Hae
Prime Life by Umppu

Tajunnan räjäyttäjä

Lupasin teille niitä reseptejä ja sellaisista ruoista, mitkä on helppo ja nopea toteuttaa. Tänään vuorossa on taco pitsa.. Kyllä kuulit oikein. Ruoka ei nyt ole ehkä sieltä terveellisimmästä päästä, mutta sopii hyvin esim viikonlopun herkuttelupäivään loistavasti. Olimme uutenavuonna ystäväperheen luona kylässä ja sielä tarjoitiin tätä ja jäin koukkuun heti kerrasta. Tähän ei tarvitse hankkia kun tacosipsejä, jauhelihaa, salsaa, juustokastiketta, juustoraastetta ja ranskankermaa. Määrät riippuu ihan kuinka monta syöjää on. Meillä oli pussillinen sipsejä ja 400g jauhelihaa, mutta syötiin se kaksin 🙂 Tämä on myös ruoka mikä kannattaa syödä heti, eikä se oikein sovi seuraavan päivän ruoaksi, eikä uudelleen lämmitettäväksi. Tässä on myös helppo säädellä tulisuutta, että lapsillekkin maistuu.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Tässä siis ohjeet:

-Ruskista jauheliha, joka maustetaan tacomausteella

-Levitä tortilla sipsit uunivuokaan (isommassa satsissa pellille), jonka päälle  laitetaan paistettu ja maustettu jauheliha

-Jauhelihan päälle salsaa ja  juustokastiketta (saa laittaa reilusti) ja päälle juustoraastetta

-Paista uunissa grillivastuksella 200´c n. 15-20min kun juusto on kauniin värinen on homma valmis

-Tarjoillaan raskankerman kanssa

 

Seuraavana vuorossa hieman vaihtelua kanan maustamiseen. Jos et ole tätä vielä kokeillut, niin kannattaa kokeilla. Super nopea ja heppo tapa valmistaa kanaa. Tarvitset vain maustamattomia kanan rintafileitä, sweet chili saucea, suolaa ja tarvikkeet perunamuussiin.

 

-Laita rintapalat kulhoon/pussiin, minne laitat reilusti sweet chili saucea. Anna kanojen maustua sielä hetken aikaa. Tämän voi myös tehdä vaikka  aamulla.

-Kuori perunat ja laita ne suolattuun veteen kiehumaan. Itse tykkään pilkkoa perunat, koska se lyhentää kiehumisaikaa.

-Voitele vuoka (itse käytän oliiviöljyä) ja läiskäse kanat siihen päälle.

-Laita kanojen päälle suolaa ja törkkää uuniin

-200-225’c ja n. 20min. Nämä oli todella paksuja paloja ja sai olla vielä inasen kauemmin. Kanasta tulee äärimmäisen mehukasta.

-Kun perunat on valmiit, niin survain kouraan ja pikkusen voita, suolaa ja maitoa

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

En olisi koskaan uskonut jakavani kenellekkään mitään reseptejä, koska olen aina ollut aivan paska laittamaan ruokaa. Kun aloimme seurustelemaan Juuson kanssa en osannut edes keittää perunoita. Vilin äitiyslomalla ajattelin opetella laittamaan ruokaa ja siitä se sitten alkoi. Googleen lihapullat :). En voinut moneen vuoteen koskea raakaan lihaan paljain käsin ja kumihanskat kourassa yökkien väänsin Koskiselle niitä saakelin lihapullia.

Edelleenkään en ole mikään super kokki, mutta harjoituksella olen parantunut vuosien saatossa edes välttäväksi. Jälkiruoat on edelleen se mun heikoin lenkki ja niissä onnistun vain harvoin. Useammin tyytyväinen on palovaroitin 🙂

-Umppu

9 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  Tuo nachovuoka on ihanaa! Minä laitan siihen vielä ananasta 🙂 teen aina tulisesta salsasta ja lapselle oman kulman ketsupilla 🙂

 2. Hensku kirjoitti:

  Kiitos resepteistä! Ja lisää näitä kiitos?

  Sun kasvissosekeittoresepti meni muuten kokeiluun ja on nykyään meillä tosi suosittu ruoka! Mies jopa pyytäny, että tehdään taas sitä?

 3. Chef kirjoitti:

  Onhan tuo annoskuvassa oleva kana varmasti kypsä?! ?

 4. Anu kirjoitti:

  Me tehdään toi Nacho Plate muuten samalla reseptillä, mutta lisäksi pilkon vielä mini tomaatteja ja sitten myös lisätään jalopenoja. Asuttiin aikaisemmin Englannissa ja löydettiin törkeän hyvät kastikkeet tohon hommaan. Sit Suomessa asuessa piti niitä aina kiikuttaa Lontoossa käydessä. Kysyttiin myös että voisko niitä kastikkeita saada Suomeen, mutta ei onnistunut. Nyt taas onneksi asutaan täällä Lontoos ja saa noita herkku kastikkeita. Tää on ollut meille jotenkin tärkeä ruoka. Siihen liittyy niin paljon kivoi muistoi. Mutta kiitos kun jaoit tämän kaikille sun blogin lukijoille. Tämä niin herkkuu ? aurinkoista viikkoa sulle!

 5. anne kirjoitti:

  Olen niin saakelin kiitollinen siitä, että äiti-ihminen kehtaa tunnustaa olevansa ajoittain surkea kokki, eikä todellakaan ole syntynyt kaulin kädessä. Välillä meinaa katketa suoni päästä, kun lähipiirin naiset hakkaavat huippukokit mennen tullen ja leipaisevat siinä mennessään jonkun helvatan unelmien hääkakun samalla, kun meikäläinen ahdistuu kimppuun hyökkäävästä sämpylätaikinasta. Kiitos! Ja resepti menee kokeiluun, jahka mies lopettaa dieetin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.