Hae
Prime Life by Umppu

Oon aivan LOPPU!

sisältää kaupallisia linkkejä*15909119_10154442004444118_2071405574_o

 

Mun takki on myös nyt alessa -100e. Talvi ALE jatkuu edelleen Biancanevellä. Takin löydät TÄÄLTÄ*

 

Mää oon aivan loppu… Nyt on lauantai ilta ja oon ollut koko päivän menossa. Yö oli taas mitä oli ja aamulla vaan totesin, että nyt on pakko päästä pihalle. Asutaan samalla seudulla, missä on mun kotitalo jossa vanhempani asuvat edelleen ja päätin pyytää äitiäni seuraksi vaunulenkille. Se menee aina rattoisammin, kun on kaveri mukana. Meidän kotien välillä ei oo kun muutama sata metriä välimatkaa.

Äiti tuli meitä vastaan ja lähdettiin tarpomaan lumisateeseen. Teitä ei oltu aurattu, mikä antoi aika kovan vastuksen vaunuille. Työnnettiin molemmat yhtä aikaa vaunuja ja ensimäisen mäen jälkeen olin aivan loppu. Mulla on ollut kohta kuukauden kova yskä, mikä ottaa hieman itseensä hengästyessä ja tämä helvetillinen päänsärky minkä loppua ei näy. Vaunutkin painaa kiitettävästi, kun on nilkkoihin asti lunta ja olin aivan hiestä märkä kun pääsin kotiin. Koitin vaan mielessäni ajatella, että tämä on hyvää pohjaa kesän juoksulenkeille…

Kauaa ei lapset enää nukkuneet vaunuissa, vaan se jumalaton härdelli alkoi samantien… Oltiin luvattu lapsille, että tänään mennään sinne pulkkamäkeen, kun ei o niin kovat pakkaset ja ruoan jälkeen taas sama rumba. Onneks edes yksi pukee jo itse 😉

Talvi on siinä mielessä peestä, kun sitä vaatetta joutuu pukemaan ja useisiin kerroksiin, mutta taas toisaalta luonto on todella kaunis ja mieltä rauhoittava.
15935280_10154442004164118_1424919899_o

 

Siinä sitten lähdettiin pulkkamäkeen koko porukka. Eka puettiin lapset ja itse kiskasin jonkun ryijyn niskaan, jotta pääsen ulos. Alkumatkan työnsin rattaita ja vedin Viviania pulkassa, että Juuso ehti vaihtaa omat vaatteet, pukea ja justa muun porukan kiinni . Tässä ei mitään salikortteja tosiaan tarvita, koska tän päivän saldo on reilu tunti lenkkeilyä + 20kg vaunujen työntö siinä samalla ja pulkkamäen 10 mäkivetoo Vivian pulkassa.

Aattelin kotiin päästyttyä, että voisin tässä vähän oikasta, mutta ei siitä tullut mitään. Vivian on oppinut kiipeämään ruokapöydälle ja heti kun silmä vältää sielä se hämplää keittiön kristallilamppua.. Tuntuu, että jokaine päivä tulee jotain uutta ei niin kivaa kehitystä ja siihen vielä ne tuhat raivaria niin avot.

Mentiin vielä illaksi meidän ystävä perheen luo tohon lähes naapuriin, missä oli jo valmiina 4 lasta. Voitte kuviteela sitä härdelliä, kun niitä on se 7 ja kaikki käy jo vähän ylikierroksilla :).

Tässä blogia kirjoittaessa nukutan vauvaa (lue otan omaa aikaa hiljaisessa makuuhuoneessa ja katson, kun vauva nukkuu) yläkerrassa ja Juuso viereisessä huoneessa nukuttaa Viviania. Onni on sentään, että Vivian nukkuu täydet yöunet, eikä heiräile öisin ollenkaan.
15935552_10154442004549118_648592687_o

Maanantaina alkaa onneksi se tavallinen arki ja koulu ja päiväkoti ovat taas auki normaalisti. Se fiilis kun et kuule edes omia ajatuksias ja toimit kuin kone ei olisi kivaa kenellekkään. Haluan todellakin nauttia myös tästä vauvasta ja välillä edes hetkeksi hengähtää. Joku kysyi eikö sun mies tee mitään niin voin vastata tekee, mutta täällä olisi silti ihan helvetisti vielä jollekkin muulle tekemistä. 🙂 ,

Ajatuksissa odotan kesää ja sitä, että tää pukemis rumba olis jo mennyttä aikaa..

Olen aiemmat kaksi lastani imettänyt 3kk asti ja antanut alusta saakka lisämaitoa, niin pakko sanoa, että en tätäkään tiennyt kuinka sitovaa hommaa täys imetys on. Et voi oikeastaan suunnitella yhtään mitään ja kokoajan oot se tissi ojossa. Mulla on pakkanen täynnä maitoo, jolla mahdollistaisin itselleni pienen irtioton, mutta sitä ei jotenkaan halua eikä raaski. Mulla on jotenkin hirvee vihasuhde korvikkeeseen, kun en kerran ole sitä joutunut käyttään, niin en edes halua ajatella tilannetta, että sitä joutuisin käyttään. Jopa tuttipullo tuntuu täysin nou noulta, enkä millään jaksaisi sitä niiden pesu rumbaa tähän kaiken päälle. En tiedä miksi ja tuskin siitä kukaan mitään draumoja kärsisi, jos sitä rintamaitoo antaisi joku kerta pullosta, vaikka siitä syystä että saisi nukuttua kokonaisen yön.

Vivianin kanssa palasi töihin todella nopeasta, koska hän vain nukkui 3kk putkeen, mutta nyt en vosi kuvitellakkaan meneväni töihin. Mulla ei siihen olisi mitään saumaa muutakuin pari tuntia kerralla ja mulla on onneks ihana sijainen sielä mua tuuraamassa, jotenka voin olla hyvillä mielin kotona <3

Niin sitä sanotaan, että kolmen vuoden päästä se helpottaa, jotenka enää 2v ja 10kk jäljellä… salli mun nauraa 🙂

-Umppu

 

11 kommenttia

 1. Näillä mennään kirjoitti:

  ”itse kiskasin jonku ryijyn niskaan” 🙂 Toi on niin tota!! Ensin hikipäässä kiskotaan muksuille sukkaa, lämpöhaalaria, toppapukua ja miljoona muuta relettä, sitten kun VIHDOIN on aika astua ovesta ulos, käy noin.
  Ite on niiiiin hiessä, että kiskasee mitään ajattelematta minkä tahansa loimen ekaks käteensä naulakosta saa.
  Sitte sitä pulssin tasattua ja hien kuivuttua palelee jossain tuulipusakassa.
  Ja minulle käy vielä AINA tämä: kun olen koko revohkan työntänyt (rattaat), vetänyt (pulkka) ja hoputtanut (kävelevä yksilö)puistoon, huomaan, että mulla on jumalaton pissahätä!!!!
  Tätä arjen komiikkaa…vaikka naurattaakin aina vähän jälkikäteen 🙂

 2. Eve kirjoitti:

  Tuli mieleen, että muistatko juoda riittävästi? Mulla oli täysimetyksen aikana aina kova päänsärky, jos en muistanut juoda tarpeeksi. Tsemppiä ja kiitos hyvästä blogista! 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Koitan juoda useita litroja päivässä ja pidän siitä tarkkaa huolta että juon. Joku mulle siitä aiemmin vinkkas ja samoin pienestä suolan sirusta suuhun!

 3. reeta kirjoitti:

  Itselläni menee niskat tosi helposti jumiin imettäessä, ja varsinkin liittyy siihen jos nukkuu millon missäkin päin taloa ja millaisissa asennoissa ja vauva sylissä. Pääkipu seuraa kun lihakset kiristää, hieroja on hyvä apu, samoin venyttely ja lämpö pakkaukset /kylmägeeli..

 4. Heidi kirjoitti:

  Hei!
  Voisitko tehdä tarkempaa postausta siitä, mitä ratkaisuja oot säilytykseen ym. Tehnyt konmarin innoittamana? Itseäni kiinnostaa tuo kovasti, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi lukea.
  Meillä tosi huonot säilytystilat ja muutenkin neliöt täytyisi tehokäyttöä, osa tavaroista vain makkarin nurkassa isoina muovilaatikko pinoina.. Voisiko tuosta kirjasta saada ideaa säilytysratkaisuihin?

  • primebody kirjoitti:

   Joo voin tehdä. Kannattaa lukea kirja, koska sen jälkeen sulla ei oo niitä laatikoita sielä makkarissa, kun oon heittänyt turhat kamat roskiin 🙂

 5. Ninni kirjoitti:

  Mitä sulla on huulissa? ihanan väriset :)!! Tahdon lähtee ostoksille 😉

  • primebody kirjoitti:

   Käytän aina vicktoria´s secretin baby pink lip blummeria 🙂

 6. Liisa kirjoitti:

  Mahdoitko saada synnytyksessä sen spinaalipäänsäryn? Saitko selkäydinpuudutuksen?Kandee googlettaaa..

 7. Riikka kirjoitti:

  Hei tuli vain mieleen tässä tuosta maidosta pakkasessa… mulla on kohta 4kk ikänen tyttö ja alusta alkaen oon kans pakastanu maitoja et tarpeen tullen sieltä hälle evästä jos itsellä tulee menoa. Mut sit ku tää meno tuli nii enpä tullu ajatelleeksi että laps joka on koko elämänsä lutkuttanu vaan rintaa, ei pulloa suostunut ottamaan! Eli ois pitäny sillon tällön ihan opetusmielessä antaa pullolla maitoa. Enpä siis oo käyny kohta 4kk yhtää missään ilman vauvaa. Ja kaiken lisäks pakastetussa maidossa tulee se raudan haju ja maku, jollonka ei meijä neiti sitä senkään takia huolinut. Iha vaa vinkkinä tää, ellet oo siis pullolla kokeillut ruokkia vauvaasi 🙂 toki eihän kaikki muksut sano pullolle ei mut oon kuullu samalaisia tarinoita muualtaki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.