Hae
Prime Life by Umppu

Aktiivinen lapsi tarvitsee aktiviteettia

Yhteistyössä Suomen voimistulutote*

Musta on ollut aina kiva, kun meillä on ollut jo lapsuuden kodissa erilaisia liikunnalisia virikkeitä. Meillä oli kotona lastenhuoneessa keinu, mistä sai renkaat ja isosiskon huoneessa oli puolapuut. Meillä oli myös leuanvetotanko ja kuinka hienoa oli pikkutyttönä olla isin jaloissa, kun iskä veti leukoja. Mulla oli silloin sellainen olo, että mun isi on vahvin kaikista <3

Musta tuntuu, että nykyään turhan moni vanhempi tökkää lapselle tabletin kouraan, kun halutaan hetki sitä omaa aikaa. Se ei ole se oikea vaihtoehto, vaikka jossain tilanteissa ihan toimivakin. Lpaset oireilee jo nyt niskakivuilla ja sosiaalittomuudella ja nämä ongelmat ovat todella kovassa kasvussa kokoajan, mikä on todella huolestuttavaa.  Kotona pitää olla mahdollisuus tehdä ja toteuttaa erilaisia leikkejä ja kodin pitää olla sellainen, että se sen lapsilla mahdollistaa.

 

15057847_10154283877999118_32711828_n

Meillä oli mahdollisuus saada kotiin puolapuut. Ne on ollut kovassa käytössä heti sitä alkean, kun ne saatiin seinään kiinni. Moni tietää mut ja mun inhon puunväriä kohtaa, mutta nyt näitä on mahdollisuus saada eri värisinä ja ne on suunniteltu nimenomaan skandinaaviseen sisustukseen.

Muistan omasta lapsuudesta, kun voimistelin ja tanssin balettia niin käytin puolapuita lähes päivittäin. Ne olivat varmaan pitkäaikaisin ”lelu” meidän perheessä.

Vili menee puolilla jo vanha tekijä ja Viviankin pääsee jo kiipeämään toiselle askelmalle. Itse olen sitä mieltä, että lasten kehittyessä ei saa olla liian varovainen. He eivät koskaan opi, jos heille ei anna siihen tilaisuutta. Turha varo varo varo on turhaa.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Puolapuut on meillä alakerrassa lasten leikkihuoneessa ja lasten touhuja on helppo valvoa. Vaikka lapsista välillä aika kova meteli lähteekin, niin silti pidän siitä että sitä energiaa on mahdollisuus purkaa näin kotonakin. Voin luvata että kun saan tämän vatsan pois alan itsekkin käyttämään puolapuita hyödyksi vatsalihas treenissä. Ne on myös loistava apu kotona venyttelyyn.

 

Vili otti heti innokaasti äidin vatsalihashaasteen vastaan 🙂 ja pikkusisko tarkkailee, ettei säännöistä luisteta.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Puolapuita voit tilata itsellesi Suomen Voimistelutuotteen sivuilta. Tässä on myös varmasti mieleinen joululahja lapsille, minkä voi antaa myös koko perheelle. Kestää kulutusta ja siitä on iloa kaikille.

Meilläkin oli tarkoitus yllättää lapset, mutta molemmat olivat silloin kotona kun postimies toi ”suht” ison paketin ja Vili on jo niin utelias, että salaaminen ei oikein onnistunut.

Samassa paketissa tuli myös voimistelurenkaat. Meillä on ollut kesän renkaat takapihalla ja nyt kohta myös sisällä. Renkaat ei ole vielä päässyt kattoon asti, mutta varmasti ovat miellekkäät. Ne olivat koko kesän hurjassa käytössä ja vitsit mitä temppuja pojat niillä oppi ihan lyhyessä ajassa.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Meillä on kesän ollut myös jättitrampoliini takapihalla ja ihan parissa kuukaudessa molempien lapsien motoriikka kehittyi ihan mielettömästi. Samalla jäi kokonaan kaikki pelaaminen ja ruutuun tuijottaminen. Suosittelen lämpimästi hankkimaan kotiin erilaisia välineitä, millä apset saa vapaasti keikkua ja touhuta ja purkaa energiaansa. Näillä taidoilla on hurja hyöty lajissa, kun lajissa ja vaikkei harrastaisikaan mitään niin näillä on kiva hyvä temppuilla.

-Umppu

5 kommenttia

 1. Tiia kirjoitti:

  Mistä oot ostanut tuon lastenhuoneen mustavalkoisen tapetin? Satutko muistamaan rullan hintaa? Samanlainen olisi etsinnässä lastenhuoneeseen 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Suora linkki löytyy postauksesta missä esittelen valmiin lastenhuoneen. Se on Ellokselta

 2. Jenna kirjoitti:

  Ihan oikeassa oot tuosta, että tabletti törkätään käteen ihan liian helposti. Itseasiassa juttelin ystäväni kanssa asiasta eilen, ja hän kertoi mulle vähän millainen uusi opintosuunnitelma on. Oltiin molemmat vähän yhtä järkyttyneitä kuinka paljon käytetään jo nyt ala-asteella tabletteja, oppimisen tukena joo välillä ok.
  Huolestuttiin molemmat kyllä siitä että jos ei enää käsin kirjoiteta niin mitenköhän tulee käymään lasten hienomotoriikan, jota käsin kirjoittaminen harjoittaa hyvin. Samalla siinä ei tueta erilaisia oppijoita samoin, esimerkkinä minä itse. Mun on vaan pakko saada kirjoittaa asiat käsin ja lukea paperilta, jos aion oppia. Mulla menee keskittyminen täysin jos koneelta pitäisi joitain oppia.

  Meni vähä ohi aiheen, mutta aktivointi muuten kuin sillä tabletilla, pleikkari peleillä ja telkkarilla on mun mielestä todella tärkeää.

 3. K kirjoitti:

  Itsellänikin oli lapsena iso trampoliini pihalla ja käytin sitä niin ahkerasti, että sain kouluterkkarilta muutaman kuukauden pomppimiskiellon, kun mulla tuli rasitusvamma akillesjänteeseen 😀 Oli muuten kipeä pitkään, kun kävelessäkin sen mitä se joutu venymään niin vihlas ikävästi. Kiipeilyt hoidin kyllä pihapuissa, mutta kiva idis mikäli kotiin vaan mahtuu niin nuo muutkin vempeleet 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Joo ja nykyään tuntuu, että todella moni lapsi kärsii adhd:sta ja nämä on hyviä keinoja purkaa sitä energiaa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.