Hae
Prime Life by Umppu

Pitää ottaa kaikki keinot käyttöön…

sisältää kaupallisia linkkejä’

Musta tuntuu, että aina Suomessa mun nenällä on jokin elämää suurempi ongelma, tai sitten se johtuu raskaudesta. Kokoajan tuntuu, että limakalvot on todella kuivat ja hengittäminen ei ole normaalia ja välillä tulee verta. Toki omaan hyvin pienen nenän ja sairastan lähes kroonista poskiontelontulehdusta, mikä tuppaa olemaan meidän kampaajien ammattitauti.  Kun itse tulehdus on päällä niin mulla ei aina edes nouse kuume, kun taas toiset on sänkypotilaana. Teen töitä päivittäin kemikaalien kanssa ja olenkin aika tarkka mitä tuotteita meillä käytetään ja myydään asiakkaille.

Haluan, että tuotteet on tehty mahdollisimman pitkälle luonnon ainesosista ja mitä vähemmän myrkkyjä sen parempi. Keskusta aluella suurin ongelma on kuitenki ilmansaasteet ja se julmettu pöly, mitä sielä on. Haluan, että meillä Primessä olisi kuitenkin  mahdollisimman hyvä ilma ja leikin eilen viherpeukaloa ja rakensin meille töihin ”viherseinän”. Tai ehkä tätä voi kutsua paremmin viherläjäksi.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En oikein osannut silmällä arvioida, kuinka paljon viherkasveja tarvitsee, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle. Tiesitkö, että viherkasvit voivat vaikuttaa ratkaisevasti terveyteesi?

Viherkasvit puhdistaa ilmaa ja se on varsinkin kampaamossa tervetullut asia. Varmasti hankin vielä lisää kasveja, mutta katsotaan ensin kuinka me saadaan pysyyn nämä hengissä.

Viherkasvit poistavat myös päänsärkyä, koska huoneilma on happirikkaampaa.

Ne tekevät sinut myös onnelliseksi :). Kasvit ja kukkaset edistävät kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ne saavat ihmiset rauhallisemmiksi ja ja luovat positiivista tunnelmaa. Erään tutkimuksen mukaan sairaaloiden potilaat, joiden huoneen ikkunasta avautui näkymä puutarhaan tai viheralueelle, toipuivat nopeammin kuin ne, jotka tuijottivat ikkunastaan vain toisen rakennuksen seinää. Ihmiset kokevat itsensä terveemmiksi ja hyvinvoiviksi kasvien keskellä.

Huonekasvit edistävät henkistä hyvinvointia. Elävästä kasvista huolehtiminen voi auttaa masennuksen ja yksinäisyyden keskellä. Kukan tai kasvin hoito voi piristää epätoivoista ja surullista. Luonnon tai kasvien läheisyys voi auttaa kielteisten tunteiden, kuten vihan, turhautumisen tai ahdistuksen käsittelyssä tai jopa poistamisessa. Luonto ja kasvit kohentavat ongelmanratkaisu- ja keskittymiskykyä sekä itsetuntoa.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Viherkasvit torjuvat myös flunssaa. Joidenkin tutkimusten mukaan huonekasvit voivat vähentää riskiä sairastua flunssaan jopa 30 prosentilla. Tämä johtuu tutkijoiden mukaan niiden ilmaa kosteuttavasta vaikutuksesta. Kasvit vähentävät myös huoneilman pölyä.

Ne poistavat myös lihasjännitystä. Viherkasvien ja kukkien rentouttava vaikutus vähentää myös lihasjännityksiä. Jännitysten lauettua koko kehon hyvinvointi ja terveys voi kasvaa kohisten.

Alentaa verenpainetta. Luonnon ja viherkasvien läheisyys lieventää stressiä ja näin voi auttaa alentamaan verenpainetta. Myös stressihormoni kortisolin pitoisuus ja sydämen syke alenevat.

Vähentää ilman hiilidioksiidipitoisuutta. Yhteyttäessään kasvit käyttävät ilman hiilidioksidia. Hiilidioksidin väheneminen hengitysilmasta vähentää myös ihmisen hengittämää hiilidioksidin määrää – näin se ehkäisee tokkuraista tai uneliasta oloa.

Ne hoitaa. Joitakin viherkasveja voi käyttää jopa lääkkeenä. Esimerkiksi aloe vera -kasvin lehtien geelimäistä sisusta voi käyttää ulkoisesti ja sisäisesti moniin vaivoihin, vaikka lievittämään kipua.

Ehkäisee allergioita. Kasvit voivat ehkäistä allergioita. Lasten altistaminen allergeeneille, kuten kasveille, varhaisessa ikävaiheessa voi rakentaa heille vahvan vastustuskyvun ja immuniteetin allergeeneja vastaan – luonnollisesti.

Kasvit voivat lisätä luovuutta ja idearikkautta! Viherkasvit ja luonto voivat myös parantaa mielialaa ja lisätä tuottavuutta.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kalliin ilmankosteuttajan sijaan kannattaa kokeilla muutamia viherkasveja – voit saada luonnollista kosteutta ihollesi.

Lähde: mastersinhealthcare.com, brightnest.com, wikipedia.fi, luontoon.fi, healthline.com

Oon oikein uurastanut kotona eilisen ja tämän päivän ja ajattelin palkita itseni lasilla kuohuvaa. Ja ettei kukaan saa väärinkäsitystä niin alkoholittomalla sellaisella. Tuntuu, että koti on ikuinen projekti, mutta joka päivä asiat näyttää kuitenkin paremmalta.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Olen uudistanut paljon myös keittiöö ja laitankin siitä kuvia, kunnes löydän sopivan maton sinne.  Tilasin meille uudet Bloomingvillen viinilasit ja olen aivan rakastunut näihin.

Lasit löydät TÄÄLTÄ*

Usein viinilasit on niin heikkoa tekoa, että hajoaa helposti, mutta nämä on kunnon jytkyt.

koodilla 345418 saat Tervetuliaistarjous! 50% alennusta tilauksesi kalleimmasta tuotteesta + säästät toimituskulut. Edut koskevat vain uutta asiakasta ja uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Edut ovat voimassa 30.9.2016 asti, ja ne voi käyttää vain kerran. Säästät normaalipaketin toimituskulut (norm. 5,20).

shoppaile TÄÄLTÄ*

-Umppu

 

2 kommenttia

  1. Anile kirjoitti:

    Hei, nenän kuivuuteen auttaa monasti A-vita tipat, oletko kokeillut? Viherkasvit näyttävät oikein kivoilta 🙂

  2. Kupla kirjoitti:

    Mulla on joka raskaus aina tuonut mukanaan nenäverenvuodot. Viherkasvit on ihania!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.