Hae
Prime Life by Umppu

Päätä särkee ja janottaa ja selkään sattuu..

sisältää kaupallisia linkkejä*

15515834_10154375643904118_1455971844_o

 

Tässä me nyt ollaan kaikki <3. On kyllä sellaista hulinaa täällä kotona, että huh. Vilistä on todella suuri apu kokoajan ja se hoitaa nuorempiaan, mistä juuri sitä eilen kehuin. Välillä on sellaisia tilanteita, että ei voi kuin nauraa. Haastavinta tässä tilantessa on ehdottomasti meidän energiaa täynnä oleva taapero, kuka ei ole tottunut oikein jakamaan huomioo.

Moni asia on muuttunut arjessa vauvan tulon jälkeen. Myös omat ajatukset monesta asiasta on muuttuneet. Meillä vauva syä öisin vähintään 3 kertaa ja suurinpiirtein 3.00 eteenpäin ollaan lähes tunnin välein tissillä. Siinä ei juuri itse ehdi nukkumaan yössä, kun muutaman tunnin. En tiedä olenko vain minä taas oireideni kanssa (aiemiissa imetyksissä ei näin ole ollut) mutta mulla on jatkuvasti aivan kamala jano ja päätä särkee aivan tolkuttomasti. Molemmat vaivat tulee ja menee pitkin päivää. En keksi oikein muuta syytä. Toki välillä öisin imetysasento saattaa olla mikä on ja sekin voi aiheuttaa päänsärkyä.

Oon miettinyt moneen otteeseen Vivianin päiväkotia ja sitä, että voinko viedä lapseni sinne vaikka itse olen kotona. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että mun on myös itse pakko saada levättyä (nukua) jossain vaiheessa ja se ei muuten onnistu. Teen myös päivittäin töitä kotona ja tarvitse siihen oman rauhan.  Haluan kuitenkin olla virkeä, että energia riittää lasten kanssa touhuamiseen ja 3-4h yöunilla se vaan ei ole pidemmän päälle mahdollista. Veilä mennään tällä vauva huumalla, mutta jokainen sen varmaan tajuaa, että pidemmän päälle valvominen on todella raskasta.

15536923_10154375644039118_727049989_o

Pidän Vivianin päiväkotipaikan sillä 15p/kk, koska se on meille kaikille parempi. Hän jää joka tarha aamu iloisena sinne eikä ole vielä kertaakaan itkenyt. Käyn nappaamassa hänet sitten päiväunien jälkeen kotiin ja meille jää vielä kuitenkin se 6h yhdessä aikaa touhuamiseen. Nyt ei ole niin kovia pakkasia niin oon uskaltanut jo käydä 2 kertaa tuplilla ulkona. Ekalla kerralla tehtiin ihan 20min lenkki ja eilen käveltiin jo useamman kilometrin mittainen lenkki illalla Juuson kanssa.

Huomasin, että se oli mulle vielä ihan liikaa, koska aikamoiset nivus säryt alkoi heti lenkin jälkeen. Pitää ottaa hieman rauhallisemmin ja muistaa venytellä. Vaikka juoksusta unelmoinkin niin se jää varmaan sinne sydäntalveen tai keväälle. Nää meidän tuplat on ehkä maailman parhat niin työntää, kun kaikelta mukavuudeltaan. Rattaat saa sivusuunnassa sinkku rattaiksi, eli tarpeen tullen saan esim Vivianin satulalliseen lautaan, eikä tarvi aina olla molempia päällisiä mukana. Ulkona toki on nyt raikas ilma, jotenka meillä nukahdetaan vaunuihin ja vielä en ota lautaa käyttöön.

Huomaan, että oma tasapaino hakee taas uutta ja mulla on aika voimakkaita alaselkä kipuja. Niihin olen saanut jo edellisessä raskaudessa avun korsetista, minkä laitoin tänään taas ensimäistä kertaa päälle. Ryhti muokkaantuu heti ja asento on aivan eri, kun mitä normaalisti kotona. Lisäksi korsetti muokkaa vartaloa, mikä on synnytyksen jälkeen oikein kiva. Oon jopa itse aivan hämmentynyt, kunika nopeasti kilot on karisseet, sillä edellisestä kesti 6kk, toki painoinkin 10kg enemmän.  Olen käyttänyt korsettia siitä asti, kun ne saapui Suomeen (paitsi raskaana) ja todennut siitä olevan paljon hyötyä, niin varton muokkaamisessa, kuin selkävaivoissa. Suosittelen jokaista naista hankkimaan korsetin.

Korsetti TÄÄLTÄ*

Takki TÄÄLTÄ*

housut TÄÄLTÄ*

15491609_10154376176819118_2121743026_o 15503104_10154376176769118_1888818805_o 15515760_10154376176034118_1486666781_o 15556282_10154376176944118_603220687_o

 

Kävin tänään joskus keskellä yötä vaakassa ja painokin oli mukavasti pudonnut 64 kiloon. Ei ole enää kamalasti raskauskiloja jäljellä ja voi kertoa, että mun yks tissi painaa varmaan sen 3 kilo täytenä haha.

Biancanevellä on tullut muuten nyt uutuutena lasten legginsejä. Niihin pääset TÄÄLTÄ* Jos ostat itsellesi ja lapsellesi samanlaiset leggarit saat 30e arvoisen lahjakortin kaupanpäälle.

 

15536846_10154375643709118_1270216978_o

 

Eilen oli koko revohkan kanssa ekaa kertaa yksin liikenteessä. Käytiin ottamassa lapsille vahviste rokote influenssaan. Selvittiin yllättävän kivuttomasti koko hommasta. Tänään me aiotaan mennä sinne joulutorille, jonne Juuso tulee meitä vastaan kun pääsee töistä. Ajattelin ihan mennä bussilla kaupunkiin, kun se lähtee mukavasti tosta lähes oven edestä. En voi käsittää, että ens viikolla on jo Joulu. Tänään onvarmaan pakko laittaa joulukortit tilaukseen, koska oon niin myöhässä taas.

Nyt on sellaine hetki, että talo on muuten tyhjä ja vauva nukkuu, jotenka ajattelin mennä ihan yksin suihkuun <3 sekin on aivan harvinaista luksusta, vaikka moni pitää sitä täysin itsestään selvyytenä.

-Umppu

16 kommenttia

 1. Tiisu kirjoitti:

  Olen itse mennyt kaksi vuotta todella lyhyillä sekä katkonaisilla yöunilla. Taaperollamme riittää energiaa, myös öisin, eikä edelleenkään ole nukuttu yli kahdem vuoden iässä yhtään kokonaista yötä. Lisäksi se mitä nukutaan, nukutaan niin levottomasti, että nyt menee jo kolmas vuosi todella heikoilla unilla. Olen vielä itse siinä asemassa, että tarvitsisin vähän enemmän unta, koska en ole perusterve.

  Väsymyksella on hirveän suuret vaikutukset elämään. Se vaikuttaa ihan kaikkeen. Voisin väittää olevani vähän parempi ihminen kaikkia kohtaan, jos saisin nukkua vähän enemmän. Mutta näillä mennään ja uskon, että tästä selvitään. Joskus univelka on ehkä enää muisto vain. Mutta siihen asti kuljetaan pienessä sumussa :).

  Mutta tottakai sinulla on oikeus lepoon ja kaikki mahdollisuudet siihen kannattaa käyttää. Levännyt äiti on varmasti ”parempi” äiti myös lapsilleen.

  Olette ihania koko poppoo, ihanaa vauva-arkea sinne teille <3!

 2. A kirjoitti:

  Janon tunne johtuu todennäköisesti imettämisestä, meillä mino herra 3vkoa ja imetän. Koko ajan sa kulkea vesipullo itsellä mukana 🙂 päänsärkyhän voi johtuaolla nestehukastakin. Sairaalassa sanottiin että maidon nousu voi aiheuttaa mitä ihmeellisimpiä oireita, et on tärkeetä juoda paljon ja välillä myös jotain sokeripitoista mehua tms. Varmaat ootkin jo kuullu imetyksentuki ryn facebook ja netti sivuista? Löytyy paljon tietoa imetyksestä, jos vaan kerkiää katsella. Samoin facebookin sivuilla voi pyytää yksityisviestein tukiäideiltä apua 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Joo ajattelinkin että siitä se varmasti johtuu. Eilen lenkillä sanoin Juusolle et en oo koskaan odottanut näin paljoa että s- market tulee vastaan, kun kuolen janoon. Olin jo valmis syömään ens hätään lunta hahah.. Joo oon juonut vähän kaikkee sekaisin ja useita litroja menee päivässä. tota nestehukka asiaa en tullut ajatelleeksi, mutta tavallaan kävis päikseen koska herään aina siihen pääkipuun, mutta se ei juuri vaivaa hereillä ollessa. Kiitti vinkeistä

   • Niina kirjoitti:

    Jos juo paljon niin kannattaa huomioida että saa riittävästi myös suoloja, itselläni ainakin joskus auttaa päänsärkyyn kun imeskelen pientä merisuolaraetta suussa. 🙂 Tsemppiä imetys taipaleelle ja vauva arkeen 🙂

   • A kirjoitti:

    Kiva jos oli apua 🙂

 3. Anni kirjoitti:

  Ei kovin ajankohtainen kysymys, mutta milloin palaat töihin ja otatko uusia asiakkaita? ?

  • primebody kirjoitti:

   En tiedä koska palaan ja otan uusia asiakkaita vasta elokuussa 🙂

 4. Miii kirjoitti:

  Mulla alkaa aina särkee pää jos nukun liian vähän js sitten toinen on, että jos juon liian vähän!
  Eli nestettä kroppaan ja unta kaaliin, kun vaan siiiheb mahis. Onneksi tää on väliaikainen vaihe elämässä 🙂

 5. Ella kirjoitti:

  Esikoista odottelen ja kovasti odotan vauvva arkea ja elämää ylipäätään lapsen kanssa positiivisin mielin 🙂 Ainut mikä mietityttää/jännittää on juurikin lapsen kanssa ulkoilu, kaupassa käynti ym. Ja entäs sitten kun on monta lasta..Tiedän varmastikin siitäkin tulen selviämään 😀 Mutta jotenkin se jännittää.. kysyisinkin jännittikö sua koskaan esikoisen kanssa tai nyt kun on monta lasta? Ja jos jännitti/pelotti mikä sua auttoi ja rohkaisi ettei nyt ihan seinien sisälle lapsien kans jää..hahahh

  • primebody kirjoitti:

   Kyllä se siitä lutviutuu. Itse oon aina ottanut lapsen/lapset pienestä asti mukaan joka paikkaan niin osaa olla. Ei oo ollut mitään raivareita missään (toistaiseksi) ja hyvin on selvitty. Toki nyt kun on monta niin pitää olla aina plan b ja plan c ja varautua että tilanne saattaa muuttua sekunnissa 🙂 lapset kasvattaa pitkää pinnaa ja hermoja 🙂

 6. Iitu kirjoitti:

  Juo juo juo 🙂 alkuun ne päänsäryt oli ihan hulluja mullakin, tuntuinettä kuuppa oikeasti repeää. Imetyksen alussa pitää juoda tosi paljon kyl! Ehkä hierontakin voisi tehdä hyvää, jos hartiajumeja. Vivian varmasti viihtyy hoidossa nuo muutamat päivät ja tärkeä itsekin saada levättyä 🙂

 7. Saija kirjoitti:

  Haluaisin postauksen bugaboo donkey vaunuista. Mitä tykkäät?

  Lisäksi kysyisin mitä kokoa sinä käytät korsetista? Voitko joskus laittaa kuvan ilman korsettia ja korsetin kanssa, jotta eron näkee paremmin.

  • primebody kirjoitti:

   Laitan tänään uuden postauksen korsetista. Itsellä nyt käytössä s-koko. Voin myös kirjoittaa vaunuista joku kerta :)on kyllä super hyvät

 8. Heini kirjoitti:

  Kiitos ihanasta blogista, sun sivut aukeaa ekana aamulla. =) mistä toi teidän olkkarin matto on?

  • primebody kirjoitti:

   se on ikeasta. Ei ollut edes mikään super kallis ja on todella iso ja helppo pitää puhtaana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.