Hae
Prime Life by Umppu

10 vuotta yrittäjänä, josta tämä vuosi oli jotain aivan kamalaa. Murto, vesivahinko, mätkyt, ryöstö ja maksamatta jättäminen.. Voisin pitää bileet

 

Mää odotan tietyllä tapaa tämän vuoden loppua, kun kuuta nousevaa. Yrittäjyys on aina oma valinta ja olen valinnut sen tien 10 vuotta sitten. Se on antanut mulle aivan uskomattomia mahdollisuuksia ja olen sinä aikana tavannut upeita ihmisiä. Mun työni suola on mun asiakkaat, joidenka monen kanssa olen ystävystynyt ja kenenkä kanssa jaetaan ilot ja surut. Vaikka tie on ollut kuoppainen en vaihtaisi päivääkään pois. Puolustan aina yrittäjiä ja toivon, että jonain päivänä meidän oloihin hieman panostetaan ja meillä on samat oikeudet kun palkansaajilla.

On myös hienoa, että olen omalla työllä voinut tämän ajan elättää itseni ja perheeni ja samalla voinut tarjota usealle henkilölle työpaikan. Tästä ajasta noin puolet minulla on ollut oma liike, mikä on vaatinut verta hikeä ja kyyneleitä,,,,,, nimenomaan niitä kyyneleitä.

Aina kun jotain sattuu se olet sinä kuka on kaikesta vastuussa. Oon välillä ollut henkisesti niin äärirajoilla ja loppu, että en ole tiennyt mitä tehdä, mutta onneksi mulla on aina ollut tukena aivan mahtavat vanhemmat ja mun ihana aviomies kenen ansiosta olen vastoinkäymisistä huolimatta nyt tässä ja selvinnyt monesta isosta ongelmasta.

Sitä kuvittelee, että mitä kauemmin oma yritys on sitä helpompaa ja varmempaa kaikki on. Se ei todellakaan ole niin. Tässä eletään kokoajan reunalla ja se vaan ei lopu koskaan. Ainakun ajattelet, että nyt menee muuten hyvin niin jotain tapahtuu. Se jotain on aina jotain yllättävää, mihin et ole etukäteen varautunutu. Tälläkin hetkellä osa yrityksistä kamppailee huonon taloustilanteen kanssa, kun ihmisillä ei ole rahaa kuluttaa. Työttömyyttä on paljon ja monen periatteet aivan hukassa tähn liittyen.

Tämä vuosi on ollut kuitenkin se kaikista kamalin, mihin en ollut kuuna päivänä varautunut.  Olen ollut siitä äitiyslomalla 6kk, joka oli elämäni raskainta aikaa, koska jouduin hoitamaan niin monta asiaa samanaikaisesti, kun hoidin pientä vauvaani. Mulla ei ollut oikeutta mulle kuuluvaan äitiyslomaan, mikä näin jälkeenpäin jopa vähän suututtaa ja siksi haluan nyt toimia toisin.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vuosi alkoi jo huonosti… Yhtenä Tammikuun  aamuna Juuso toi mut töihin ja sanoi, että katoppa tonne on murtauduttu… En voinut uskoa sitä, mutta totta se oli. Pikkuikkuna rikottu ja ovi riuhdottu väkisin  auki. Varkaat veivät meidän hyväntekeväisyys kassan, mikä mua suoranaisesti vittutti aivan silmittömästi. Mitenkä joku voi olla niin röyhkeä… Onneksi liikkeessä ei oltu tehty kamalasti tuhoa, mutta lisäkuluja tämä aiheutti taas… Lattia meni pilalle, ikkuna rikki. Väliaikainen ikkuna oli kuukauden, mikä vihelsi ja ulkona oli pakkasta lähes 30 astetta. Hankimme lisälämmittimet ja tietenkin varashälyttimet… Näitä ei kukaan korvaa, vaan ne on aina siitä omasta palkasta pois.. Ja se tunne, kun joku on murtautunut sun omaan liikkeeseen jättää pitkät arvet…

 

Meni kuukausi ja liikkeeseeni tuli mittava vesivahinko, mistä olenkin useaan otteeseen kirjoittanut… Tämä vahinko kustansi minulle kokonaisuudessaan 60 000e jotka kans kirjaimellisesti revin omasta persnahasta.. osa toki oli menetettyä omaisuutta, mutta nekin on omalla työllä tehty ja kertaalleen maksettu. Sinne meni kaikki säästöt. Yrittäjänä sulla ei ole mitään tukiverkkoa, vaan vastaat kaikesta itse. Ja vaikka tämä on minun oma valinta niin silti kenellekkään ei kuulu tälläinen kohtalo… Kauttaaltaan vahingon hoidossa meni 2kk, minkä ajan olimme toisessa kampaamossa töissä.

Tästä seurauksena laihduin useita kiloja, hiukset lähti ja olin aivan pystyyn kuollut monta kuukautta. Kotona yöt valvoin lapseni kanssa ja kaiken muun ajan hoidin liikkeen asioita. Koko perhe sairastui noroviirukseen, mutta silti oli pakko jaksaa. Kävin aamulla kantamassa 800kg kiviä liikkeeseen ja yöllä olin maalamassa seiniä jne. Olin yksin vastuussa kaikesta ja monen muun ihmisen työpaikasta….. Se oli todella raskasta ja oli ajaa mut täysin buroutin partaalle. Se ei paljon lohduta, kun joku sanoo että sun pitää vähän himmata, kun sellaista vaihtoehtoa ei ole olemassa..

Ajattelin että nyt tämä kaikki on ohi niin ei… Sitä kun luottaa ihmisiin nykypäivänä ihan liikaa, niin joutuu myös pettymään liian usein. Mun on vaikeaa ymmärtää, että kun itse yrität olla lojaali ja reilu, niin moni asia kääntyy silti sinua vastaan. Mun on aina vaikea uskoa, että ihmiset ei ole luotettavia, mutta siihenkin olen tottunut tässä tilanteessa. Kun jaat omaa oppiasi työjarjoittelijalle ja tarjoat hänelle mahdollisuuden ilmaiseen oppiin ja koulutukseen useiden viikkojen ajan liikkeessäsi, niin et voisi kuvitellakaan, että hän varastaa sinun kassasta rahaa… No se siitä…. varmaan moni arvaakin jo lopun.

 

Tai asiakas, kuka käy sinulla toistamiseen asiakkaana ottamassa hiustenpidennykset sanookin kassalla, että en ollut ihan varautunut tälläiseen summaan… Lupaa maksaa tilisiirrolla saman iltana, mutta jättääkin maksamatta ja keksii ummet ja lammet verukkeita… Jää velkaa 575 euroa..

 

Musta oli hienosti kirjoitettu yhdeltä kampaajalta oleva päivtys, missä oli kuva tyhjästä kampaamotuolista.. Siinä kerrottiin, kuinka tyhjä tuoli ei tuota meille mitään, mutta me joudumme maksamaan siitä, kun se on tyhjä. Meille jokainen peruttu aika tai tulematta jäänyt asiakas on 0E kassavirtaa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että se on meille 0e palkkaa per tunti. Jos asiakas peruu viime tingassa, emme saa tilalle ketään ja se on meille suuri tappio. Samoin jos joku jättää masamatta ison usean sadan euron työn tarkoittaa se sitä, että olen ollut sen päivän palkatta töissä. Jos kysyisin palkansaajalta olisiko sulle ihan fine, että saisit tänään palkan vain 9-12 väliseltä ajalta niin eihän kukaan siihen suostu, mutta meillä ei ole vaihtoehtoja. Moni ei tätä ymmärrä ollenkaan.

 

Mää voin sanoo, että tänä vuonna en oo mitään muuta tehnyt kun yrittänyt. Mulla on ollut upea tukiverkosto, minkä avulla oon edes jotenkin pysynyt kasassa. Mun työpäivät on välillä venynyt lähes 20h mittaisiksi ja niistäkin moni on ollut 0e/h koska olen tehnyt töitä maksaessani muiden minulle aiheuttamia vahinkoja. Vielä kun ajattelin, että loppuvuosi ja tuleva äitiysloma on nyt rauhallista aikaa, niin olen maksanut 10 000e veroja parin kuukauden aikana ja voin kertoa, että siinä on saanut painaa hommia.

ÄLKÄÄ OLKO KATEELLISIA YRITTÄJILLE, koska ette koskaan tiedä tarinaa sielä takana…

-Umppu

34 kommenttia

 1. Jenni kirjoitti:

  Sanattomaks vetää!! Kaikilla ei edes ole niin paljoa sisua kuin sulla. Toivon sydämeni pohjasta, että vastoinkäymiset kääntyvät voitoksi ja joku kaunis päivä kaikki nämä on taakse jäänyttä taistelua. Voimia sun päiviin <3

 2. Sonja kirjoitti:

  Hieno kirjoitus. Itse ”tavallisena palkansaajana” en voi kun nostaa hattua yrittäjille. Liian aliarvostettua hommaa. Rankka vuosi ollut sullakin, mutta tiedät kyllä että ei se alamäki ikuisuuksia jatku 🙂 tsemppiä ja jaksamista ❤

 3. Tuuli kirjoitti:

  Itse käyn kampaamoissa säännöllisesti asiakkaana eikä tulisi mieleenkään olla varaamatta tarpeeksi rahaa mukaan! Siis helvetti, että pistää vihaksi sun puolesta…. kenellä on pokkaa alkaa valittamaan/ säätämään kassalla tollasta. Eipä ruokakaupassakaan tollanen ”voinko maksaa myöhemmin”- sekoilu onnistu. Ja joo ymmärrän, että tollasia tapauksia on todella vähän, mutta ei pitäisi olla yhtäkään.

 4. Mira Mannila kirjoitti:

  Umppu, suomenperintätoimisto on ilmainen, voit laittaa asiakkaan laskun sinne! Olet oikeutettu saamaan työstäsi palkkion. Ovat hyvin ystävällisiä ja netin kautta onnistuu sähköisesti ilmoittaminen.

 5. Palkansaaja kirjoitti:

  Ei helvetti mulla ei tulisi ikinä mieleen varastaa työpaikan kassasta oli se paikka mikä tahansa. En ymmärrä miten toisilla on pokkaa se muutama 100 e voi maksaa sulle koko elämän ja et sen takia saa mistään ikinä töitä. Huh luulis että ihmiset ottais selvää paljon joku tuote tai palvelu maksaa ja varais tai säästäis siihen rahat ennenkuk menee hankkimaan. Tsemppiä loppuvuoteen.

 6. Susanna kirjoitti:

  Huhhuh mikä vuosi!! Toivottavasti tästä eteenpäin aurinko paistaisi risukasaan ja vastoinkäymiset selätettyäsi saisit jotain hyvää takaisin! Olet supermimmi! Ei voi kun ihailla ❤

 7. Minna kirjoitti:

  Todella hyvä kirjoitus! Jo vähän liikaakin yhdelle vuodelle tapahtumia. Olen tuota joskus miettinyt kun haetaan että kaikki vaan yrittäjiksi niin ei se auta työttömyyteen jos asiakkailla ei ole varaa kuluttaa.

 8. anni kirjoitti:

  Mä kysyn aina hinta-arvion ensin, jos menen uudellr kampaajalle. Samoin kosmetologini tekee kaikille asiakkaille joka kerta pienen ”lomakkeen” johon hän raksimalla täyttää ne toimenpiteet jotka aiotaan tehdä ja samoin arvio aineista ja kaikki hinnat. Sitten kun asiakas on katsonut sen, aloitetaan. Yleensä se on valmiiksi täytetty koska otan aina tietyt samat palvelut. Tosi helppoa ja tiedän mistä maksan ja minkä verran. Ehkä sellainen tai ainakin suullinen läpi käynti voisi olla teillekin hyvä?
  Ja esim. kampaamokäynnin yritän aina varata alkukuulle, niin että mulla varmasti on varaa vaikka tulisi kampaajalle joku ekstra idea tai ehdotus siinä tuolissa istuessa.

  Toivon että saat perinnän kautta takaisin maksamattomat laskut. Tuo harjoittelijan näpistely on ihan törkeää. Kai ilmoitit asiasta koululle?

  Jaksamista ja tsemppiä uuteen parempaan vuoteen!

 9. Emma kirjoitti:

  Oot kyllä tosi sitkeä ja rohkea! Tykkään tosi paljon lukea näistä sun omista kokemuksista yrittäjänä, sillä toivon itsekin joku päivä omistavani oman yrityksen. On toki ihan hirveää, että sullekin on sattunut noin paljon ikäviä juttuja ja vieläpä samalle vuodelle, mutta hienoa että kerrot niistä ääneen. Näin ruudun takanakin iskee monesti pakokauhu miten selviät kaikesta, sillä sulla on pienet lapset hoidettavana ja kolmas tulossa, sekä siihen päälle kaikki härdelli oman yrityksen kanssa. Tsemppiä kaikkeen !

 10. Taksari kirjoitti:

  Kyllähän tuota itse ainakin valitettavasti olen työpaikalla välillä ilman, että palkka ei juokse. Taksialalla kun ei valitettavasti kilise kassa kuin ajetuista ajoista. Muulta ajalta,( kun odotat kyytejä) istut siellä autossa tai kopilla ilmaiseksi ehkä joskus jopa kaksi kolmekin tuntia. Riippuu millä paikkakunnalla työskentelet ja mihin kellonaikaan ja minä viikonpäivänä. Että on niitä palkansaajillakin näitä ongelmia. Ei kaikilla aloilla makseta koko 8 tunnilta palkkaa, johon kuuluu säännölliset ruokatunnit ja kahvikuppostelu tuokiot. Mutta tämäkin tietysti oma valinta, kun alalle lähtenyt. Mutta työtähän meidän jokaisen on tehtävä.

 11. Jenna kirjoitti:

  Sä oot kyllä sitkeä ja vahva nainen! <3 toivottavasti ens vuosi tarjoo pelkkää parastaan.

  Monet kerrat oon sun kampaamon penkkiä kuluttanu silloin, kun asuin vielä Tampereella. Ja kuluttaisin edelleenkin, jos siellä vielä asuisin. Täytyy sanoa, että sun luokse pystyi aina tulemaan täysin luottavaisin mielin ja lähtemään 100%sen tyytyväisenä, oot niin vahva ammattilainen. 🙂

  Tsemppiä loppuvuoteen!

 12. K kirjoitti:

  Huh kylläpä on sun kohdalle osunut törkeetä porukkaa. Ehdottomasti kyllä laitat tuonne peeintätoimistolle pyyntöä tuosta asiakkaasta, ihan varmaan oli vaan joku kikka saada kampaus ilmaiseksi eikä tosiaankaan voi vaan jättää maksamatta, eihän tuo nyt missään muuallakaan onnistuis. Tuosta taas sitten otat varmasti itsekin oppia etkä kelleen enää anna lupaa lähteä ennen kun ovat maksaneet, poliisille vaikka soitto, jos meinaa joku joskus uudestaan ilman maksua lähteä. Samoin tuosta harkkarista kai ilmoitit poliisille ja mahdolliselle koululle henkilöstä? Ihan käsittämätöntä, miten matalalla jollakin on moraalit, kun pystyy noin tekeen. Itse oon 14-vuotiaasta saakka käsitellyt rahaa harkka- ja työpaikoissa eikä ole kertaakaan käynyt edes mielessä varastaa kassasta ja aika typerä saa ihminen muutenkin olla, jos luulee etteikö kassaerojen syitä selvitettäisi eikä varsinkaan mikään isompi summa mene enää näppäilyvirheenäkään läpi.

 13. ex puhelin myy kirjoitti:

  Samanlaista on Se sinun kehuma puhelinmyynti. Jos ET saa kauppaa päivän aikana yhtään niin olet ollut klo 9-17 töissä turhaan. Siksi niihin puljuihin ei kukaan täyspäinen mene.

  • primebody kirjoitti:

   Tää sun kommentti ei liittynyt mun tekstiin paskan vertaa!

   • E kirjoitti:

    Siis ihanko tosi olet Umppu sitä mieltä, että jos olet aikaisemmin kehoittanut ihmisiä menemään puhelinmyyjiksi, niin siihen asiaan ei saa kommentoida? Oli sitten eri teksti tai ei. Ota vastuu kirjoituksistasi niin kauan kun tämä ei ole salainen blogi. Kehittävä palaute kannattaisi ottaa nöyrillä mielin vastaan, oli sitten yrittäjä tai tavallinen työntekijä.

    Todella naurettavaa, että tällaisenkin kommentin näät noin negatiivisessa valossa. Apua.

    • primebody kirjoitti:

     Se ei liity tähän tekstiin millään. Ja kyllä taidan olla yksi ainoista kuka ottaa vastuun sanoistaan omalla naamalla ja nimellä. Kirjoitan omia mielipiteitä enkä oli koskaan väittänyt että ne on jotain fakta tilastoa. Ilmeisesti sua kuitenkin mun jutut niin kiinnostaa että palaat tänne aina uudestaan ja uudestaan vaikka sitten provosoitumaan…

 14. Tuuli kirjoitti:

  Järkyttävä toi asiakas jolla ei ollutkaan rahaa! Noin kalliissa työssä voisi olla paikallaan veloittaa etukäteen jos on uusi asiakas. Mutta tiedän miten sitä yrittäjänä luottaa välillä liikaa asiakkaisiin. Mulla on käynyt muutaman kerran niin että on jätetty laskut maksamatta ihan tahallaan. Ja kyseessä on ollut siis pikkulasten harrastusmaksuista kyse… perinnän kautta en ole saanut mitään kun kyseiset tyypit on vaan todettu varattomiksi, elävät tukien varassa ja luottotiedot menneet. Just se otti eniten päähän että tekivät sen aivan tahallaan, eikä ollut aikomustakaan maksaa. Tuli niin hölmö olo kun oli ollut ystävällinen ja palvellut asiakasta viimeisen päälle hienosti.

 15. Jenna kirjoitti:

  Sulla on kyllä ollut raskas vuosi ja toivotan kovasti tsemppiä sulle.
  Ihan uskomaton kyllä tuo asiakas, jolla ei ollut rahaa… Siis yleensä hinnastot löytyy netistä valmiiksi ja itse ainakin lasken suurinpiirtein paljonko käynti kustantaa, yleensä hieman yläkanttiin. Itsellä kun on yleensä hiukset puolipitkän/pitkän välimaastossa niin vähän riippuu kampaajasta veloittaako puolipitkän vai pitkän mukaan. Laitan myös rahaa sivuun kampaajakäyntiä varten. Kerran kävi niin ettei mun kortti toiminut, niin piti lähtä erikseen nostamaan rahaa. Tosin otin mukaan vain kortin ja ajokortin, lompakon jätin kampaamoon nostamisen ajaksi.

 16. Sanna kirjoitti:

  Mä en oo ikinä ollut kateellinen yrittäjille enkä tuu olemaan. Palkansaajalla todellakin paremmat oikeudet. Sairaslomalta täysi palkka, palkallinen loma ja kunnon äitiysloma jolloin pystyi 100% keskittymään lapseen eikä tarvinnut ollenkaan miettiä töitä. Valintoja on monenlaisia ja yrittäjyys ollut aina itselle iso no no juuri noiden syiden takia mitä olet luetellut. Ei pystyisi :/

  Tsemppiä loppuvuoteen sulle !:)

 17. Maj-Len kirjoitti:

  Ryöstö? Uhattiinko sinua väkivallalla? Sitä juttua et olekaan kertonut.

 18. Linda Thorman kirjoitti:

  Ehdottomasti perintään, ite joutunut kauneudenalan yrittäjänä muutaman kerran käyttää ja toimii todella hyvin!
  Se mulla vaan pisti silmään kun ite yrittäjänä maksan itteni kipeeksi kaikenmaailman vakuutusmaksuilla ja niihin pitäisi mennä varkaudet, tilavauriot, tulon korvaus jos liike on remontissa ja monta muuta varmaan. Niin onko sulla millaset yrittäjän vakuutukset? Tuli pieni paniikki että makseleeko niitä aivan turhaan, jos ei sitten oikean paikan tullen hyödykkään vakuutuksesta mitään :/

 19. Pekka Salo kirjoitti:

  Hurja kertomus oli tuo. Sisukas ja upea olet, että jaksat tuota kaikesta huolimatta. Haleja!

  t. Pekka

 20. ilari kirjoitti:

  tuli mieleen et voisko just sillonkun tulee näit esim vesvahinkoi ja jos ne joutuu omasta pussista kustantaa niin sen ajan saisi tehä verovapaasti se pien yrittäjä hommia et saisi vahingon takaisin ta iesi murtauduttu niin sitten erittelee ne hinnat ja ne saa tehdä ne vapaasti takasin itteleen et ei joudu maksaa kaikesta kun tosiaan pienyrittäjiä tarvitaan kun ne kuluttaa sitten tas toisiin pienyrityksiin rahaa ja se jää aina kiertoon tänne suomeen joka tosiaa luo sitä työllisyyttä et ei kaikesta rankaista ja koska valtiolal on 5000000 tuhatta virkamiestä niin nythän ne naurettavat luettelee mitä e isa tehdä sillä ajalla kun esim sä oot kotiäitinä niin sieltä helposti voisi tulal virkamiehet hoitamaan niitä hommia ? 😀 ja en kaikkea tietty tiedä mitä pien yrittämiseen liittyy sii tarkotin jos n raskaana kun se on erityisen tärkeetä et saa olal vanhempi lapsen kaa ja luoda rauhassa sen siteen siihen lapseen heti alusta eikä stresxi lisää sitä säästää se sitten alstenhoitkuluissa päivähoidossa jneee jnee..

  ja vielläko pienyrityksillä on tuplaverotus siis myynti ja ostoissa toinen pitäisi saada veropaaaksi säästää se rahaa luo ehkä työpaikkoi ja jää kuitenkin enmmän rahaa taas kiertoon kun valtio taas tuhlaa ne rahat siihe net mä en saa omasta mettästä rakentaa saunaa ilman et oon kierrätny ne jollain virkamiehellä jossa lukee cv merkintä mun mielestä toi vois ehkä luoda parempaa elämää niille yrittäjillekkin?..

  se auttaisi kaikkia hyvinä aikoina tulisi muilleki nenempi huonoina aikoina ei rakaista sitä yrittäjää jo valmiiksi vittuuntuneeseen mieleen ..

  • primebody kirjoitti:

   Joo kyllä tässä tarvis saada hieman yrittäjän oikeuksia tarkasteluun….

 21. Sini kirjoitti:

  Siis eikö vakuutus korvannut tuota vesivahinkoa? Miten on mahdollista?

 22. Silja kirjoitti:

  Tsemppiä ihan hirmuisesti! Kun sun juttuja lukee tulee itselle niin kovin voimaton olo kun haluaisi auttaa sinua, koska olet niin aito ja sydämmellinen ihminen! En vaan voi uskoa kuinka suomessa yrittäjän elämästä on tehty noin vaikeaa, tiedän kokemuksesta sillä perheessäni kaikki ovat yrittäjiä, muille niin pienet asiat ovat yrittäjille elintärkeitä!

 23. Kirsi kirjoitti:

  Olipa hyvä kirjoitus!! Ei ole meikäläisen duunarin elämäkään aina helppoa, mutta sentään työt voi jättää useimmiten töihin työajan päätyttyä. Tsemppiä ja jaksamista sinulle, perheelle ja kanssasi työskenteleville. Jos joskus tulee se hetki, että voit hieman höllätä otetta, nauti siitä hetkestä kaikesta sydämestäsi ?

 24. Noora kirjoitti:

  Joidenkin ihmisten röyhkeys on kyllä ihan käsittämätöntä nykypäivänä. Jätetään peruuttamatta aikoja, jätetään maksamatta, keksitään tekaistuja juttuja millä saisi huijattua hyvityksiä ja uhkaillaan. Itsekin olen ollut asiakaspalvelutyössä koko ikäni ja nykyään yrittäjänä ja kyllä niin törkeää käytöstä valitettavasti joutuu kohtaamaan vaikka itse vilpittömästi yrität palvella niin hyvin kuin suinkin on mahdollista. Ihmisillä on ihmeellinen ajatusmaailma siitä, että yrittäjällä olisi joku loputon kassa mistä vaan virtaa rahaa lainattavaksi ja oletus että tottakai aina voi tehdä vähän työtä ilmaiseksi. Hyvä kysymys tuo, että kuinka moni palkkatyössä oleva suostuisi tekemään täyden päivän kolmen tunnin palkalla?

 25. Yrittäjä kirjoitti:

  Vaikka et kerro tässä äityisrahasi riittävyydestä.
  Ni vinkki kuitenkin äidiksi tuleville yrittäjille.
  Nosta yel-maksusi puoleksi vuodeksi ennen äitiysvapaalle jäämistä niin ylös kun on tarpeen.
  Äitiysraha tarkistetaan viimeisen puolenvuoden ajalta, jos tulo on yli 20% suurempi, kuin edellisessä verotuksessa.
  Ja yel tulonhan saa määritellä itse ja se voi olla niin suuri, kuin arvioit työsi arvoksi. Vaikka et yrityksestä pystyisi niin suurta palkkaa nostamaankaan.

  Taas muutenhan eläkesäästäminen ei yel-järjestelmän kautta ole kovin kannattavaa.

 26. Teiksu kirjoitti:

  Täällä hoiva-alan yrittäjä ja yrittäjän taivalta takana kohta vuosi. Joten kaikki, KAIKKI sympatia täältä puolellesi!!!!! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.