Hae
Prime Life by Umppu

Säästäisinkö jos miettisin?

sisältää kaupallisia linkkejä*15879386_10154442004284118_128388386_n

 

Kaatuuko teillä seinät  päälle pakkasella? Musta tuntuu, että meillä ainakin, tai ainakin mulla :). Toissa yö oli taas yks  Pain in the ass…  Kahden tunnin välein tissi ojossa ja eihän siinä oikein itse saa nukuttua. Varmaan nyt on jokin tiheänimun kausi meneillään. Mietin tossa juuri, kun katsoin telkkarista jotain ohjelmaa, missä oli sellaisia korvan venyttimiä, että varmaan tän homman jälkeen oma nänni on kun tupakannatsa, kun sitä venytetään päivässä tunti tolkulla :). *väsyneen mutsin helvetin järkeviä ajatuksia* Mää passitin eilen muun perheen HopLoppiin, että sain edes vähän hengähtää. Otin vauvan rintakehän päälle, missä se on aina todella rauhassa ja ajattelin, että tässä vähän oikasen… Nukahdin varmaan heti, kun porukka lähti ja heräsin siihen kun Vili koputtaa oveen..Kevyet lähes 4:n tunnin päikkärit :).

Niinkuin mun ystävä sanoi, että röyhkeästi vaan nuku. Maailma on taas paljon parempi paikka, kun sai levättyä. Käytiin vielä illalla kaupassa hakemassa viikonlopun safkat ja tankkaamassa auto… Pakko vaan todeta, että on täällä aika kallista.. Ruokakauppaan meni se reilu 200e (enkä ostanut edes mitään super erikoista) ja bensaan n. 70e…   Siinä katos lähes 300e, kun pieruna saharaan. Oonkin miettinyt, että mitenkä ruokakuluissa voisi alkaa säästään, koska meillä menee ainakin ihan järkyttävä summa kauppaan kuussa. Toki näihin on laskettu kaikki muutkin esim vaipat yms taloustarvikkeet.

 

15871087_10154442005429118_954371740_n

 

Tässä oonkin jo hetken puntaroinut, jospa sitä testaisi paljon puhuttua Sannan Ruokakassia* Siinä olis valmiina kaikki emmeet ja reseptit ja saisi hieman vaihtelua siihen arkiruokaan. Paljon oon kuullut hyviä kokemuksia tästä palvelusta ja kirsikkana kakun päällä siinä on mahdollisuus tilata vielä lisäksi hedelmäkassi. Niitä meillä menee kilo tolkulla päivässä. Säästyisi tässä myös hieman ajatustyöltä ”mitä sitä tänään syötäisiin”.

Voit tutustua Sannan Ruokakassiin TÄÄLTÄ*

Mielelläni kuulen teidä kokemuksia ja onko se helpottanut arkea tai esim laskenut rahanmenoa.. Ei tuu ainakaan ostettua niin paljon kaikkea turhaa.. ja nappailtua sitä sun tätä mukaan hyllyistä.

Konmaritin muuten eilen meidän keittiön ja heitin ihan surutta roskiin jos jonkinlaista kamaa. Kysynpähän vaan, mitä ihminen tekee esim 8:lla sheikkerillä (heitin niitä jo aiemmin vuosi sitten  varmaan 20kpl roskiin)… entäs 14kpl vesipulloja? Ei sitten yhtään mitään. Vesipullot on vielä kaikenlisäksi hankala pestä ja ne alkaa helposti haiseen.

Meillä oli tallessa jotain Vilin vanhojen nokkamukien kansia, joista itse muki osasto on kadonnut jo varmaan vuosia sitten. Nyt en aio ostaa yhden yhtä muovista putelia meille enää ollenkaan ja olenkin pikkuhiljaa heittänyt myös kaikki pakestepurkin meneen ja ostanut Ikeasta tilalle lasisia säilytysrasioita, mistä näkee myös läpi mitä niissä on.
15878735_10154442005769118_960233134_n

 

Pelkkää sitä muovi sälää tuli yhteensä kaksi mustaa jätesäkkiä… Vaikka moni ei ymmärrä tätä konmari hommaa, niin voin kertoo, että meillä on kokoajan siistimpää, kun tavaraa on vähemmän. Meidän pyykkikopassa on juuri ja juuri yksi koneellinen maksimissaan pyykkiä, eikä niitä kamalia vuoria, mistä oonkin joskus laittanut kuvia. Kaikille on pikkuhiljaa löytynyt oma paikka ja järjestys pysyy. En myöskään tarvi enää sitä pyykkitelinettä olohuoneessa, koska saan kuivattua ne meidän mini kodinhoitohuoneessa Juuson asentaman vaaterekin ansiosta. Hoitopöytä on pesukoneen päällä, eikä sekään vie tilaa ja on kaiken lisäksi yksi turhimmista kapistuksista hyppykeinun jälkeen.

No mutta tälle päivälle on luvattu -2 ja aion olla pihalla niin paljon, kun ikinä jaksan. Toivottavasti kaunis auringonpaiste jaksaisi meitä ilostuttaa samalla tavalla, kuin tänään. Ei kyllä vielä näytä hyvältä.

Meillä on ollut kamala kasa takkapuita talven varalle ja mietittiin tossa pari viikkoa sitten, että tuleeko niitä edes poltettua, mutta nyt niille on ollut käyttöä ja on ollut pirtissä niin ihanan lämmin.

15909867_10154442005749118_1803545306_n

 

Mun kuvissa oleva ihana helmikirjailtu takki* on myös nyt alessa. Tykkään kun tässä on sellaine rimpsuhelma, mikä peittää mun makkarat vielä ainakin toistaiseksi. Takin löydät TÄÄLTÄ* huokeeseen hintaan -37%. Kävin tänään sielä surullisen kuulusalla puntarilla ja lukema näytti 64kg. Vaikka mitään paino tavoitetta tässä ei ole niin kyllä toivoisin, että se vitosella alkais. Ihanne paino mulle varmaan olis sellainen 54kg, että sellainen kevyt kymppi olis siihen matkaa. Toukokuussa on Kreikan reissu ja se voi olla sellainen hyvä porkkana tiputtaa kaikki raskauskilot ja saada pysyvä paino.

Moni on laittanut mulle kysymystä korsetista ja siitä kuinka on valinnu väärän koon tai että se ei mahdu päälle. Aina kun olen ottanut uuden korsetin käyttöön, niin rehellisesti meen makaamaan maahan ja Juuso laittaa sen mun päälle. Se ensimäinen kerta on aina sellainen, että  ei tää tuu mulle koskaan mahtuun, mutta kun sen saa kerran päälle niin se muotoutuu ja korsetti hieman pehmenee. Varsinkin jos olet synnyttänyt ja vatsan alueella on sellaista löllyrää, niin ei kannata lannistua. Itse survon sen peukaloilla korsetin sisään. Napitus kannattaa aloittaa aina alhaalta.  Ei siis hätää kyllä se päälle mahtuu <3 Se on alkuun tosi napakka, mutta muutaman käyttökerran jälkeen se tosiaan muuttuu. Synnytyksen jälkeen en suosittele korsetin jatkuvaa käyttöä ja tarkoitan tällä esim koko päivän kestävää käyttöä. Itselläni se on noin 1h päivässä ja pikkuhiljaa pidennän aikaa.

Mulla on muuten mun instassa arvonta, millä voi voittaa Nanna Karalahden luotsaaman Hero MAMA treenin. Kannattaa käydä osallistumassa. Valmennus alkaa jo maanantaina! Mut löytää instasta @umppu

Mukavaa viikonloppua <3

-umppu

7 kommenttia

 1. Paula kirjoitti:

  Ruokakulujen pienentämiseksi suosittelen Lidliä. Ollaan nyt säännöllisesti käyty siellä ja kyllä – kauppakassin hinta ON pienempi. Etenkin tuoretuotteet (hedelmät, vihannekset) ja esim juustot on paljon edullisempia siellä. Kaikkea ei saada sieltä, et usein pitää pikasesti hakea pari juttua toisesta kaupasta (kuten meidän käyttämät maito tai vaipat), mut oon kokenu sen vaivan käydä kahdessa kaupassa säästön arvoiseksi. Yks mikä tuo kans säästöä on viikon ruokalistan suunnittelu etukäteen ja kauppalista ja siinä orjallisesti pysyminen ilman heräteostoksia ja hamstraamista. Mut voi perkule, kyl ruokakauppaan vaan rahaa uppoo!!

 2. Hansu kirjoitti:

  Lidl on hyvä ja halpa!!

 3. Pikkumyyx kirjoitti:

  Moikka Umppu!
  Meillä ei miehen kanssa ole lapsia, joten en osaa ottaa kantaa siihen paljonko vaipat yms muut pakolliset lasten tarvikkeet kustantavat ja kannattaako niitä kilpailuttaa. Olen kuitenkin huomannut, että kun ostamme viikon ruuat lidlistä, minulla menee n. 50e vähän riippuen siitä ostanko esim kalaa vai vaan jauhelihaa ja kanaa. Jos käyn cittarissa/muussa k-kaupassa/s-marketissa on kassalla summa heti 70e vaikka ostaisin vastaavia tuotteita kun lidlistä. Käsittämätöntä! Mutta käyn nykyään aina lidlissä, mielestäni sieltä saa kaiken tarpeellisen! Joskus jos leipoo jotain erikoisempaa, niin tarvitsee käydä muuallakin, mutta arkiruuissa Lidl pärjää hyvin!

 4. A kirjoitti:

  Kyllähän tuo pitkälti taitaa riippua perheen ruokatottumuksista. Meillä perhekoko 2+3(maaliskuussa vielä yks lisää) ja Prismaan uppoaa kuukaudessa semmonen 750-850e. Tehdään kaikki ruoka itse, suositaan kotimaista, viljat luomuna, muksut juovat luomumaitoa, lihat ostetaan vain tiskiltä. Pääpaino ruuissa kasviksilla, makaroni/riisi tummana, normaalirasvaiset maustamattomat kermat/rahkat/jukurtit, suolana ruususuola. Kasvikset tietysti satokauden mukaan, säästää pitkän pennin! Tietenkään tuo raha ei mene vain ruokaan, vaan kaikki muukin kuten saippuat, shampoot, paskapaperit yms tulee ostettua samaan laskuun. Kestovaippailulla ollaan tehty iso säästö, sama ollaan käytetty nyt nuorimman ja tulokkaan vaippoihin rahaa, mitä kertseihin menis jo ekana vaippavuonna 🙂 Talouspaperi korvattu harsoilla/pikkupyyhkeillä. Prismasta meidän kamat on edullisin ostaa ja bonusta tulee päälle. Ollaan testattu aina kuukausi kerrallaan ostaa kaikki vuoroin lidlistä, cittarista ja prismasta, prisma ylivoimaisesti edullisin ja sieltä saa kaiken kerralla.

  Niitä säästövinkkejä:
  – vertaile kilohintaa, älä paketin hintaa
  – osta puhdasta ja mausta itse
  – mitä lyhyempi tuoteseloste, sen parempi
  – suosi kauden kasviksia/hedelmiä
  – lappulihoja kerralla pakkaseen enemmän jos pakattua lihaa käyttää
  – minimoi hävikki, eli suunnittele ruokalistat
  – kauppaan vain ostoslistan kanssa ja ei osteta ohi listan

  Tuossa nyt jotain mitä mieleen tuli 🙂 Meillä varmaan olisi helpompaa säästää, jos ei olisi ruokavammaisia, yks viljaton, yks maidoton, kaks laktoositonta tekee ruuanlaitosta välillä haastavaa 😀

  • Sari kirjoitti:

   No kyllä se vaan on tutkittu juttu, että lidl on halvempi kuin Prisma. Eri juttu sitten tuo, että sieltä ei varmaan löydy ”ruokavammasten” ruokia kuin harvoja. Mutta normiruokia ostavalle Lidlissä tulee kyllä monen kympin säästö/reissu. Meillä tehdään nykyään aina ruoka sillain, että teen 2 ruokaa kerrallaan, toinen iso soppa ja toinen iso laatikko. Ja näillä mennään monta päivää ja sitten vkonloppusin tehdään muutakin ruokaa esim. Pizzaa tms kivaa. Vaihtelen vaan soppien ja laatikoiden aineita esim. Kana, jauheliha, makkara, kala ja sit peruna, kasvikset, makaroni, nuudeli tms.. Ja puolivalmiit pelastaa hyvin usein mun ruuanlaittopvn! Esim. Perunasipulisekotus ja kasvispakasteet. Niissä ei ehkä säästä rahaa, mutta säästää ihan hitosti hermojaan, kun pääsee nopeemmin sen kiljuvan kakaralauman luo! 🙂 Hei miten olis postaus teidän arkiruuat ja sit lukijat vois vinkata omiaan?! Siis helppoja ja kotiäideille sopivia! 😀

 5. A kirjoitti:

  Viimeisimmissä ruokakorivertailuissa prisma meni ykköseksi, mutta se nyt ei ollut mun pointti, vaan se, että käy läpi omat kulutustottumukset ja tekee vertailun itse, että mistä ne omat tuotteet saa edullisimmin 🙂

 6. -30 % kirjoitti:

  S ryhmän kaupoissa (ainakin s market) on yleensä viikonloppuisin lihatuotteista, joissa on päiväys menossa seuraavana päivänä, -30%. Niitä kun ostaa pakkaseen, niin viikon lihatuotteet saa edullisemmasti. Eikä haittaa tuo päiväyksen meneminen muutamalla päivällä umpeen pakasteessa. Lauantaina kannattaa kattoa, sunnuntaina tuotteet luultavasti jo loppu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.