Hae
Prime Life by Umppu

Joskus on vaan pakko jaksaa…

sisältää kaupallisia linkkejä*

 

Vaikka olen yrittäjä henkeen ja vereen, niin silloin kun suhun iskee jokin tauti niin mua ainakn suoranaisesti ketuttaa tämä meidän tilanne. Töihin on aina lähes pakko raahautua. Pää kainalossa ja lääkkeiden voimin on tehtävä ne asiakkaat kenellä on aika varattuna. Meillä ei tunneta sanaa sairasloma, jossa siinäkin on 3 omavastuu päivää. Usein siinä ajassa parannutaan. On vain ”pitkitettävä tautia ja levättävä silloin, kun on vapaata, jos sitäkään on. Kun listat on täynnä, niin asiakkaitakaan ei saa siirrettyä minnekkään ja tietenkin itselläni on vielä se tilanne, että päiviäkään ei ole enää jäljellä, minne siirtäis.

59961efe-45d4-4659-8910-9c303af67cc1

Hair by Umppu

Meidän perheessä Vili on ollut kipeenä ja nyt on ilmeisemmin mun vuoro. Nenä on aivan tukossa, kurkussa kaktus ja kuumetta, mutta minkäs teet. Raskaus ei helpota ollenkaan asiaa, eikä vie pahaa oloa pois, vaan tekee kaikesta tuplasti raskaampaa.

Joskus tekis mieli heittää hanskat tiskiin ja varsinkin nyt. Kun sain ne kamalat mätkyt niin sain vielä tälle vuodelle lisäksi 5000e veroja maksettavaksi. Yhteensä sellainen 10 000e. En voi edes nauraa. Olen maksanut koko vuoden veroja ja mielestäni jo silloin aivan kohtuuttoman paljon ja nyt vielä tämä. Tässä tilanteessa tulee aina väkisinkin mieleen, että mikä saatanan hyvinvointivaltio.. Koen, että en ainakaan itse hyödy mistään, vaan olen aina vain maksajan roolissa. Karu totuushan on, että yrittäjät ovat yksi todella suuri tulonlähde tälle valtiolle, mutta heidän niskaan kaadetaan silti aina ne kaikki ne paskat ja maksut.

Koko mun yrittäjä uralla en ole kokenut valtion suunnasta tunnetta, että ihanaa kun meitä arvostetaan ja autetaan ja sitä onkin kai aivan turha odottaakkaan. Mietin aina tasaisin väliajoin, että miksi mulla ei ole samanlaisia oikeuksia, kun avallisella palkansaajalla? Miksi? Kukaan ei koskaan osaa siltä selittää, eikä ketään kiinnosta. Voin kertoa, että on tulossa aika kuiva loppuvuosi, kun kaikki rahat menee veroihin. Olisi kiinnostava tietää mitä niilläkin rahoilla tehdään. Ei ainakaan mitään yrittäjien hyväksi..54ff92a8-05ea-46e0-9184-c7ab424dcde8

Anteeksi tämä avautuminen, mutta pakko se oli päästää pihalle jonnekkin. Tiedän, että itse olen tieni valinnut ja syy sihen on unelma duuni, jota rakastan. Juuri nyt, kun pitäis alkaa vähän himmaileen, niin tuntuu taas, että kaikki kaatuu päälle.

Onneks mulla kuitenkin on huomenna vapaapäivä, jolloin pakko lepään. Koitan nukkua niin paljon kuin mahdollista, että olen viikonloppuna kunnossa, koska olen senkin töissä Lahdessa fitnes mimmien tukan ja meikin laittajana. Sieltä en voi olla pois ja jättää ihmisiä pulaan. 3f041dd6-5268-49aa-be51-6bdc3cc1868b

 

 

No josko tämä olo tästä alkais helpottamaan.. Nyt on niin paljon erilaisia tauteja liikkeellä ja tuntuu, että kokoajan joku on kipeenä.  Mutta jotain positiivistakin 🙂 Meillä alkoi tänään primen instassa kilpailu,  missä voit voittaa itsellesi uuden fibreforce hoitokäsittelyn ja samaan settiin 5 kotihoitotuotetta. Kannattaa käydä tsekkaamassa kilpailu ja osallistumassa @primehairandbeautydesign. Kisa löytyy myös mun instasta @umppu

d381138d72d389887acde2ce90efe0ab

 

Käykää myös hyödyntämässä House of Brandonin huikea miesten ale kamppis.

Koodilla MENS saat -20% kaikista miesten tuotteista shoppaile TÄÄLTÄ  alet voimassa 2-9.10

-Umppu

56 kommenttia

 1. #yritttäjenfani kirjoitti:

  Täytyy sanoa että itse yrittäjän vaimona kohotan oikeesti hattuani kaikille tämän maan yrittäjille. Verotus on oikeeati jotain ihan jäätävää kun vertaan omaani ja juurikin nuo etuudet jne. Helposti ihmiset ovat kateellisia jos katselevat liikevaihtoa ja pohtivat ”kuukausituloja” yrittäjällä luullen että se esim 50e/h tuntitaksa päätyisi oikeesti yrittäjän tilille. Siitä kun kaikki verot ja tyel it ja yelit ja vaikka mitkä maan jutut otetaan pois ja lasketaan kaikki ne ilta (ja yö) tunnit niin oikeesti se tuntipalkka on aika naurettava. Mutta kun sydän palaa asialle.

  Mä en enää ikinä valita omasta palkastani koska musta ei olisi yrittäjäksi. Nuo paineet sairaana tehdä työtä, repiä tuloja vaikeampina kausina puhumattakaan paineidensietokyvystä. Kumarrus. Ja jaksamista. Ja kiitos kun olet niin arvokas tälle yhteiskunnalle.

 2. Elle kirjoitti:

  Vaihda alaa!

  • primebody kirjoitti:

   En vaihtaisi alaa mistään hinnasta, koska rakastan työtäni ja uskon, että teen tätä koko loppu elämäni. Mua vaan ottaa päähän nää kaikki mahdolliset säännöt ja poskettomat lisäkulut, mitä kokoajan tulee vaan lisää. Meillä ei ole mitään oikeuksia vaan pelkkiä maksuja ja se ei ole missään määrin reilua! En tiedä mihin kommentillasi pyrit, mutta siinä nyt ei ollut mitään tolkkua 🙂

 3. Jasmin kirjoitti:

  Moi Umppu,

  Olen lukenut blogiasi pitkään, vaikken ennen tätä päivää ole mitään kommentoinutkaan. Mielestäni on vain hyvä asia, että tuot julki negatiivisiakin asioita, sillä ne ovat osa elämää. Mielestäni vaikutat todella elämäniloiselta ja positiiviselta ihmiseltä kaikesta sinulle sattuneesta huolimatta. Mukavaa syksyn jatkoa ja tsemppiä, asioilla on tapana järjestyä. 🙂

 4. Anniina kirjoitti:

  Oletko ikinä harkinnut palaavasi palkansaajaksi? Saisit tehdä sitä mitä rakastat mutta kaikki riski ei olisi sinulla. Vai onkohan kampaamoala sellainen, että käytännössä kaikki ovat jollain tasolla yrittäjiä…

  • primebody kirjoitti:

   Meidän alalla palkka paikkoja on todella vähän ja itseäni ei kiinnosta kauppakeskuksien yhteydessä olevat ”hiuslaitokset”. Ainakaan itse en koe niitä omakseni. Myöskään en pystyisi elättämään perhettäni sillä palkalla.. suurin osa on yrittäjiä

 5. Marjut kirjoitti:

  Vastuuta kampaajallekkin, ettei menisi sairaana töihin asiakkaita tartuttamaan. Itse ainakin ymmärrän ja arvostan kampaajaa, joka myöntää olevansa sairas.
  Voimia ja mukavaa loppuodotusta!

  • primebody kirjoitti:

   Tiedätkö että meillä on päivittäin asiakkaana asiakkaita, ketkä on sairaslomalla 🙂 mutta töihin ei kykene. Heiltä ne taudit usein tarttuukin. Ainakaan itselläni ei ole vaihtoehtoa olla pois. Se on niin tappiollista!

  • Amy kirjoitti:

   Meinasin tulla juuri samaa kirjoittamaan. Itse en ainakaan ikipäivinä haluaisi tulla flunssaisen kampaajan käsittelyyn tartuntaa hakemaan, ennemmin arvostaisin jos kampaaja ilmoittaisi taudistaan ja aikaa siirrettäisiin. Yrittäjän ahneus kai tässäkin jyllää!

   • primebody kirjoitti:

    Tässä ei ole kyse ahneudesta vaan oikeuksista. Meillä ei ole samat oikeudet kun palkansaajilla. Me emme saa rahaa jos olemme sairaslomalla ja voin kertoa, että 80% asiakkaista ei ymmärrä jos sanomme että peruutamme ajan, koska olemme kipeitä. He suuttuvat

 6. Kirjanpitäjä kirjoitti:

  Hoidatko itse kirjanpidon?

 7. Hämmentynyt palkansaaja kirjoitti:

  En ole yrittäjä, mutta väkisinkin ihmetyttää, että miten kokeneelle yrittäjälle voi tulla yllätyksenä verojen suuruus? Tulot ovat kuitenkin tiedossa, joten ennakointia pitäisi pystyä tekemään?

  • primebody kirjoitti:

   Juuri siksi et ymmärrä kun et ole yrittäjä 🙂 tulot eivät todellakaan ole tiedossa vaan ne vaihtelee joka kuukausi. Voi olla että jonain kuukautena et saa palkkaa ollenkaan jos vaikka sattuu jotain yllättävää ja jonain kuukautena voit saada tuplasti tuloja. Et voi millään arvioida niitä etukäteen. Lisäksi äitiyspäiväraha lasketaan niihin tuloihin mukaan mikä määrittelee sun veroprosentin! Jokainen kuukausi on täysin erilainen ja ennalta arvaamattomissa. Koskaan et tiedä ja siksi näitä mätkyjä ja lisäveroja tulee, kun tarkastetaan tietoja ja palkaa ja siltikään ne ei aina mee yks yhteen. Mulla on 2 työtä ja sitten siihen vielä äitiysrahat mitkä kaikki tulee huomioida. Esim tammikuussa ei vielä ollut edes suunnitteluasteella kolmas lapsi, joka sekin olisi pitänyt silloin ennakoida. Tää on pikkusen monimutkaisempi juttu kun moni luulee…

   • Hämmentynyt palkansaaja kirjoitti:

    Mutta kyllähän esimerkiksi aiempien vuosien ja kuluvan alkuvuoden perusteella pystyisi vaikka kuukausittain tarkastamaan kuluvan vuoden arviota..? Ymmärrän kyllä, että ihan eurolleen ei ikinä osu varsinkaan kausiluontoisemmilla aloilla, mutta kyllähän kohti vuoden loppua arvio tarkentuu koko ajan jos vaan jaksaa laskelmia päivittää. Ja lapsen tulon / äitiysrahan tulonhan pystyy ennakoimaan kyllä kuukausia etukäteen, mikäli mitään ihmisen biologiasta ymmärrän.

    • primebody kirjoitti:

     Voihan niitä tarkastaa mutta ei niitä veroja miksikään muuta. Voithan arvioida ne tulot ja laskea niitä kokoajan mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että meidän tulot muuttaa ja palkansaajalla ne on vakituiset. Tässähän on juurikin tehty niin että niitä tarkennetaan loppuvuotta kohti ja tuli lisää maksettavaa.. ja joo pystyy äitiysrahan suuruuteen saamaan tiedot jo etukäteen, mutta se pitäisi vielä yhdistää niihin omiin epävarmoihin tuloihin ja laskee yhteen kaikki ja miettiä ennakot niin se nyt ei ole iisi homma.. ehkä teen tästä jonkun videopostauksen niin porukka tajuaa paremmin 🙂 🙂

 8. Elle kirjoitti:

  Älä sitten valita ?ole onnellinen että täällä suomessa sulla töitä on. Eikä tarvitse vetää hernettä nenään jos mielipiteeni annan. Eikä tarvitse myöskään puolustella tai selitellä,? liikaa korostat koko ajan tota yrittäjyyttäs ja ja ja ja.

  • primebody kirjoitti:

   Tottakai saan tuoda esille epäkohtia. Se ei oo sulta millään lailla pois jos mulla ei ole sairaslomaa. Ja kyllä olen onnellinen että mulla on töitä, koska oon aina ollut valmis tekeen ihan mitä vaan duunia ansaitakseni elantoni. Kerron faktat niille ketkä ei asiasta tiedä ja tulee niistä ”avautumaan” ei se ole sen kummemmin puolustelua eikä selittelyä vaan ihan karu totuus.En pakota ketään blogiani lukemaan, jotenka ehkä sun kannattaa etsiä joki uusi luettava, jos ei mun jutut miellytä/kiinnosta 🙂 mukavaa viikonloppua 🙂

 9. MiRa kirjoitti:

  Moikka

  Voinko tulla tutustumaan syön työhön ja arkeen?
  🙂

 10. Onnellinen kirjoitti:

  Yrittäjän puolisona tiedän mistä puhut…Tsemppiä Umppu ja kiitos vielä hyvästä blogista! Tykkään tyylistäsi ja siitä, että sanot asiat suoraan ja mielipiteesi. Itselläni on tyttö 3kk vanha, joten senkin takia blogisi koskettaa vielä enemmän. Oot huippu <3
  Jatka samaan malliin! 🙂

 11. MiRa kirjoitti:

  Ai kauhee! Mitä oon kirjottanut.. syön 😀 Kiva tää ennakoiva tekstinsyöttö..

  Siis tarkoitan, että voinko tulla tutustumaan eritoten sinuun ja kiinnostaa se kampaamoalakin 🙂
  Olen siis ihan tavallinen ihminen, 2 lapsen äiti, en mikään julkkis, bloggaaja, enkä urheilija 🙂

 12. -didi- kirjoitti:

  Onhan tuo yrittäjä tie raskas ja se on itsellä tavoitteena. Monelta yrittäjältä kuulee juurikin harmituksen purkua liittyen veroihin, samalla lailla palkansaajat maksavat veroja, he eivät vain miellä sitä suurta summaa mikä heiltä vuosittain peritään ja maksetaan, kun ko raha ei missän vaiheesa käy heidän tilillän vaan se tilitetään heidän puolestaa. Mutta yrittäjäeläkeet tuntuvat kovilta, moni yrittäjä tuntuu säästävän tässä kohta, aliarvostamalla työnsä arvon. Mikä ongelma tuosta aikanaan poikiikaan, kun elämänsä minimi YEL-maksuja maksaneet yrittäjät jäävät eläkkeelle.
  Yrittäjän sairastelu onkin ongelmallista, kuka tuuraa jos tuuraa ja sitten vielä sairaskorvaukset maksetaan YEL: palkkaperusteella.

  Moni tietämätönhän saattaa kuvitella isoilla tuntihinnoila työtä tekevien yrittäjien uivan rahassa ymmärtämättä millainen karhunosuus siitä menee jo liiketoiminnan pyörittämiseen .

  Tottakait tilanteet voi harmittaa, tsemppiä ja toivottavasti lepo auttaa.

  • primebody kirjoitti:

   Tiesitkö että kun yrittäjä maksaa yelliä se ei suinkaan mene mihinkään omaan säästöön vaan rahat menee tällähetkellä eläkkeellä oleville yrittäjille. Et siis välttämättä ole yhtään fiksumpi maksaessasi kovaa yelliä. Järkevämpää on esim ostaa sijoitusasunto… en sano ilkeillekseni mutta moni on aina niin kova neuvomaan ja kuvittelee tietävänsä asioista vaikka ei kuitenkaan ole siitä mitään käryä, mitä se todellisuudessa on. Ja me maksamme myös suhteessa enemmän veroja 🙂

   • -didi- kirjoitti:

    Ammattini puolesta ymmärrän aika hyvin näistä asioista ja monta kertaa olen nähnyt kuinka liian pienien YEL-maksujen ottaminen on tuottanut taloudellista ahdinkoa. Tietenkin JOS ei jää sairaslomalla eikä esim äitiyslomalle ja juurikin toimii kuten sanot, että sijoittaa johonkin. Kyllähän siitä keskustellaan jatkuvasti, että saammeko tulevaisuudessa sitä eläkettä, mitä tällä hetkellä maksamme.

    Kun puhutaan veroista, niin käsittääkö tämä nyt sinulla sitten arvonlisäverot? Sehän on yrittäjälle ns läpikulkuerä, jonka oikeastaan maksaa kuluttaja eikä niinkään yrittäjä, yrittäjä vain tilittää sen summan eteenpäin verottajalle *viilaa pilkkua*

    • Antsku kirjoitti:

     Niin sama tilannehan on tavallisilla palkansaajilla. Ei sitä eläkettä suoraan itselle makseta x summaa, vaan sillä katetaan muiden eläkemenoja.

     Minustakin yrittäminen ja varsinkin työntekijöiden palkkaaminen on tehty liian vaikeaksi ja tiettyihin juttuihin pitäisi tehdä muutoksia. Erityisesti tässä haastavassa taloustilanteessa, jossa kaikille ei ole töitä. Samat verot ja maksut me ihan tavalliset palkansaajatkin silti maksetaan ja kartutetaan valtion verokassaa. Niin ja sijoitusasunnonkin tuotoista joutuu maksamaan suhteellisen kovat verot – ei sekään tienesti mitään verotonta ole 🙂

 13. Sini kirjoitti:

  Tiedän, että sinulla on kirjoitus- ja lukihäiriö, mutta silti suollat hieman höpöjä:

  a) Valitat, ettet saa maksamiesi verojen vastineeksi melkein mitään. Anteeksi, mutta etkö ole jo kaksi lasta synnyttänyt verovaroin ylläpidetyssä sairaalassa? Saanut äitiyspäivärahaa? Lapsesi ovat hoidossa tai koulussa? Ajelet asfalttiteitä? jne…

  b) Valitat yrittäjän kovaa osaa maksumiehenä, mutta palkolliseksi et ryhtyisi esim. siksi, ettet tulisi palkkarahoilla toimeen. Yrittäjänä siis tienaat enemmän? Fine, mutta nämä ovat valintoja. Turhaa urputusta.

  c) Saitko jälkiverot vai mätkyt? On kaksi eri asiaa. Ensimmäinen johtuu huonosta verosuunnittelusta ja jälkimmäinen voi olla kohtalon ivaa. Kuitenkin kyseessä on tilanne, missä tuloista maksetaan summa X veroa. Jollei sitä maksa etukäteen, niin sitten jälkikäteen. Veroa maksetaan progressiivisesti tulojen mukaan. Kas mitä enemmän tienaat, sen enemmän maksat veroja. Et maksa veroja silkasta yrittäjyyden ilosta.

  • primebody kirjoitti:

   No jos lasketaan kauanko olen viettänyt aikaa sairaalassa niin olen sen jo aika moneen kertaan maksanut. Mielestäni todella surkea vertaus. Kyllä olen saanut äitiyspäivärahaa, jotka olen nekin veroina maksanut ties kuinka moneen kertaan. En ole koskaan saanut mitään muita tukia btw. Lapseni on joo tarhassa, mistä maksan rahaa jokainen kuukausi. ja mikä toi asfaltti juttu on…..

   Totta helvetissä jokainen saa tehdä töitä niin paljon kuin haluaa ja ansaita niin paljoin kuin haluaa. Tässä maassa on vain se vika, että kaikki ei osallistu talkoisiin. Siksi en mene palkolliseksi, koska palkka on surkea ja ne paikat minne palkataan työntekijöitä on usein kamalia. Joudun tekemään lähes tupla tunnit muta sillä tienaan enemmän. Mitä enemmän tienaat, sitä enemmän maksat veroja on asia johon olisin aina halunnut puuttua, koska ainakin itse paahdan peräsuoli pitkällä töitä ja mua ärsyttää, kuinka paljon käytännöstä siitä rahasta menee jonnekkin paikkaan x.

   ja sain mätkyt sekä lisäveroja tälle vuodelle ja juurikin noiden äitiyspäivärahojen takia… Ihanaa kun sää onneks tiedät kaikesta kaiken 🙂 Tiesitkö että yrittäjät maksaa enemmän veroja btw 🙂

   • Sini kirjoitti:

    Vaan mistäpä tiedät tulevasta eli miten paljon sinä tai läheisesi tulette sairaalassa aikaa viettämään tai yhteiskunnan rahoja muutoin kuluttamaan?
    Pelottava ajatus, että ihmisillä on noin huono käsitys verojen kertymisestä ja niiden käyttämisestä.

    Minä muuten olen lapseton yrittäjä, ajattelepa kuinka paljon minä olen ”maksanut turhaa” 😀

    • primebody kirjoitti:

     No ainakin olen korteni kekoon laittanut… On täysin sinun valinta mitä olet eikö? ja se ei liity minuun ollenkaan. Mulla saa olla eri mielipide kun sulla, eikä mun tarvi alkaa mielistelemään sun kommenttia jos olen eri mieltä…

   • Iloinen veronmaksaja kirjoitti:

    Vanhemmat maksavat lapsensa hoidosta max. n. 250 euroa kuussa. Lapsen kunnallinen hoitopaikka maksaa kuitenkin noin 1000 euroa. Yhteiskunta maksaa loput! Ei tarvitse kauheasti laskeskella, kuinka paljon esim. useamman hoitoikäisen lapsen äidin tulisi kuussa maksella veroja, ennen kuin edes nuo kulut olisi katettu. Ja niillä veroilla kustannetaan niin paljon muutakin – esim. just niitä teiden asfaltteja. Ihan yksinkertainen juttu. Et todellakaan maksa ”tyhjästä”, jos yhtään viitsit pysähtyä asiaa miettimään. Monet mielellän julistavat esim. että käyttävät pelkästään yksityisiä lääkäreita. Noh, verovaroin on koulutettu myös se yksityislääkäri (maksaa muuten n. 100 000 euroa/lekuri se koulutus).

    • primebody kirjoitti:

     Voin kertoa, että kuittaan kyllä tuon oman lapseni päivähoidon ja muutaman metrin sitä asfalttiakin. Tiedän myös aika helvetin monta tyyppiä, ketkä käyttää noita palveluita täysin ilmaiseksi maksamatta niistä euroakaan, ehkä niille olisi parempi selventää tätä asiaa, kun mulle… Olen aina reilun pelin ihmisiä ja koen tämän tilateen todella epäreiluna. Systeemit on perseestä samoin tukijärjestelmä. Kaikkia pitäisi kannustaa töihin, eikä jäämään tuilla kotiin.. On myös väärin, että ne ketkä tekee hulluna töitä, auttaa muita, rakentaa tätä kaikkea on aina niitä ketkä maksaa…

     • Iloinen veronmaksaja kirjoitti:

      En usko, että pystyt millään laskemalla osoittamaan, ettet pienten lasten äitinä olisi kirkkaasti saamapuolella, jos mietitään maksamiasi veroja ja sitä mitä Suomen valtiolta saat takaisin palveluina, etuuksina, infrastruktuurina jne. (lista on pitkä). Se vaatisi aika paljon isompaa liikevaihtoa kuin kampaamoyrityksen liikevaihto. Tämä on raakaa matematiikkaa ja puhdas fakta, jota sinun on selkeästi vaikeaa ymmärtää tai katkeraa hyväksyä.

     • Elena kirjoitti:

      Aaa, sulla olikin tässä joku suurempikin yhteiskunnallinen agenda takana!

      Mietin aina näitä yrittäjyyden kamaluudesta huutelevia, että yllätyksenäkö yellit, lellit, alvit ja muut tulivat? Että siis kun on ammatinvalintakysymyksen edessä, niin ei sitten kuitenkaan ymmärretä faktoja, mitä valinnat pitävät sisällään. Valitsenko palkansaajan tien, jolloin palkka on kiinteä, mutta melko matala, sairaslomat yms on työnantajan vastuulla, työnantajani päättää työtehtävistäni ja -ajastani? Vai valitsenko yrittäjän polun, mikä mahdollistaa suuremman ansiotason ja tietyn vapauden, mutta työtä tehdään vähän koko ajan ja verot pitää maksaa, vaikka ne tuntuvat liian isoilta (kuten tietty palkansaajankin pitää verot maksaa & palkasta pidätetään kaiken maailman eläkemaksuja).

      Tietenkin ja varmaankin olisit voinut valita sossupumminkin polun, mutta sitten et remppaisi omistusasuntoasi vähän väliä tai matkustelisi ulkomaille useita kertoja vuodessa. Ja olisitkohan niin onnellinenkaan?

   • Weber kirjoitti:

    En edes jaksa puuttua sen paremmin kaikkiin höpnlöpö mutukäsityksiin, joita tässä sun vastauksessa oli, koska se olisi varmasti kuin tuulehen huuthais. Mutta tuohon on pakko tarttua, että kaikki eivät muka osallistu talkoisiin.

    Voisitko sanoa, että ketkä eivät? Toivon sydämeni pohjasta, että tällä viitattiin esim. lapsiin ja nuoriin, jotka eivät saa palkkatuloja eikä vaikkapa ihmisiin, jotka elävät yhteiskunnan tukien varassa. Koska arvaapa mitä: myös he maksavat saamistaan etuuksista veroja. Eli yhteiskunnan tukijärjestelmä ei ole mikään rikkailta köyhille -valumo vaan todellakin kaikki maksavat veroja.

    Muutama avoimen yliopiston kurssi sosiaalitieteistä (esim. sosiologia tai sosiaalipolitiikka) avaa näitä asioita melko hyvin. Jos ne tuntuvat liian kovatöisiltä, myös esimerkiksi Helsingin Sanomien tilaaminen ja lukeminen ajatuksella kannesta kanteen toimii ihan hyvänä tapana oppia ymmärtämään yhteiskunnan rakenteita ja toimintaa muutenkin kuin mututuntumalta.

    • primebody kirjoitti:

     Maksavat saamistaan etuuksista veroja… ilmaisesta rahasta siis ”pidätetään” verot.. ne on siis jo veronmaksajan kertaalleen maksama maksu…

    • Anniina kirjoitti:

     Valtiohan ei saa varsinaisesti mitään verotuloja itse maksamistaan tuista, tämähän on päivänselvä asia.

 14. Hoho kirjoitti:

  Yrittäjää ei tueta, täällä suomessa ainakaan!
  Itse oon palkansaajana isossa firmassa, eikä itsellä riitä kiinnostus yrittäjyyteen ym huolenpitoon. Se ei pelaa joka pelkää! Ja taidan olla se pelkuri, juurikin se vastuu ja se että homma toimii/pyörii olis vaan sun vastuulla, niin ei kiitos!

  Mun miehen äiti on yrittäjä ja hää perustelee sen sillä, että siks yrittäjyys (vaikka suomessa yrittäjiä lannistetaan ja edut ei ole samat kun palkansaajina), kun siinä on se oma vapaus. Saa päättää millon tekee töitä, kukaan ei huohota niskaan, ja saat itsenäisesti työskennellä.

  Yrittäjillä vaan on siinä mielessä paskanakki, kun ne verot maksetaan kahteen kertaan. Eli kun asiakas maksaa sulle tekemästäsi työstä – menee vero,
  kun yrittäjä nostaa firmasta rahaa (itselleen palkkaa) niin siitäkin maksetaan vero!

  Toki yrittäjä pystyy laskuttaa enempi, mutta kyllä muakin vituttais puljata niitten verojen kans tuplasti..

  Ja sitäpaitsi kaikki ei sovi yrittäjäksi, se on vaan fakta. Toiset ei tiedä yrittäjyydestä mitään (minä mukaanlukien), joten ihan hyvä että on meitä perus palkallisiakin tässä suomen ihanassa hyvinvointivaltiossa! 😀

 15. Elle kirjoitti:

  Voi luoja! Yrittäjä sitä yrittäjä tätä……. yrittäjä yrittäjä. ….. Yrittäjä ei oo sen kummempi tai parempi muita!

  • Sippu kirjoitti:

   Ei niin, vaan suomen valtion kantilta katottuna yrittäjä on ääliö, jonka persenahasta kiskotaan kaikki se mitä normi palkallisilta ei voida. Että ooppa sinä etuoikeutettu kermaperse päiväduunissas hilijaa.

 16. Sippu kirjoitti:

  Kyllä täällä suomenmaassa yrittäjät on pohjasakkaa. Kuinka moni palkollinen olisi valmis painamaan duunia kaikkina aikoina, ilman minkäännäköisiä ylityö- sunnuntai- ja blaablaamitäniitänytonkaan-korvauksia, saati ilman sairaslomaa tai LOMArahoja? Tuskinpa yksikään! Olen ollut yrittäjänä kohta 5 vuotta, ja nyt alkaa mitta olla täynnä. Yhtenä sadasta esimerkistä; jouduin jäämään ”sairaslomalle” 2 viikkoa ennen äitiysloman alkua, enpä ollut yllättäin osannut sitä laskea etukäteen, joten mulla ei todellakaan ollut varaa kokonaan jäädä pois, vaan tein töitä sen minkä pystyin (ETTÄ sain maksettua yrityksen kuluja, omaan pussiin en saanut yhtään mitään) ja kela maksoi mulle siltä ajalta 300€. Sehän on ”tosi lähelle” sen mitä olisin normaalisti 2 viikossa tienannut!
  Haen siis opiskelemaan uutta alaa. Ymmärrän umppu sua, kun kestät tätä paskaa tuon takia kun koet olevas unelmahommassas. Itsekin varmasti kaiken tämän jälkeen jatkaisin jos olis samanlainen olo. Vaan ku ei oo. Toivottavasti pääsen opiskelemaan ja voin haistattaa paskat yrittäjyydelle!

  • Makeitbig! kirjoitti:

   Sinä et selvästikään ole yrittäjäainesta ja liiketoimintasuunnitelmassasi on jotain pielessä. Silloin on suurta viisautta vaihtaa alaa ja hakeutua palkolliseksi. Tietenkään koko yrittäjyyttä elämäntapana ei kannata oman epäonnistumisensa vuoksi kirota maanrakoon.

   • Sippu kirjoitti:

    Joo, en oo yrittäjäainesta. En halua pistää työtä kaiken muun edelle. Varsinkaan kun korvaus siitä on suhteessa ihan mitäänsanomaton! Ja mun liiketoiminnassani ei ole ollut mitään muuta ongelmaa kuin juuri tuo. Ainoa missä epäonnistuin, oli se että multa puuttuu se ”palo” tuohon hommaan ja satun vielä omistamaan surkeat selkänikamat. Että äläpä tuu arvostelemaan tietämättä mut tilanteesta yhtään mitään, kiitos.

    • Hämmentynyt palkansaaja kirjoitti:

     Jos korvaus tehtyyn työhön nähden on mitäänsanomaton, niin vaihda alalle, jossa on paremmat katteet?

     ”enpä ollut yllättäin osannut sitä laskea etukäteen” <– ei ole järjestelmän vika?

  • primebody kirjoitti:

   Joo musta on myös huvittavaa, että äitiysloma alkaa reilusti ennen laskettua olisko noin 1,5kk ja ensimäinen äitiyspäiväraha tulee suunnillleen siloin kun lapsi syntyy. Poikkeuksetta oletetaan, että olet palkkatyössä ja sinulla on säännölliset kuukausitulot. Yrittäjä on tosiaan sen kuukauden ”palkattomalla” (lue pakkotöissä), että saa yrityksen kulut katettua.

 17. hippu kirjoitti:

  Yhtä virhekäsitystä toistat usein eli sitä että ongelma olisi se etteivät ihmiset halua mennä töihin (osallistu talkoisiin jne). Oikeasti ongelma on siinä että töitä ei ole tarpeeksi. On satojatuhansia ihmisiä jotka eivät saa töitä vaikka haluaisivat. Se on paljon vaikeampi ongelma korjata kuin se että töitä olisi jos vaan vaivautuu tekemään- ja kyse ei ole myöskään liian suurista vaatimuksista töiden suhteen vaan esim siivoojan paikkoihin tulee satoja hakemuksia. Vain todella pieni joukko on niitä jotka ei halua mennä töihin, mutta useimmat heistä niitä joita kukaan ei edes palkkaisi. He ei siis ole sinunkaan hyvinvointisi tiellä. Ainoastaan suurinpiirtein lääkärin ammatti on nykyään sellainen että töitä varmasti riittää mutta kaikista nyt vaan ei ole lääkäreiksi.

 18. JH kirjoitti:

  Tämä on jotenkin järkyttävää miten ihmiset suhtautuu yrittäjiin ja yrittämiseen. Monelta tuppaa unohtumaan se ,että ilman yrittäjiä ei ole työpaikkojakaan. Ei ihme että tällä maalla menee huonosti, kun yrittäjyyden arvostus on tällä tasolla. Ja naurettavinta on mun mielestä käsitys siitä että kyllähän nyt yrittäjän pitää osata tulonsa ja veronsa laskea, en vielä tiedä ketään yrittäjää kellä on kristallipallo josta ennustaa tulevan kuun menekki. Pistää vihaksi moni näistäkin kommenteista. Tsemppiä ja on hienoa että tuot näitä epäkohtia esille rohkeasti, kiitos siitä!

  – Yrittäjä itsekkin.

 19. J kirjoitti:

  Uskomatonta porukkaa täällä kyllä kommentoi. Kai ne on sulle salaa jostain kateellisia kun niin kärkkäästi kommentoivat. Helpompihan se on haukkua ja kritisoida kuin kehua! Ainakin näin nimettömänä.

  Onnea tulevaan?!

  • Sini kirjoitti:

   Kun bloggari kärkkäästi huutelee höpölöpöjänsä ja niihin vasta-argumentoidaan, niin missä vaiheessa asia muuttuu kateudeksi?

 20. Nelli kirjoitti:

  Tsemppiä Umppu! Tiedän niin mitä tarkoitat noilla veroasoilla. Olen samalla alalla kuin sinäkin ja voin hyvin samaistua näihin loppuvuoden ylläriveroihin. Itselläni on takana 8 vuotta kampaajana. 7 vuotta olin ”toisella töissä”, rivikampaajana isossa ketjussa. Nyt on takana vasta reilu vuosi yrittäjänä ja en haluaisi tehdä mitään muuta kuin tätä.
  Tänäänkin maanantaina väsytti aivan mahdottoman paljon ja sai kaikin voimin tsempata itsensä työmaalle. Ei pysty pitämään ylimääräisiä arkivapaita, sillä ne samat ihanat laskut (verot) painaa niskassa ja pakko tehdä töitä, että ei mentäsi ihan miinuksille.
  Hirmuisesti voimia ja jaksamista <3 Olet minulle työelämän idoli ja arvostan että uskallat sanoa näitä asioita ääneen. Jatka samaan malliin ja muista nauttia pienistä ilon hetkistä ja perheestäsi 🙂 <3

  Syysterkuin,
  Nelli

 21. T kirjoitti:

  ”Töitä ei ole tarpeeksi.”

  Kukapa sen palkkatyön järjestää?
  1. Valtio
  2. Yrittäjät

  Tsemppiä toivoo toinen yrittäjä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.