Hae
Prime Life by Umppu

Miksi sitä ei aina jaksa..

sisältää kaupallisia linkkejä*16358872_10154509967789118_1577483016_n

Kuvan paita Junkyard*  adidas*

Voi kuinka sitä aina jaksaisi laittautua kotonakin. Kuinka moni kotiäiti huutaa hep, kun tajuaa olleensa samoilla verkkareilla sen kolme päivää putkeen? Niissä verkkareissa on kaunis kirjo erilaisia tahroja ja eritteitä .) . Mitä vanhemmaksi tulee, sitä mukavuudenhaluisemmaksi tulee. Kotona haluaa pitää vaatteita, mitkä ei purista ja mitkä tuntuu päälle mukavalta. Ei puristavia kuminauhoja tai ylipäänsä vaikeasti puettavia vaatteita. Toki nyt imettäessä, sitä suosii myös imetyspaitoja ja sallaisia missä on joko syvä kaula-aukko tai edessä vetskari, mikä mahdollistaa nopean riisumisen ruokaluhetkiä varten.

Toiset jaksavat panostaa pukeutumiseen ja ulkoiseen habitukseen päivittäin. Rehellisesti sanottuna olen heille todella kateellinen., eikä edes hävetä myöntää. Nyt kun on kotona en meikkaa, jos ei ole jotain menoa. En ole käyttänyt myöskään hajuvettä tai edes dödöö, koska en halua, että vauvani tuoksuu chanelilta 🙂

Meillä oli lauantaina osan  fitfashionin blogaajien kanssa illanvietto meillä ja oli aivan mahtava nähdä ihmisiä kenenkä kanssa tavallaan tekee töitä, mutta ei kuitenkaan.  On ihana jakaa tuntemuksia ja fiiliksiä ihmisten kanssa ketkä kokee samoja asioita kirjoittaessaan. On kiva kuunnella muiden mielipiteitä ja tuntemuksia ja myöskin periaatteita eri asioista ja saada sitä kautta hyvin vinkkejä myös omiin juttuihin ja toimintatapoihin. Kaikilla on oma tapa kirjoittaa ja joidenkin blogit keskittyy tiettyihin asioihin. Itse ajattelen, että blogini on aika moninainen ja sitä on vaikeaa luokitella mihinkään kategoriaan aivan selkeästi. Ehkä tällä hetkellä se on se perhe mistä kirjoittelen, mutta en halua täysin mammautua ja työni onneksi pitää siitä myös kiinni.

Lauantaina oli siis aihetta ihan meikata ja jopa laittaa hiukset kiharalle, mitä en montaa kertaa kuussa jaksa tehdä, koska ne on aina nutturalla. Vaikka se tuntuu aina työläältä, niin sen jälkeen on ihanan huoliteltu olo, eikä se peilikuvakaan ole se tarhapöllö mihin on arkisin tottunut. Osa porukasta lähti vielä meiltä kaupunkiin, mutta itse jäin kotiin, koska velvollisuudet kutsui. Vanhemmat lapset, oli mummolassa viikonlopun ja ajattelin, että nyt sitä saa nukkua oikein makoisat yöunet, koska vauvan kanssa on  menyt suht iisisti..
16395871_10154509967784118_433991468_n

 

No taaskin tajusin, että ei kannata kuvitella yhtään mitään. Vauva herätteli vähintään tunnin välein ja unta tuli sen 2h koko yönä.. Meillä on ollut hieman flunssaa ja pikkuisen kirsu on ihan tukossa. Kokoajan kuuntelen, että saako se nyt henkeä, kun röhkii kun pieni possu.. Oon koittanut laittaa suolaliuosta (apteekista) nenään ja sen jälkeen niistäjällä koittanut imeä räkää nenästä, mutta tuntuu, ettei sekään oikein auta. Mua on oikein naurattanut kun oon koittanut puhelimen taskulampulla keskellä yötä kurkkia toisen nenäreikiin ja suojaamalla kädellä valoa silmistä, ettei vauva heräisi. Sielä ne räkäkikkareet on ja pysyy. Pitää vielä testata imuriin kiinnitettävää niistäjää, jos sillä sais rään irtoamaan.

Kaivettiin Vilin vanha sitteri varastosta, missä vauva on hieman pystymmässä asennossa ja tuntuu, että siinä se viihtyy ja saa paremmin hengitettyä. Vaikka sitä ei ole kolmannen lapsen kanssa ihan niin säikky kun ensimäisen, mutta silti tuntuu että ei saa nukuttua kun miettii toista kokoajan. Ehkä tänään  ne päikkärit on ulkona kun ei ole kovaa pakkasta , koska sielä on helpompi hengittää.

Kokoajan onneks mennään kevääseen ja ilmat muuttuu valoisimmiksi ja aurinkokin pilkahtelee välillä. Se auttaa ainakin mua jaksamaan paremmin. Pahimasta pimeydestä on jo selvitty ja onneks meillä se matkakin lähestyy. Perheen yhteinen aika ilman kotiaskareita kuulostaa tähän väliin enemmän, kuin hyvältä. Koitan nyt vaan lutvia ja koittaa sietää tiettyjä asioita kotona… Haaveena olisi yksi yö ilman keksekytyksiä…. vaikka edes 6h putkeen unta. Mää oikeesti varmaan kuolisin, jos Vivianilla ei olisi päivähoitoa ollenkaan, koska väsymys on jo sitä luokkaa, että luulen unia todeksi, niinkuin aiemmin kirjoitin. Mää aina välillä mietin, että oonko ainut äiti kuka kärsii aivan järkyttävästä väsymyksestä, kun tuntuu, että sitä ei puhuta koskaan ääneen. Jaksan kuitenkin uskoa, että en ole yksin vaan meitä on muitakin. Jos on hyviä vinkkejä sen selättämiseen niin antakaa tulla. Kaikki neuvot on tervetulleita. Sain niin hyviä vaippa vinkkejäkin teiltä, että Vivian nukkuu taas jo heräilemättä ainakaan siihen, että vaippa valskaa..

Taas on uus viikko ja uudet haasteet sen mukana 😉 Kyllä me mammat selvitään siitäkin eikö?

-Umppu

21 kommenttia

 1. Tiitu kirjoitti:

  Äidinmaitoa pienen nenään, meillä ainakin auttaa?

  • primebody kirjoitti:

   Tissistäkö sitä ruikkaat vai mitenkä? 🙂
   Kuulosti niin hassulta

  • Sarppa kirjoitti:

   Meillä oli pieni kans tosi kovassa räkätaudissa joulun aikaan. Nenäfriidalla jatkuvasti joutu imemään ja tottakai pienen limakalvot kuivu vaikka käytin niitä suolatippoja aina ensin tietenkin. Sit kuulin ton äidinmaitoa nenään jutun. Puristin tissistä vähän lasiin, sitä imasin vähän sitä maitoa ruiskuun(neulattomaan tietty :’D) ja ruutasin vähän nenään. Tuntu, että helpotti niihin kuivuneisiin limakalvoihinkin vauvalla, kun se maito on kuitenkin aika rasvasta. Auttaa siis! Ja tsemppiä hulluna väsymyksen keskelle<3 Meillä 3kk ikänen ja vaikka vaan yks joka onki suht helppo ni väsyttäähän se silti.

  • Tiitu kirjoitti:

   Jos ei oo neulatonta ruiskua niin lusikallakin voi kipata ? Ite en oo onnistunu ruiskimaan suoraan tissillä toisen nenään, jotkut onnistuu siinäki ?
   Suosittelen tätä myös silmien rähmimiseen?

 2. Sanna kirjoitti:

  Täällä kärsitty unettomuudesta ja väsymyksestä jo 9kk. Se kertyvä univelka on kyllä hanurista eikä lähde hetkessä, vaikka yöt on ollu jo ok muutaman kuukauden. En osaa nukkua päiväunia, joten oon tässä tajunnut pikku hiljaa, että olisi hyvä noudattaa unirytmiä, että koittaisi mennä melko pian vauvan jälkeen nukkumaan. Muutaman kuukauden uhraus omassa ilta-ajassa palkitsee, koska väsymys on vaan niin raskasta. Jos menee aikaisin nukkumaan, niin siihen yleensä osuu myös se pidempi vauvan unipätkä. Tsemppiä kaikille väsymyksen keskellä!

  • primebody kirjoitti:

   Joo se oma ilta on aina se viha rakkaus… Pitäis mennä nukkuun, mutta kun ei malta

 3. Saara kirjoitti:

  Niin tuttua tuo yövalvominen ja krooninen univaje kolmen pienen lapsen äitinä. Onneksi alkanut helpottaa ja saanut jo nukkua jopa kokonaisia öitä.
  Mutta siis, kokeilepa pienen tukkoiseen nenään nenäfridaa. Ihan huippu pelastus! Apteekista ja Prismasta ainakin saa. Tuossa on linkki minkälainen se on:
  https://fi.pinterest.com/pin/478507529132111058
  Niillä normi niistäjillä ei tee mitään!
  Jaksuhalaus Umppu<3

  • primebody kirjoitti:

   Siis tollanen meillä just on kotona, mutta se räkän on niin syvällä ja lujaa kiinni, että vaikka posket lommolla imen en saa sitä pihalle 🙂

 4. Viveka kirjoitti:

  Kokeile laittaa harson sisään pilkottua sipulia+valkosipulia ja nyytti roikkumaan johonkin sängyn lähelle.

  • Ansku kirjoitti:

   Juu minä ainakin teen aina flunssassa valkosipulinyytin (1/2-1 kynsi pilkottuna talouspaperin sisään ja taitellaan paketiksi) lapsen tyynyn alle tai vauvalla sängyn päätyyn lähelle päätä. Auttaa aukaisemaan röörit ja vähentää yskimistä. Lisäksi vauvalla olen suhauttanut tissistä suoraan tukkoiseen nenään maitoa, toimii!

   Juu ja et tosiaan ole yksin väsymyksen kanssa 😀 Terv. Ansku ja lapset 4v, 2v sekä vauva 3kk.

  • Riina kirjoitti:

   Tää on toiminut meilläkin, vaikka haju onkin hirvee..? sen lisäks oon kohottanut sängynpäätyä laittamalla kirjapinot sängynjalkojen alle, että vauva olis vähän pystyasennossa.

 5. mm kirjoitti:

  Tsemppiä, mikään ei ole niin ikävää kun oman pienen sairastelu!
  Uniasiaan en osaa kommentoida, sillä meillä 1v 11kk lapsi heräilee edelleen öisin eikä ole käytännössä koskaan nukkunut montaa ehjää yötä putkeen. Onneksi olen vielä kotona ja yhden lapsen kanssa pystyy vielä toimimaan zombiena.. Eli tarhapöllö look on tuttu 😀

  Kysyisin ´vinkkiä, sillä 1kk päästä odottaa loma Los Angelesissa!! Ihanaa ja kamalaa, lennot tuon ikäisen ”sylivauvan” kanssa jännittää kovasti. Joten teidän reissun ja pitkien lentojen tiimoilta, onko antaa mitään hyviä tipsejä?!

  Aurinkoista kevättä teidän perheelle 🙂

 6. Sari kirjoitti:

  Moi! Ootko kokeillut just tolla physiomerin baby mistillä? Mä truuttaan sitä, ja sit ihan kylmästi korvapuikolla pyöräytän molemmissa sieraimissa, ja avot ne jätti räkälöntit tulee veke! Mä en ainakaan millään muulla onnistunu. Kannattaa kokeilla! Väsymykseen ei auta mulla mikään muu, kun jumalattomasti kahvia ja ulos heti aamusta. Taaai vaihtoehtosesti isommalle piirrettyjä ja äitille lisää kahvia. ? Niin tietty, jos kärsii imettäessä juoda kahvia. Ja sit sokeriton ruokavalio tuntuu kanssa auttavan. Mulla 2 alle 2 vee, molemmat kotihoidossa ja molemmat nukkuu ihan persiilleen ja nyt on lisäksi vanhempi alkanu temppuilee nukkumaan menon kanssa, niin on se oma aika illoistakin kadonnut! Meinaa kyllä pää hajoo tosissaan välillä!!!
  Tsemppiä räkänokkien hoitoon. ?

  • primebody kirjoitti:

   Jo just sitä mulla on käytössä… Sokeriton ruokavalio varmaan olis hyvä, mutta kun on yli väsynyt niin se on ainut millä saa silmät auki… Niin kamalalta kun se kuulostaa. Aamusta ulos olis paras. Onneks saan aamupäivällä aina edes vähän nukuttua

 7. Oona kirjoitti:

  Meillä oli pelastus juurikin se imuriin liitettävä niistäjä, millään friidoilla sun muilla ei kyllä saanut aikaseksi ku menetetyt hermot 😀 Baby Mistiä (saa apteekista kuten myös sen BabyVacin eli niistäjän) nenään ekka ja sitten imurilla räät veks. Lähtee muuten ”aivoista asti” 🙂 Peukku tälle kombolle.

 8. Westend Mum kirjoitti:

  Väsymys saattaa tosiaan olla hurjaa ja lamaannuttavaa. Tsemppiä!

  http://westendmum.fi

 9. J kirjoitti:

  Jos jotain vinkkiä voisin antaa niin omaan väsymykseen auttoi ainakin rutiinit ja melko kellontarkat sellaiset. Vauvat ja lapsethan tarvitsee rutiineja ja meillä ainakin poika on jo 19 nukkumassa 🙂 Itekin pääsee aikasin nukkumaan ja ehtiipä tuossa tehdä vaikka kotihommiakin..
  Toinen asia on sokerittomuus. Väsymykseen tuli aluks vedettyä suklaata ja pullaa, mutta sitten kun jätin ne pois, niin olo oli huomattavasti parempi. Eli nälkään kunnon ruokaa;)
  DKolmas helpottava asia oli ja on edelleen ulkoilu.. Samalla pää tuulettuu ja saa hetken ”omaa aikaa”. Joskus se väsymys suoraan sanottuna v***i niin oikeesti siitä piti vaan saada sanottua jollekin, vaikka tuntui, ettei kukaan voi tajuta miltä susta tuntuu 😀 Onneks se helpottaa sit kun lapset kasvaa.. teininä niitä saa sit repiä sängystä ylös.

 10. Cassu kirjoitti:

  Pinnasänkyyn nukkumaan ja päätyä koholle kirjoilla ym. Meillä nuorimmainen kun pulautteli niin välillä maito nousi nenään kun röörit ei ollu kehittyny vielä kunnolla. Siihen autto aika ja just kohoasento

 11. Jossu kirjoitti:

  Hei suosittelen ehdottomasti babyvacia, sillä saa kaiken rään pois heittämällä. Meilläkin 4kk vauva nyt flunssassa enkä ilman tota laitetta selviäisi 🙂

 12. Maria kirjoitti:

  Täällä kanssa valvottu jo 1v ja 3kk meidä pienen tyttösen kanssa. Yöheräilyjä ollut vauvadta asti runsaasti ja edelleen 4-7 kertaa yössä. Välillä on niin väsynyt että huimaa ja päässä surisee! Parhaat keinot tähän tajuttomaan väsymykseen on ollut kahvi, tasainen ruokailurytmi ja valkoinen sokeri pois (auttaa jo muutamassa päivässä kun lopettaa sokerin), aamulla ulkoilu ja itse vielä pieni kävelylenkki/happihyppely illalla kun mies tulee kotiin. Sitten kun tilanne on pahimmillaan niin on vaan sanottava miehelle että nyt nukun vaikka alkuyön sohvalla niin saan nukuttua sen 6h vähintään. Tsemppiä ja jaksamisia, et todellakaan ole yksin!

 13. Lara/Kupla kirjoitti:

  Mun vinkki väsymykseen (hyviä oot jo saanutkin tossa ylempänä, joten niitäkin komppaan) on vaan yksinkertaisesti hyväksyä se. Koska jos oikeasti asettaa itselleen , edes omassa mielessään, kaikkia tähtäimiä ja muita, mitä pitäis tehdä ja ehtiä ja olla, niin sitten kun ei ehdikään tai jaksakaan tai kumpaakaan, niin hermostus lisää sitä tunnetilaa ja vie energioita entisestään. Kun vaan sillälailla kelluu tilanteesta toiseen, niin se oikeasti auttaa. Kyllähän sitä silti väynyt on, mutta siihen suhtautuu enempi normaalina asiana (ja sellaisena joka joskus kyllä loppuu) joten se ei ole enää ”vihollinen”. Pyykit koneeseen ja koneesta pois kuivumaan, ruokaa kaikille ja ulkoilua jos mahdollista. Muuhun ei tarvitse ihmisen just siinä tilanteessa pystyäkään. Sohvan uumeniin voi ottaa sen isoimmankin lapsen kainaloonsa ja jutella yhteisiä juttuja ja kysellä läksyjä.

  Tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.