Hae
Prime Life by Umppu

Mitenkä me pärjätään? Vai pärjätäänkö?

yhteistyössä Tampereen lasten oma pop-up kauppa Melli ecodesign* ja Vimma*SAMSUNG CAMERA PICTURES

body täältä* hattu täältä* housut täältä*

Eilen tultiin kotiin ja voin kertoa, että on ollut aikamoista haipakkaa.. On ihana päästä kotiin ja oonkin siivoillut koko päivän kun nyt ei ole esteenä iso vatsa tai mikään vaiva. Vauva on kulkenut kantoliinassa koko päivän.

Saatiin hotellissa terveen paperit ja valmistauduttiin kotimatkaan. Kerroin aiemmin Tampereelle tulevasta Lasten oma joulutila pop up-kauppa tapahtumasta. Itse aion ehdottomasti mennä sinne ja sainkin jo hieman tutustua valikoimiin etukäteen. Mulla oli jo sairaalavaatteet valmiina pakattuna, mutta Juuso toi mulle paketin sinne ja ne vaihtui näihin ihanuuksiin.

Vauvalla on päällä Melli Ecodesignin tuotteita. Voiko mitään suloisempaa olla? <3 Nämä ja paljon muuta löytyy heidän pisteeltään pop-upissa. Ja btw liput vip-iltaan on arvottu ja voittajille ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Tässä hieman tietoa Mellin taustalta: Pienten vauvojen ja lasten iho on paljon herkempää ja ohuempaa kuin aikuisten iho, joten lastenvaatteissa käytetyt erilaiset kemikaalit voivat ärsyttää heidän ihoaan. Yhden puuvillakilon tuottamiseen voi kulua jopa saman verran kemikaaleja.

Haluamme, että vaatteemme ovat mahdollisimman luonnonmukaiset ja ihoystävälliset. Käytämme GOTS*-sertifioitua luomupuuvillaa, joka on turvallisia lasten herkälle iholle, eikä altista allergioille. Luomupuuvilla on pehmeää, lämmintä ja laadukasta. Se kestää hyvin käyttöä ja pesua. Luomupuuvillamme on superkampalankaa, joka on pitkäkuituista eikä näin ollen nukkaannu helposti. Myös kuosiemme väriaineet ovat ympäristöystävällisiä Ökö-Tex 100 -standardilla merkittyjä aineita, joten ne ovat käyttäjilleen turvallisia.

Tuotteemme valmistetaan ekologisesti ja eettisesti. Kaikki kankaamme kudotaan ja kuosit painetaan Suomessa. Lisäksi kaikki vaatteemme ommellaan Suomessa. Myös pakkauksessa ja postituksessa käytämme ympäristöystävällisiä materiaaleja.

Vaatteidemme puuvilla on kasvatettu Kreikassa ja sen viljelyssä on käytetty ainoastaan luonnonmukaisia lannoitteita. Luonnonmukaisella viljelyllä maaperä säilyy hedelmällisenä, eikä ympäristöä kuormiteta kemikaaleilla. Puuvillasato kerätään käsin, jolloin saadaan laadukkaampaa materiaalia ja puuvillakuitupalloista voidaan poimia juuri ne, jotka ovat kypsyneet. Käsinpoiminta ei tuota päästöjä, joita koneellisesti keräämällä syntyy. Käsin kerätty puuvilla ei ole myöskään niin roskaista kuin koneellisesti kerätty, jolloin puuvillakuidun puhdistusvaihe helpottuu.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

(* GOTS on lyhennelmä sanoista Global Organic Textile Standard ( www.global-standard.org ). GOTS-standardi on laaja tekstiilien ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti, joka kattaa koko tuotantoprosessin luonnonmukaisesti viljellystä raaka-aineesta koko tuotantoketjun läpi lopulliseen tuotteeseen asti. Huomioon otetaan myös ihmisten ja eläinten turvallisuus ja hyvinvointi. Lapsityövoima on kiellettyä.)

Vili oli kaverin synttäreillä ja Juuso ja Vivian tuli meitä hakemaan. Voin kertoa, että oli aikamoinen show.. Osaa äidin pikku prinsessa järjestää. On ollut todella haastavaa nämä muutamat päivät. Vivian harvoin kiukuttelee ja nyt se on yhtä kiukkua. Sitä heittäytymisen määrää… Hän ei vielä ymmärrä, että vauva on elävä ja silmä ei siis voi välttää. Voin kertoa että helppoa ei tule olemaan ja oikein itseänikin vähän pelottaa mitä edessä on.

 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lasten neuleet on myös Melli EcoDesignista täältä*

Vili osaa jo käsitellä Viviania ja tietenkin vauvaa, mutta tuntuu, että Vivian ei osaa kumpaakaan :). Meillä on tänään heittäydytty lattialle ehkä 40 kertaa. Poljettu jalkaa, itketty, heitelty ruokaa ja kaikkea ei niin normaalia arkea. Tämä on itselleni täysin uusi tilanne ja vaatii ehdottomasti sopeutumista. Tämä vaatii myös MOLEMMILTA vanhemmilta aivan erilaista hereillä oloa ja tilanteen mukana elämistä.

Varmasti tullaan asiasta Juusonkin kanssa riitelemään monet kerrat..

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Ne ketkä seuraa muan instagramissa näki pienen maistiaisen Vivianin hoitotaidoista ;). Yllätyksenä tämän ei silti tullut ja kaikkeen olen henkisesti koittanut valmistautua, mutta totuus selviää vasta pikkuhiljaa. Hyvästi seesteinen sairaala elämä ja tervetuloa perhe helvetti. 🙂

Itse pitää koittaa muistaa kokoajan olla kaikkien lasten kanssa tasapuolisesti ja tehdä niitä normaaleja arjen juttuja aivan kun ennenkin. Vaikka en ole juurikaan nukkunut niin koen silti, että mulla on ihan kamala määrä energiaa siihen verrattuna, mitä mulla oli tossa vielä alkuviikosta.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Saimme myös testiin ihania värikkäitä lastenvaatteita Vimmalta. Nämä löytyy myös pop-upista.

Vimman vaatteisiin pääset TÄÄLTÄ* 

Vaatteet tuntuvat todella laadukkailta ja meillä ne on käynyt jo pesikoneessa ja värit säilyivät täydellisinä. Laatu on mitä parasta. Lapset sanoivat, että ne tuntuu iholla ihanan pehmeiltä ihan kun vaatteita ei olisi ollenkaan päällä. Meillä ainakin kotona arvostetaan mukavuutta ja vaatteiden helposti puettavuutta. On kiva että lapsille löytyy myös vähän persoonallisempia vaatteita.

Laitan tähän vielä itse tapahtuma kutsun, mistä löytyy kaikki tiedot.

-Umppu

tile

5 kommenttia

 1. viiden äippä kirjoitti:

  Meillä kolmonen ja nelonen samalla ikäerolla,muistu kyllä aika elävästi mieleen insta videon jälkeen? ja todellakaan ei sekunnikskaan ilman valvontaa..että se arki pyöri niin taaperon rytmistä kii pitäminen oli ehoton juttu,pahimmat raivarit ehkä välttyy kun maha on täys ja nukkumiset menee ajallaan..Vuosi oli rankka mutta kyllä se vaan äkkiä hujahti,hyvä että syödä ehti,kilot lähti ainaki ennätysvaihdilla? tsemmpiä touhuihin!

 2. Maria kirjoitti:

  Meillä on lapsilla 1 v 7kk ikäeroa ja nyt pienempi on vähän päälle kk ikäinen ja hieman on alkanu helpottaa kiukkuilu ja heittäytyminen. On myös alkanyt tottumaan pikkusiskoon. Kyllä vaatii enemmän hereillä oloa kun isoveikka on aika nopee liikkeistään. Isot tsempit sinne ! Elän ainakin toivossa että näin pienellä ikäerolla lapsista tulis sitten ehkä joskus parhaat kamut(tai sit ei) ?

 3. Minna kirjoitti:

  Paljon tsemiä ja voimia uuteen elämänvaiheeseen ! Uskon että selviät hyvin vaikutat niin superäidiltä joka jaksaa mitä olen seurannu sun kirjotuksii. Muista levätäkkin sillon kun voit.

 4. Raila kirjoitti:

  Meillä on esikoisen ja kaksosten ikäerona 1v8kk ja ihmeen hyvin meni. Oikeastaan ihmettelen itsekin vielä näin kolmen vuoden jälkeen tätä asiaa.. Vain muutamia todellisia kauhun hetkiä. Nyt neloseen tulee isompi ikäero ja katsotaan mitä siitä tulee 😉

 5. Joanna erälaakso kirjoitti:

  Meillä on vuoden ikäero ja ensimmäiset viikot rankkoja. Nyt pienempi on 3kk ja nyt uskaltaa pieneksi hetkeksi kääntää selän esim.vessassa käynnin ajaksi. Isompi jopa alkaa heti osoittaa sänkyä jos kuuluu kitinää jne. Usko Tai älä mutta rankkoja viikkoja elät mutta se helpottaa kyllä. Kun vaan muistaa jakaa sen huomion kaikillemmalla tasapuolisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.