Hae
Prime Life by Umppu

Suurperheen arki. Millainen se on?

sisältää kaupallisia linkkejä*SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Pitkän ajan jälkeen oon taas innostunut tekemään aamulla smoothieita. Se on jotenkin niin helppo ja sinne voi tunkea mitä tahansa. Viikonloppuisin pyrimme aina syömään aamupalan yhdessä samaan aikaan, jos siihen on suinkin mahdollisuus. Näin pari viikkoa vauvan jälkeen voin vaan todeta, että kyllä se (suomen mittakaavassa) suurperheen arki on aikamoista sählinkiä.

Päätin eilen, että nukun sohvalla. Mun on helpompi olla yksin täällä alakerrassa ja vauvan itku ei häiritse muita. Päätin myös, että menen ajoissa nukkumaan, että saan univelkaa ja silmäpusseja pienemmäksi. Näköjään jo vakioksi tullut 4 syöttöä yöllä on aika HC:ta verrattuna siihen, että on tässä jo hetken aikaa saanut nauttia täysistä yöunista. Toki sain viime yönä nukuttua varmaan 5 tuntia ja se on siihen edelliseen kahteen aivan luksusta.

Vili ja Juuso on parhaillaan sählyturnauksessa ja minä jäin kotiin nuorempien kanssa. Tiskikone pauhaa ja pyykkiä menee jo toinen koneellinen. Meillä on herätty jo 5.30 ja on ehtinyt näiden smoothieden lisäksi tapahtumaan jo vaikka mitä.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

On käyty ulkona, syöty ja leikitty ja nyt nautin hiljaisuudesta kun molemmat pienemmän nukkuu. Oltiin eilen kaupassa ja jopa se on yksi ohjelma numero. Vivian alkaa olemaan jo hieman haastavampi kaupassa kävijä. Se ei haitta, että se puhuu kokojan omalla kielellään, mutta kun ei meinaa pysyä enää kärryissä, eikä rattaissa. Toki aion jatkossakin käydä tällä pommiryhmällä kaupassa, koska jos siihen ei totuta niin ei se sitä koskaan opikkaan.Pikkuveljeä on kiva vähän sörkkiä ja syödä sen tuttia, kun äidin silmä välttää. Pakko on kytätä kokoajan eikä voi luottaa edes sekunniksi ettei mitään tapahtuisi.  Mielessäni mietin, että jos nyt on jo näin niin mitenkäs se uhma? Vilin kanssa ollaan säästytty kaikilta. Se ei oo koskaan kiukutellut, eikä heittäytynyt, eikä hänellä myöskään ollut mitään uhmaikää.

 

img_7774

 

Kun kaupasta kotiuduttiin niin lähdettiin koko perhe pihalle. Vaikka on kokoajan hieman yliväsynyt niin pakko sanoa, että vaunulenkki tekee kyllä hyvää. Ihana päästä ulos talosta ja saada vähän raitistailmaa. Vivian nukahaa myös aina hetkeksi vaunuihin ja se on ihan hyvä, niin ilta ei sitten ole ihan niin täynnä draamaa.. Juuso ja Vili meni viereiselle kentälle luistelemaan ja mää paahdoin vainuilla meneen minkä kerkesin. Ihanaa kun saa olla vaan ja tyhjentää omia ajatuksia raittiissa ilmassa. Tänään olis tarkoitus mennä uusiks.

 

img_7720 img_7763 img_7770

Mutta se, että ylipäänsä pääset pihalle on minimaalisen pienen tuskan takana. Eka tietenkin kaikille ruokaa ja siteen se vaipparalli, puhumattakaan ulkovaatteiden pukemisesta.. Valut jo hikeä, ennenkuin olet edes päässyt sinne lenkille. Hyvällä säkällä 2/3 huutaa kurkku suorana vaikkei ole edes mitään hätää olemassakaan. Nää vuodet tulee varmasti elettyä niin sumussa, etten muista niistä 10-vuoden päästä mitään.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Viikonlopun aikana olen onneks saanut siivota ja laitettua paikkoja järjestykseen, kun tiistaina tulee lehtikuvaaja ottamaan kuvia. Oon pitkään etsinyt sopivaa toista mattoa lasten leikkihuoneeseen ja vihdoin sen löysin. Matto on Ellokselta  Elodie Detailsin ja sopii oiken hyvin niin väreiltään kun paksuudeltaan lastenhuoneeseen ja puolapuiden alle. Se on materiaaliltaan normaalia mattoa paksumpaa ja siinä on oikein mukava pötkötellä.

koodilla 345733 40% alennusta kalleimmasta tuotteesta + 2 Iittalan kivituikkua kaupan päälle* kun tilaat väh. 50 eurolla. Edut koskevat uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Edut ovat voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää, kuitenkin vain 20.12.2016 asti, ja ne voi käyttää vain kerran. Kivi-lyhtyetu koskee vähintään 50 euron tilausta. Vain 1 Kivi-lyhtysetti kaupan päälle/asiakas. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Etuja ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

koodilla 345452 25% alennusta tilauksestasi – myös monista merkkituotteista sekä leluista!Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 18.12.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä tuotemerkkeihin UGG, Vagabond, Odd Molly, Odd Molly Home, Vagabond tai Spanx.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Tänään on myös sovittu, että listat laitetaan vihdoin paikalleen ja remontti huoneiden osalta on siinä. Mun hermoja on nyt kesästä asti koeteltu ja vihdoin voin huokaista. Meidän vessan kalusteiden vaihto hieman viivästyy, koska siitä pitää tehdä erillinen lupa anomus . Yhden vesivahingon läpikäyneenä en ota minkäänlaisia riskeä, mitkä liittyy veteen. Hakemus pitää tehdä 4 viikkoa etukäteen, jotenka ensivuodelle menee se remontti.

 

15515969_10154378783594118_1082427777_o

Muistakaa myös että koodilla UMPUNJOULU saat kaikista Biancaneven tuotteista -20%! koodi on voimassa jouluun asti, mutta jos haluat tuotteita joulupakettiin niin kannattaa tilata jo tänään. Alennus koskee ihan kaikkia tuotteita ja jo alessa olevia!

-Umppu

12 kommenttia

 1. O kirjoitti:

  Mistä nuo puolapuut on hommattu teille ? 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Ne on suomen voimistelutuotteesta. Niistä on erillinen postauskin vähän taaksepäin

 2. Heidi kirjoitti:

  En tunne teitä ollenkaan (muuta kuin välillä blogia lukemalla), mutta olen aina ollut sitä mieltä, että Vilistä kasvaa erittäin hieno mies. 🙂 Ihan mahdottoman sympaattisen oloinen. Kuten toki pienemmätkin.

 3. ennie kirjoitti:

  Suurperhe? Onko nykyään kolmelapsinen perhe suurperhe?

  • primebody kirjoitti:

   Kyllä se nykyään Suomessa lasketaan suurperheeksi niin huvittavalta kun se kuulostaakin. muistaakseni perheessä on kekimäärin 1,7 lasta 🙂

 4. Jii kirjoitti:

  Nostan sulle kyllä hattua, sulla on ihanan positiivinen asenne etkä ota elämää liian vakavasti ja uskon, että se jo auttaa pitkälle tossa tän hetken kaaoksessa 🙂 Musta nää arkiset postaukset on ihan parhaita! Miten Vivian on muuten suhtautunut pikkuveljeen, helliikö tms vai onko selvää mustasukkasuutta havaittavissa? Itelläni on reilun vuoden ikänen lapsi ja tiedän, että joskus haluan toisen, en oo vaan yhtään osannu päättää, että millon 😀 Sekä pienessä että suuressa ikäerossa on puolensa.. Meillä ollaan heräilty eka vuosi enemmän ja vähemmän, vaikka pieni nukkuukin hyvin sillon, kun vaivoja ei oo. Lähes kaikki hampaat tullu puolessa vuodessa, joten ne on vaikuttanut hirveesti. Vivian ilmeisesti nukkuu poikkeuksetta yöt läpi heräämättä? Pidän peukkuja, että pikkuveikkakin tulee sisaruuksinsa tässä asiassa mahdollisimman pian, vaikkakin vaikutat tosi hyvinvoivalta lyhyistä yöunista huolimatta 🙂

  • primebody kirjoitti:

   No sanotaanko näin, että jos ei olisi vahtiva silmä kokoajan päällä niin saattaisi käydä iso vahinko 🙂 Vivian ei heräile öisin ja se helpottaa tilannetta huomattavasti. Uskon silti, että kun vauva vähän kasvaa on niistä toisilleen seuraa. Jotenkin kuitenkin helppoa kun on ”samat” jutut samaan aikaan. Niin leikit kun vaikka ohjelmatkin. vili on taas jo niin vanha että sillä on ihan omat kuviot meneillään kokoajan.

 5. Mama kirjoitti:

  Niin samanlaiselta kuulostaa meidän arki kolmen lapsen kanssa! Hulinaa on mutta onhan ne lapset kyllä ihania<3 varmasti kaikki työ on sen arvoistakin. En tiiä onko tyhmä kysymys ja haluatko edes vastata, mutta tuliko teille tämä kolmas ns. yllätyksenä? 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Kyllä se olisihan suunniteltu. Toki en ajatellut että tuun kerrasta raskaaksi vaan olin ajatellut että siinä saattaa hetki mennä kun edellisestä on niin vähän aikaa 🙂

 6. -H- kirjoitti:

  Moi! Teillä näyttäs olevan Bugaboon Donkey duo rattaat? Vai näinkö väärin? 🙂 olisko niistä käyttökokemusta? Plussat/miinukset? Mietitään tässä just rattaiden ostoa ja ite oon kyllä ihan myyty ko. merkille mut miehelle tarvii vähän perustella hintaa.. 😀 Kuinka pitkä sun mies on? Riittääkö sille rattaiden korkeus? Ja paljon kuullu niistä plussista mut ehkä eniten kiinnostaa jos on jotain miinuspuolta.. ja kiinnostaa myös kuinka paljon tilaa nää vie auton takaosasta..
  ite oon myyty just donkeylle, koska kun toivottavasti toinen lapsi tulee suht pienellä ikäerolla niin saa sen monosta niin helposti duoksi 🙂
  Voit laittaa myös mulle suoraan sähköpostia jos et halua blogiin vastailla tai tehdä postausta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.