Hae
Prime Life by Umppu

Kolmatta kertaa

img_5904

Raskaus ja odotus menee niin hurjaa vauhtia eteenpäin, että just tuntui, että on viikko 17 ja nyt onkin jo viikkoja yli kolmekymmentä.  En ole ehtinyt juurikaan kuulostella raskautta, mutta vauva liikkuu niin paljon, että en ole sen kummemmin tehnyt mitään liikelaskentaa. Kun talossa on taapero on kädet niin täynnä töitä, että ei ole aikaa hengähtää ja päivät on ympäripyöreitä.

Nyt voin sanoa, että raskaus alkaa jo hieman painaan. Tähän asti kaikki on ollut tosi jees, mutta nyt esimerkiksi aamuisin tuntuu, että herääminen on jo vähän haastavampaa. Päivisinkin vielä väsyttää aikalailla ja illalla tuntuu, että uni tulee sekunnissa.  Voi myös olla, että se on pimenevät illat ja syksy….

On hassua silti kuinka erilaisia raskaudet ylipäänsä on. Vili oli sen 30kg, Vivian 20 ja nyt on tullut 10kg. Varmasti paino saattaa vielä hieman nousta, koska viimeisinä kuukausina yleensä niin käy, mutta voinnin puolesta muuten on kaikki ollut tosi jees.

 

img_5897

Vivian tykkää paljon ”silitellä vauvaa”, mutta musta tuntuu, että se ei vielä siltikään ymmärrä ollenkaan mistä on kyse.

Tällä kertaa mää oikein odotan mun tulevaa äitiyslomaa ja musta on ihanaa, kun en ole tällä kertaa anatanut ollenkaa asiakkaille aikoja eteenpäin. Se on aivan mieletön stressin helpotus, enkä tiennyt, että sillä on niin suuri vaikutus muhun. Mun on kuitenin helppo tehdä töitä vaikka iltaisin ja sitten sunnuntaisin, jos siltä tuntuu, mutta jos ei niin mahdollisuus kuitenkin siihen, että voin olla kotona on mieletön.

Ja kyllä se tietyllä tapaa jännittää, koska on yrittäjä ja kaikki kulut juoksee kokoajan, että mitenkähän tää tästä sujuu, mutta luotan siihen tunteeseen, mikä mulla on. Ja ettei elämä olisi liian helppoa, niin pientä lisämaustetta toi ne mukavat 5000e mätkyt, joita olen saanut jo ihan mukavasti maksettua. Otin tavoitteen, että 833e/viikko mikä tarkoittaa ilmeisemmin näkkärin syöntiä siihen asti, kun jään pois.

Perjantaina meenkin kirjanpitäjän luo ja katsomme tämän ja ensivuoden, kuinka ne menee verojen puolesta, ettei tilanne toistu. Suurimmaksi osaksi tää oli ihan mun oma moka, koska en ollut toimittanut äitiyspäiväraha lappuja kirjanpitäjälle ja on turha vaan olettaa hänen tietävän mitä rahaa saan mistäkin.

img_5885

Tietyllä tapaa tää vuosi on ollut mulle henkisesti kaikkein raskain ja odotan, että se pian loppuu ja kaiken voi aloittaa puhtaalta pöydältä. Silti tää vuosi on opetanut mulle todella paljon kaikkea uutta itsestäni ja olen joutunut käymään aika syvälläkin, mutta aina sieltä on noustu vahvempana ylös. Elämässä pitää olla vastoinkäymisiä ja uskon, että niitä tuleekin niille ihmisille enmmän, ketkä niitä kestää. Omalla kohdallani toivon, että nyt saisin todellakin viettää sitä seesteistä aikaa ja nauttia perheestä ja lapsista <3.

Edessä on vielä tapahtumarikas kuukausi, sillä ensi viikonloppuna on Fitness expo Jyväskylän karsinta. Siitä pari viikkoa on itse Expo ja sitten on vielä Blogawardsit. Vaikka itsekkästi sanonkin niin olen todella ansainnut äitiyslomani <3

 • Umppu

4 kommenttia

 1. Iida kirjoitti:

  Niin olet! Mukavaa syksyä sinulle ja ihanaa vauva aikaa 🙂
  Meinasi kyynel tipahtaa poskelle kun luin tuon lauseen ”Elämässä pitää olla vastoinkäymisiä ja uskon, että niitä tuleekin niille ihmisille enmmän, ketkä niitä kestää. ” Itse kun todella toivon raskautta, ja vaikka yritystä on takana vasta 5kk on silti välillä toivoton olo.

  • primebody kirjoitti:

   Tiedän paljon pareja kenellä saattaa olla vuosia yritystä takana. On kamalaa, kun et voi itse tavallaan millään auttaa. Kannattaa laskea tarkkan ne päivät kuusta kun raskaaksi tuleminen on mahdollista <3 Itse aion kolmannen lapsen jälkeen luovuttaa munasoluja näitä ihmisiä auttaakseni, kun muuta en asialle voi tehdä. <3 Usein se lapsi saa alkunsa silloin kun sitä vähiten "odottaa". Stressi voi myös vaikuttaa negatiivisesti lapsen saantiin. Kaikesta huolimatta onnea <3

 2. Iida kirjoitti:

  Oot oikeessa, ja omalla kohdallani uskon että stressillä onkin suuri vaikutus, en aijo kuitenkaan ”luovuttaa” vaan yritän olla ajattelematta asiaa liikaa ja ehkä se sitten tapahtuu<3

 3. Kupla kirjoitti:

  Tsemppiä ja jaksamista *peukuttaa*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.