Hae
Prime Life by Umppu

Askel askeleelta kohti tavoitteita

 

Pikkuhiljaa alkaa sairaus hiipumaan ja tuntuu, että vihdoin ei mikään enää vaivaa. Väsymys ei valittamalla parane, jotenka jos energiaa koittaa jostain saada niin yksinkertaisesti vain pakotan itseni liikkumaan. Turha kuvitella, että lähtisin tästä tarpomaan salille, koska näin rapakunnossa oleva akka, voi todella hyvin treenata kotona, ainakin alkuun. Lisäksi se järjesteleminen myös tuottaa mulle aivan liikaa stressiä ja sitä en nyt kaipaa ollenkaan. Koti treenin voi vielä tehdä silloin just kun siihen on aika.  Liikkeet on niin helppoja, että niihin pystyy kuka vaan. Sinulla ei myöskään tarvi olla sen suurempia vempeleitä. Älkäää hämääntykö taustalla olevasta hieman sekaisesta kodista :). Tältä meillä nykyisin näyttää aina, vaikka olisi juuri siivottu. Se kuuluu elämään, vaikka se on ehkä välillä yksi vaikeimmista asioista hyväksyä.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Koitan pikkuhiljaa herätellä kroppaa liikunnan pariin ja Torstainen jälkitarkastus antoi vihreää valoa. En vielä kuitenkaan juokseen lähde, mutta hiljalleen saa alkaa jumppaamaan. Kun olen lapsesta asti kilpaurheillut, niin jotenkin sellaiset tässä vähän hinkuttelen treenit ei oo koskaan mua kiinnostanut, mutta niillä tässä on kuitenkin aloitettava. Ettei homma olis ihan liian helppoa niin vauvaa on hyvä käyttää pienenä lisäpainona. Kantoliinassa se on tukevassa otteessa ja voi käsillä vielä tukea päätä. Liikkeet on vielä hyvin yksinkertaisia, mutta oon todennut, että kunto on todella alhaalla ja jostain sitä on lähdettävä liikkeelle.

Mua muutenkin harmitti se, kun sain hyvän draivin päälle, niin tämä tauti teki siihenkin totaalisen stopin ja ollaan taas lähtökuopassa.

Käytän muutamassa liikkeesä ihan tavallista ruokapöydän tuolia apuna. Myös siitä syystä, että vartalon hallinta ei vielä ole ihan entisesnsä. Vartaloni tasapainopiste on muuttunut parin vuoden sisään etukenosta takakenoon ja paino mennyt ylös/alas raskauksien myötä. Huomasin, että en voi edes pitää korkkareita kun maksimissaan 5min kerralla jalassa. Niillä kävely pitää aloittaa ihan alusta.

 

Ensimmäinen liike: Istu penkillä selkä suorassa ja nostele jalkoja vuorotellen tai yhtä aikaa. Muista hyvä ryhti. 3X15

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Toinen liike: tee sama kun edellisessä, mutta vie jalka eteen, sivulle, eteen alas 3×15

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Kolmas liike: haara-asennossa kyykyt, jalat sivulle päin. Mene niin alas kuin pääset, mutta muista, että selkä pysyy suorana. 3×15

 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Neljäs liike: askelkyykyt vuoro jaloin. Tämä on ainakin itselleni haastava liike lapsen kanssa ( niin hullulta kun se kuulostaakin) 3×15

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Viides liike: kyykyt jalat kohtisuoraan eteenpäin 3×15

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Kuudes liike: lankutus. Koita pysyä ainakin minutti. Jos tuntuu liian helpolta, niin irroita toinen jalka ilmaan. 3xmin

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Seistsemäs liike: konttaus asennossa ristikäsi ja risti jalka ojentuvat samanaikaisesti suoraksi 3×15

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tällä lähdetään liikenteeseen ja katsotaa, kuinka muija käy! Jos tuntuu lällyltä niin tee koko setti 3x

Liikkumisesta tulee ainakin itselle todella hyvä olo ja se antaa energiaa. En kuitenkaan ota siitä mitään pakkomiellettä, koska silloin se usein alkaa maistuun puulle ja jää tekemättä. Kun liikkuu, alkaa sitä alitajuisesti syömään myös terveellisemmin. Keskityn siihen ruokailuun, mutta joskus saatan huomata illalla, että jaahas: se olis taas aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala lautasella samaan aikaan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Periks ei kuitenkaan anneta. Mulla on tavoitteena nyt, että alkukesästä voin juosta lenkin kuolematta 🙂 se aloitus on aina ihan kamalaa, mutta juoksukunto kasvaa todella nopeaa vauhtia.

Sain lahjaksi BodyActionilta  BiaBrazilin treenihousut. Nämä on todella napakkaa materiaalia ja sopii näin talvella omasta mielestäni jopa ulkoiluun. Ei tarvi miettiä näkyykö selluliitti läpi, koska ei näy. Vyötärön osa on myös napakkaa materiaalia ja se pysyy hyvin paikoillaan. Siinä ei kuitenkaan ole puristavaa kuminauhaa, eikä tarvitse pelätä, että persii vilkkuu.

Nämä housut on aina ollut yhden koon housuja, mutta nyt valikoimiin on tullut myös koko XL (koko 42-44). Voin ehdottomasti suositella hieman muhkeammallekin naiselle näitä housuja. Ainakin itse pidän tärkeänä treenivaatteiden materiaalia, enkä tykkää jo löllyrä heiluu mukana. Se on myöskin kiusallista, jos tarvitsee miettiä kokoajan miltä näyttää tai vaatteet on epämukavat.

-Umppu

 

 

 

9 kommenttia

 1. Tiisu kirjoitti:

  Hei Umppu, ihana Umppu,

  Kiitos jumppaohjeista – ihana kun joku antaa selkeitä ja helppoja ohjeita, mitä myös ihan aloittelija voi harjoitella.

  Tuossa listassa oli myös lankutus. Mulla on vatsalihaksissa erkaumaa raskauden jäljilä vaikka raskaudesta on useampi vuosi. Olen ymmärtänyt jostain, että lankutus ja muut kontillaan tehtävätkin liikkeet pitäisi olla tällöin vähän pannassa ettei tee enemmän vahinkoa. Osaatko sanoa tästä? Onko sinulla erkaumaa? Olen itse vähän hukassa erkaumani kanssa, koska en löydä lähialueelta asiantuntijaa. Kuntoon pitäisi päästä, mutta en oikein tiedä mistä aloittaa.

  • Julia kirjoitti:

   Ammattini puolesta voin sanoa, että Jos on erkaumaa, niin lankutukset ym kannattaa suosilla jättää pois. ( ja muutenkaan se ei synnyttäneelle ole se ensimmäinen liike mitä kannattaa lähteä treenaamaan, vaan mieluummin selinmakuulla ihan keskivartalon ja lantionpohjan aktivoinnista alottaa ja siihen sitten lisää esim käden ja jalan ojennuksia tms..) 🙂 malttia todellakin tarvitaan alkuun ja mieluummin liian kevyesti aloittaa kuin vähääkään liian rankasti 🙂

  • Julia kirjoitti:

   Ammattini puolesta voin sanoa, että Jos on erkaumaa, niin lankutukset ym kannattaa suosilla jättää pois. ( ja muutenkaan se ei synnyttäneelle ole se ensimmäinen liike mitä kannattaa lähteä treenaamaan, vaan mieluummin selinmakuulla ihan keskivartalon ja lantionpohjan aktivoinnista alottaa ja siihen sitten lisää esim käden ja jalan ojennuksia tms..) 🙂 malttia todellakin tarvitaan alkuun ja mieluummin liian kevyesti aloittaa kuin vähääkään liian rankasti, täällä meinaan samoissa lähtökuopissa ollaan. Tsemppiä meille! 😀

  • Tiisu kirjoitti:

   Hei Julia,

   Kiitos vinkeistä! Olen itse saanut tosi huonosti apua erkauman kanssa, joten tosi kiitollinen olen kun kommentoit <3. Kaikki apu tulee tarpeeseen. Nyt siis selinmakuulle lihaksia etsimään :).

 2. Westend Mum kirjoitti:

  Kotona tehtävä treeni on ihan parasta. Ei voi käyttää tekosyitä sille, ettei lähde salille 🙂
  http://westendmum.fi

 3. Anna kirjoitti:

  Moi, mistä tuo ihana paita on? 🙂

 4. Narian kirjoitti:

  Olen jo kauan miettinyt noiden housujen ostoa, etenkin nyt kun koko xl on tullut markkinoille. Osaatko sanoa pysyykö vyötärökaistaleen alla piilossa myös raskauden jälkeinen löysä mahapussi? 😀 mikään ei ole kauheampaa salilla kuin vyötärökaistaleen päälle vyöryvä maharöllykkä! Kuinka korkealle vyötärö tulee?

  • primebody kirjoitti:

   Mulla oli itselläni se pienenmpi koko ja ainakin oma löllyrä sujahti sinne hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.