki oikein vauvatalo. Meillä kotona on aina kamala metakka ja mulle näiden pienten lasten läsnäolo oli kun musiikkia korville. Mahtui meitä vielä kaksi koiraa ja mieskin mukaan. Mää en olisi ikinä kuvitellut itsestäni käyväni minkäänlaisilla MAMMA treffeillä, mutta tässä kohtaa arkea ne on ihan parhaita juttuja ja niitä ei tule enää koskaan mun elämään. Aika vähän me kuitenkaan puhutaan niistä pissa/kakka jutuista vaan jostain ihan muusta.

Äidit kenellä on esikoinen he kuuntelevat tarkkaan ja heillä on aina uusin tieto kaikista ohjeistuksista, jotka minä imen heiltä ja taas itse voin kertoa kolmen lapsen äitinä, mistä oikeasti kannattaa huolestua ja mistä ei. Oli eilen taas sellainen tilanne, kun yks on tissillä, toisen kanssa mennään jotain epämääräistä kukkuu leikkiä ja kolmannen kanssa lasketaan matikkaa kaikkea samaan aikaan, niin mietin että kyllä se kolme riittää.

 

Naureskelinkin likoille, kuinka Vilin vauvakirja on niin hienosti täyttetty. Vivianin vauvakirjassa on läntätty kuvat sinne väliin ja Vikke raukalla ei ole kirjaa ollenkaan… Se aika..

Meillä on nyt paljon isompi koti, kun silloin Vilin kanssa. Enemmän pyykkiä, tiskiä, huoneita, siivousta, huolehtimista, harrastuksia, töitä, opiskelua  ja  kaikkea maan ja taivaan väliltä. Mää muistan kun Vili syntyi olin ihmeissäni, että joku vie lapsen tarhaan ja on kotona.. Oon siitä tietyllä tapaa edelleen ihmeissäni osittain mutta teen sitä itsekkin. Toki se mun kotoilu ei oo sitä, että syön sohvalla irtokarkkia lämpimän viltin alla, villasukat jalassa ja katon Netflixiä vaan teen töitä. Itse vauvasta huolehtiminen vie aikaa ja samalla koitan saada univelkoja pois, hoitaa kodin tehdä työt (joita on joka päivä) ja kaikki muut askareet. Mua ärsyttää välillä itseni oma ehdottomuus ja tuskin sitä koskaan pystyn täysin ohittamaan.

Silti mut tekee onnelliseksi siisti koti ja iloiset lapset….

Muistakaa osallistua #ilokiertoon haasteeseen instassa. Sun ei tarvi olla bloggaja tai mikään somepersoona, vaan voit olla ihan vaan sää <3 Kun postaat kuvan laita siihen #ilokiertoon ja #ilokiertoontampere. Jokaisesta kuvasta menee euro hyväntekeväisyyteen. Aikaa on toukokuun loppuun asti. Iloisia kannustavia kuvia. Tehdään yhdessä hyvää <3

Mun Blogia voi seurata myös Täältä. Suomen suosituimmat blogit

Lue edellinen postaus: Napit vastakkain

 

-Umppu

7 kommenttia

 1. Syksylintu kirjoitti:

  Täällä yksi 80-luvun lapsi, joka myös aina nauraa valokuva-albumin kuville mitä siltä ajalta löytyy! Yllättävää kyllä, että nyt jopa jo omasta vaatekaapista aina välillä löytyy jotain 80-lukutyyppisiä vaatteita vaikka tosi pitkään ne oli ehdoton EI mulle. No, nykyään ne on ehkä kuitenkin vähän ”kevennettyjä” versioita siltä ajalta, eikä esim. olkatoppaukset ole ihan niin kamalia! Voi apua ne kaikki neonvärit ja permanentit… Ja miksi kaikki sen ajan aikuiset ihmisetkin näyttävät nykyään nuoremmilta kuin silloin :D? Silloin oli myös niin tanttavaatetta nuorilla aikuisilla!

  Mutta pitipä vaan tulla sanomaan, että inhoan sinistä meikkiä yleensä, mutta nyt en voi kun sanoa VAU! Sopii sulle ihan äärettömän hyvin tuo sininen rajaus! Ja tuo viimeinen noista ”rajauskuvista”, missä sulla on tukka ylhäällä: VAU VAU! Olet tosi kaunis!

 2. Westend Mum kirjoitti:

  Trendit tulevat toisinaan takaisin, mutta kasarin (erityisesti olkatoppauksineen) soisin pysyvän poissa ikuisesti 😉
  http://westendmum.fi

 3. Nyt en enää ole kovin nuori kirjoitti:

  Vain typerät nauraa menneille vuosikymmenille ja mikä parasta; eihän kenenkään tartte palata siihen muotiin, itse olin nuori 1980 luvulla ja 1990 luvun alussa.

  • primebody kirjoitti:

   Tuskin se ihmisestä tekee yhtään sen typerämpää jos vanhoille kuville hieman nauraa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.