Hae
Prime Life by Umppu

Hoida akka ittes kuntoon

sisältää kaupallisia linkkejä*

On tää kans yhtä oravanpyörää… Se surullisen kuuluisa oma aika…. mitä ei vain yksinkertaisesti ole. Vaikka mulla on hyvät tukiverkostot niin en todellakaan kehtaa joka päivä soittaa jollekkin, että voitko kattoo mun lapsia, kun tässä koitan saada itseni kaikinpuolin edes jotenkin kuntoon. Olen ollut kipeä jo niin kauan kun muistan. Olen käynyt lääkärissä ja syönyt antibiottia, mitä välttelen viimeiseen asti. Tauti ei kuitenkaan ole helpottanut… kamala yskä vaivaa edelleen ja pää on täynnä räkää, unhtamatta niitä järkyttäviä kylmä/kuuma kohtauksia.  Toissa yönä mua alkoi kirjaimellisesti niin vituttaan, että varasin ajan nenä/korva spesialistille jolle sain ajan heti seuraavalle päivälle. Kerrankin mua kuunneltiin ja mua otti jopa päähän ne 20 vuotta, jotka olen käynyt ongelmieni kanssa yleislääkärillä. Mää pääsen vihdoin leikkaukseen. Me odotellaan kuitenkin vielä hetki, koska silloin pitää olla imettämättä muutama päivä, jotenka annetaan vauvan ensin hieman kasvaa. En ole vielä okeillut tuttipulloa, vaikka maitoa on pakkasessa jo litra tolkulla.  Kesällä mulla on aina helpompaa, kun ilmakin on kosteampi, jos sitä vaikka selviäisi kesän yli. Jos menisi edes vuosi ilman poskiontelontulehdusta. En tiedä oonko koskaan avannut tätä asia, mutta mulla on normaalia ahtaammat ontelot ja aina, kun pieni flunssa iskee niin se on aina poskiontelontulehdus. Olen kokeillut nenäkannut yms, mutta ne auttaa sen muutaman minutin..

Duact on lääke mitä käytän paljon, mutta se on nyt ollut pannassa jo muutaman vuoden, kun olen ollut kokoajan raskaana tai imettänyt. Kun sen ottaa tuntuu, kun olis pillit sieraimissa ja henki kulkee aivan toisella tavalla. En kuitenkaan halua, että joudun käyttämään jotain lääkettä jatkuvasti ja leikkausta olen itse miettinyt jo vuosia.

16128839_10154472507334118_627230188_n

 

Oon nyt myös hoidattanut selkääni hierojalla kerran viikossa. Joka kerta mietin, että nyt se varmaan tuntuu jo edes jotenkin siedettävältä, niin aina löytyy jokin kiva uusi kohta.. Seuraavaksi, kun selkää on saatu hieman hoidettua olisikin sitten pakaroiden vuoro.. Voin jo sieluni silmin tuntea sen viiltävän kivun. Toki olo on aina aivan jumalallinen sen jälkeen, kun on saanut naaman revittyä irti siitä reijästä.

No eihän tässä vielä kaikki, sillä parin viikon päästä mulla on myös hammaslääkäri varattuna, missä aloitetaan ihan hammaskivenpostolla… Katsotaan mitä kaikkea suuhuni pitää tehdä.. Oon todellakin niin rapa kunnossa, että jos alkaisin itseäni oikein hoitamaan, niin aikaa ei jäisi mihinkään muuhun. Miten te muut mammat handlaatte nää hommat? Mää oon joutunut välillä ottaan vauvan mukaan, mutta toistaiseksi se on nukkunut hoitojen ajan kiltisti. Hammaslääkäriin en sitä viitsi ottaa, koska sielä ei ole tuttua hoitajaa. Tuntuu, että joka päivä on jotain tai jonkun lääkäriä, tai tarkastusta.

Kun vihdoin joskus tervehdyn, niin alan taas liikkumaan. Nyt on ollut liikunnasta totaali stoppi ettei tauti pitkittyis enää yhtään. Lääkäri kehoitti myös lepäämään, mutta sekin on aina silloin tällöin vain mahdollista. Eilen, kun koko porukka oli hereillä jo 6.15, niin pakko sanoa, että rehellisesti odotin että talo tyhjenee ja saan hetken nukuttua. Yöunet oli jäänyt kahteen tuntiin ja olin kireenä, kun viulunkieli. Vihdoin se aika koitti.. Otin vauvan rinnan päälle nukkumaan, missä se nukkuu kuin tukki ja hain itselleni hyvän asennon imetystyyny selän takana. Sen kanssa on hyvä nukahtaa, koska asento on niin tukeva, että vaikka rentoudut täysin, ei vauva liiku mihinkään. Kun olin juuri saanut nukahdettua,,,, ovi kävi,, Huusin että Juuso onko sun pakko tulla kolisteleen sen ainoon kerran, kun saisin nukkua muutaman tunnin. Juuso tuli makkariin ja sano, että hain vaan evääni.. Heräsin klo 11.00 ja olin vihainen. Otin puhelimen kouraan ja painoin Koskiselle sellasen whats up viestin, että ei oo tosi. Rehellisesti sanottuna haukuin sen maan rakoon, että pakko tulla tänne kolisteleen ja kuinka ärsyttävää se oli jne.. Juusolta tuli viesti, että ei oo edes käynyt kotona sen jälkeen kun lähti..

16143989_10154472507699118_1849764402_n

Korut Finngold DybergKern

Olin siis nähnyt niin todentuntuista unta, että luulin se olevan totta. Mää olin lähes sata varma vielä siitä, että se oli vielä käynyt kurkkaan makkarin ovella ja sanonut, että hain vaan evääni, mutta näin ei ollut tapahtunut.. Nään muutenkin aivan kummallisia unia ja todella paljon, jos ottaa huomioon kuinka vähän nukun. Pakko mun oli soittaa ja nauraa ja pyytää anteeks mun huutamista.. Onneks mulla on ymmärtäväinen mies ja naurettiin sille yhdessä.

Meillä on ollut nyt taukoa siivoojasta, mutta olen syvästi harkinnut jälleen sen käyttöönottoa. Toki siivoan itsekkin mielelläni, mutta jonkun pitäisi se aika katsoa lapsia. Voin kertoa, että väsyneenä ei vain oikein jaksa aina olla niin skarppina. Vieläkin sais heittää tavaraa meneen, vaikka oonkin hyvin konmarittanut meidän kotia. Uusimassa meidän perhe lehdessä on muuten juttua meidän perheestä ja konmarista. Itse en ole vielä saanut sitä käsiini, enkä kyllä edes tiedä onko lehti vielä ilmestynytkään myyntipisteisiin.

Koitan kokoajan pitää mielessä tulevan loman ja ajatella, että viikko ilman mitään kotitöitä. Ei tarvi miettiä mitään, kun voi vaan nauttia lämmöstä ja siitä valosta. Olen myös miettinyt, jos sitä viettäisi ens joulun ulkomailla, mutta katsotaan. Dubai houkuttelisi, mutta ne hinnat ei todellakaan houkuttele.. Sitä ei koskaan tiedä millainen se Suomen kesä oikein on jotenka aina pitää olla plan B.

Olen myös haaveillut reissusta perheen kanssa Las Vegasiin ja Losiin.. Se on kanssa sellainen reissu, että siihen tarvii säästää rahaa niin maan perkeleesti. Ja kun vaan mietin sitä tavaramäärää, mikä meilläkin tulee mukaan niin huh huh.. No onneksi kaikesta saa aina haaveilla. Ehkä nekin jonain päivänä toteutuu

15935280_10154442004164118_1424919899_o

 

Vielä on viimeiset päivät hyödyntää Biancaneven talvi ALEJA* Paljon ihania ja laadukkaita tuotteita huokeaan hintaan.

-Umppu

 

 

17 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Suosittelen tuota poskiontelojen leikkauttamista! Itelleni se tehtiin lapsena, olin vasta 10v mutta olin kärsinyt edellisen vuoden poskiontelontulehduksista ja syönyt varmaan 10 eri antibioottikuuria. Koulusta olin pois lähes puoli vuotta, aina kun tervehdyin, sairastuin taas. Lopulta minutkin vietiin yksityiselle, jossa todettiin että poskiontelot, otsaontelo ja korvat on täynnä mätää ja leikkaus tehtiin samalla viikolla.
  Ja nyt olen 32v enkä ole syönyt yhden yhtä antibioottikuuria tuon jälkeen poskiontelovaivoihin! Flunssia tietysti tulee ja menee, mutta ontelot saa itse huuhdeltua sarvikuonolla, ja koska ”ilmastointi” pelaa paremmin, ei sinne jää bakteerit muhimaan.
  Mene siis ihmeessä leikkaukseen, se on sen arvoista vaikka joutuisit hetken olemaan imettämättä. Tuskin jatkuvat antibiootitkaan vauvalle maidon kautta hyväksi on?

  • Ama kirjoitti:

   Sama homma! Olin 16 vuotias, kun poski- ja otsaontelot leikattiin jatkuvien poskiontelotulehdusten takia. Söin puolen vuoden aikana n 20 antibioottikuuria, duactia, särkylääkettä, käytin erilaisia suihkeita ja ontelot punkteerattiin 12 kertaa. Leikkaus oli suuri helpotus ja sen jälkeen poskiontelot eivät ole vaivanneet. Olen nyt 25 v eli 9 vuotta tulehdukset pysyneet poissa. Suosittelen! Ps. Sulla on niin suloinen perhe ja kiva koti. Kaikkea hyvää koko köörille! 🙂

 2. Mari kirjoitti:

  Moi! Kirjoitat hyvin elämän tosiasioista, kiitos suorapuheisuudestasi! Tsemppiä sulle arkeen! Itsellänikin kaks lasta pienellä ikäerolla ja eka kaksi vuotta menikin niiden kanssa niin että mitenköhän oon selvinnyt ja itsenikin muistanut jotenkin huolehtia joka päivä.. huoh! Mutta hetki kerrallaan! Pakko oli alkaa kirjoittelemaan koska toi sun sairastelu kuullostaa niin pahalle.. itselläni oli vuoden kierre poskiontelotulehduksissa ja se oli helvettiä. Olin niin väsynyt jatkuvaan sairasteluun et mietin jo kallonkutistajalle menoa. Lopulta viimeinen tauti painui keuhkoihin ja selvisi että mulla oli astma! että kannattaa sunkin käydä samalla kuunteluttaa keuhkot ja poissulkea edes se. Toivottavasti pääset pian röörien aukomisleikkaukseen. Pikaista paranemista sulle! <3

 3. Hansu kirjoitti:

  Nään kans paljon unia ja mitä kummallisimpia. Vauvan kanssa kun heräilee yöt läpeensä niin nukkuu itekin levottomasti.
  Hammaslääkäriä ois kanssa tiedossa, juuri oli jälkitarkastus. Koko ajan pukkaa myös lasten hammaslääkäriä jne. Miehellä nyt onneksi lomaa niin osallistuu myös.

 4. Johanna kirjoitti:

  Anteeks Umppu, en tiedä oonko ainoa jota suoraansanoen vituttaa toi sun imetyksestä jauhaminen. Sä et kuitenkaan oo elämässäs kovin montaa kuukautta imettänyt vaikka lapsia on kolme ? mäkään en jauha asiata koko aikaa vaikka oon kaksi lasta imettänyt melkein parivuotiaaksi.

  • primebody kirjoitti:

   Anteeks Johanna.. Jos sua vituttaa mun imetyksestä jauhaminen niin ole hyvä äläkä lue mun tekstejä, niin säästyt vitutukseltasi <3

  • Sari kirjoitti:

   Mun mielestä Umppu ei mitenkään erityisesti ”jauha” imetyksestä, mutta tottahan toki se näkyy teksteissä, kun se on oleellinen osa hänen elämäänsä tällä hetkellä. Ja mä nostan todella hattua sulle Umppu siinä, että viitsit tällä kertaa perehtyä imetykseen ja panostat siihen, koska ei kaikki todellakaan olisi viitsinyt, varsinkin kun jo tietää kuinka paljon helpommalla pääsee pulloruokinnalla. Tai siis ainakin unien suhteen.. Muuten imetys on musta maailman helpoin tapa ruokkia lapsensa, kun ei tarvi minkään pullojen kanssa pelata. ?

  • Maria kirjoitti:

   Ootko Johanna miettiny vaikka et siitä onnistuvasta imetyksestä on kiva puhua koska edellisten kohalla ei oo onnistunu ? Vai tulitko vaan kiillottamaan sun sädekehää ?

 5. Alina kirjoitti:

  Oon jo muutaman vuoden lukenut blogiasi. En tiedä miksi jäin blogiisi koukkuun, sillä elän ihan toisenlaista elämää. Silti päivän kohokohtia on kun sulta on tullut uusi päivitys. Et tiedäkään kuinka paljon iloa ja myös myötätuntoa koen puolestasi ja muo ei ainakaan haittaa lukea vauvan kakasta, raskausarvista, taaperon uhmasta, vaikka olen perheetön ja nuori. Kirjoitustyylisi (kirjoitusvirheineen) on mahtavaa lukea, siitä huokuu suorapuheisuus ja kaunistelemattomuus, sehän on elämää. Joitakin postauksia jo lukiessani tiedän, et jaahas, tiedossa on myös valtava paskamyrsky kommenteissa. Mut mahtavaa, että ajatuksesi herättää tunteita. Se on toki eriasia miten typerästi ihmiset antavat palautetta anonyymisti. Enpä ole tänne aiemmin kommentoinut ja halusinkin sulle sanoa, et oot ihan huippu tyyppi! <3 Sun lapset on suloisia, varsinkin ihanan ironisesti kirjoitat neiti näpsäkän seikkailuista. Toivottavasti myös akka tulee pian kuntoon 🙂

 6. Krista kirjoitti:

  Moi Umppu!
  Ootko kuullu sellaisesta kun neuvolan kotipalvelu? Sieltä saisit apua kotiin, sieltä tulee perhetyöntekijä katsomaan lapsien perään niin saisit itse tehdä vaikka niitä kotitöitä( he nimenomaan hoitavat lapsia, ei kotia) 🙂 Heiltä saa myös apua muutenkin arjen ongelmiin ja ihan höpöttelyseuraa jos kaipaa välillä aikuisten seuraa. Tää palvelu on maksullinen mutta hinta ei ole paha. Monet tutut ovat käyttäneet tätä palvelua ja tykänneet!

  • primebody kirjoitti:

   Oon kuullut. Oon vaan jotenkin ajatellut aina että on ihmisiä ketkä tarvii enemmän apua kun minä 🙂

 7. tiina kirjoitti:

  Mulla leikattu poskiontelot ja pahin kierre sillä stoppasi,ehdottomasti leikkaukseen siis! Yskä multa ei kyllä lähteny ja sainkin sitten myös astmadiagnoosin. Tämmöstä puolikuntosta eloa siis edelleen mutta onneksi vähemmän antibiootteja.

 8. Mimmi kirjoitti:

  Pakko kysyä ..ootko aina pipo pääs? 😀

 9. lillerilalleri kirjoitti:

  Hanki se siivoja, jos vain voit. Ei siihen siivoamiseen jää aikaa, eikä voimia tuollaisen rumban pyörittämisen ohella 🙂 kysy ihmeessä neuvolasta apua edes kuukaudeksi, jos on vain saatavana. Jos apu edestää äidin vointia ja jaksamista, siitä hyötyy koko perhe.

 10. k* kirjoitti:

  Leikkaukset ja toimenpiteet vaativat harvoin päiviä kestävän imetystauon, useimmiten puhutaan vain tunneista. Kannattaa olla yhteydessä Teratologiseen tietopalveluun (http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/teratologinen-tietopalvelu/Sivut/default.aspx), osaavat neuvoa imettämisestä leikkauksen jälkeen. Turhaan siis odottelet ja kärsit, jos haluaisit päästä leikkaukseen heti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.