Hae
Prime Life by Umppu

Kolmistaan liikkuminen tuplarattailla…toivepostaus

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Todella paljon on tullut pyyntöjä postauksesta tuplarattaista ja tässä se on olkaa hyvät. Mulle oli alusta asti selvä, että aion hankkia tuplat, koska haluan liikkua ja toistaiseksi tämä on mulle ainakin alkuun se päivän treeni. Tiesin myös omasta voinnista, että se on varmasti mahdollista tällä kertaa nopeammin ja Suomen talvet tietäen ei yleensä joulukuussa ole ainakaan odotettavissa kovia pakkasia ja ulkona liikkuminen on vielä suht helppoa. Paljon on asiat muuttunut siitä, kun Vili on ollut vaunu ikäinen ja kyselinkin suosituksia kavereiltani, kenellä on hieman tuoreempia lapsia.

Ystäväni suosituksesta päädyin Bugaboo donkey tupliin.  Aluksi niinkun varmaan jokainen hieman kauhistelee hintaa, mutta kun niitä pääsee ensikertaa kokeilemaan niin ajatusmaailma muuttuu täysin. Itse ostin nämä ystävältäni hänen lapsensa kasvettua käytettyinä ja on aivan uuden veroiset. En voi muuta sanoa, kun että olen ollut aivan super tyytyväinen.  Mulla vaunut on oikeastaan ollut päivittäisessä käytössä, koska koitan saada omaa kuntoani hieman kohotettua ja haluan raitista ilmaa. Välillä tuntuu että seinät kaatuu päälle.
15725343_10154412293984118_2086929148_o 15725667_10154412294009118_1386432384_o

Vivianin haalari TÄÄLTÄ

Meillä Vivian on ollut myös pitkään nuhassa ja päiväunet raittiissa ilmassa tekee vain ja ainoastaan hyvää. Vaunuissa on ilmakumipyörät, minkä ansiosta ne liikkuvat todella kevyesti jopa metsäpolulla. Etupyörät saa myös lukittua (hyvä esim bussissa) mikä sopii jos maasto on hieman epätasaisempaa. Mulle koko merrki oli ihan tietämätön entuudestaan, mutta onneksi ystäväni on näiden asiantuntija :).

Meillä on autossa cypexin kaukalo, minkä saa adapterilla bugaboon runkoon, eli vauvan voi halutessaan vaan nostaa auton telakasta vaunujen runkoon. Tällä hetkellä mulla on käytössä toisella puolella vauvalle vaunukoppa ja Vivianille istuinosa. Vaunukopassa mulla on vauvalle Joutsenen untuvapussi, mikä on ihan ylivoimainen, koska vauvaa ei tarvi sen kummemmin topata ja se pysyy lämpöisenä. Se on myöskin todella pehmeä. Vaunukopan runkoon ”kangasta” vaihtamalla saa toisen ratasosan, missä Vivian nyt on.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Molemmissa näissä on jatkettava kuomu, mikä on kans omasta mielestäni ollut todella kätevä. Se suojaa tuulelta, eikä tarvitse viritellä mitään liinoja minnekkään. kesää ajatellen näihin voi hankkia kevyemmän version, eli kesäkuomun, missä on ohuempi materiaali ja sivussa verkkomaista kangasta, mikä hengittää paremmin. Ennenkuin vauva syntyi käytin näitä pelkästään Vivianilla. Bugaboon donkeyt saa myös sinkku rattaiksi, jolloin runkoa voi leveys suunnassa kaventaa. Silloin siihen mahtuu viereen myös pieni korimainen ”laukku” mihin saa hyvin mahtuun oman käsilaukun ja lapsen tavarat. Jos esim toinen lapsista on jo sen verran iso, että ei aina tarvi rattaita, saa näihin kiinni satulallisen istumalaudan, missä on kiva matkustaa. Itse pidän satulaa loistavana ideana, koska usein se lause on en jaksa kävellä. Lautaa ei vielä olla päästy testaamaan, koska Vivian on omasta mielestäni vielä siihen ainakin talvivaatteilla liian pieni, eikä saakunnon otetta rukkasilla.

 

Donkeyhin saa vaikka mitä lisäosia ja itse hankin todella kätevän mukitelineen (kuulostaa niin jupilta, mutta ihan ylivoimainen kaupungissa), lapselle oman mukitelineen ja istumalaudan.  Mulla on myös Vivianin puolella Bugaboon untuvapussi, mikä on todella lämmin ja näppärä käyttää. Ei tarvi pukea kamalasti ulos lähtiessä, mikä helpottaa lähtöä aina huomattavasti. Usein laitankin  hänelle jalkaan pelkät villasukat, eikä mitään villahaalareita väliin.

 

On ihana saada lenkillä hetki sitä omaa aikaa ja tarkoitan sellaista, että voi vaipua vain ihan omiin ajatuksiin. Tästä on jo nyt muodostunut ihan tapa ja oikein odotan sitä hetkeä joka päivä. Ajattelinkin laittaa ensiviikosta alkaen kaikille mamma lukijoille muutaman haasteen, että kaikki kävisi ainakin 3 kertaa viikonaikana vaunulenkillä ja niinä päivinä keskittyisi mitä syö ja se olisi nimenomaan terveellistä. On aina helppo vedota siihen, että en jaksa oon ihan väsynyt, mutta voin kertoa, että teillä on täällä yksi kohtalotoveri 🙂 Mun vanhemmat asuu meiltä alta kilsan päässä ja laitankin äidille aina viestiä, kun lähden lenkille. Joskus seura on ihan mukavaa, mutta kyllä mulla lenkit yksinkin sujuu.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Nyt on jäätä jokapaikassa ja yhtenä hyvänä turvallisena ominaisuutena olen pitänyt turvaremmiä, mikä on ranteen ympärillä. Se on ainakin pelastanut mut monessa alamäessä ja liukkailla keleillä.

Pyöriin on olemassa oma pumppu, millä on helppo täyttää renkaat. Olen itse kokenut, että vaikka olen pieni ihminen niin nämä on mulle todella helpot ja näppärät ollut käyttää.

Mulla on ollut auto muutamia kuukausia käytössä (vuokrassa kaverilta, kuka kiertää maailmaa) ja se mikä on ollut ihan loistavaa niin nämä  tuplat mahtuu kokonaisena  mun auton takakonttiin (honda crv) kun olen vaikka ollut yksin liikenteessä saan nopeasti molemmat lapset kyytiin ja vaunut on vielä suht kevyet, jolloinka saan ne myös näppärästi autoon takaisin. Vaunukoppa ei mahdu olemaan kiinni rungossa, mutta kaksi ratasosaa mahtuu aivan loistavasti kun istuinosan nostaa pystyyn. Aina kun hankkii vaunuja kannattaa huomioida myös se auto. Itse olen rakastunut maastureihin enkä tuskin koskaan luovu siitä mallista. Koen sen jotenkin turvallisena autona lasten kanssa matkustaessa.  Mitä enemmän tilaa sen parempi. Pieni urheiluauto on mulle ihan nou nou, enkä edes pituuteni vuoksi nää ajaa niillä.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Jos multa kysytään suosituksia niin ehdottomasti nämä. Bugigsissa on vielä se hyvä, että niillä on aika hyvä jälleenmyyntiarvo. Kätetyt vaunut liikkuu siinä 1000e usein ylöspäin jos ei ole montaa vuotta vanhat ja mitä enenmmän on lisävarustetta niin hinta on sen mukainen.  Nämä meidän vaunut kaikkine lisäosineen (osa mulla on lainassa) on varmaan jo lähemmän 2000e luokkaa. Facessa on bugaboo kirppis ryhmä, mistä saa hyvään hintaan käytettyjä, jota voin suositella.

Itse säilytän aina vaunuja sisällä. Ne jotka pitää niitä parvekkeella niin varautukaa, että ne saattaa homehtua, jos ne ei ole aina yötä sisällä ja ne ei ehdi kuivumaan.. Rattaat on silloin pilalla ja käyttökelvottomat. Vaikka olisi kuinka lasitettu parveke niin kosteutta sielä on aina.

Ostin Ikea reissulla sellaisen pienen harjan, mikä mulla kulkee vaunujen alaosassa mukana, millä on helppo harjata aina pyöristä ylimääräinen lumi pois (makso 1e). Samoin sillä  saa pahimmat hiekat renkaista. Pysyy koti puhtaampana.

Jos multa kysytään donkyen miinnuksia niin se ehkä on  tila ahtaus. Tuplat ei mahdu kaikkiin hisseihin ainakaan vanhemmissa taloissa. Itse en jätän koskaan vaunuja esim kerrostalon pihaan vaan haluan ne aina viedä sisälle. Samoin pienissä liikkeissä liikkuminen on tuskaa, eli sellaiseen city shoppailuun nää ei oo parhaimmat. Veilä kun välit on ahtaat niin esim Vivian ei voi vastustaa kiusausta vähän nykiä tavaroita samalla hyllystä. Toki perus Prisma setiti hoituu helposti, koska hyllyvälit on leveät, mutta ihmettelen esimerkiksi monta lastentarvikeliikettä, että miten ne on suunniteltu niin, että sielä ei mahdu kulkemaan vaunuilla 🙂 tavaransäilytystila ei myöskään ole järin iso. Tässä vielä video, mistä voi katsoa mihin kaikkeen vaunut venyy.

 

Vaunut on helppo kasata ja niihin löytyy paljon lisää  esim youtubesta videoita. On kyllä hintansa veroiset.

Bugigsia voi ostaa esim babyshopista

-Umppu

2 kommenttia

  1. ilari kirjoitti:

    en ihan loppuun asti päässyt mut entäs noi renkaat meillä oli sellaset isommat renkaat niiss äekoissa vanuissa ja toimi tosi hyvin sohjossa ja lumessa miten niitä kuvaillaan sit tolalset renkaat niin saa oikeen voimalal välillä työntää joten käyhän se lenksitäkin onko noi hyvät muulla kuin tasasella maastolla ja mä nauroin tolel nimelle donkeyt tulee sitä huudeltua kortti pöydässä u p””’kin donkey 😀 mut nauroin ..
    ja toi on kätevä et saa sen heti autoon tai voi laittaa ja napsauttaa vaan meni niihin auton turvaistuimiin hermot ja vielläkin jos ei oo yksinkertaset ja helpot laittaa kiinni ku ol isellanekin istuin joka oli rakettitiedettä suuremmat :D..

  2. Anna kirjoitti:

    Huippu idea tuo harja renkaiden harjausta varten! 🙂 Miten ei tuota ole itse tajunnut vaikka aina saa tuskailla kun kiviä kulkeutuu niin paljon sisälle….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.