Hae
Prime Life by Umppu

Jos sitä joskus ajattelisi ihan vain itseänsä

 

Eilinen päivä oli täynnä sähläystä.. Olin varannut itselleni lääkärin, koska mulla on ollut ihan kamala yskä monta viikkoa ja se päänsärky, mistä olenkin jo kirjoittanut. Ajattelin, että kaikki johtuu vaan väsymyksestä, mutta kun mulla on tapana saada poskiontelontulehdus, niin ajattelin että käyn asian kuitenkin lääkärillä tarkastamassa. Aika oli 8.45 ja kello oli soittamassa hyvissä ajoin. Oon yleensä vähän ajoissa olevaa tyyppiä ja ajattelin että lähden puolituntia etukäteen ajelemaan kaupunkiin. Vaihdoin rattaat sinkkurattaiksi ja ajatelin, että testaan niihin kaukaloa, ettei vauvaa tarvi sen kummemmin nostella ja kaikki hoituu näppärästi.

Kaukalosta kuului kliks ja siinä se pysyi rattaiden rungossa kun tauti. Kaikki oli valmiina ja enää piti pukea vauvalle haalari. Siinä sitten vauvalle kamat niskaan ja siinä vaiheessa kun olen irroittamassa kaukaloa en saanutkaan sitä irti. Väänsin ja käänsin kaikki saakelin hänslääkit mitä kaukalossa on ja ei irtoo. Poru kurkussa soitin ystävälleni, että miten saan tän irti, koska heillä on aiemmin ollut nämä rattaat, mutta heidän kaukalo on eri mallia ja sivuilla on napit. KELLO KÄY ja enää vartti aikaa. Kaukalon lähtee helposti irti adapterin kanssa ja nappaan sen koko höskän ja menen autoon. Juuso on ajanut viimeksi autoa, jolloinka penkki on aivan liian takana ja tilaa ei ole. Takapenkillä on kaukalon isofix ja Vivianin turvaistuin ja siinä sitten koitan taiteilla vöitä kiinni..

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ei tuu mitään soitan Juusolta apua, mutta ei hänkään osannut neuvoa ja oli palaverissa. Itken ja tuskastun, että nyt myöhästyn ja kaikki menee perseelleen. En keksi muuta, kun kaukalo etupenkille ja köytän sen vöillä niin, että kun riuhdon sitä kaikin voimin ei se liiku minnekkään.

Oon myöhässä 10 minuuttia kunnes saavun lääkäriin. Nään yhden tutun, joka ihanasti antoi oman vuoronumeronsa mulle, että pääsen aiemmin. Ja tietty lääkäri on myöhässä.. No poskiontelontulehdushan mulla oli, mikä pitkittänyt yskää ja sain antibiotin. En niitä mielelläni syö, mutta nyt tunti, että ei ole vaihtoehtoja. Olo ei oo ollut häävi monen viikkoon ja toivottavasti nyt tauti vihdoin lähtee. Lääkäristä laitan viestiä kaikille vaunu ezperteille ja sainkin viestin, mitenkä kaukalo irtoaa ilman adapteria :).

Mulla oli tänään myös vyöhyketerapia ja sitä enne vähän aikaa ja päätin, että ostan itselleni jotain kivaa tän kaiken kunniaks. En muista koska olen Stockan kassaan kilauttanut viimeksi rahaa ja ostin itselleni 2 uutta luomiväriä ja meikkivoiteen. Sain MACIN osastolta niin hyvää palvelua, että  olisin voinut ostaa sieltä vaikka mitä. Varasin itselleni hierojan myös tälle päivälle, että saa niska jumeja pois ja olen taas elävien kirjoissa. Huonot nukkuma asennot on varmaan kaikille imettäville tuttuja juttuja.

Kun sitä päivätyökseen tekee muille aina kaikkea ihanaa, niin joskun tuntuu hyvältä hieman hemmotella itseään. Vyöhyketerapian jälkeen näin muutamaa blogi kaveria ja sitten lähdin suuntaamaan kotiin.

Sain muutaman ystävän  myös eilen kylään vierailulle, mikä todellakin piristi päivää. . Tajusin juuri, että olin viimeksi syönyt klo 7.30 aamupalan ja ihmettelinkin kun olo on vähän heikko.. Vauva ei meinannut illalla nukahtaa millään ja roikku tissillä kokoajan. Kun vihdoin se kuukahti menin tulikuumaan suihkuun ja nukkumaan. En tiedä vaikuttiko antibiotti jo, mutta en yskinyt yöllä ollenkaan ja pidin vauvaa vieressäni, mikä teki sen että pitkään aikaan aamulla oli sellainen olo, että olen edes jonkin aikaa nukkunut <3 Sitä fiilistä ei voita mikään. Levännyt äiti= parempi äiti.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

tässä kun pyörittelen päässäni näitä äitiyden juttuja niin voin olla onnellinen siitä, että molemmat kaksi aiempaa lastani nukkui ensimäiset 3kk koko yön heräilemättä. Jos nyt saisin valita sen vaihtoehdon tai tämän kerran tunnissa tissillä niin voitte vaan kuvitella, että ei tarvi paljon miettiä. Vaikka se äidinmaito sille lapselle parasta ravintoa on niin onhan tää ihan vitun sairasta hommaa… Onko se sitten kuinka terveellistä, että valvoo kuukausi tolkulla ja on vaikka niin väsynyt että ajaa ojaan? siinä vaiheessa ei paljon äidinmaito lohduta.. No mutta jokainen päivä on aina erilainen.

 

Meillä kuvataan viikonloppuna Primen oma collection ja sen puitteissa on ollut hieman hommaa. Meillä tulee 9 mallia, joille jokainen meistä toteuttaa oman näkemyksensä tulevasta muodista trendejä seuraten. Laitamme mallien hiukset, meikit. Malleja tulee kuvaamaan Mikko ja Markus tekee itse tapahtumasta videon. Liiketilamme on suht pienet, jotenka hommaa on jouduttu hieman porrastamaan ja katsotaan, kuinka meidän käy. On ihana päästä vähän hypistelemään hiuksia pitkän tauon jälkeen 😉

Tänään on taas perempi päivä kun eilen 🙂

-Umppu

 

7 kommenttia

 1. Emmi kirjoitti:

  Kahden lapsen äitinä pakko todeta, ettei se aina ole siitä imetyksestä kiinni. Ekan lapsen imetys meni perseelleen 2kk kohdalla ja lapsi oli uskomattoman huono nukkuja reilun vuoden ikään saakka. Oli aika tuskallista herätä joka yö se fucking 10 kertaa. Toinen lapsi on nyt reilu 1 v. ja imetän häntä muutaman kerran vuorokauteen vieläkin. Tämä kaveri on ollut aina paljon parempi nukkuja kuin edeltäjänsä. Toki hän söi alkuun tiheästi öisin, mutta sekin tuntui helpolta, kun ei tarvinnut itse nousta sängystä ylös, sen kun vaan löi tissin suuhun ja jatkoi omia uniaan. ?

 2. Pipsa kirjoitti:

  Olet ihanan rehellinen ja hauska! Kiitos kun kirjoitat tätä blogia ❤

 3. Jaje kirjoitti:

  Mun on aina pitänyt kommentoida ja nyt sen teen. Tätä sun blogia on niin kiva lukea! Kirjotat niin jalat maassa meiningillä ja rehellisesti ??
  Tuosta imettämisestä ja nukkumisesta, itse imetin puoli vuotiaaksi, eikä poika heräilly öisin kun noin kerran. Että mistä niistä unista tietää. 😀 Mutta joo, oon kyllä kans sitä mieltä, että vaikka se äidinmaito parasta onkin, niin sen takia ei kannata järkeensä menettää.
  Tsemppiä jatkoon! Ja jatka tätä samaan malliin! ??

 4. Minttu kirjoitti:

  Joo, ei ole aina imetyksestä kiinni. Mä imetin ekaani 6 vkoa, ja se heräsi ensimmäiset 2 vuotta 10-20 kertaa yössä. Sen jälkeen vielä 2,5v ”vain” 4-6 kertaa yössä. Ekan kokonaisen yön se nukkui 4,5-vuotiaana, eikä se nyt vielä 11-vuotiaanakaan nuku kokonaisia öitä yleensä, herää pari kolme kertaa yössä.

  Toista mä imetin myös öisin noin 2-vuotiaaksi, mutta en mä edes herännyt kun se poika itse kiipesi yöllä tissille ? kolmas taas käytännössä valvotti ekan puoli vuotta, sitten herätti 1,5-vuotiaaksi 3-4 kertaa yössä ja sitten vielä kerran pari yössä kolmevuotiaaksi.

  Luulen, että en tuu enää koskaan kokemaan päivää, jolloin ei väsyttäisi ja lähinnä tekisi mieli nukkua. Ainakaan tää 2v enimmäkseen nukuttuja öitä ei oo vielä riittänyt ?

 5. ii kirjoitti:

  Repesin imetys-stoorille, ihanaa vertaistukea 😀 ♡ tsemppiä kaikille öisin kukkuville!

 6. Anni kirjoitti:

  Siis mä niin nostan hattua sulle ja muille mammoille jotka jaksaa olla hereillä ja imettää!!! Se on hienoa ♡ Mun tyttö ei syöny tissit ei sitte millään että pullolla ollaan menty, yritin kyllä pumpata ja onnistuin siinä joku kaksi viikkoa mut eihän sitä maitoa samalla tavalla tuu.. ja mulla tuli ihan hirvee rintatulehdus myös joka varmaan vaikutti maidon tuloon. Ne kerrat kun sain imetettyä niin ei se tuntunut riittävän… ja heti kun on pulloa antanut heräsi vauva joku 2-4 vkoa syntymästään kerran yöllä syömään. Sitten sekin jäi pois ja siitä lähtien on nukkunut aina kokonaiset yöt tai no meidän muru nukkuu 10-12 asti aamupäivää. Sitä en oo ikinä käsittänyt ? menee kuitenkin ihan 21 aikaan nukkumaan.. hmm. Mutta siis jos se on liian rankkaa niin luovu siitä!!! Jostain pitää aina vähän päästää itseään helpommalla muuten menee pää jumiin!!! Tsemppiä ja sulla on kauniita lapsia sekä hyvä, rehellinen blogi!

  • Sari kirjoitti:

   Mä oon aina aatellu, että en mä nyt ainakaan jaksa yöllä nousta mitään korviketta lämmittää! Ei oo tullut mieleen, että korviketta antamalla niistä yöheräilyistä pääsis kokonaan! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.