Hae
Prime Life by Umppu

Miksei urheilija saa olla pettynyt NFE part 3

sisältää kaupallisia linkkejä*

Nyt kisaviikonloppu on takana ja satojen kilpailijoiden joukossa on niin onnistumisia, pettymyksiä, tappiota ja yllätysvoittoja. Mää joka vuosi ihmettelen sitä samaa asiaa vuodesta toiseen. Miksei urheilija saa olla pettynyt? Olen itse ollut koko lapsuuteni ja nuoruuteni kilpaurheilija kansainvälisellä tasolla rytmisessä kilpavoimistelussa ja voin ainakin itse sanoa, että jos kisat ei mennyt just niin kuinka halusin olin pettynyt. Mun ei koskaan tarvinnut peitellä tai hävetä sitä, koska sain sanoa ääneen, että vituiks män. Tiesin mitä menestymisen eteen piti tehdä ja siitä alkoi armoton treenaus kohti seuraavia kilpailuja.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Varsinkin fitneksessä ei koskaan saisi edes miettiä syitä miksi ne kisat ei mennyt ihan niin kuin piti. Lajissa on paljon kilpailijoita ja varmasti valmentajia, joista molemmat saattaa olla yhtä kokemattomia. Mitä jos joskus syy saattaakkin osittain olla valmennuksessa?  Se on asia mistä et koskaan sanoa ääneen. Tämä on bisness siinä kuin moni muukin ja varmasti on valmentajia, ketä ei paskan vertaa kiinnosta se oma kilpailija, kunhan saa valmennusmaksut taskuunsa. Ja voin sanoa, että näitä riittää….

Vaikka kilpailija näyttäisi kunnoltaan kuinka hyvältä voi syy olla surkea lava presentaatio, epäonnistunut look, kamala väri tai usein kuitenkin se suurin syy on usein vajaa kunto. Moni asia kulminoituu vasta kilpailujen jälkeen. Kun ollaan eletty siinä omassa kuplassa ja tuijotettu itseään peilistä viikko tolkulla saattaa se peilikuvan antama tulos väärentää omaa ajatusta niin paljon, että odotetaan jotain ihan muuta, kuin mihin on mahdollisuus. Kun katsotaan jälkikäteen kuvia saatetaan vasta ymmärtää, miksi ei oltu sielä mitali sijoilla, tai päästy finaaliin. Joskus syy voi olla rakenteellinen tai joltain saattaa puuttua kokonaan esim ”jalat” tai pakara, minkä ymmärtämiseen ei aina riitä edes vuodet. Jos olet esim pohkeesta samaa viivaa niskaan asti, niin ehkä ymmärrät, että sinulta saattaa puuttua jotain.

Tänä vuonna moni aiemmin menestynyt ei päässyt esim finaaliin ja pettymys oli kova… Mikse se sais olla? Mikse se urheilija todella saa olla pettynyt jos tavoitteet ei täyttynytkään. Mun mielestä olisi ennemmin hullua, jos ”epäonnistuminen” ei tuntuisi miltään, koska silloin kannattaa jättä leikki sikseen. Mun mielestä ei myöskään tarvi selitellä sen kummemmin, sitä omaa pettymystä, eikä sitä tarvi muiden mieliksi kuitata jollain valheeseen perustuvalla kliseellä.

Tämä on siitä haastava laji jos vertaan vaikka voimisteluun… Jos vaikka epäonnistuin ohjelmassani, niin pystyin harjoittelemaan samaa kohtaa uudestaan ja uudestaan. Niin kauan, että meni vaikka silmät kiinni. Tässä lajissa koitat kuumeisesti miettiä omia puutteitasi ja kehittää niitä ja se voikin koitua seuraavana vuonna sinun kohtaloksi. Koskaan ei tiedä etukäteen miten käy ja kuka voittaa.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

On hassua tässä lajissa jos kilpailija sanoo olevansa pettynyt, niin alkaa kamala paskamyrsky ja kilpailijaa osoitetaan sormella ja puhutaan seläntakana, että mitä toi oikein kuvitteli itestään. Jokainen varmasti kuvittelee itsestään vaikka mitä, mutta mitä sitten? Eikö joku viisas sanonut, että kehitys loppuu tyytyväisyyteen?

Itse ajattelen niin, että jos epäonnistuminen ei kolahda niin silloin kannattaa lopettaa kokonaan.  Ajattelen myös niin, että epäonnistumiseen tarvitaan usein monia tekijöitä. Uskon myös siihen, että epäonnistuminen kasvattaa ja kehittää urheilijaa parhaiten, mutta toki nämä on vaan mun omia mielipiteitä.

Fitness lajit on rankkoja nimenomaan sen dieettikuplan takia ja monilla kestää hetki nähdäkseen sen ulkopuolelle. Antakaa kaikille kilpailijoille rauha käsitellä omaa sijoitustaan juuri niin kuin haluaa. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa, eikä sitä paranna keskustelupalstojen nälvimiset tai ne kotibodareiden omasta mielestään ainoat oikeat mielipiteet.

Perjantaina olisi Blog awards gaala, minne olisi tarkoitus lähteä. Juuson piti tulla mukaan, mutta se ei pääsekkään koulun takia. Koitan kuumeisesti metsästää avecia, joka tulisi mun kanssa gaalan jälkeen autolla kotiin, ettei tarvitse yksin ajella. Launtaina on luvassa taas remppaa kotona ja sunnutaina Vilin sukulais synttärit.

Vielä Vilin huone kokonaan, vessan kalusteet ja olkkarin tapetti…. tapetin löydät TÄÄLTÄ

Tämän jälkeen riittää kyllä projektit hetkeksi aikaa…

79-0508_d

 

40% alennusta kalleimmasta tuotteesta! Ellokselta koodilla 340502 Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 20.10.2016 asti ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin ja tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

Shoppaile TÄÄLTÄ

-Umppu

 

8 kommenttia

 1. Katariina kirjoitti:

  Taas kerran niin viisaita sanoja <3

 2. S kirjoitti:

  Samaa mieltä olen. Sitä vaan ihmettelen, että kuka on sanonut, ettei saa olla pettynyt? Itse en ole koskaan tuollaiseen väitteeseen törmännyt.

  • primebody kirjoitti:

   Ehkä se on näissä fitness ympyröissä. Jos jotain ottaa päähän, että ei menestynyt niin hirvee kalapaliikki ja haukkuminen selän takana

 3. Ansu kirjoitti:

  Fitness-misut on usein aika lailla korjailtuja. Sinä olet kertonut silareista, mutta onko sinulle muita juttuja laiteltu esim. botoxia otsaan?

 4. Sanela kirjoitti:

  Sun kuvat!!! ? minkälainen kamera sulla oikeen on? On niin hyviä kuvia!?

 5. Sanela kirjoitti:

  Onko se ladattava Google playsta? Vai miten sen saa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.