Hae
Prime Life by Umppu

No voihan Joulu

sisältää kaupallisen linkin *

 

 

Nyt on taas yksi jouluaatto takana ja hyvä niin. Tykkään joulusta, mutta sen tuoma säätäminen tässä tilanteessa on välillä jopa hieman haastavaa ja rasittavaa. Me olimme siskoni luona jouluna ja sielä oli yhteensä 7 lasta ja 8 aikuista. Porukkaa on kertynyt jo aika suuri määrä. Jouluna olisi ihana hieman rauhoittua, mutta ainakaan  aatto ei ole se päivä. Mietinkin onko jatkossa parempi, että joulupukki tulee jo reilusti aiemmin, että lapset jopa malttaisi hieman syödä, kun pahin jännitys on ohi ja lahjat on jo avattu ja niillä olisi mahdollista leikkiä pidemmän aikaa..

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Mulla itselläni toki selvää kisäväsymystä aiheuttaa vauvan rytmi, mikä on edelleen väärinpäin ja jo viikon jatkunut epämääräinen flunssa. Vauva nukku koko jouluaaton, mutta edellisen ja seuraavan yön valvoi. Kun väsymystila on jatkunut pidemmän aikaa moni asia tuntuu epämukavalta.  Kaikki äänet kuuluu voimakkaina ja olisin voinut pitää kuulosuojaimia koko joulun :). Vivian veti aivan ylikierroksilla ottaen vauhtia ja hyppien mahalteen liukuen maahan ja nauraa käkätti.

Pukki toi mukavia lahjoja lapsille, mutta edelleen kauhistelen sitä tavaran paljoutta.. Tuntuu, että koko jouluaatto meni hujauksessa ohi ja meidän piti lähteä kotiin jo suht hyvissä ajoin, että lapsen pääsi nukkumaan. Eilen oli vuorossa Juuson sukulaisten luona kyläily Helsingissä. Meidän piti olla paikalla kahdelta, mutta kun olin valvonut koko yön, mun oli pakko saada nukkua. Vauva nukahti aamulla kympiltä ja minä siinä mukana. Tarvitsin ne 1,5h unet tai en yksinkertaisesti olisi kyennyt lähtemään. Hikoilen öisin kun pieni sika ja suihkussa saa käydä välillä 3 kertaa päivässä..

Olisin nyt meilelläni vaan kotona ja onneksi meillä onkin tää viikko koko perhe lomalla ja mulla on hieman apukäsiä ja mahdollisuus nukkua esim päivällä. On tosi vaikea selittää/selitellä ihmisille omaa univajetta ja musta tuntuu, että kukaan ei sitä ymmärrä tai siitä joutuvia seurauksia, kuten esim se, että oot vähän normaalia herkemmillä kokoajan ja et jaksa sanoa samasta asiasta useita kertoja.. kiukuttaa ja hermot on aika pinkeessä. Siihen vielä kirsikkana Vivianin mielenosoitus 😉

Itse seuraan kokoajan myös lapsia ja mun mielestä niin kauan kun ne on pieniä, niin niiden ehdoilla on mentävä, jos joku ei sitä ymmärrä niin olkoot ymmärtämättä. Ei voi tehdä minuutti aikatauluja tai olettaa tiettyjä asioita. Jos lapsi vaikka on väsynyt se on saatava nukkuun.. oli sitten sovittuna mitä tahansa.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Helsingin reissu meni ihan hyvin, vaikka oltiinkin tunti myöhässä. Perillä syötiin ja sitten lähdettiinkin jo kotia kohti. Nyt meillä on viikko aikaa olla vaan ja ehkä se mun joulurauha alkaa sitten tästä. Odotan, että saa touhuta lasten kanssa ilman aikatauluja ja kiireettömästi niiden omia toivomia juttuja, eikä tarvi olla menossa kokoajan aikuisten aikatauluissa. Sain eilen Hesan reissulla haettua meille kotiin lainaan vauvalle sellaisen keinuvan sittenrin, mitä usein käytetään esim koliikki vauvoilla, mutta auttaa vauvan, kun vauvan rauhoittumaan. Raskainta itselle yöllä valvomisessa on itkevä vauva sylissä ja tässä on ihana helpotus siihen. Mulla tulee tosi hyvin maitoa ja uskonkin, että vauva syö kerralla liikaa, jonka jälkeen se hetken pulauttelee ja sitten alkaa itku, mikä tuntuu sellaiselta, että vatsaa kipristää.

Oon koittannut pitää rinnalla, sylissä, olkapäällä, vatsallaan ja vaikka sun mitä mutta ei auta. Nyt on ekaa kertaa keinu käytössä ja ainakin siinä vauva rauhoittuu.. Vaikka maidon tarve kokoajan kasvaakin, niin ei sinne vatsaan määräänsä enempää mahdu kerralla. Toivon, että tää rytmi jossain vaiheessa kääntyisi normaalimpaan suuntaan.

Ihanaa joulunaikaa kaikille. Huomenna postaus bugaboon tuplista.

P.S jos joulun jälkeen on jäänyt ylimääräistä on House of Brandonilla nyt ALET  koodilla HBSLS nyt -20% kaikista jo alennetuista tuotteista. Tarjous voimassa 1.1 asti <3

-Umppu

7 kommenttia

 1. ilari kirjoitti:

  nyt oli hyvii kuvia perheestää.
  meillä pukki kävi jo siinä vähän jälkeen yhen mut oli läjä lahjoi sitten taas jos aikasin tulee pukki niin pitäisi leikkii niillä lahjoilla ja ei malta oikeen syödä vaik nyt menikin hyvin

  ootk okattonu mitä syöt kun maha alkaa kipristelees sillä vauvalla mausteiset ruuat oli ainkin täällä sellanen piru ei kyllä enään musitakkaan kaikkea mistä tulib .)
  mut toi sitteri oli kyl kätsy kun ei tarvinnu nostella sekuin huljuttelli aloillaan sitä sitterii ol ivauva tyytyväinen rätti siihen paidan helmaan kiinni ja pulautuksekkin tuli siihen jos oikeen muistan .
  söpö vauva ja tossa näyttää ainkin nukkuvan tyytyväisenä :).

 2. ninni kirjoitti:

  Meillä oli samanlaista aiemmin. Ootko kokeillu suihkutissihoitoa? Mulla auttanu ku syöttäny usiamman kerran samasta rinnasta. 🙂 ja suklaa tehny masunväänteitä ja puklailua, ni sitä oon välttäny.

  • primebody kirjoitti:

   Pitää testata! Suklaata on kyllä tullut syötyä aika paljon.. pitää lopettaa

 3. Sanna kirjoitti:

  Meillä nukkumisrytmi esikoisella kääntyi 1.5kk iässä. Ja kahvi, paprika, ruisleipä ja suklaa aiheutti meillä vatsan väänteitä ?

 4. Anni kirjoitti:

  Meilläkin toisella lapsella vatsanväänteitä aiheutti erityisesti ruisleipä, aina sitä syötyä oli yhtä huutoa. Samaten levottomuutta aiheutti kahvi, tee ja muut kofeiinijuomat, niiden käytön kun lopetin kokonaan, vauva nukkui levollisesti ja pitkiä pätkiä. D-tipat aiheuttivat myös alussa rajuja vatsanväänteitä. Ja olen ymmärtänyt, että teillä vauva syö tiuhaan, niin varmasti maidontuotanto on korkeampi, kuin mitä vauva todellisuudessa syö ja voi aiheuttaa tätä ”suihkutissi”-ongelmaa. Pumppaaminen myös lisää maidontuotantoa. Makuuasento syöttäessä ei ehkä ihan niin paljon saa suihkua ja painetta aikaiseksi, kuin jos syötät istualtaan. Itse olen ainakin huomannut, että maito tulee pienemmällä paineella, kun syöttää makuuasennossa. Toivottavasti pian helpottaa ja saat itsekin nukuttua kunnolla 🙂

 5. Sari kirjoitti:

  Meillä vauvaa huudatti selvästi kanssa suklaa ja sitten myös omena! Nyt vauva 3kk ja nuo huudot on onneks muisto vaan. Lopetin kyllä varuiksi myös ihan ruokajuomana maidon juonnin sekä tummien leipien syönnin noiden muiden mainittujen lisäksi.

 6. Mammu kirjoitti:

  Jos vauvalla on kokonaan rytmi väärinpäin, niin suosittelen kyllä ehdottomasti vyöhyketerapiassa piipahtamista. On kääntäny tosi monen ystävän vauvan rytmin raiteilleen.. tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.