Hae
Prime Life by Umppu

Oletko stressaantunut? Miten stressiä voi hoitaa?

 

Meistä varmaan jokainen kärsii ainakin jossain vaiheessa elämäänsä stressistä. Joskus saattaa tuntua, että siitä tilasta ei ole ollenkaan pois pääsyä. Mitä kauemmin se kestää, sitä vaikeampi sitä on hoitaa. Mulla on ollut näin monta kertaa elämäni aikana, mutta still alive ja henki pihisee. Oon joutunut monta kertaa oppimaan kantapään kautta himmammaan. Joskus pahinta siinä tilanteessa on kuulla muilta lause: sun pitäis nyt rauhoittua mutta kuitenkaan ei tarjota minkäänlaista apua, vaan arvostellaan usein aika ikäväänkin sävyyn. Moni meistä on niin huono pyytämään, että joskus se ns. pakkoapu on parasta mitä voit antaa.

Mulla on ollut monta tilannetta esimerkiksi työssäni, että mun on ollut vaan pakko tehdä töitä halusin tai en. Mulla ei ole ollut vaihtoehtoja. Kello on pyörinyt ympyrää ja laskujen erpäivät on tikittänyt. Itse koen että stressi rahasta on yksi kamalimpia asioita… Kukaan ei ole tullut tarjoamaan niitä tuhat lappusia ja sanonut et pidä hei vähän lomaa, vaan ne lappuset on tehty sillä duunilla persereikä ruvella. Se stressi ja ahdistus, mikä siitä on tullut on ollut kamalaa.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Mulla on ollut kausia kun en saanut nukuttua ja se oli ihan kamalaa. Havahdut sängystä, kun kello on 4.00 ja tajuat tuijotelleesi seinää koko yön. Olo on ollut kuin elävä kuollut. Jossain vaiheessa ihminenkään ei jaksa. Mietin silloin paljon erilaisia vaihtoehtoja millä saan taas asiat kuntoon ja mitä mun tarvitsee tehdä sen eteen. Ystävät ja Juuso on toimineet aivan loistavana terapeuttina <3 Kiitos heille siitä.

Suurimmat asiat olit ehdä päätöksiä. Jostain oli luovuttava, että tilalle saa jotain. Mulle se jotain ei aina tarkoita jotain surempaa. Mulla on ollut isompi liike aiemmin, mutta en halunnut niin paljon vastuuta. Se olisi vaatinut multa luopumaan työstä mitä rakastan ja siirtymään enemmän ns. johtajan rooliin. Toki siinäkin on puolensa, mutta silloin sinä olet aina se kuka joutuu sanomaan myös ne ikävätkin asiat. Mä mielummin kampaan niitä hiuksia 🙂

Silloin opettelin tavan rentoutua ja se oli piste I:n päälle. Kun tuli eteen sellainen tilanne, että tästä ei tuu yhtään mitään ja teki mieli heittaa hanskat tiskiin, niin päätin että ensin rentoudun, jonka jälkeen asiat oli paljon selkeämmät päässäni. Kaikki tuntui helpommalta, kun sain edes hetkellisesti sen järkyttävän stressitilan pois itsestäni. Tiesittekö muuten, että stressi on todella lihottavaa ja se saattaa myös aiheuttaa voimakasta hiustenlähtöä.

Tässä on teille linkki mikä sopii niin stressaantuneelle kotiäidille kun yritysjohtajalle 🙂 tai ihmiselle kuka haluaa vain ja ainoastaan rentoutua. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Mene rauhalliseen paikkaan ja sammuta puhelin. Rentoutumisen jälkeen olet kuin uudelleen syntynyt.

Vaikeina aikoina monen on vaikea pyytää apua ja itse olen yksi niistä. Olen kuitenkin koittanut opetella sitäkin. Olen joutunut opettelemaan muutamia vuosia sitten kokonaan nukahtamaan uudelleen ja nyt mulla ei ole sen kanssa enää mitään ongelmaa. Vaikka tuntuu hullulta niin rentoutumisen oppiminen on pelastanut mut monelta tilanteelta. Osaan tyhjätä iltaisin mielen niin, etten jää miettimään mitään asioita vaan keskityn sihen nukahtamiseen.

Vaikka tilanne tuntuisi joskus kaottiselta niin sitä on hyvä lähteä purkamaan yksi asia kerralla. Jokaisella on varmasti asioita mitkä pitäisi hoitaa. Kun ne ottaa yksi kerralla käsittelyyn niin pian lista onkin yliviivattu. Moneen asiaan voi pyytää ulkopuolista apua ja suosittelen. Aina ei voi ajatella, että se maksaa koska jos toisessa vaakakupissa on esimerkiksi loppuunpalaminen niin se toisen palvelun osto on hyvin pieni hinta siitä. Joillain burnout saattaa kestää vuosia ja jotkut saattavat menettää kokonaan työkykynsä.

Meillä on ammattilaisia koulutettu sitä varten, että ne auttaa ja niillä voi olla juuri sun elämää helpottavia asioita ja avaimia käytössä. Uskon silti, että nämä elämänkolhut kasvattaa ja vie meitä eteenpäin ja tekee meistä vahvempia ihmisiä.

Haastan jokaisen lukijani käpertymään peiton alle ja kuuntelemaan rentoutuksen ainakin kerran ja kertomaan omia fiiliksiä.

-Umppu

2 kommenttia

 1. Iida kirjoitti:

  Moikka!
  Tämä ei liity nyt kyllä tekstiin mutta olisitko voinut kertoa lisää tästä pure tuotesarjasta?
  Kärsin jostakin allergiasta ja tuntuu ettei mikä shamppoo ole hyvä hiuspohjalleni..
  Olisi kiva löytää joku Shamppoo joka ei allergisoi ?

  • primebody kirjoitti:

   Siitä on olemassa erillinen postaus, missä kerron siitä tarkemmin. Löytyy muutama postaus taaksepäin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.