Hae
Prime Life by Umppu

Parsaa kanaa ja riisikakkuja… se on fitnestä

 

Nyt se alkaa meinaan koko Suomen fitness kansa kokoontuu seuraavan kuukauden fitness kilpailuihin ympäri Suomen ja maailman. Viikonloppuna käydään NFE:n karsintakipailu Jyväskylässä, minne olen itsekkin menossa. Kilpailijat ovat kovan työn tehneet valmistautuessaan kisaan ja omilta muistoilta ei voi välttyä. Itse en ole enää milään osallisena itse kilpailuihin, mutta moni asiakkaistani kilpailee ja olen paikalla hiusten ja meikkien merkeissä.

Hotellit pitää aina varata super aikaisin ja itse pääkisaan Lahteen en edes vielä saanut huonetta, vaan olen hotellin jonotuslistalla. Tapahtumat vetävät edelleen hurjan määrän kilpailijoita, eikä taantumaa ole näkyvissä.  Jos ajattelen kilpailuja näin ”huoltajan” vai miksi ikinä itseäni tituleeraankaan roolissa, niin viikonloput on aina todella raskaita. Kaikkeen on minutti aikataulu ja lähes 100% varmuudella ne pettää aina. Itse olen tarkka, mutta monilla on niin paljon muuttuvia osia, mitkä vaikuttavat aikatauluun ja jos joku on myöhässä on silloin kaikki myöhässä.

img_3056

Kuva Mikko karekivi

Olen laittanut lavalle kilpailijoita jo vuodesta 2011ihan Suomen ensimäisistä bikinifitness kipailuista asti. Moni asia on siinä ajassa ehtinyt muuttumaan niin asut, kuin lookit. Ennen ei saanut olla edes bikineissä (bikinifitness) koristeluita, mikä tuntuisi nyt jo hassulta.

Kampaukset ja meikit varataan aina todella hyvissä ajoin lähes puolivuotta aiemmin. Jos ajattelen omaa listaani niin sittä on perunut osallistumisen jo 5 henkeä.. Päätinkin, että jatkossa otan valmiiksi varausmaksun 50e, millä kilpailija saa varmistettua oman varauksensa. Syys siihen on yksinkertaisesti se, että kun sanon muille ei oota, niin peruutuksien tullessa olen kuitenkin varannut jo kaikki hotellit yms ja eihän tätä hommaa kukaan viitsi tappiolla tehdä. Jos kilpailija päättää peruuttaa osallistumisensa niin varausmaksu jää mulle. Kilpailujen aikataulujen suunnittelu on myös aina yhtä perseestä, sillä säännöt saattaa muuttua koska vaan ja se vaikuttaa aina kaikkien aikatauluun, mikä on minutilleen mietitty. Moni kilpailija ei sitä ymmärrä ja joskus joku onkin suuttunut, kun en ole voinut antaa tiettyä aikaa esimerkiksi puolta vuotta etukäteen..

Mulle nykyään todellakin riittää kisat vain sielä hotellissa, enkä jotenkaan edes halua mennä kisapaikalle, sillä koko touhu on omasta mielestäni lähtenyt jo niin laukalle. Lasten fitnesskilpailut oli mulle liikaa ja tämä on syy, mitä mun ei tarvi edes perustella. Vaikka fitness tulee korvista, niin rakasta tehdän kisalookkeja ja hengittää sitä sen pari päivää vuodessa. img_3680

Mulla on vielä Jyväskylään kampaus ja meikki aika viimehetken peruuntumisen vuoksi, jos joku on vailla tai on vaikka päättänyt laittaa itsensä ja ei jaksa. Nyt viikonloppuna käydään myös Espanjassa Arnoldin kisa, missä olin muutama vuosi takaperin hommissa Biancaneven osastolla. Tuntuu, että sekin oli vasta just ja voin vaan todeta, että vuodet vierii kamalaa vauhtia.

Mulle kävi vielä kamala moka näiden kisojen suhteen, kun olin unohtanut laittaa ne mun työkalenteriin ja olin sopinut vaikka mitä tälle viikonlopulle. Vien lapset kaverilleni hoitoon  ja Juuso on reissussa koko viikonlopun, jotenka aika monta liikkuvaa osaa on taas, että saan kaiken järkättyä.

Jyväskylän kilpailuista selviää myös, ketkä pääsee itse sm-kisaan kilpailemaan ja mahdollisesti samana viikonloppuna järjestettäviin kv-kisoihin mistä voi voittaa joka sarjan paras itselleen pro-kortin, mitä varmasti moni havittelee. Expon kisaviikonloppu tulee olemaan todella työntäyteinen ainakin itselleni. img_9408 img_9410 img_9411

Tänään olen viettänyt vapaapäivää, johon kuului kirjanpitäjän luona vierailu. Sainkin mukaani kasan kansioita, mitkä pitää säilyttää aivan tuhottoman kauan ja niille pitäisi nyt keksiä jokin säilytystila. Lisäksi meillä oli perheen kuvauksen yhteen lehti juttuun, mutta siitä myöhemmin. Nyt olen yksin kotona ja aion avata kirjan, enkä liiku sohvalta minnekkään

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.