Hae
Prime Life by Umppu

Onko täydellistä miestä olemassakaan?

sisältää kaupallisia linkkejä*

Sitä silloin joskus, kun niitä miehiä metsästi ajatteli monestakin asiasta todella pinnallisesti. Kaikki lähestulkoon pyöri ulkonäön ympärillä, eikä niillä periaatteilla tai muilla asioilla ollut mitään merkitystä. Meillä tulee kohta Koskisen kanssa yhteisiä vuosia 10 silmään ja se on mielestäni aivan upea asia. Oon onnellinen, että saan olla ihmisen kanssa kuka arvostaa mua juuri sellaisena kuin olen. Mun ei oo koskaan tarvinnut esittää mitään tai vetää mitään sen kummempaa roolia vaan oon aina saanut olla niin Umppu kun olen halunnut. Niin hyvässä kuin pahassa 🙂

 

Jokaisella on omassa parisuhteessa ne omat haasteet, niinkuin meilläkin on ollut, mutta niistä on selvitty ja niiden jälkeen ollaan kasvetu vahvempaan suhteeseen. Me ollaan luonteeltaan ihan erilaisia, mutta en silti allekirjoita sitä, että vastakohdat täydentävät toisiaan. Kyllä niitä samoja asioita pitää löytyä luonteesta, ajattelumaailmasta, toimintatavoista, periaatteista ja ylipäänsä kiinnostuksen kohteista. Jos kaksi ihmistä täysin eri maata alkavat suhteeseen niin en jaksa usko, että se on kovin kauaskantoista.

Meidän parisuhteen kantavavoima on ehdottomasti rakkauden lisäksi huumori. Ilman sitä ei tästä olisi tullut mitään. Pidän sitä todella tärkeänän asiana ja myöskin sitä, että osaa nauraa itselleen. Vaikka Juuso ei luonteeltaan mikään kodinhegetär ookkaan, niin on silläkin omat vahvuutensa 🙂 mitä siinä ihmisessä arvosta todella paljon.

Mun mielestä parisuhteessa on hyvin tärkeää arvostaa toista ja toisen mielipiteitä. Myöskin kuuntelu on tärkeää. Juuso on luonteeltaan paljon rauhallisempi, kuin minä. En kyllä kestäisikään jos hän olisi samanlainen.

 

Liian  moni hakee kumppaniaan pelkän ulkonäön perusteella. Jotkut jopa statuksen tai varallisuuden perässä. En sano, että rikkaassa komeassa miehessä mitään vikaa olisi, mutta ei se kyllä avain tai oikotie onneen ole. Pidän onnellisuutta suhteen kantavana voimana. Mulle ne mut on toissijainen asia. Mietinkin nykypäivän seuranhaku paikkoja, että onko se Tinderi kuuminta hottia? Mitä se kertoo ihmisestä? Valitaanko siinä puoliso pelkän ulkonäön perusteella?. Mulla on paljon tuttuja, jotka ovat sieltä löytänyt puolison ja ovat onnellisesti yhdessä. Mulla on tuttuja, jotka käyvät alvariinsa treffeillä Tinder ”mätsien” kanssa ja niissä harvoin on kuin yksi ajatus.. on se tavallaan nykypäivänä helppoa.

Missä sitten voi enää tavata nykypäivänänä puolison? En ole koskaan uskonut, että baarista sen löytää ja sinnekkin mennään tänä päivänä vasta siihen aikaan, kun itse olisin jo valmista kauraa nukkumaan. Ihmiset on humalassa ja en tunne ketään kenestä se toisi parhaat piirteet esiin.

Oon monesti miettinyt, että jos olisin sinkku, niin mitä tekisin. Koen että kaksin on mukavempi elää tässä maailmassa, kun yksin, mutta tietenkin kaikki tekee tyylillään.

 

 

Mää oon aina voinut luottaa Juusoon. Se auttaa mua aina kun pyydän. Joskus harvinaista herkkua on myös saada apu pyytämättä. Hän rakastaa lapsiaan ja leikittelee niiden kanssa.  Tiedän myös että hän rakastaa mua. Joskus salaa toivoisin hänen rakastavan edes jonkin verran imuria ja pölyrättiä. Kukaan meistä ei ole  kuitenkaan täydellinen ja Äitini joskus sanoikin, että toisen ihmisen ”virheiden kanssa oppii elään. Iskä kuulemma edelleen jättää parran ajettua partakarvat lavuaarin reunalle, mitä äiti ei voi sietää, mutta on oppinut elään sen kanssa :).

Kun toisessa puoliskossa alkaa tietyt tavat ärsyttään, niin kannattaa aina muistaa, että on niitä hyviä puolia. Jos vertaa, että kumpi on ärsyttävämpää: sukat lattialla vai luotettavuus niin ei tarvi kahta kertaa miettiä. En myöskään itse pidä itseäni täydellisenä ja tiedostan paljon asioita itsessäni, mitkä varmasti ärsyttää Juusoa. Vaikka kärsivällisyys on kouliutunut lapsien myötä, niin olen aika kaikkki/mulle/heti/nyt tyyppi. Haluan myös että asiat menee mun haluamalla tavalaa… Tätä olen toki työstänyt vuosia  ja päässyt siinä ainakin vähän eteenpäin. En ole silti siinä mestari.

En tykkää ollenkaan siitä, että joku muu suunnittelee mun puolesta, koska koen että osaan huomioida kaikki asiat ympärillä ja mielestäni mulla on hyvä tilannetaju ja havainnointikyky.  En voi esimerkiksi sietää omalla kohdallani yllätysjuhlia, mutta tykkään järjestää niitä.

 

Mulla on aina oltava tietyt tavarat aina mukana tietyissä tilanteissa. Toki luonnekkin muuttuu vuosien varrella ja aina se ihminen ei ole sama kehenkä olet joskus rakastunut. Siksi varmaan niitä erojakin syntyy tai että parisuhteen ollan ryhdytty liian hepposin perustein. Uskon silti että meille on täällä kaikille joku oikea, tai niille kuka sen haluaa. On ihmisiä, jotka eivät ykinkertaisesti edes halua parisuhdetta. Omalla kohdalla se olisi aivan absurdi tilanne, mutta ajatuksen tasolla tän rumban keskellä, joskus jopa hetkellisesti haaveissa… Mitä jos 🙂 Hahaha

 

Kun on tottunut siihen, että rinnalla on toinen niin sitä on tietyissä tilanteissa täysin avuton, jos se toinen ei olekkaan siinä. Kaikkeen varmasti tottuu, mutta äkkiseltän tuleviin ennalta arvaamattomiin tilanteisiin ei.  Silloin kun olin itse lapsi, niin oli todella harvinaista että kenekään kaverini vanhemmat olisi ollut eronneet. Niitä oli ehkä yks tai kaks. Se koettiin silloin myös jotenkin häpeällisenä asiana. Sekin on nykypäivää, että on isä ja äitipuolia ja mitä vanhemmaksi sitä itse tässä kokoajan tulee, niin onhan sekin totta, että kaikilla on se eletty elämä sielä takana. Mulla on aina ollut paha tapa tehdä imisistä tulkinta pelkän ulkonäön perusteella, mutta sekin on hieman harjaantunut vuosien varrella. Suosittelenkin kumppania etsiessä tutustumaan ensin siihen persoonaan ja tekemään valinnan vasta sen jälkeen. Parisuhteessa olisi kuitenkin tarkoitus elää toisen kanssa läpi koko elämän.

Kuvien huulipuna löytyy House of Brandonilta*. Sävy täältä*  koodilla:

COSMETICS*

Alennus: -20% kaikista naisten ja miesten kosmetiikasta. Koodi on voimassa sunnuntaista sunnuntaihin 5.2. – 12.2.2017

-umppu

 

11 kommenttia

 1. K kirjoitti:

  Hyvä teksti jälleen kerran, mutta tuota sun huulipunaa lähinnä oli ihan pakko tulla kehumaan! Sopii sulle aivan todella upeasti ja pirtsakoittaa ilmettä kivasti 🙂

 2. Henna kirjoitti:

  Mulla meni teksti ohi ku kattelin sun kuvia! Näytät tosi freesiltä, toi huulipuna sopii iha superhyvin sulle! Mukavaa kevättä sinulle ja perheellesi. 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Kiitos <3 En koskaan käytä väri huulilla, mutta ehkä rohkaistun ja alan kokeilemaan eri sävyjä 🙂

 3. Johanna kirjoitti:

  Moi Umppu 🙂 Mun mielestä täydellistä miestä eikä naista oo olemassakaan. Kaikissa meissä on vikamme, ärsyttävät piirteet yms. Mutta myös vahvuudet ja hyvät piirteet. Eikä tarviikaan olla täydellinen eikä siihen pyrkiä, koska se on 100 varma, että sellainen on tuhoon tuomittu. No tää on mun mielipide tähän täydellisyys asiaan. Aivan ihana huulipuna!!!

 4. Kajsa kirjoitti:

  Niin hyvin sopii kirkas huulipuna sulle! Kaunis olet♡
  Hej pakko vielä sanoo että mä löysin miehen baarista 14 vuotta sitte?

  • primebody kirjoitti:

   Joskus tapahtu ihmietä 😉 Mää oon ite ollut baarissa töissä ja muistan sen yhden joulun kun siivosin mun nykyisen aviomieheni oksennusta hahaah 🙂 silloin ei todellakaan vielä lempi leiskunut 🙂

 5. Westend Mum kirjoitti:

  Toisen kunnioittaminen ja samat arvot. Ne ovat mielestäni tärkeitä.
  http://westendmum.fi

 6. Sol kirjoitti:

  Oli hyvä kirjoitus, mutta loppulause oli jotenki tosi kornin kuulonen ”Parisuhteessa olisi kuitenkin tarkoitus elää toisen kanssa läpi koko elämän.” Emmäätiiä, ei jokainen parisuhde voi olla ”love forever”, jokainen ihmissuhde ja parisuhde opettaa minkälainen tyyppi itse on ja mitä elämältä haluaa.

  • Anni kirjoitti:

   Kyllä itse ainakin ajattelen niin, että kun parisuhteeseen ryhtyy niin sen halutaan kestävän koko loppuelämän ajan. Siksi erojakin varmaan tulee niin paljon jos ihmiset ajattelevat noin.. Mielestäni tuo sinun viimeinen lause kuulosti niin nykypäivän ihmisen lauseelta, minä minä, itsekäs tyyli. Karua ajatella, että joku miettii noin parisuhteesta; ihmissuhde ja parisuhde opettaa millainen ihminen olet ja mitä elämältä haluat. Toivottavasti nuo eivät ole ainoat mitä suhteilta odotat.

 7. JTK kirjoitti:

  Nämä on mielenkiintoisia pohdintoja ja huomaa itse kun ikää on jonkun verran, että on niin monta näkökulmaa kuin on tallaajaa. Ehkä joskus nuorena saattoi olla enemmän ulkonäkökin jokin tekijä, mutta en ainakaan ole pystynyt koskaan sen perusteella jäämään parisuhteeseen. Kyllä se luonne vaikuttaa eli jos luonne on täysin metsässä ja persoonat kolahtaa ikävästi yhteen niin ei mulla ainakaan olisi pelkällä ulkonäöllä mikään parisuhde koskaan onnistunut!

  Ehkä ulkonäköä tärkeänä kriteerinä pitävät ovat joko mukautuvia tai sitten antavat jonkun aikaa hyvän ulkonäön vuoksi tietyt muut puutteet helpommin anteeksi?! Mene ja tiedä, mutta jos joutuisin asumaan viikonkin jonkun ärsyttävän, mutta komistuksen kanssa yhdessä niin ei tulisi mitään ;D Mulla se hyvä ulkonäkö ei anna anteeksi juuri mitään, ainakaan viikkoa kauempaa.

  Kyllä pitkään parisuhteeseen tarvitaan muutakin ja olettaisin kuitenkin, että koko elämän kestävät suhteet ovat aika harvinaisia, joten yhä harvempi niillä pääsee kehumaan. Mikä loppuu sitten mistäkin syystä…

  No, menneiden aikojen parisuhteet olisi luonteva jatko tähän, eivät nekään mitään autuutta olleet vaikka yleensä moni nuorempi saattaa miettiä että ei ennen vaan erottu, onpa ollut hienoa. No se ei ollut sosiaalisesti hyväksyttyä ja olisi oikeita tarinoita enemmänkin kuultuna mikä pistäisi monen ajattelemaan. Murheet pidetiin seinien sisällä ja kärsittiin. Esim. omassa suvussa huomaan, miten nuo traumat ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle ja ehkä äitini perheen tilanne selittää miksi sisaruksilla ja sisarusten lapsilla on ollut hankalaa suhteissa ja lopuksi on jääty parisuhteetta eron jälkeen (osa vuosia ja vuosikymmeniä ”uusiosinkkuina”). Tuolloin yksi ihmisikä sitten samassa taloudessa asuttiin, mutta vanhemmat pitivät mykkäkoulua. Erotakaan ei voinut, ilmapiiri oli varmasti kotona ”kiva” 🙁 En toki tarkoita, että kaikki olivat onnettomia eli ei mennä ääripäihin, mutta vaikka ennen oltiin aviossa loppuun saakka niin ei siitä yhdensuuntaisia loppupäätelmiä voi vetää että vain rakkaudesta niin kävi. Huonot ja hyvät puolet kussakin, toisaalta hienoa, että voidaan erota jos oikeasti tilanne sitä vaatii. Tietysti helpon eromahdollisuuden myötä voi olla ns. turhaan eroajiakin ,mitä lie kenenkin mielestä.

  Minua suunnattomasti kiinnostaa entisaikojen tavallisten ihmisten ajatukset ja normaali arki, siksi olen sitä koittanut innokkaasti selvitellä. Erittäin mielenkiintoisia tavallisten ihmisten kohtalot!

 8. Outi Karita kirjoitti:

  Hyviä pohdintoja ja hyvin samankaltaisia ajatuksia.
  Tänä vuonna tulee 14 vuotta kun baarista omani löysin 😀 Tiettyä samankaltaisuutta täytyy ehdottomasti olla, mutta myös niitä täydentäviä eroavaisuuksia 🙂 Jokaisessa on ”vikansa” ja nimenomaan, jotkin jutut toisinaan ärsyttävät, mutta niihin tottuukin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.