Hae
Prime Life by Umppu

Asia joka ylitti uutiskynnyksen

 

Onhan se huvittavaa, kuinka iltapäivälehdet pyörittelevät erilaisia aiheitä ja tällä kertaa pääsin jälleen kerran loistamaan Iltasanomiin kauniilla kuvalla olohuoneesta, minkä postasin, kun palasimme lomalta. Umppu lohduttaa, että hänelläkin on pyykkiteline olohuoneessa.. No omasta mielestäni se on kai aika normaalia eikö? Toki tästä kuvasta puuttui jälleen kerran se tarina ja totuus. Moni Iltasanomien supliikki kommentoija kauhisteli mitenkä jonkun koti voi näyttää tolta. Siinähän ei lukenut, että Koskisen perhe tekee juuri parhaillaan remonttia ja työkalut, sekä  laminaattipino taustalla ovat sitä rompetta. Siinä ei myöskään lukenut, että perhe palasi juuri lomalta ja äiti pesi 4 koneellista pyykkiä ja koko kämppä oli täynnä kuivumassa ollutta pyykkiä. Eikai kukaan oikeesti luule, että asun tuollaisessa helvetissä 🙂 ?. Kuvan oli tarkoitus olla humoristinen, mutta yllättäen se ei oikein uponnut Suomalaisiin 🙂

8d35e65bbf3c41e8a67b3ef305a40f45

Artikkelin löydät TÄÄLTÄ

Valehtelisin jos väittäisi, etä meillä on tällä hetkellä siistiä, koska remotti tosiaan on kesken. Pitää vaan koittaa lutvia täällä. Kun saa jonkun huoneen valmiiksi niin toinen on aina edessä ja tavaraa joutuu siirtelemään pitkin kämppää. Aika todellakin on kortilla ja remontti ei etene silloin, kun vain toinen vanhemmista on kotona. Tiesin tähän ryhtyessä, että tätä tämä taas hetken on.

konmari_6770

Tästä remontista inspiroituneena ajattelin lukea Kon Marin siivouskirjan. Ihastuin Maltalla ystäväni kotiin, missä vallitsi järjestys joka paikassa ja hän sanoi lukeneensa kirjaa. Raivausoperaatio siis saa jatkua meillä kotonakin ja vanha tavara saa lentää hiiteen. Varasin lastenkirpparille pöydän pariksi viikoksi ja vien sinne vanhoja lastenvaatteita ja leluja, että saadaan taas lisää tilaa. Olen todennut, että vaatteita ei tarvitse olla näin paljoa ja taas pitää varmaan mennä viemään itse kirppikselle omiakin vaatteita, että kaapit tyhjenevät.

Mitä vähemmän tavaraa on ja kun asioille on paikka kotona järjestys pysyy siistinä.

Kirja kertoo siitä:

Raivaa kodista turhat tavarat uskomattoman tehokkaalla KonMari-menetelmällä! Japanilainen Marie Kondo auttaa järjestämään kotisi kerralla kuntoon, vaihe vaiheelta.

Kodin kaaoksen kimppuun on käytävä oikeassa järjestyksessä. Säilytettäviksi jäävät vain rakkaimmat ja tärkeimmät tavarat, ja siten siivous onnistuu kerralla ja nopeasti.

img_4974

Järjestys ja turhasta roinasta vapautuminen tuovat energiaa, joka parantaa myös elämänlaatua.  KonMari. Siivouksen elämänmullistava taika lisää rohkeutta minimoida elämästä negatiivisia asioita. Huonojen ihmissuhteiden, turhasta huolehtimisen ja kertyneiden kilojen aika on nyt vihdoin ohi. Kun järjestys on kerran saatu aikaan, kaaosta ei enää koskaan synny. Tämä pätee myös omaan elämään. Kuulostaako mahdottomalta? Kannattaa lukea tämä kirja.

En vielä tiedä milloin kolmas lapsi päättää tulla maailmaan, mutta jos hän saapuu ajallaan, niin mulla on kokonainen kuukausi aikaa järjestellä kotona paikkoja. Muistan kun odotin Viliä ja meillä oli koti aina tiptop, koska mulla oli aikaa. Nyt haluan sen saman jutun takaisin elämään ja todellakin toivon, että se onnistuu.

Kamppailetteko muut tämän saman asian kanssa? Joskus tuntuu siltä, että kotona ollessani vain siivoan kokoajan..  Mukavaa viikonloppua kaikille

-Umppu

4 kommenttia

 1. EB kirjoitti:

  Täällä on hei toinen, joka syksyllä/talvella kuivaa pyykit olohuoneessa. ?
  Hassua, et tuostakin asiasta voi kehittää somevihaa ja riitaaa!
  Kaikilla ei ole kodinhoitohuonetta, jossa pyykit kuivata. Meidän molemmat wc:t on niin pieniä, että sinne ei lapsiperheen pyykkivuori mahdu kuivumaan. Saunaan joo mahtuisi, mutta asutaan vanhassa rintamamiestalossa, joten se on viileää tilaa ja pyykkien kuivuminen veisi pienen ikuisuuden. Olohuoneessa on lattialämmitys, joten pyykit kuivuvat siellä nopeiten, kun lämpö nousee lattiasta ylöspäin. ?

  Tässäkään asiassa ei ole yhtä oikeaa tapaa! ?

 2. S kirjoitti:

  Kamppailin ennen vaan en kamppaile enää. Yleensä kotona aina oli sellanen pieni lievä kaaos. Ei likasta vaan tavaraa loju siellä sun täällä. Luin Konmarin ja kävin talon läpi omista tavaroista. Siitä lähtien siivoaminen on ollu helppoa, tavarat löytää paikalleen ja muutenki on todella paljon siistimpää ku ennen. Mutta nyt on hyvä ja ei oo tullu turhaa ostettuakaan sen jälkeen.

 3. Karoliina kirjoitti:

  Siis nuo Iltalehden kommenttiosiot on kyllä aina oli ”uutisen” aihe mikä tahansa niin aivan varmoja paikkoja kohottaa verenpainetta ja päästä järkyttymään siitä, miten tyhmiä jotkut ihmiset on 😀 Meillä on pyykkiteline millon missäkin, päivisin yleensä suihkussa, mutta tietty illalla kun pitää päästä pesulle niin se siirretään vaikkapa juuri sinne olkkariin.

 4. Piia kirjoitti:

  Todellakin kamppaillaan, ja tällä hetkellä ollaan pahasti häviöllä ? Remppaamme makkaria, joten yövymme miehen kanssa tilapäisesti olkkarin lattialla. Oikein hävettää lasten kavereiden tullessa kylään kun kaikki meidän makkarin tavarat on levällään pitkin asuntoa. No, onneksi huomenna pitäisi tulla valmista.
  Tsemppiä remonttiin ja tavaran vähentämiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.