Hae
Prime Life by Umppu

HELP! Mitenkä keho reagoi viikko raskauden jälkeen?

sisältää kaupallisia linkkejä*

15387606_10154360025554118_2096075714_o

 

 

On hassua kuinka jokainen raskaus on erilainen ja siitä palautuminen. Voin kertoa, että näin nopeasti mulla ei ole koskaan vatsa lähtenyt pois ja olo on muutenkin kaikipuolin aivan loistava. Painoa en ole vielä mitannut, koska sisnänsä sillä ei ole mulle mitään merkitystä. Se fiilis kun vetäsin toissa päivänä jumppa trikoot ja eilen farkut jalkaan oli aikamoinen. Hyvällä mallilla siis ollaan ja kun saan luvan liikkumiseen jälkitarkastuksessa alan juoksemaan ehdottomasti. Mieli on intoa täynnä ja ehkä se olis nyt se kesäkuntoon 2017?
SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Täällä riittää suhinaa. Musta tuntuu että mun pitää alkaa hankiin kaikenlaisia virikkeitä kotiin ja paljon 🙂 Juuso oli aamun koulussa ja olin yksin lasten kanssa. Istun sohvalla imetän kun yks herhiläinen menee repiin roskiksesta roskia lattialle. Koitan huutaa Viliä apuun, kun en muutakaan keksi. Nappaan vauvan pois tissiltä ja juoksen maitoa valuvan tissin kanssa kerään roskia ja siteen alkaa hirveet raivarit, kun äiti keskeytti hulllun hauskan leikin. Vauva huutaa sängyssä ja Vili tulee alakertaan ja sanoo että mitä nyt taas..

Mietin kaks kertaa alanko itkeä vai nauraa, enkä päätynyt kumpaakaan :). Näitä tilanteita on jatkuvasti ja tässä vain yksi niistä. On tämä elämä taas uuden opettelua. En muistakkaan millaista on vaihtaa pojalle vaippaa ja olenkin saanut lämpimän kultasuihkun jo liian useasti päälleni.  Mikäs sen parempi fiilis kun aloittaa päivä virtsassa? Ei tarvi kohta hajuvettäkään käyttää, kun haisee kaikelle eritteille mukavasti pitkin päivää.

Siitä oon super onnellinen, että imetys sujuu nyt todella hyvin ja maitoa riittää pakkaseen  asti. Olen juonut Hipp imetysteetä, vaikka tosin en tiedä onko siitä mitään hyötyä. Vauvan paino oli jo noussut yli syntymäpainon, mikä on todella hyvä, koska vauvat yleensä tavoittaa sen vasta 2 viikon iässä.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

tykkään fiilistellä ja tee ei maistuisi miltää ilman tätä ihanaa tee kannua

Kannu TÄÄLTÄ*
SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Vivian on kova touhuamaan ja koitankin pysyä perässä siinä touhussa. Meillä ei kävellä vaan juostaan. Hänestä alkaa pikkuhiljaa kuoriutumaan meidän pikku prinsessa. Ihmettelen onko tämä tyttömäisyys jotenkin geeneissä vai missä, sillä itse en juuri koruja tms käytä, mutta hän olisi ripustamassa kaiken mahdollisen kaulaan. Myöskin leopardi kuviolliset juhlakegät ovat kovassa käytössä.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Kun on yksin kotona on hieman haasteellista saada lapsien energiaa kulutettua. veilä en viitsi vauvan kanssa lähteä pihalle, koska on ollut pakkasta ja silloin ei tietenkään muutkaan pääse pihalle. Ehkä ens viikolla loppuviikosta päästään puistoon piipahtamaan. Kiitän luojaa, että hankin ne tupla rattaat, koska muuten koko liikkuminen olisi täysi mahdottomuus.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Näin meillä tänään 🙂 -Umppu

9 kommenttia

 1. Standard goods kirjoitti:

  Mieletön toi sun vatsa!! Siis kuinka se onkaan kutistunut. Wow!!! Kateeks käy? Olin samaan aikaan synnärillä ja itsellä aikamoinen ilmapallo tuo vatsa?. Ehkä se siitä vielä tasaantuu…
  Miten iho muuten kesti, paukkuiko paljo/tuliko tiikerinraitaa masuun?
  Kiva lukee sun blogii, -sattuu oleen lapset samanikäisii kun sulla.

  • primebody kirjoitti:

   Ei toistaiseksi tullut kun yksi arpi ja uskon, että sekin jää hyvin olemattomaksi. Ei ole koskaan aiemmin noin nopeasti maha kutistunut

 2. Heidi kirjoitti:

  No nyt on nopeeta toimintaa! Jopas oot kutistunut ja voin vaan kuvitella kuinka hyvältä tuntuu saada pukeutua normaaleihin vaatteisiin!
  Aiotko taas alkaa käyttää korsettia palautumisen tukena? Vai käytätkö jo?
  Voiskohan tolla sun tehokkaalla imetyksellä olla osansa tuossa aiempaa nopeammassa palautumisessa?
  Tsemppiä arkeen!!

 3. Ellu kirjoitti:

  Hei, itse en lähtisi heti ensimmäisenä juoksemaan, jotkut asiantuntijat pitävät (4kk-6kk) hyvänä juoksun taukona synnytyksen jälkeen, toki yksilöllisiä eroja varmasti löytyy. Kohdunlaskeuma voi tulla vaikka 5-10v. päästä.. Ja nivelet ovat löysänä, ja eikä ne maitoa täynnä olevat tissitkään kovin miellyttävältä tunnu. Olisi hienoa, jos sinulla olisi joku pt/fyssari tuttu, jonka kanssa tekisitte yhdessä turvallisen mammatreeniin kotiin/salille, kun sen aika sinulla on. Sellaisesta lukisin mielelläni ja olisi varmasti hyötyä myös muille mammoille.

  Täällä hyvää infoa lantionpohjasta ja vatsalihaksista. http://hyvinvointistudiolupaus.fi/2016/08/29/vatsalihakset-ja-treeni-synnytyksen-jalkeen-kuinka-kuntouttaa-vatsalihasten-erkaantumaa/
  Neuvolassa puhutaan aivan liian vähän vatsalihasten erkaumasta ja se voi aiheuttaa äidille niin monia pulmia. Jälkitarkastuksen lääkärikään ei välttämättä tunnista erkaumaa ellei itse ole tutustunut aiheeseen. Sekin kannattaa aina varmistaa. Hienosti on palautuminen lähtenyt käyntiin!!

  • primebody kirjoitti:

   Joo tuskin edes jaksan juosta 🙂 mulla on jo ensimmäisestä raskaudesta ne hieman erkaantuneet. Otan maltillisesti 🙂

 4. Ama/sillyblondie.com kirjoitti:

  Teidän Vivian on samanikäinen kuin meidän Felix. Voin vain kuvitella mikä härdelli teillä välillä on päällä. Meidän herralla on ihana taipumus kiipeillä korkealle ja hypätä benji hypyn lailla alas, siinä toivossa että joku ehtii nappaamaan ennenkuin mätkähtää lattialle. En siis vielä uskalla unelmoida seuraavasta vauvasta. Tosiaan itse kävin myös fyssarin luona 3kk synnytyksestä ja suositteli kovasti malttamaan juoksun kanssa. Sinullakin kun kaksi viimeistä raskautta on ollut aika peräkkäin.

 5. Niina kirjoitti:

  I can feel you!
  Omassa arjessa tulee huudettua tuon tuosta ”apuva”, kuten esikoiseni jos jokin ei onnistu. Meillä siis tytöt 1,8 vee ja 2 kk. Arki on siis aika selviytymistä, etenkin kun esikoinen on varsin puuhakas…millon on liedet käännetty päälle ja roskikset tutkittu, monesti joutuu jättää imetykset sikseen ja vauva itkemään, huoh!
  Onneksi tää vaihe on ohi yllättävän pian…
  Tsemppiä ja jaksamista teille!! ❤️

  Ps. Tuplarattaat, todellakin mikä pelastus. Raitis ilma auttaa kummasti jaksamiseen!

 6. Heini kirjoitti:

  Moi Umppu! Mistä toi teidän mustavalkoinen olkkarin matto on? =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.