Hae
Prime Life by Umppu

Blogaajan sana on totuus

Sisältää kirosanoja ja kirjoitusvirheitä 🙂

Mun on aina pakko tasaisin väliajoin muistutella lukijoita… On ne sitten vakkari lukijoita, tai satunnaisesti blogissa kävijöitä. Jokaisen tulisi muistaa, että blogia kirjoittelee aina  yksi ihminen. Jutut on hänen henkilökohtaisia mielipiteitä, eikä missään nimessä lakiin kirjoitettu. Eli suoraan sanottuna blogaajan sana ei ole totuus vaan  yksi mielipide miljoonien joukossa. On siis jopa huvittavaa, kuinka moni välillä jopa suuttuu ja lähtee kamalaan vastarintaan asioista, mistä on yhtä monta mielipidettä, kun on ihmistä.  Joskus käytän sanontoja blogissani, niin niistäkin revitään aina vaikka sun mitä mielipiteitä… Esimerkkinä faktahan nyt on se.. 🙂 Kirjoitan tässä nyt vaikka yhden esimerkin, niin toivottavasti ymmärrätte mitä ajan asialla takaa.

Sain lahjaksi kamalan sinisen päiväpeiton. Inhoan sinistä väriä….. Joku kommentoi tähän, että itselläni on sininen päiväpeitto ja ei ole kiva, että haukut sitä julkisesti… Toinen saattaa sanoa, että sininen on mun lempiväri ja on aika epäkohteliasta haukkua toisen lempiväriä…. No sitten saattaa kommentoida ihminen, että olisit onnellinen, kun edes näet värejä, koska itse olen värisokea ja on kyllä aika loukkaavaa meitä värisokeita kohtaan inhota jotain värejä…. Oletpa itsekeskeinen ihminen ja mitä muuta vielä…

 

16326447_10155101235958900_607807253_o

Kuva Emma Suortti

Usein saatan jättää asioihin jopa kommentoimatta, mutta siitäkös vasta soppa syntyy. Jos en ole salamana hyväksynyt jonkun kommenttia (kai tiedätte että jokainen kommentti hyväksytään erikseen, jollei ole aiemmin kommentoinut samasta s-postista, niin silloin kommentti näkyy automaattisesti) niin saatan olla saanut jo jopa kaksi kommenttia, kuinka lapsellinen oonkaan kun hyväksyn vain itseäni ylistäviä kommentteja… Kerron nyt että en päivystä kokoaikaa blogissani odottamassa kommenteja. Ne ei ole myöskään se juttu miksi kirjoitan blogia, vaan puran sinne omia ajatuksia . Hyväksyn ne silloin kun mulla on siihen sopiva aika. Minulla on kolme lasta, työ, koti yms asioita hoidettavana päivittäin.

Toivon, että jokainen ihminen kuka lukee blogeja ymmärtää sen, että jos kirjoittaa jostain asiasta oman mielipiteen, niin koko kirjoituksesta menee ylipäänsä se pointti täysin ohi, jos aloitat tekstin pyytämällä etukäteen anteeksi kaikilta ketkä saattaa mahdollisesti asiasta loukkaantua. Kirjoitukseni on vaan mielipiteitä ja joutuuhan jokainen kohtaamaan niitä omassa elämässäänkin. Harvoin sitä kuitenkaan sanoo vastaantulijalle: Kuole vitun läski huora,,,, niinkuin joskus tälläisenkin kommentin olen saanut.. Joskus kannattaa myöskin miettiä loukkaatko itse kommentillasi blogin kirjoittajaa, koska kommentti on aina tarkoitettu henkilökohtaisesti hänelle, kun ainakin itse kirjoitan asioista yleisesti, enkä kohdista kehenkään henkilöön… Tiedän monta blogaajaa, jotka ovat lopettaneet blogin pitämisen sen takia, että kommentit on sattunut liikaa. Osa on myös ulkoistanut kommenttien hyväksynnän, koska törky kommentteja on tullut niin paljon.

Jos jollain meni tämä ohi, niin miettikää kuinka usein hakutte päättäjiä… Mun mielestä niille on aivan oikeutettu niiden palkka, koska ne on julkista paskaa ja kuka tahansa saa ne omasta mielestään lynkata missä haluaa. Niille todellakin kuuluu se korvaus mitä ne saa.. Harva kestäisi edes päivää esim Sipilän saappaissa… ja huom tämäkin oli vain minun mielipide.

Onko se sitten syy, jos kirjoitat julkista blogia, että kommentoijilla on oikeus haukkua sut maan rakoon, kun heitä nyt vaan sinä aamuna joku vituttaa ja blogaaja olis hyvä kohde, mihin purkaa se vitutus.. Just joku kommentoi että: Umppu en tiedä olenko ainoa jota suoraansanoen vituttaa toi sun imetyksestä jauhaminen. Sää et oo kuitenkaan  elämässäs kovin montaa kuukautta imettänyt, vaikka lapsia on kolme. Mäkään en jauha asiasta, vaikka oon kaksi lasta imettänyt melkein parivuotiaaksi…. Mitäs tohon nyt sitten sanot..  En voi oikein vastata tohon kun Anteeks Johanna. Jos sua vituttaa mun imetyksestä jauhaminen niin ole hyvä äläkä lue mun postauksia, niin säästyt vitutukselta.

16295685_10155101235963900_1568946166_n

Kuva Emma Suortti

Tämä kommentoija halusi ihan selvästi pahoittaa mun mieltä. Hän halusi myös kertoa samassa lauseessa kuinka paljon parempi ihminen/äiti hän on, koska on imettänyt lapsiaan niin kauan  enemmän kuin minä ja mun on ihan turha edes puhua omasta kokemuksestani…

En tiedä koska ihmiset ymmärtää sen, että blogit on meidän kirjoittajan henkilökohtaisia ja kirjoitamme niihin omia fiiliksiä, tuntemuksia, iloisia sekä surullisia asioita ja mitä milloinkin. Jokainen lukija tekee itse sen valinnan lukeeko teksin vai ei, jolloinka koen turhaksi kommentoida esimerkiksi, että blogisi on aivan surkee… Sitten on näitä ”uhkailijoita”, jotka kommentoi: en todellakaan aio lukea enää blogiasi, jotka kuitenkin kerta toisensa jälkeen palaavat kuitenkin sitä lukemaan… MIKSI?

Musta on huvittavaa, että moni kommentoija näkee jopa niin paljon vaivaa, että kommentoi blogeihin erilaisilla nimimerkeillä. Välillä on käytössä naisen ja välillä miehen nimi, mutta me nähdään, että se tulee samasta osoitteesta.  Parhaimmillaan olen saanut samaan postaukseen 6 eri kommenttia samasta osoitteesta ja kaikki oli todella ilkeitä ja loukkaavia… Ainakin itse pidän sitä jopa sairaana, että sun pitää esiintyä eri sukupuolisina henkilöinä netissä ilmoittaksesi vaan kuinka vihaat jotain bloggajaa.

 

16142445_10212037605963485_2698142284341653245_n

 

Sitten kommentteihin vastaaminen.. Tiedättekö kuinka usein joudun hengittämään ja laskemaan kymmeneen? Ehkä sen tuhat kertaa ennen kuin kommentoin jonkun lukijan ei niin kivaan kommenttiin.. Meillähän ei olisi koskaan oikeutta vastata johonkin loukkaavaan kommenttiin, vaan kiittää kaikkia. Jos joskus sanot jotain vastaan, niin sitten kommetoidaan kuinka oon taas vetänyt herneet nenään yms..  Jos joku sanoo mulle että oot paska äiti niin mulla on aivan täysi oikeus siihen omassa blogissani puolustautua. Blogini ei ole myöskään mikään vauvapalsta missä päivitellään asioita ja voin sen päättää ihan itse.

Osasta kommenteista huomaa, kuinka paha olo kirjoittajalla onkaan. Mulla on paljon lukijoita, jotka on seurannut blogia vuosia ja moni heistä sanookin, että kommenttiboxi on parasta viihdettä… Voihan sitä siksikin kutsua.

Kai jokainen ymmärtää, että jos kuvailisin vaan kauniita asetelmia ja kaikki olisi niin ihanaa (niinkuin nykyään monessa blogissa), niin siitä katoisi kokonaan mielenkiinto.. Niin itselläni, kuin lukijoilla. Moni bloggaaja piilotuu niiden kuvien taakse antamatta itsestään yhtään mitään, mutta se ei ole mun tapa kirjoittaa.. Edelleen kortti on teillä… Kenenkään kirjoituksia ei ole pakko lukee <3

-Umppu ”Olen sellainen kuin olen”

 

39 kommenttia

 1. Mummoilijatar kirjoitti:

  Minusta ei olisi blogaajaksi vaikka tytär sanoikin, että alapa äiti bloggaamaan, en osaisi käsitellä asioita monelta kantilta, olen aivan kokonaan musta-valkoinen monissa asioissa. Mutta luen toisten blogeja mielelläni, en koskaan loukkaa blogin kirjoittajaa koska kenenkään ei tarvitse lukea juttua jos ei tykkää. Hyvää lykkyä sinulle ja koko perheellesi.

 2. Laura J kirjoitti:

  Käsittämättömiä tyyppejä! Mistähän viha ja kaikenlainen katkeruus kumpuaa?
  Mä tykkään sun blogista juuri siksi kun olet aito ❤️

 3. Jenna kirjoitti:

  Tää oli todella hyvä postaus ja aiheellinen aihe. Mää en oo ikinä ymmärtänyt että miksi pitää haukkua jotakuta jos ei pidä heidän mielipiteestään. Saatika nimettömästi netissä uhkailla.

  Toinen mitä en ymmärrä on juurikin nämä jotka suuttuu/vetää herneen nenään, jos bloggaaja tuo ilmi jonkin mielipiteensä ja on jyrkkä siinä. Herraisä, jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiinsä ja ne on enemmänkin rikkaus. Musta on esimerkiksi kiva käydä asiallista keskustelua jonkun kanssa joka on ihan eri mieltä jostain kuin minä.Siinä oppii itsekki jotain uutta.

  Mulla ainakain toimii hiiri, jolla valitsen mitä postauksia luen ja jos satuukin sellainen joka ei ollutkaan niin mielenkiintoinen niin suljen sen silloin.

  • primebody kirjoitti:

   No niimpä.. Ja en ole koskaan sanonut, etteikö mun kanssa saa olla eri mieltä Oonkin useasti kirjoittanut: kiitos kommentista ja esimerkiksi että en olekkaan ajatellut asiaa tolta kantilta ja joskus jopa se saattaa muuttaa mun omaa mielipidettä asiasta.. Mutta silloin silloin kun se alkaakin jo sillä että: sää saatanan idiootti niin se ei ole millään tapaa asiallista.. Usein nämä kommentit saattaa vielä loppua, että opettele edes kirjoittaan 🙂 🙂

 4. Johanna kirjoitti:

  Moi Umppu 🙂 Tykkään lukea blogiasi/blogeja jotka on AITOja. Ei pelkkää ruusunpunaista unelmaa,epäaitoa sörssöä… toki kaikilla on oikeus kirjoittaa ja lukea mitä haluaa. Surettaa kovasti bloggaajien puolesta miten törkeästi ihmiset kirjoittaa. Hävetkää te julmat kommentoijat! Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi 🙂 Elo ei oo aina helppoa/ihanaa vaikka kuin rakastaa lapsiaan!

 5. r kirjoitti:

  If you can’t be kind be quiet. Noudatatko itse tätä blogissasi. Ei niin kilttejä päänavauksia on blogissasi koko ajan. Jos vaaditaan lukijoita kommentoimaan vain kivoja ja kilttejä safe space-juttuja niin blogin sisällön on oltava sen kanssa linjassa.

  • primebody kirjoitti:

   Et siis ymmärtänyt mun pointtia 🙂

  • Maria kirjoitti:

   Jotkut vaan haluaa ymmärtää väärin…

  • Anksu kirjoitti:

   En ymmärrä, miksi edes lukisin blogeja, joiden sisällöstä tai itse bloggaajasta ärsyynnyn! Onneksi meillä on vielä mahdollisuus valita ärsyyntymisen aiheet, joten käyttäköön kaikki sitä mahdollisuutta ; -) Luulen että kyseessä voi toisinaan olla myös kateus siitä, että Umppu on rohkea mielipiteissään. Ja nyt totta, että myös blogin kirjoittaja on julkista riistaa ja usein paskamyrskyn silmässä. Hän kirjoittaa blogiaan kuitenkin omasta näkökulmasta, joten miksi hänen täytyisi miettiä, ketä loukkaa ja ketä ei, koska eihän hän kohdista sitä kehenkään henkilökohtaisesti tai tunnistettavasti. Sitä paitsi sininen päiväpeitto ON hirveä 😀

 6. r kirjoitti:

  No eipä näköjään löytynyt se pointti, voisiko se johtua tekstistä ja punaisen langan puuttumisesta. Kun itse purat pahaa oloasi blogikirjoituksiin, haukut milloin ”lapsivihaajia” milloin työttömiä tai mitä milloinkin se on ok. Se, ettei tekstejäsi lue ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että sinne maailmaan ne juttusi on päästetty ja siellä ne ovat kaikkien luettavissa. Kun on mahdollista niitä kommentoida on myös mahdollista vaikuttaa mielipiteisiin.

  Tämä kommenttiboksi tekee blogistasi sosiaalisen median. Kommentoinnin voi myös poistaa.

  On jopa huvittavaa, että sinä kyllä jakelet kärkkäitä mielipiteitäsi ja samaan aikaan ihmettelet kun lukijasi ”repivät aina vaikka kun mitä mielipiteitä”. Kirjoitat myös, että otat joka kommentin henkilökohtaisesti sinulle suunnattuna. Eihän se niin ole, vaan usein kommentoidaan aihetta, ei henkilöä. Tämäkin kritiikin vastaanottaminen on laajempi kokonaisuus kuin kirjoittaja henkilönä.

  • Jonna Musakka/ Palasia arjestani kirjoitti:

   Ehkä kannattaisi tekstin alku lukea muutamaan kertaan uudestaan niin se pointti sieltä löytyisi. Jännästi se muille kuitenkin aukeni ?

  • r kirjoitti:

   Sehän se pointti juuri onkin! Kirjoitetaan kärkkäitä mielipiteitä ja ihmetellään sitten miksi lukijat vastaavat omia mielipiteitään yhtä kärkkäästi. Siis bloggaaja päästelee mitä huvittaa ja siihen ei saa voimakkaasti reagoida. Nimenomaan tästä on kyse, mitä kirjoituksen ensimmäisessä kappaleessa oli. Jos löydät jonkun muun ”pointin” niin please, laita ihan lainaus tekstistä ja avaa vähän näkemystäsi.

   Ei ole mikään selitys, että lopeta lukeminen jos et tykkää. ”Päättäjät”, jotka olivat tässä esimerkkinä saisivat perseillä miten huvittaa ja kansa ei saa reagoida: ”Lopeta politiikan seuraaminen jos et tykkää”.

   • primebody kirjoitti:

    Just pointti mitä ET TAJUA. Jos kirjoitan asioista niin se on mun mielipide, mutta kommentti henkilöityy. Jos kirjoitan, että vihaan sadetta, niin joku kirjoittaa mitä vittua sää sielä valitat… Kaks ihan eri asiaa vihata ilmaa, kun kirjoittaa jollekkin henkilökohtaisesti. Koita ymmärtää kun rautalangasta väännetään..

   • primebody kirjoitti:

    Katsoin juuri kommentit mitä olet bogiini kirjoittanut. jankutat aina samaa asiaa, mutta silti näemmä luet näitä kuitenkin, etkä ole edelleen ymmärtänyt asiaa.. Tässä esim yksi: Blogin voi kirjoittaa päiväkirjamaisesti myös yksityisesti, sen voi laittaa salasanan taakse tai vain kutsutuille lukijoille. Kommenttiboksin voi ottaa kokonaan pois käytöstä, vaihtoehtoja kyllä on.

    Joillakin bloggaajilla on outo asenne, että portaalin blogeja voi pitää henkisinä oksennusastioina. Kommentteja halutaan, mutta niiden täytyy olla pelkästään positiivisia. Ensin suolletaan pihalle mitä tahansa ilman ajatusta ja sitten ihmetellään negatiivista palautetta. Negatiivisilla avauksilla tulet saamaan negatiivista palautetta.

    Ja veilä tohon politiikka asiaan.. todellakin seuraan mitä maassamme tapahtuu. Sitä olisi jokaisen hyvä tehdä. Politikot eivät saa perseillä, mutta ei heillä ole esim Thrumpin kaltaisia valtuuksia tehdä mitä huvittaa… Suomalaiset loukkaantuu aina on kyse mistä tahansa. Ei ole vielä mennyt mun kaaliin, että ihmiset ei ymmärrä, että ilman verorahoja ei ole kohta myöskään tukia. Tästä saa aina paskamyrkyn aikaiseksi ja usein mulle kommentoidaan, että olen itsekeskeinen paska enkä ajattele työttömiä.. (ajattelen niitä joka saatanan päivä ja autan niitä kaikella mahdollisella tavalla, mutta en tee siitä numeroa)… Tässäkään en hekilöitä kommenttiani vaan puhun yleisesti ja aina joku vetää herneen nenään ymmärtämättä asiaa, kun ajatellaan, että nytpä on minun vuoro loukkaantua..

  • r kirjoitti:

   Ja sinä se et vaan vieläkään tajua. Sinun vuoro loukkaantua on aina, mutta lukijoiden ei ikinä. Seuraan tätä portaalia ja siellä jonossa ne sinunkin kirjoituksesi ovat. Tätä asiaa on näköjään mahdotonta yrittää sinulle vääntää, mutta mielipiteeni saan esittää. Esitän sen täällä, jos se estetään on keskustelufoorumit ja vaikka oma blogini.

   Tässä on tällainen Tuukka Temonen-ilmiö, että vedetään kritiikistä herne nenään. Kun kritisoitiin elokuvan ohjausta se otettiin henkilökohtaisena arvosteluna. Sama tässä, eivät nämä ihmiset arvostele sinua henkilönä, eiväthän he sinua tunne. He arvostelevat kirjoituksiasi ja aiheitasi ja blogiminääsi silloin kun tuot sitä esiin. Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää?

   Saat jatkuvasti monilta palautetta ja kritiikkiä samoista asioista, mutta mikään ei vaan muutu ? . Aika tarkasti saa kommentteja kaivella ja oikein henkilöidä anonyymit kommentit, jotta saisit tehtyyn niistä henkilökohtaisia asioita. Juuri tämä alleviivaa sitä, että et vaan tajua mitä yleinen keskustelu on vaan koet kaiken kohdistuvan henkilöösi. Se kertoo aika paljon.

 7. Maria kirjoitti:

  Siis sun blogia on juurikin sen takia ihana lukee kun et oo semmonen kiiltokuvablogaaja! Ja siis mitä hemmettiä onks tää joku kommentoijien ja sun välinen keskustelupalsta ?! Ei vaan sun henk.koht. blogi. Ne jotka ei tykkää niin en ymmärrä miks tulee lukemaan ? Et varmaan puukolla uhkailemalla ketäään pakota lukee ?? mut siis yleensähän negatiiviset kommentit kirjoitetaan ja positiiviset jää kirjottamatta.

 8. Johanna kirjoitti:

  En ikinä kommentoi vaikka luen miljoonaa blogia päivässä, mutta nyt on pakko!
  Jengi on ihan pipipäitä eikä ajattele sanojaan askelta pidemmälle.
  Kirjotat rohkeesti ja aidosti arjestasi, sekä uskallat ilmaista mielipiteesi! Pidä se!
  En kestä että jotkut pahottavat mielensä MIELIPITEESTÄ – varsinkin heille ”tuntemattoman” ihmisen! Lol..
  Näin yhden puolivuotiaan pojan äitinä täytyy sanoa että oot aikamoinen teräsnainen, kun ylipäätänsä kerkeät blogia päivittämään kaiken hulinan keskellä!
  Tsemppiä ja reipasta kevättä!

 9. J kirjoitti:

  Blogi on juuri siksi niin ihana ja mielenkiintoinen kun olet niin aito ja rehellinen! Eli älä vain muutu/muuta blogiasi <3 Minusta vaatii suurta rohkeutta avata omaa elämää ja tuoda kärkkäitäkin mielipiteitä esille julkisesti. Oma elämäni on tällähetkellä hyvin erilaista kuin sinun, samoin kuin usein sen myötä ajatusmaailmakin, mutta siksi tätä blogia on mielenkiintoista lukea, sillä toivottavasti minullakin on joskus lapsiperhearki edessä. Kiiltokuvablogeja, ilman sen kummempaa sisältöä on jo liikaa. Asiallista kritiikkiä täytyy voida antaa, mutta lapsellinen "kuole horo" huutelu ei hyödytä ketään. Sama kun jos joku pikkuasia ärsyttää (esim pakko myöntää, että en pidä "faktahan on tämä" -ilmaisusta, jos asia ei ole fakta vaan mielipide), niin en ymmärrä miksi siitä pitää alkaa meuhkaamaan. Kaikki pääsee helpommalla kun kohauttaa vaan olkia ja jatkaa lukemista, riidan haastamisen sijaan. En tiedä oikeen mikä tämän mun kommentin poistti on 😀 varmaan pääpointti on se että olet ihana, älä muutu ja jaksamisia kusipäisten kommentoijien kanssa!

 10. Tanja kirjoitti:

  Minä ainakin lopetan sellaisten blogien lukemisen mistä en pidä.. varsinkin jos ärsyynnyn niin poistan vaan omalta listalta ja tadaaa! En ärsyynny enää 😀

  tosi tosi monet blogit on nykyään vaan sitä ”kaunista höttöä” enkä ihmettele kun palaute on tällasta , kuka uskaltaa avata todellisen minänsä enää.
  montaa blogia en enää jaksa lukea kun sisältö on vaan sitä kiiltokuvaa, jotain ruokaohjeita ja ihan pintaa vaan..

 11. Sanna kirjoitti:

  Tsemppiä ja kiitos, kun kirjotat kaikenlaista ja nimenomaan omia mielipiteitä. Ne tekee blogista henkilökohtaisen. Ja saa myös lukijat miettimään eri aiheita. Ja erityisesti omakohtainen aito lapsiperhearjen kuvaus on ihan parasta. Avarakatseisuutta kaikille, eri mielipide ei ole sodan julistus, vaan keskustelun herättäjä.

 12. Heli kirjoitti:

  Ehkäpä ärsyyntyjien olis syytä kattoo peiliin ? Sulla vaan on niin hyvät jutut, et joku ei kestä sitä ??❤️?

 13. Aino kirjoitti:

  Rupesin juuri lukemaan blogiasi ja selasin postauksiasi pitkän matkaa taaksepäin, tykkään lukea juttujasi todella paljon! Enkä ole edes yleensä se ihminen, joka kommentoi yhtään mihinkään, mutta nyt oli kyllä pakko tulla sanomaan, että pidän blogistasi koska se on aito, hauska ja monipuolinen 🙂 <3 Ja todellakin, eilen kun luin kommenttiboksiasi, niin siitä saa kyllä päivän naurut. Ymmärrän kyllä, että varmasti aika ajoin se on todella turhauttavaa ja raivostuttavaa.

  Mutta ehkä tiivistän kommenttini niin, että jatka samaan malliin, olet upea ihminen, bloggaaja ja äiti! <3 Kyllä täältä löytyy niitäkin, jotka tykkäävät lukea mielipiteitäsi ja ajatuksiasi ilman, että niistä provosoidutaan 🙂 olet ainakin saanut minusta vakkarilukijan!

 14. Suvi kirjoitti:

  Täysin samaa mieltä sun kanssa. Oot rohkea, kun uskallat kirjoittaa omalla tyylilläsi vaikka saat varmasti paljon lokaa niskaan. Parasta tässä blogissa on just se, että kerrot elämästäsi ja mielipiteistäsi kaunistelematta, mutta huumorilla höystettynä. Kohta kahden pienen lapsen äitinä voin samaistua moneen postaukseen. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! 🙂

 15. lapseton kirjoitti:

  Mielipiteen saa toki jokainen ilmaista ja vika on lukijassa jos ottaa mielipiteen henkilökohtaisesti, mutta jos teet mielipiteestä kärjistetyn hyökkäyksen isoa ihmisryhmää vastaan (= ihmiset jotka eivät pidä tai halua lapsia) niin et voi olettaa etteivätkö ihmiset ottaisi sitä henkilökohtaisesti. Se että haukut itse lapsista pitämättömiä ihmisiä arvottomiksi, maapallon tuhoajiksi, lapsirasisteiksi, tunneköyhiksi ja vääränlaisen ajatusmaailman omaaviksi (lainauksia omasta tekstistäsi) ei tunnu vapaaehtoisesti lapsettomasta miltään muuta ku hyökkäykseltä omaa minuutta ja arvomaailmaa kohtaan, ymmärrät varmaan että ei ole ihme, että paska osuu tuulettimeen? Kun arvostelet toisten valintoja noin kärjistetysti, negatiivisesti ja haukkuvaan sävyyn niin silloin täytyy ottaa vastaavanlainen palaute vastaan, koska olet sen ansainnut.

  • primebody kirjoitti:

   Huvittavaa kuinka irroitat tekstistä kohtia, mitkä eivät ole missään asiayhteydessä lauseissa toisiinsa 🙂 hahaha 🙂 ”koska olet sen ansainnut”.

  • lapseton kirjoitti:

   Tietenkin irroitan, muuten olisin saanut lainata koko postauksen tähän. Kaikilla noilla sanoilla ja ilmauksilla kuitenkin viittasit ja kuvailit ”mielipidettäsi” ihmisiin, jotka eivät lapsista pidä, loukkaavaa olivatpa ne sitten irrallaan taikka alkuperäisessä kontekstissaan. Huvittavaa minusta tässä on vain vastauksesi ”hahaha ? ”koska olet sen ansainnut”” kommenttiini, mikä kuulostaa jälleen aika ivalliselta. Käsittämätön vastaanotto asiallisella kommentillani ja sinä koet että lukijat kirjoittavat sinulle ikävästi? Katsoisit nyt peiliin, olet kuitenkin jo sen verran aikuinen niin luulisi kykenevän vastaamaan asiallisesti.

  • r kirjoitti:

   Täsmälleen, juuri tämä!

  • Suvi kirjoitti:

   ”Lapseton” -käyttäjän kommentista paistaa läpi selvä vinoilu, vaikka koittaa ilmaista asiansa muka asiallisesti. Ei mikään ihme, että bloggaaja ei jaksa vastailla jokaiseen piruilevaan kommenttiin kunnioittavasti. Mun puolesta bloggaajat voisivat suorilta käsin heittää kaikki negatiivissävyiset kommentit roskiin, ei heidän tarvitse sietää tuollaista.

 16. Nea kirjoitti:

  Hyvä kun oot just sellanen kun oot! Luen blogiasi aina kun kerkeen, ja ei tarvii ikinä pettyä – ihanan avoimesti ja rempseästi kirjoitat asioista niiden oikeilla nimillä. Ehkä tuo on just se syy että eräiden pitää tulla kaikesta lynkkaamaan, et joku uskaltaa vielä tässä maailmassa olla aidosti oma itsensä, ja vieläpä näin julkisesti. Ikävää että jotkut tulee oikeesti suoltamaan oman paskan elämänsä tänne kommenttiboxiin :/ Mulle todellakin aukesi tämä pointti, ja en vaan sitten niin millään voi ymmärtää miten aikuiset (?) ihmiset jaksaa/viittii/kehtaa käyttää aikansa siihen et oikein työkseen pahoittaa toisten ihmisten mielen, säälittävää.

  Nostan sulle Umppu hattua ja toivon jatkamista samaan malliin! 🙂

 17. Ninni kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus Umppu! Erittäin hyvä! Olen blogiasi lueskellut aika alusta lähtien, silloin hyvin satunnaisesti ja viime vuosina aina vain tiiviimmin. Olet muuttunut ihmisenä paljon, kuten olet itsekin maininnut. Sellainen silmien avautuminen kait niin sanotusti tai henkinen kasvu. Sen huomaa kyllä blogin tällekin puolelle. Aiheet ovat kiinnostavia ja kirjoitustyylisi hauska, eikä mua haittaa ollenkaan kirjoitusvirheet. Ja tosiaan miksi lukea blogia josta ei pidä? Keep up the good work!

 18. dipsi kirjoitti:

  Moi! Luen blogiasi satunnaisesti, koska tykkään elämänmakuisista kirjoituksistasi ja mielestäni on mahtavaa huomata, kuinka olet kehittynyt kirjoittajana! Muistaakseni sanoit joskus, että kärsit lukihäiriöstä. Aivan valtavan hienoa, että kirjoitat siitä huolimatta ja kehitystä on selvästi nähtävissä!

  Sitten mikä varsinaisesti herätti haluni kommentoida, oma elämäni nimittäin on hyvin kaukana sinun elämästäsi (lapseton ja tulen todennäköisesti aina olemaan, opiskelija ja olemme aivan eri aloilla töissäkin), mutta tykkään silti välillä lueskella blogiasi. Ymmärrän erinomaisesti pointtisi minkä kirjoitit, tähän törmää asiakaspalvelussa vähän väliä (jos palvelen asiakasta hymy huulilla en ota työtäni vakavasti, jos taas en hymyile olen luotaantyöntävä ja jos yritän tasapainoilla tällä välillä en saa asiakkaalle riittävän hyvää fiilistä 😀 tämä siis omassa työssäni.) Bloggaamisessa sama homma, tiettyjä asioita kirjoittaessa tulee joskus vahingossa loukanneeksi jotakuta, ja jos se on joku asia esim lempiväristä niin minun mielestäni sellaiset kommentit kannattaa ehdottomasti jättää huomiotta.

  MUTTA. Kun kyseessä on mielenkiintoinen keskustelunaihe esimerkiksi liittyen työttömyyteen, kulttuurieroihin lapsiin suhtautumisessa tai työntekijöiden palkkaaminen, suosittelen todella tekemään postauksia useista näkökulmista. Mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta mielipiteet omasta elämästä kuinka esim. työttömyyteen voidaan puuttua eivät ole hedelmällisiä. Kaikista aiheista on tarjolla aivan valtava määrä sekä numeerista että helpompaan muotoon kirjoitettua tietoa (aloituksena vaikka yle.fi tai hs.fi antavat jo paljon pohdiskelun aihetta!), joissa myös mielestäni hyvin tuodaan ilmi, että kuinka monimutkaisista ilmiöistä voi olla kyse. Pelkkä oma kokemus ei ole hyvä pohja millekään väitteille.

  On hyvä, että kirjoittaa oman elämän kokemuksista, mutta se voisi olla vielä sellainen aihealue, jossa sinun kannattaa lähteä kehittämään itseäsi kirjoittajana ? 🙂 Kirjoittamaan oppii kirjoittamalla, ja voisit ottaakin tavoitteeksi, että saat sanavalinnoilla ja lauserakenteilla paremmin ilmi mikä kirjoituksessa on omaa kokemusta, mikä tuttavien kokemusta ja jos tiedät ilmiöstä jotain oikeasti niin sekin olisi hyvä tuoda ilmi. Ymmärrän ettei kaikkea kiireisenä yrittäjänä ja kolmen lapsen äitinä ehdi, mutta nyt kun olet tehnyt huiman parannuksen kieliopilliseen puoleen, kannattaa alkaa pohtia kirjoituksen punaista lankaa ja miettiä kuinka tämän ydinajatuksen saisi parhaiten puettua kirjalliseen muotoon. Kyseinen taito on aika harvalla ammatikseen bloggaavalla eikä se ole minkään blogin edellytys, mutta ehdottomasti kannattaa laittaa idea korvan taakse esimerkiksi aikaan kun lapset ovat isompia. Jos tuttavapiirissäsi on monen alan asiantuntijoita, niin heiltäkin kannattaa kysyä mielipiteitä ja konsultointiapua 🙂

  Pahoittelut hehtaarikommentista, toivottavasti jaksoit lukea 😉 Pääpointtina siis että makuasioihin liittyvät ilkeilyt ja ylipäätään tarkoituksellinen kiusaaminen kannattaa sivuuttaa (loputon suo), mutta esimerkiksi yhteiskunnallisiin ilmiöihin liittyvä keskustelu kannattaa pitää hedelmällisenä ja tarvittaessa vaikka tehdä paranneltu postaus myöhemmin, jos kommentoijilla on hyviä ajatuksia asiaan liittyen. Kaikkeen ei ole aikaa eikä tarvitsekaan olla, mutta toivottavasti tämä sai sinut miettimään asiaa.

  Kaikkea hyvää sinulle ja teidän mainionoloiselle perheelle 🙂

 19. Minttu kirjoitti:

  Kyllä maailmaan ääntä mahtuu, sanoi aina mun mummo, kun mä valitin sille miten mun serkut ja sisko härnäsi mua tahallaan. En siltikään kasvanut kovin hyväksi provokaation sietäjäksi, päinvastoin mä oon varsin hyvä teurastamaan kaikki mun mielestä idiootit ja väärämieliset sanallisesti, mutta yritän edelleen muistutella itseäni siitä, ettei kaikista tarvitse aina piitata ja ehkä mä joskus opin ?

  Mäkin tykkään nimenomaan siitä, että sun blogi haastaa miettimään asiaa uudelleen, koska oothan sä selvästi pohtinut niitä omiakin mielipiteitäsi vähän enemmän kuin vain sen ”ku musta nyt vaan tuntuu tältä”. Ja se että kirjoitat esim. arjen kohelluksesta ja härdellistä rehellisesti etkä millään ”onhan tää nyt tällästä mut kaikki on ihanaa” -sokerilla höystettynä, on musta ihanaa. Mä oon lakannut seuraamasta niitä ilmiselviä lavaste-blogeja ja -some-tilejä, koska sehän se tän arkihärdellin keskellä vasta ärsyttää kun joku julkaisee lavastettuja kuvia kauniisti pöytäliinaan mätsäävistä lapsistaan juomassa täydellisiä chlorella-spirulina-lehtikaali -smoothieita ihanista sisustuskaupan ”love life”-sloganilla kuvioiduista smoothielaseista, kun kaikki tietää että oikeesti se arki on jotain ihan muuta. (Mielensäpahoittajille tiedoksi, niin mun pojat kyllä ihan oikeesti rakastaa tuota mainittua vihersmoothieta, mutta toinen niistä juo sen tasan tarkkaan nakuna olkkarin sohvalla ja toinen onnistuu kaatamaan puolet päälleen ja pöytäliinalle, johon kumpikaan ei mätsää, ja inhoan slogan-sisustuselementtejä varsinkin jos niissä on sana love.)

  Sä kirjotat ja julkaset niin tiiviiseen tahtiin, että mä joudun lukemaan usein pari kolme postausta putkeen, koska en mä ehdi päivystää sun blogia koko ajan, ja sitä paitsi sä oot mun mielestä ihan hullu kun sulla on kaksi lasta noin pienellä ikäerolla kuin Vivian ja Vikke on, mut omapa on elämäs (ja ehkä sun elämäs eroaa muutenkin mun elämästä, ja taas mielensäpahoittajille: mä uskon vakaasti että Umppu ymmärsi etten mä tässä tarkoita loukata) ?

 20. Taru kirjoitti:

  Nyt on itsekin pakko kommentoida, vaikka yleensä keskityn vaan lukemaan blogia.
  Ja lukiessani kommentteja, täytyy myöntää että järkytyin! Yleensä luen vaan postaukset, ja jatkan eteenpäin. Olen itse lapseton ihminen, mutta blogistasi saa silti iloa ja olen jopa päätynyt vähitellen tulokseen, että ehkä lapsi ei tarkoitakaan koko elämän menetystä 😀 Eli vaikka olenkin itse aivan eri elämäntilanteessa, nautin blogisi lukemisesta juurikin sen rehellisyyden ja sinun omien mielipiteittesi vuoksi.
  En tiedä mikä kommentoijia vaivaa, mutta itselle on kotona opetettu, että jokaisella ihmisellä on oikeis mielipiteseen ja sitä täytyy kunnioittaa. Kuten myös on opetettu se että haukkumisella ja henkilökohtaisuuksiin menemisellä ei pääse pitkälle.
  Toki en ole aina kaikesta samaa mieltä,mutta koska ihmisiä ollaan, niin eikö se olekin aika yleistä?? 😀 pidän vaan mielipiteeni itselläni, koska edelleen, ei kaikkien tarvitse olla samaa mieltä asioista kun itse olen. Maailmaan mahtuu erilaisia ihmisiä omine elämänkatsomuksineen.
  Monesti tuollainen mielensäpahoittaminen kielii siitä, että kommentoijan omassa elämässä on jotain vinksallaan, on ongelmia kotona, töissä, parisuhteessa tai siinä että parisuhdetta ei ole, ei ole saanut nukutuksi ym. Ja silloin kun itsellä menee päin persettä, on helppo purkaa pahaa oloa anonyymisti siihen ekaan kohteeseen mikä sattui alkaa ärsyttämään. Itse en näe mitä järkeä siinä vaivannäössä on.
  Toivonkin, että jatkat kirjoittamistasi JUURI SAMAAN MALLIIN KUIN ENNENKIN! Ihanaa että jaksat postailla useaan otteeseen viikossa vaikka sinulla onkin kädetä täynnä töitä. Aidoista ihmisistä aidoissa elämissään on lukea <3

 21. Valtteri kirjoitti:

  Olen reilu kolmekymppinen kahden lapsen isä, eli en ehkä edusta tämän blogin yleisintä lukijakuntaa. ?
  Minusta sinun juttuja on mukava lukea, tosin ihan kaikkia kauneudenhoitoon liittyviä juttuja en viitsi lukea. ?
  Tämän internetmaailman huonoihin puoliin kuuluu just tämä, että ihmiset voivat kasvottomasti huudella ihan mitä sattuu, vaikka oikeassa elämässä heistä siihen tuskin olisi. Itse en kirjoita mihinkään keskustelupalstoille tai muille vastaaville nykyään oiken mitään, koska siellä on itämaantietäjät yleensä vauhdissa ja julistavat mielipiteensä ainoana oikeana. Itsellä kuitenkin olisi esimerkiksi omiin harrastuksiin liittyen aika paljon pitkän kokemuksen takia aika hyvääkin tietoa.
  Tsemppiä sinulle ja perheellesi, kirjoittele hyviä juttuja jatkossakin. ??

 22. Miia kirjoitti:

  Hauskaa,että ajatellaan et bloggaaja ei sais vastata hänelle piruileviin kommenttrihin pirullisesti. Ei bloggaaja oo mikään asiakaspalvelija tai sylkykuppi,joka ei saa puolustaa itseään.

  Ja sitä paitsi en ymmärrä tätä joka asiasta loukkaantumista… oon ollu monestaki asiasta eri mieltä,ku sinä,mutta en siltikää oo missään vaiheessa ajatellu, et mun pitäis siitä loukkaantua..:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.