Hae
Prime Life by Umppu

Mitä eroa on blogilla ja mielipidepalstalla?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Moi kaikille. Mun nimi on Ulla-Riitta Koskinen  (Umppu) ja olen 33-vuotias. Olen onnellinen perheen äiti, vaimo,  kuka synnyttää kohta kolmannen lapsensa. Minulla on oma yritys, mikä vie perheen lisäksi paljon aikaani ja ehkä sen vuoksi mulla ei ole sen kummemmin muita harrastuksia, kuin sisustaminen. Elän muuten todella aktiivista elämää ja mulla ei ole juuri ollenkaan omaa/vapaa aikaa, mitä en juurikaan kuitenkaan tarvitse. Vaikka mulla on kokoajan monta rautaa tulessa, niin nautin mun elämästä, vaikka se jonkun mielestä saattaa vaikuttaa jopa sekavalta. Saan kuitenkin paljon asioita aikaiseksi vaikkei se aina siltä tunnukkaan.

Musta tuntuu, että saan aina irti itsestäni irti juuri silloin, kun tuntuu, että täsät ei tuu mitään. Mää haluan kertoa miksi kirjoitan blogia. Aloitin sen silloin kun olin aivan koukussa bikinifitnekseen. Blogi on ollut mulle yks tosi iso henkireikä viimeisen 6-vuotta vai kauanko tätä nyt kirjoitettu.

Mää annan tänne kaiken niin ilot kun surut ja mää en koskaan mieti kirjoittaessani, mitä muut musta ajattelee, koska sillä ei oo mulle sillä hetkellä mitään merkitystä. Mää en kirjoita tätä hakemalla mitään statusta, julkisuutta tai mielistelemällä muita luomalla itsestäni jotain epärealistista ja epätodellista pinnalista kuvaa.  Ne on mun asioita, mun elämästä, mun sen hetken fiiliksiä ja joskus aika voimakkaitakin tunteenpurkauksia.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Blogin kirjoittaminen on mulle todella terapeuttista ja nautin siitä, kun mulla on jokin paikka missä voin olla juuri sillä hetkellä just sellainen kun haluan välittämättä kenetsäkään muusta tai muiden ajatuksista. Mää oon aina tiennyt elämäni suunnan ja oon ollut vahva. Harvoin jään hiljaiseksi. Onko se sitten hyvä vai huono asia…. Mulle on ihana sama, vaikka en osaa kirjoittaa täydellistä Suomea, koska koen sen olevan aika pieni vika.

Mulle blogi on kun Harry Potterin koulun rehtorin ajatusmalja, minne tyhjään iltaisin mieleni ja mulla tulee usein paljon parempi ja puhtaampi olo.

Se mitä haluan sanoa, niin tämä ei ole  silti mun henki ja elämä. En ole koskaan mieltänyt itseäni bloggaajaksi. En koskaan esittele itseäni bloggaajaksi, vaan olen ihan tavallinen Umppu, kuka asuu lähiössä ja leikka työkseen tukkaa.

Blogit on nykyään todella suosittuja ja lähes joka toinen kirjoittaa jonkinlaista blogia. Toisten blogeja luetaan ja toisten ei. Kai se niin menee, että jos oot hajuton, mauton ja väritön niin ketään ei kiinnosta sun jutut. Mää en koskaan mieti tekstiä kirjoittaessani että millä saisin lukijoita, vaan aiheet tulee vaan jostain.

Mulle on ihan sama näkeekö joku mut ilman meikkiä tai mun selluliitit, koska ne on osa mua 🙂 Olen ihan tavallinen ihminen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Se mitä eroa on blogilla  ja mielipide palstalla  on mun mielestä suurikin ero. Mää en kirjoita blogia keskustellakseni ihmisten kanssa, jollen kysy jotain.Toki joskus jos on aikaa on kiva vastailla kommentteihin, mutta sitä harvoin on.  Mulla on lapset, perhe, työ, valmennus ja vaikka sun mitä. Musta on joskus huvittavaa kun joku suuttu kun en julkase kommenttia, mitä en ole edes ehtinyt vielä näkemään tai en ole vastannut kaikkiin kommentteihin. Mun on pakko sanoa ja kertoa, että mulla ei ole aikaa. Mää en itse ehdi juurikaan lukea blogeja. Mää en aina ehdi vastaamaan kaikkiin kommentteihin ja jos en tekstissäni kysy mitään niin mua ei aina välttämättä kiinnosta keskustella asiasta, varsinkin jos koen että mun kirjoittama asia on ymmärretty täysin väärin.

Mun blogiin saa kommetoida kuka vaan, mutta haluan painottaa, että se ei ole keskustelupalsta. Se ei tarkoita etteikö asioista saa olla eri mieltä, mutta aina en allekirjoita ihmisten ”etkö osaa ottaa rakentavaa palautetta vastaan” kommenttia. Samaa voisin kysyä aika monelta muulta.

Jos menen 9 aamulla töihin ja olen kotona klo 21.00 niin silloin usein kirjoitan uuden postauksen, niinkuin esimerkiksi tänään. Tyhjään mun pään ja päivän ja jatkan sitä samaa arkea. Oon pahoillani jos jotain loukkaa, kun en vastaa mihin kuitenkin pyrin mutta mulla on niin paljon muuta myös mun elämässä ja ne lapset menee aina etusijalle.

Välillä jopa suututtaa kun saan kommentteja miksi et vastaa, miksi et julkaise miksi et sitä ja tätä. Mää sanon itsekkäästi että teen elämässäni just sitä mitä haluan <3 Mää elän elämää itselleni ja perheelleni ja blogi on yks pieni osa sitä. Jos saan jotain negatiivista kommenttia niin mua ei edes kiinnosta vastata niihin, koska se jatkuu sillä negatiivisuudella ja sitä täällä maailmass on jo valmiiksi ihan tarpeeksi.

Jos joku haluaa mun kanssa keskustella niin mulle voi vaikka soittaa 🙂 tää ei oo se paikka, vaan tää on mun blogi <3

-Umppu

35 kommenttia

 1. -- kirjoitti:

  Kirjoita sitten helvetti soikoon päiväkirjaa! On se nyt jumalauta kumma, että bloggaajat ei itse ymmärrä, että koska julkaisette tekstiä netissä, sillä on myös seurauksia. Miksi haluat nämä tunteenpurkaukset julkisesti muiden luettavaksi, jos ne aiheet ei saa herättää keskustelua? Koska sulle tulee yhyy-niin-paha-mieli? Erityisesti kun käsittelet aiheita, jotka ei välttämättä koske millään lailla sinua, mutta muita henkilökohtaisesti (esim työttömyys)? Pidä tunkkis.

  • primebody kirjoitti:

   Tämä on mun päiväkirja ja sinä sen ”tirkistelijä” 🙂 🙂 voit vapaasti valita mitä luet ja minä vapaasti valita mitä kirjoitan <3

  • Minä kirjoitti:

   Mee hoitoon anonyymi! 😀

 2. Mari-Eeva kirjoitti:

  ??

 3. Jasmin kirjoitti:

  Eka kommentti ? voi elämä.

 4. Oisko noin? kirjoitti:

  Ei tässä kukaan ole suuttunut, paitsi sinä itse. Muista, että sinulla on mielipide, mutta niin on myös lukijoillasi. Ilman lukijoitasi blogisi ei olisi niin hyvissä voimissaan, kuin on. Harmi, ettet arvosta muita mielipiteitä, kuin omaasi.
  Mutta jätän sinut rauhaan. ”Amen”-lukijasi voivat jatkaa samaan tyyliin, kuin ennenkin. Toivottavasti vastaan ei tule enää tämmöisiä lukijoita (tästä eteenpäin jätän satunnaisetkin vierailut tekemättä), jotka ovat eri mieltä kanssasi ja saavat sinut niin varpailleen, että kirjoitat kaksi selittelypostausta samana päivänä. 😀
  Kaikesta huolimatta hyvää odotusta ja onnea tulevasta perheenlisäyksestä.
  Amen?

  • primebody kirjoitti:

   Arvostan muiden mielipiteitä, mutta mulla ei ole niille aina aikaa ja sekö tekee musta itsekkään? Kirjoitan btw kerran päivässä ja kiinnostaa tietää mihin perustat kommenttisi kahdesta selittely postauksesta, eikä mun tarvi selitellä vaan nyt vastasin usealle samalla kertaa ja kerroin miksi blogia kirjoitan. Sua itseäsi ilmeisesti ketuttaa, jos joku on mun kanssa samaa mieltä ja niin ei saisi olla vai? Tää blogi ei ole mun leipätyö. Jos olisi niin varmaan päivystäisin täällä, mutta en ehdi ja sekin ilmeiseti loukkaa jotain..

 5. Ansku kirjoitti:

  Haha! Pitäsköhän yrittää olla napakampi omassa blogissani! Sä olet ihailtavan rohkea ja suorasanainen.

 6. Niina kirjoitti:

  ”Jos saan jotain negatiivista kommenttia niin mua ei edes kiinnosta vastata niihin, koska se jatkuu sillä negatiivisuudella ja sitä täällä maailmass on jo valmiiksi ihan tarpeeksi.”

  Mielestäni tässä on ristiriitaa, usein päivityksesi saattavat olla hyvinkin negatiivisia.

  MIelenkiintoinen blogi jokatapauksessa. Hyvää syksyä.

  • primebody kirjoitti:

   En kiellä etteikö olisi joskus ikäviäkin asioita mutta ne kuuluu elämään. Ei se oo aina vaan ruusua ja crousanttia. Haluan kirjoittaa aiheista mitkä mua koskettaa

 7. muikku kirjoitti:

  Niin. Tuskin kijoittaisit tätä ollenkaan, ellet hyöyisi blogistasi rahallisesti

  • primebody kirjoitti:

   Olen kirjoittanut blogia monta vuotta täysin ilman palkkaa… kirjoittaisin edelleen mutta on ollut hienoa huomata että siitä on saanut myös työn

 8. Memmu kirjoitti:

  Wau! Hyvä umppu. Blogisi on juuri siksi hyvä, koska kerrot selkäranka suorassa ajatuksiasi, mitään kaunistelematta!
  Koska sellaista se elämä vaan on… meillä kaikilla!

 9. SL kirjoitti:

  Hei Umppu! Täytyy sanoa, että kirjoitat hyvää suomea! Meillä jokaisella on oikeus käyttää kieltämme juuri niin kuin itse osaamme. Kirjoitat ymmärrettävästi, persoonallisesti ja myös kieliopillisesti taitavasti. Toki kieliopillisia virheitäkin mahtuu mukaan, mutta ne eivät tekstin sisällön ymmärtämistä haittaa. Kaikkea hyvää perheellesi!

 10. Niina kirjoitti:

  Yleensä bloggaajat haluavat vaihtaa ajatuksia ja mielipiteitä, sekä keskustella lukijoiden kanssa, sitä varten blogeissa on kommentointimahdollisuus.
  Jos et halua blogiisi keskustelua ja mielipiteitä, niin kannattaisi poistaa tämä kommentointiosio kokonaan.
  Tai julkaiset vain ne nuoleskelevat, sinua ylistävät ja samaa mieltä kanssasi olevien kommentit.
  Ei se niin vaikeaa voi olla, edes kampaajalle.

  • primebody kirjoitti:

   Mielestäni kerroin juuri selkeästi mutta ilmeisesti et sitä ymmärtänyt 🙂

 11. Amy kirjoitti:

  Tästä blogista on tullut ehkä viihdyttävin blogi ikinä! Umppu sinussa on viihdearvoa ?

  • Ellu kirjoitti:

   Minähän tulen tänne blogiin usein vain lukemaan mielensäpahoittajien kommentit. Parasta viihdettä *popparit kourassa*

   Go Umppu!

 12. Lucci kirjoitti:

  Oikeasti. Miten aikuiset ihmiset täällä soittaa suutaan ja kilisevät. Kateutta ja ilkeyttä.
  Tykkään blogistasi ja erityisesti suorasanaisuudestasi. Jos jotain ei miellytä ei tarvi vaivautua sivuillesi!
  Hyvää syksyä tsemppiä loppuodotukseen?

 13. M.M kirjoitti:

  ”Koko Pirkanmaalla työttömiä oli 36 186. Avoimia työpaikkoja oli 3913, kertoi ely-keskuksen tilasto.”

  http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tampereen-tyollisyystilannetta-voi-kuvata-yhdella-sanalla-huolestuttava/

  ”Tiedän, että töitä ei ole paljon tarjolla, mutta jos ei ole ronkeli niin takaan, että niitä löytyy.” -Umppu

  Pitäiskö sun kertoa toi asia ely-keskukselle, kun kerran niin hyvin asiasta olet perillä?

  • primebody kirjoitti:

   Mun mielestä työttömyyslukuun nähden vapaita työpaikkoja on aivan liikaa. Niitä ei pitäisi olla yhtään. Jokainen voi silti koittaa miettiä mitä voisi tehdä työllistääkseen itsensä, mutta tuntuu että ihmisiä ei kiinnosta ja kaikki vaan valittaa.

   • Manna kirjoitti:

    No tämä on musta aika mielenkiintoinen näkemys. Mielestäsi siis tulisi olla 0 avointa työpaikkaa ja 36 186 työtöntä?

    • primebody kirjoitti:

     Silloin kun työpaikkoja ei ole tuhansia tarjolla voi sanoa että työpaikkoja ei ole..

 14. Punttimimmi kirjoitti:

  Ja tässä on se syy miksi tämä on ainoa blogi mitä jaksan enää säännöllisesti seurata. Niin hyvin puit ajatukset sanoiksi! Samasta syystä en enää päivitä blogia kovin usein, koska kiinnosti nimenomaan purkaa omat ajatukset, ei keskustella ja perustella ja puolustella joka ikistä sanaa ja tunnetta jonka sinne rustasi. Aina on joku joka on erimieltä, joku joka haluaa suuttua jostain ja joku joka ei ymmärrä luettua. Ja se täytyy ilmaista, KOSKA SIIHEN ON OIKEUS, kerta netissä ollaan.

 15. Gunilla kirjoitti:

  Onko sinulla botoxia kasvoissasi?

 16. rau kirjoitti:

  Blogin voi kirjoittaa päiväkirjamaisesti myös yksityisesti, sen voi laittaa salasanan taakse tai vain kutsutuille lukijoille. Kommenttiboksin voi ottaa kokonaan pois käytöstä, vaihtoehtoja kyllä on.

  Joillakin bloggaajilla on outo asenne, että portaalin blogeja voi pitää henkisinä oksennusastioina. Kommentteja halutaan, mutta niiden täytyy olla pelkästään positiivisia. Ensin suolletaan pihalle mitä tahansa ilman ajatusta ja sitten ihmetellään negatiivista palautetta. Negatiivisilla avauksilla tulet saamaan negatiivista palautetta.

  • primebody kirjoitti:

   Myös kommentoijat voivat käyttäytyä asiallisesti 🙂 ja miettiä mitä kirjoittavat. Olisi reilua esiintyä verkossa omalla nimellä eikä piiloutua nimimerkin taakse ja huudella välillä hyvinkin asiattomia juttuja, mutta kaikki tyylillään. En ole koskaan sanonut että haluan kommentteja se ei ole se kirjoittamisen juttu btw

 17. Mikaela kirjoitti:

  Fitfashionistä on tullut todella negatiivinen ympäristö mun mielestä 🙁 Musta olisi mahtavaa jos olisi joku positiivinen muttei tekopirteä blogiportaali jossa kirjoteltais treeneistä ja terveellisestä elämäntyylistä. Just pari pv sitten luin n. 5 sivua postausotsikoita poikaystävälleni ääneen ja yli puolet(!) oli jotain negatiivissävytteisiä. Sun blogi esim. ei mun mielestä kuulu tänne portaaliin LAINKAAN, tai sitten tämän tyyliset blogit ei mun mielestä oo FIT+FASHION. Mun mielestä sun blogin tyylisille blogeille tulisi jokin oma paikkansa, esim joku vauva tai kaks+ -portaali?

 18. Kupla kirjoitti:

  Hyvä teksti! Jos tää olis Twitter, niin tää olis mun blogin ja jokapaikan yläreunaan kiinnitetty viestinä, jonka kaikki sais luvan lukea ensin ennen kuin tekee muita johtopäätöksiään 😀 *niin kuin kuvainnollisesti*

  Eipä tähän tyhjentävään tekstiin ole muuta sanomista, kuin go girl ja koita nostaa kintut ylös ees hetkeks silloin tällöin, jaksamista muutenkin ”loppuaikoihin” ( ei sentään lopun aikoihin heeh heh).

 19. Mirkku kirjoitti:

  Hei Umppu! En ole aiemmin kommentoinut mitään mutta kerta se on ensimmäinen… Minä olen ihan samaa mieltä jotta negatiivisuudet voi sivuuttaa eikä itse lähde niitä ruokkimaan. En tunne sinua, olen lukenut blogiasi kotvan ja katsoin jakson kun olit Erilaiset äidit sarjassa. Oot hurjan kaunis ja sulla on ihanat lapset 🙂 Niin on mullakin 🙂 Kaikkea hyvää ja onnea loppu raskauteen ja varsinkin loppu tulokseen 🙂

 20. L kirjoitti:

  ”Blogin voi kirjoittaa päiväkirjamaisesti myös yksityisesti, sen voi laittaa salasanan taakse tai vain kutsutuille lukijoille. Kommenttiboksin voi ottaa kokonaan pois käytöstä, vaihtoehtoja kyllä on.
  Joillakin bloggaajilla on outo asenne, että portaalin blogeja voi pitää henkisinä oksennusastioina.”

  En ihan ymmärrä, miksei Umppu saisi ylläpitää blogiaan siten kuin hän itse kokee sen sopivaksi. Minusta on jotenkin hupsua, että blogien lukijat vaativat tietynlaista käyttäytymistä – varsinaisia sääntöjä kun ei ole.

  En lue aktiivisesti tätä blogia, enkä totta puhuen ole välttämättä samaa mieltä blogissa käsitellyistä asioista. Yleensä bloggaajat kai kommunikoivat kommenttiosiossa ahkerammin, mutta jos bloggaaja itse on suoraan kertonut, ettei aikaa vastailuun välttämättä ole, niin mitäs sitten? Mitä väliä sillä on kenellekään ja miksi se jotain niin kovasti suututtaa?

  Ei minulla muuta, kivaa päivää kaikille!

 21. Noora kirjoitti:

  Mun mielestä ainakin hyvin perusteltu päätös ja selitys sille, jos et tätä kommenttiosiota kyttäile ja vastaile lukijoille. Osa kommenteista (melkein blogissa kuin blogissa) on täysin ala-arvoisia. Jos kirjoittaja ei kerro mitään asiaa faktatietona vaan omana henkilökohtaisena mielipiteenään, niin aikuisten ihmisten on mielestäni täysin turha nillittää, ettei ”näin voi sanoa ja perusteleppa vähän lisää”, kun yleensä teksti jo sisältää kirjoittajan perustelut, jotka syystä tai toisesta moni jättää lukematta. Joskus muutenkin tuntuu, ettei moni negatiivisista kommentoijista ole edes kunnolla lukenut koko tekstiä, vaan tarttuvat johonkin osaan tekstistä ja nillittävät tälle perustelua ja syytä. Tällainen on niin lapsellista käytöstä, että on täysin ymmärrettävää, ettei jaksa itseään täällä kommenttiosiossa puolustella. Tsemppiä Umpulle ja kaikille muillekin bloggaajille!

  • primebody kirjoitti:

   Ihana kommentti missä kiteytyi moni asia. Nimenomaan en koskaan kirjoita asioita faktatietoina vaan omina mielipiteinä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.