Hae
Prime Life by Umppu

Kyllä se läski sieltä palaa

sisältää kaupallisia linkkejä*

 

Kuinka moni kävi eilen lenkillä huutaa HEP! minä kävin ja todellakin leijun sillä saavutuksella. Jokainen lenkki on mulle voitto!  Itse kamppailen kokoajan väsymyksen kanssa ja koitan keksiä siihen ratkaisuja. Kun kerroin meidän villeistä öistä niin päädyttiin siihen ratkaisuun, että aletaan nukkumaan (normaalisti). Vivianin vanha pinnasänky roudattiin meidän sängyn viereen ja sinne laitettiin unipesä ja vauva vielä kapalopussiin niin ai että, kun yö sujui mallikkaasti. Vaikka vauva heräsi 3 kertaa syömään, nukahti  heti uudelleen ja sain itse ”tavallaan nukuttua koko yön SÄNGYSSÄ. Kun olin jo aamu 7 mennessä pessyt koneellisen pyykkiä, siivonnut keittiön vaihtanut parit kuset ja paskat ja saanut vielä puklut päälleni, niin oli aika herättää itse Koskinen.. Tiedättekö sen tunteen, kun huudat alakerrasta sen 20 kertaa, että voisitko herätä ja tulla tänne  apuun ja toinen vastaa, että joo joo….. mää tarviin tässä nyt pienen oman hetken…. Sielä se pikku Juuso vähän venyttelee ja heräilee ja ottaa oman hetkensä… Kysynpähän vaan, että mitähän vit….ua. Nää on lähes tulkoon niitä valmiita perheriidan paikkoja. Siinä kun se sitten 45min jälkeen tassuttelee alakertaan, niillä imukuppi jaloillaan ja hieroo silmiään ja kysyy onko aamupalaa, niin mun silmät on jo pullistunut päästä ja aloitan se vihon viimeisen saarnan: tiiäkkö mitä kaikkee mää oon jo tehnyt ja sää vaan nukut…

No onneks mua alkaa aina naurattaan, kun huudan jotenka se riita oli sitten onneksi siinä. Siinä sitten väänsin pikku smoothiet ja lähti päivä vähän paremmin käyntiin. Juusohan rakastaa pilailla mun kustannuksella ja ehkä sellaisen realistisen kuvan meidän arjen huumosrista välittyy juuson instan kautta @jvonjuice mut sieltä löytää nimellä @umppu

15824560_10154437800234118_277304711_o

Mun ihan uus lemppari takki Biancaneveltä on tämä <3 Niin ihanan tuntuinen päällä ja lämmin. On myös kätevä näissä imetys hommissa. Ei muuta kun vetskari vaan auki ja munkki suuhun. Muistutan Biancaneven* huikeista aleista, jossa esim tämä takki. Takin löydät TÄÄLTÄ* Nyt jos koskaan kannatta tehdä treenivaate hankintoja.

 

No tän aamu episodin jälkeen alkoi jo olla Vivianin päiväuni aika. Pakkasin molemmat pienokaiset kärryihin ja lähdin lenkille. Kyllä siinä saa tehokkaasti hien pintaan, kun lumisateessa tarpoo meneen tuplilla. Kunto oikein kohoaa silmissä. Kun tulin kotiin aloimme tekemään ruokaa. Arkisin emme kokkaa kovin haasteellisia/ihmeellisiä ruokia, koska siihen ei ole A, aikaa ja B, lapset ei malta odottaa.

 

15902768_10154437799894118_1344213694_o

 

Tähän ruokaan ei tarvita oikeastaan, kun kaali ja paketti jauhelihaa. Lupasin helppoja reseptejä ja nopeita toteuttaa, sekä ruokia mitä lapsetkin syö. Tässä yksi, mistä ainakin itse pidän, lapset pitää ja sopii myös hyvin painon pudottajalle, koska hiilareita ei juurikaan tässä ruoassa ole.

 • Ruskista jauheliha. Itse käytän matalaa kattilaa, koska hyödynnän sitä kaalin kanssa. Jauheliha kannattaa maustaa hyvin suolalla. Itse laitan mukaan vielä 2 lihaliemikuutioo, soijaa, pippuria,  ja vähän chiliä. Huomatkaa btw mun uudet mausteet.. Tai siis Juuson, joita ostin sille joululahjaksi. Mun silmäni ei kestä niitä hernarin värisiä maustepusseja sitten ollenkaan. Kysynkin miksei mausteet voi sopia sisustukseen?
 • 15877690_10154437799994118_2134153869_o 15878298_10154437800034118_983364309_o
  15878572_10154437800074118_521645516_o

 

Mausteet ovat Nicolas Vahelta ja löydät ne täältä*  samoin mustat ruokailuvälineet.

 

Kun jauheliha on valmis kaada se astiaan odottamaan.

 • Pilko kaalit (tai tee se jo ennen jauhelihan ruskistamista)
 • Laita kaalit kattilaan jauhelihan liemeen, johon voit lisätä hieman vettä. Anna  kaalien hieman ruskistua ja kypsyttele kansi kiinni, että kaalit pehmenee.
 • Uuniin 175’c
 • Lado päällekäin kaali/jauheliha/kaali ja turkkaa uuniin
 • Anna olla uunissa n.1h ja ruoka on valmista.15877682_10154437799929118_1671545871_o

 

Syö ruoka puolukkahillon kanssa. Koko ruoan valmistukseen menee maksimissan 20 min+ uuni 1h ja samalla pystyy hyvin touhuamaan keittiössä kaikkea muuta. Vaikka koko kämppä haisee tämän jälkeen pierulle niin maku on erittäin hyvä. Hintakaan ei ole juuri mitään, mitä nyt jauheliha ja yksi kaali. Suosittelen kokeilemaan. Tästä ruoasta riittää meidän perheelle aina pariksi päiväksi ja mitä isompi kaali, sitä enemmä ruokaa 😉

 

Ja ettei ihan laihtuun pääse niin jälkkärinä muutama pala leipäjuustoa lakkahillon kanssa.

15857509_10154437800029118_1669932640_o 15902464_10154437799909118_1457115341_o

 

Juuson loma loppuu tänään ja huomenna oonkin sitten lasten kanssa kotona. Käytiin tänään ostamassa Vivianille pulkka ja Vilille uus mikä nyt sitten ikinä onkaan lumisurffilauta. Lunta on niin mukavasti, että kyllä se on pakko lähteä pulkkamäkeen. Voin taas kuvitella, että se ei mee ihan kun stömsössä ja on varmaan lähellä meidän sauna keissiä, mutta aina pitää yrittää. Jokuhan vois tähän tokaista, että mitäs oot tehnyt kolme lasta 😉 se onkin se lause mikä aina lämmittää sydäntä.

-Umppu

 

5 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  Ai että mikä aamun piristys tämä kirjoitus! Tuntuu niin lohduttavalle että muidenkin miehet ovat tuollaisia 😀

 2. Ässä kirjoitti:

  Kiitos kiitos Umppu tästä sun blogista! ☺ On niin virkistävää lukea blogia josta välittyy ihan oikea elämä eikä mikään kiiltokuva. Aina sun kirjoituksen luettuaan tulee niin hyvälle mielelle ja saa potkua töhän omaan kotimammailuun ☺ Älä koskaan muuta sun blogityyliä!

 3. Miia kirjoitti:

  Voi että kuinka voin samaistua sun aamuun! Meillä myös 3 lasta, vanhimmat ovat 5 v kaksoset ja nuorin 5 viikon ikäinen vauva. Ite kun oon touhunnu koko aamun /päivän lasten ja kotitöiden parissa, huonosti syöneenä ja nukkuneena, niin mies kehtaa vielä pyytää, että keitätkö mulle kahvia?!! Voin kertoa, että ihan pikkusen hermostun miehelle siinä vaiheessa.. No ei se sitä tahallaan tee. Rakastan mun perhettä yli kaiken ja tätä uutta melko aktiivista arkea lasten kanssa vaikka välillä vähän väsyttääkin.
  Tsemppiä sinulle arjen pyörittämiseen! Ihanat lapset teillä!!

 4. Outi kirjoitti:

  Kiitos Umppu jälleen kerran sun ihanasta blogista. Kirjoitat niin kivasti ja rehellisesti,sun juttuihin on niin helppo samaistua tän kaiken arjen hässäkän keskellä.Itselläni kaksi vilkasta poikaa suht pienellä ikäerolla niin todella tiedän sun tunteet ja ajatukset. Tämän sun kaalijauhelihalaatikon resepti tuli tarpeeseen ja heti kokeilin. Tuli hyvää,oli edullista ja helppoa.Toki meillä jouduin muulle perheelle tekemään muuta ruokaa,hyvä jos teillä kelpasi koko perheelle. Hyvää uutta vuotta sulle ja teidän koko perheelle! Voimia ja jaksamista arjessa. Näitä reseptejä voisit jakaa enemmänkin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.