Hae
Prime Life by Umppu

Ai sun lapses ei vielä osaa… kyllä mun vaan

 

Matka oli ihana ja kirjoitan sitä vielä jatkossa. Kuitenkin nyt päällimmäisemä aiheena on toisten lasten arvostelu. Mua pisti suututtaan lukijan kommentti kuvasta, missä ollaan rannalla lasteni kanssa ja joku idari alkoi valittamaan, että eikö sun lapses osaa vielä uida, kun sillä on kellukkeet. ”Kyllä pitäisi jo ton ikäisen osata uida tai sitä kiusataan koulussa. Joku vielä opettaja tuli kommentoimaan, että kyllä sitä joo kiusataan. Eikö opettajan tehtävä ole juurikin myös puuttua siihen, että ketään ei kiusata koulussa? Ainakin itse arvostan juuri niitä opettajia, enkä niitä ketkä sallii millään muotoa toisen kiusaamisen tai ei siihen puutu.

Ystäväni Alona kirjoitti todella hyvän artikkelin siitä, *Jos lapsesi on koulukiusaaja vika on sinussa mikä kannattaa ehdottomasti lukaista läpi. Myös tässä kirjoituksessa mainuttu opettaja toimi mielestäni väärin ja olisin toiminut juuri samanlailla, kuin Alona.

Mua alkoi suoranaisesti vituttaan toi kommentti niin paljon, että ajattelin antaa sille tilaa kokonaisen postauksen. Ensinnäkin tilanne, että olin (raskaana) kahden lapsen kanssa kaksin lomalla ja rannalla ja toinen heistä on 1.v, jolla ei vielä ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa ja häntä pitää vahtia silmä tarkkana kokoajan ei anna mulle minkäänlaista mahdollisuutta lepäillä edes sekunttia rantatuolissa silmät kiinni. En myöskään juokse kuin gaselli veteen, jos jonkinlainen paniikki tai hukkumisen vaara vedessä iskee, enkä voi myöskään jättää Viviania rannalle, vaan mun on mentävä siihen tilanteeseen hänen kanssaan.

Olin lomalla lasteni kanssa ja se tarkoittaa sitä, että touhuan niiden kanssa kokoajan jotain. Se että olemme rannalla ja jos vaikka olen Vivianin kanssa rannassa ja vaikka Vili osaisikin uida ei pois sulje sitä mahdollisuutta, että jotain voi sattua. Kuinka naurettavaa on lähteä arvostelemaan tilannetta ja haukkumaan, että eikö sun lapsesi osaa uida…

Itse opetan lapsilleni alusta asti, että jokainen lapsi kehittyy eri tahtiin. Silläkin on ero oletko syntynyt tammikuussa, vai joulukuussa pienillä ikävuosilla. Joku ei opi lukemaan ja joku ei osaa laskea matematiikkaa, mutta se lapsi ei ole yhtään sen huonompi ja todellakin vanhempien pitäisi tajuta se ja opettaa niille omille lapsilleen, että ketään ei kiusata. Tuntuu että nykypäivänä niitä pahimpia kiusaajia ovatkin juuri ne vanhemmat, jotka kuvittelee olevansa itse täydellisiä äitejä tai isiä ja arvostelee muita minkä kerkiää, eikä koskaan näe niissä omissa kultapupusissa mitään vikaa… Ajatellan aina, että se minun lapseni on se täydellinen.

Mää en itse kehtais toimia noin tai sanoa vaikka omalle lapselleni, että on se kumma kun naapurin Ville ei osaa ajaa pyörällä, että meeppäs oikeen piruttaan lällättään sille. Lapset oppii kaiken vanhemmilta, jotenka toimi esimerkkinä.

Vielä tähän kelluke asiaan…. Kaikki on ihan oman turvallisuuteni takia ja itse sanoin, että uimaan ei mennä ilman kelluketta. Maltalla on meressä virtauksia vielä kaiken lisäksi, niin en ota minkäänlaista riskiä asian suhteen. Haluan vielä huimioida, että myös itse käytän useinkin esim uimarengasta tai jotain kelluttavaa esinettä kun uin, enkä koe sitä millään tapaa häpeällisenä.

Voin sanoa, että kommentti meni ihon alle, mutta siksi koska mietin, kuinka joku aikuinen ihminen voi olla noin idiootti. Joku myös sanoi, että eikö sinua kiinnosta lastesi uimataito… Olen ehkä saaattanut joskus mainita lapseni kärsineen useita vuosia vesikammosta ja ei tulisi pieneen  mieleenkään heittää sitä altaaseen ja huutaa, että ui. Ehkä joku toimii näin, mutta itse en. Meillä tehdään asiat lasten ehdoilla ei pakottamalla. Tällä kirjoituksella haluan vain sanoa ääneen sen, että jos et asioista mitään tiedä niin pidä suus kiinni ja keskity niihin omien lapsiesi heikkouksiin, äläkä muiden. Keskity myös siihen, että se oma lapsesi ei ole se kiusaaja, vaan se kuka auttaa muita ja vaikka opettaa, jos joku muu ei jotain osaa.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

-Umppu

41 kommenttia

 1. Kreetta Koistinen kirjoitti:

  En lukenut aiempaa postausta mutta oliko tosissaan joku opettaja kommentoinut että kiusataan? Huh huh! Itse opettajana voin sanoa että uimareissuilla ei ole kyllä kukaan toinen lapsi ikinä kiusannut uimataidottomuuden takia toista. Näin tietysti voi käydä mutta onpa outo kommentti opettajalta.

 2. Tuulikki kirjoitti:

  Erittäin hyvä Umppu, että puolustat omias!! Minä en tunne perhettäsi, mutta myös minua alko todella suututtamaan moinen idioottimainen kommentoiminen aikuiselta!! Ja tulin myös hieman surulliseksi lapsesi puolesta. Että aikuiset kehtaa!! Ja sitten vielä on pokkaa kehua olevansa alan opiskelija tms…huh huh. Aikuisten tehtävä on antaa esimerkkiä lapsilleen, ohjata ja opastaa, rakastaa ja suojella. Lapset ovat kalleinta maailmassa.
  Ja Vili oli erittäin stylen näkönen asussaan! ?
  Terveisin ”herneen vetänyt pienen pojan äiti”

 3. 3 lapsen äiti kirjoitti:

  En ole varmaan ikinä kommentoinut mitään, vaikka huippua blogiasi olen jo pitempään seurannut mutta nyt on pakko.
  Luin kyseisen kommentin edellisessä postaukeseassa ja mietin että ei taida taas kaikki muumit olla laaksossa kyseisellä kommentoijalla. Mikä ihmisiä vaivaa?

 4. Tuuli kirjoitti:

  Hienosti perusteltu! Itse työskentelen lasten uinnin parissa. Tämä perustelusi lasten valvonnasta rannalla pitäisi julkaista Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton sivuilla, niin fiksu se on.
  Hyvää ja turvallista lomaa teille!

 5. Hanna kirjoitti:

  Minunkin pitää kommentoida kun luin edellisiä kommentteja että osaapa olla hirveitä aikuisia! Sulla on mahtavan oloinen perhe ?

 6. Nina N kirjoitti:

  Moi Umppu <3!!!
  Että mä niiiin rakastan sua ja sun ihanaa intohimoa mihin ryhdyt !!
  En lukenu sitä postausta…Luojan kiitos ..Olisin varmaan tullu ruudun läpi … tsiisus mitä persläpi aikuisia oikein on ja tiedoksi vaan että vieläkin Wilmassa tuli ilmoitus että nuoret jotka ei vielä osaa voi ottaa yhteyttä uimakuluun ja junnu aloitti yläkoulun … Itse halusin että oma junnu oppi ihan pienenä kun ollaan oltu niin paljon veden äärellä mut me kaikki kehitytään eri tahtiin ja näköjään jotkut aikuiset koskaan kehity !!!

 7. Kaisa kirjoitti:

  Puolustamatta yhtään kirjoituksellesi aiheen antanutta kommentoijaa, on myös aika asiatonta kutsua ketään ”idariksi” tai ”idiootiksi”. Ei tällainen puhekaan anna kovin hyvää mallia lapselle…

  • primebody kirjoitti:

   En käytä tätä kommenttia lasten kuullen btw. On täysin eri asia…

   • hara kirjoitti:

    Kun haukutaan henkilöä idariksi tai idiootiksi, mennään kyllä vähän liikaa samalle tasolle. Aivan sama kuuleeko lapset vai ei.

    • primebody kirjoitti:

     Oliko tämä jutun pointti? Ei vaan jokin ihan muu, mutta aina on joku kenenkä pitää päästä sanomaan mulle jotain ja tämäkö nyt oli se postauksen kohta?

 8. Maria88 kirjoitti:

  Ja aika moni uimataitoinenkin on hukkunut… en kyllä itse haluais ottaa rannalla vilistävien lasten kanssa turhia riskejä, kun kellukkeetkin on olemassa!! Mulla itsellä jäi lapsena kammo veteen, kun kaveri painoi mun pään väkisin veden alle. En oikein vieläkään esim. uskalla sukeltaa tai hypätä veteen. Ei tarvi olla kaikkien mielipuuhaa, toiset sitten kammoaa korkeita paikkoja jne. Muutenkin tuntuu, että lapsilla pitäs olla jo alakouluun mennessä olla kaikki mahdolliset taidot 🙁 Aikuiset vois pitää sen kilpailuun ja kiireeseen ja pätemiseen perustuvan maailmansa itsellään eikä pilata lapsen lapsuutta ennen aikojaan.

 9. Sanna kirjoitti:

  Mut annas jos lapsesi olis ollut ILMAN kellukkeita kuvassa niin sitten olisit ollut välinpitämätön äiti jne.
  Tuskin tällä ihmisellä, joka kyseisen kommentin kirjoitti, oli oikeastaan mitään sanottavaa, piti vain jotain kyseenalaista nälvimistä keksiä, ilmeisesti omaa pahaa oloa purkaakseen tai kateuttaan, kuka tietää. Ja näitähän riittää, valitettavasti.
  Koskaan ei voi olla liian varovainen, mitä lasten kanssa tekemiseen tulee, varsinkin uimiseen.
  Mieluummin varmistan vaikka tuplana, kuin syytän itseäni jonkun tapaturman jälkeen loppuelämäni että olisi pitänyt.

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Hyvä pointti ja mä ajattelin samaa. Jos pellareita ei ois ollut, olis tullut kuittia että oletpa huolimaton ja huono äiti ja välinpitämätön kun et lapsiasi suojaa ja pla pla pla.

   Mulla jos ois lapsia niin ne todellakin olis pelastusliivit päällä jos merenrannalla ollaan. Hiton moni aikuinenkin vaan hukkuu vaikka osaa uida jne.

 10. A kirjoitti:

  Muistan itse miten en osannut vielä toisellakaan luokalla uida, mutta ihan kohtalainen uimari minustakin tuli ja kuudennella 200m suoritettu. Ikinä minua ei kiusattu asian vuoksi, sillä ei kaikki muutkaan välttämättä osannut vielä uida. Lasten turvallisuus aina ensin ja hyvä, että oli kelluke lapsella. 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Jotenkin tuntuu, että nykyään arvostellaan jokaisesta asiasta eikä koskaan mikään ole hyvin. Hyvä esimerkki olisi vaikka tähän ollut rasismi. Ainakaan oma poikani ei ole rasisti, koska on tottunut vauvasta asti eri ihonväreihin ja kun olemme matkustaneet paljon on hän nähnyt eri kansalaisuuksia paljon. Toisehan oikein kasvattaa lapsistaan rasisteja… se vasta kamala sia onkin verrattuna uimataitoon..

 11. MrsR kirjoitti:

  Aivan mahtava teksti, allekirjoitan täysin.
  Jokainen lapsi kehittyy omaa tahtiaan, se tahti on täysin oikea eikä kehittyminen asioissa ole kilpailu. Ehkä joillakin vanhemmilla on juuri tarve kilpailuttaa ja tuoda siten oma erinomaisuutensa vanhempana esille. Mun tehtävä vanhempana on varmistaa, että lapsella on tarvittavat tiedot ja taidot ennen kuin päästän omin päin minnekään. Jos ei ole, käytetään apuja – oli se sitten joku aikuinen valvomassa tai kellukkeet vedessä, vaikka uimataitoa olisikin. Kaikki asiat on huomioitava ja riskit minimoitava.
  Malta on muuten upea paikka, seuraavalla kerralla otettava tyttökin mukaan sinne.
  Toivottavasti loma oli hyvä – kommenteista huolimatta.

 12. Bella kirjoitti:

  Täytyy sanoa Umppu että ihailen sinua valtavasti kun olet lähtenyt yksin reissuun lastesi kanssa – ja vielä raskaana olevana! Itselläni suurin piirtein samanikäiset lapset (7- ja 1,5- vuotiaat) enkä varmaan uskaltaisi lähteä yksin tuommoiselle reissulle vaikka haluaisinkin. Mutta niin kuin sanoit aikaisemmin – se on omasta asenteesta kiinni, niin ehkä minäkin vielä joskus uskallan 🙂
  Olet maailman paras äiti lapsillesi, joten älä välitä tyhmistä kommenteista <3

 13. Maiju kirjoitti:

  Pakko kommentoida! Ensinnäkin, oot ihan mahtava Umppu ja sulla on huippu blogi ? Ei voi olla kovin selväjärkinen ihminen joka kommentoi noin… On normaalia ettei kaikki osaa uida koululaisena ja vaikka osaisikin niin että laitat pitämään kellukkeita on tosi hyvä juttu!!! Ja toisekseen, jos aikuinen ihminen kommentoi noin niin kuin sulle kommentoitiin, sitä voi todellakin sanoa idiootiksi!!! Tsemppiä ja kaikkea hyvää ?

 14. Sa kirjoitti:

  Olen kyllä ihan samaa mieltä, että on asiatonta arvostella toisten uimataitoa, varsinkin jonkun valokuvan perusteella, ja ihan samalla tavalla toimisin itsekin turvallisuus ensi sijassa. Luin vielä nuo kommentit, enkä todellakaan vetänyt niistä johtopäätöstä, että kommentoija on opettaja, joka kannustaa kiusaamiseen. Surullinen fakta nyt vaan on se, että nykyään kiusataan aivan järjettömistä asioista lapsia ja aikuisiakin koko ajan. Ymmärrän, että kun joku tuon asian kommentteihin heitti, niin se silloin kerää lisää keskustelua.

  Kiusaamista on kuitenkin myös se, että haukkuu toisen idiootiksi. Et kai lapsellesi halua sellaistakaan mallia antaa, että yksi ajattelematon kommentti tai virhe oikeuttavat toisen haukkumiseen ja mollaamiseen. Vaikka vihaiseksi tuollainen varmasti pistää, voisi itse pysyä asiallisella linjalla.

 15. jonna1983 kirjoitti:

  Ei voi taas sanoa kuin ”voi hyvää päivää mitä jengiä…”. Mä olisin toiminut sun asemassa ihan just samalla tavalla. Ja mitä tuohon uimataitoon tulee niin lapset kehittyy jokainen omaa tahtiaan. Toiset ovat kiinnostuneita uimisesta ja toiset palapeleistä. Ei se kummastakaan sen huonompaa. Mä itse meinasin lapsena hukkua, vaikka uida osasinkin. Kävelin tutulla rannalla vedessä enkä tiennyt, että yhdestä kohdasta oli poistettu jättimäinen kivi. Sinne humpsahdin yhtäkkiä kiven jättämään aukkoon ja vedin samalla kauhean määrän vettä keuhkoihin. Onneksi oli perhetuttu vieressä, joka pelasti. Kammohan siitä jäi enkä vielä tänäkään päivänä uskalla sukeltaa muutamaa sekuntia pidempään. Kreetalla olisi ollut mahdollisuus kokeilla laitesukellusta, mutta en uskaltanut, vaikka kuinka halusin 🙁

  Mä en ymmärrä yhtään näitä toisten lasten arvostelijoita!

 16. marjukka kirjoitti:

  Järkyttävää nykyään tämä ihmisten negatiivisuus. Kannattaisi vaikka päivän ajan koittaa ajatella asioita positiivisesti ja olla kiitollinen. Olet sitä, mitä ajattelet.
  Ihan super kunnioitettavaa, että lähdit näillä raskausviikoilla lasten kanssa ulkomaanreissulle! Ja blogisi perusteella olet hieno äiti ja roolimalli lapsillesi.

 17. Jii kirjoitti:

  Asiallinen kirjoitus sinulta Umppu. Kiitos siitä! En voi kun toivoa ettei omat lapseni koskaan joudu tuon ”alaa opiskelevan”, mikälie sitten luulee olevankaan, oppilaiksi. Luulisi hänellä olevan jonkinlainen käsitys siitä miten lapset kehittyvät eri tahtiin. Pisti vihaksi. Kovasti.
  Tsemmpiä Umppu. Teillä vaikutti olleen ihana loma. Uimakellukkeineen ja kaikkineen 🙂

 18. Sanna kirjoitti:

  Onhan tää vähä surkuhupaisaa tää meno nykyään! Aikuiset taitaa puolin ja toisin olla toistensa pahimpia kiusaajia. Surkeinta on vaan se, että vanhempien valintojen vuoksi se on lapsi (ja koko perhe?) joka vanhemman valintojen vuoksi kantaan huolta ja murhetta asioista jotka ei hänelle kuulu.

 19. Päivi / Äiti treenaa nyt kirjoitti:

  Itsekin toimisin samoin! Meillä nyt 4-v tyttö ui käsikellukkeiden kera, viimeksi rohkeni jopa ison altaan päätyyn uimaan. Mutta haukkana vahdin vierellä! Toiset antaa mennä lasten altaassakin vapaammin, minä olen vasta nyt rohjennut antamaan siellä enemmän omaa tilaa lapselle. Jotkut sanoo että useinhan lapset hörppii vahingossa vettä… Mutta kun on niitäkin tapauksissa joissa kaikki on ensin ollut ok, mutta ns. hukkuminen tapahtunut myöhemmin jos vettä jäänyt keuhkoihin. Olen itse arka veden kanssa, olin lapsena ja edelleenkin. Opin paremmin uimaan vasta aikuisiällä, en tykkää sukeltamisesta enkä veteen hyppäämisestä. Miksi kaikkien täytyisi tykätä tai väkisin opetella tykkäämään? Lapsen ehdoilla, ajan kanssa. ? PS. On muuten upea Batman-kelluke! ?

 20. Fiilis kirjoitti:

  Tuossa ei ole mitään pahaa, että lapsella on kellukkeet!

  Mutta muistan hyvin ala-aste ajoilta, kuinka mua nolotti, kun en päässyt isoon altaaseen, kun ennosannut uida. 🙁
  Pelkäsin siis vettä ja tykkäsin uida vain koiraa matalikossa, mutta jotenkin inhosin koulussa uintia. Se tehtiin niin ahdistavaksi. Piti seistä rivissä ja niiden piti nostaa käsi ylös jotka ei osannut uida ja näin ne pääsi lasten altaaseen. Jotenkin nöyryyttävää. Muut osas uida, veti kroolia ja selkää altaan päästä päähän ja meikä ui koiraa lasten altaassa.

  Mua on aina ahdistanu vesi, elementtinä. Nykyään kyllä osaan uida. Mutta inhoon hyppimistä, sukeltelua sekä järvissä uimista. Ulkomailla meressä uiminen asia erikseen, mutta laivallekin mennessä se meri pelottaa mua.

  Mielestäni kouluissa voitaisiin vähän miettiä esim näitä liikuntamuotoja. Toiset ei vaan tykkää kaikesta. Meidän luokan selvästi ylipainoiset lapset taas kärsi ja oli noloissaan telinevoimistelussa. Mutta opettaja pakottaa ja painostaa..

  Muistan ikuisesti ala-asteen liikkatunnit ahdistavina ja jos et jossain ollut hyvä, niin sua mollattiin!

 21. Maria kirjoitti:

  Moi Umppu,
  yhden 10kk lapsen kotiäitinä ihailen todella sun uskomatonta energiamäärää ja ”eteenpäin, sano mummo lumessa” asennetta. Välittyy sellainen kuva, että olet ihana äiti, joka opettaa lapsilleen tekemisen meiningin ja elämästä nauttimisen. Kiitos, että jaksat kirjoittaa tätä blogia.

  Ulkomailla asuvana en voi kuin ihmetellä sitä negatiivisuuden määrää, mikä Suomessa netissä nykyään vallitsee. Ihmiset tuntuu olevan keskimäärin tosi tyytymättömiä omaan elämäänsä.

  Tsemppiä yrittäjyyteen myös! Suomessa valitettavasti tekijät (yrittäjät ja hyvin tienaavat) kannattelevat muita.

  Ihanaa mammalomaa myös! Vaikka useamman lapsen äitinä ei varmaan voikaan hävitä vauvakuplaan niin paljon kuin esikoisen kanssa.

 22. Emmi kirjoitti:

  Kaikkea sitä kanssa joutuu perustelemaan!! Suomessa on ihan liikaa AIKUISIA uimataidottomia. Kelatkaas sitä mieluummin! Näin pieni poika ehtii kyllä vielä oppia alaluokilla uimaan. Tsemppiä Umppu, pidä lippu korkealla 🙂

 23. Marjut kirjoitti:

  Huhhuijaa, kun ihmiset puuttuvat pilkun viilaamiseen täällä. Tulee jopa tekopyhä olo näistä ”haukuttiin idiootiksi nyt tätä ihmistä” kyllä haukuit, koska se todella oli idioottimainen kommentti. Spontaani reaktio aikuisen naurettavaan kommenttiin koskien lasta. Ei ole sama asia kuin kommentti aikuisten kesken. Ja nyt käsi ylös ne aikuiset jotka eivät koskaan toista aikuista nimittele tyhmäksi, idiootiksi toisen toimiessa todella käsittämättömällä tavalla.

  Sitten kommenttiin. Jos ei lapsellesi olisi kellukkeet ulkomailla, joissa aallot ovat valtavat ja ranta tuntematon, voisi tuloksena olla yksi lapsi vähemmän. Näin käy ulkomailla vuosittain AIKUISILLE hyvän uimataidon omaaville ihmisille. En ihmettele että meni tunteisiin, niin meni täälläkin 😀

  • Karoliina kirjoitti:

   Joo eiköhän meistä aika monella esimerkiksi vaikka auton ratissa joskus lasten kuullen se ”idiootti” tai jopa pari kirosanaakin suusta lipsahda, kun joku törppöilee liikenteessä jotakin.
   Itsekin olen lapsesta saakka ollut tosi arka vedessä, nykyään kyllä luotan uimataitooni, mutta silti just vaikkapa meressä en lähde liian syvälle ja inhoan pienimpiäkin aaltoja, kun ne keikuttaa ja tulee naamalle. Lapsena ala-asteella ja ennen sitä uimakoulussa se uinti oli juurikin sitä pakottamista ”kyllä sä pystyt nyt vaan rohkeasti” ja kun sitten tein jonkun jutun pakotettuna niin useamman kerran joka uintikerralla vetäisin henkeen tai nenään vettä. Samoin myös muistaakseni kutosluokalla oli yksi uimakerta, jossa opeteltiin jotain perus pelastusjuttuja mm. tajuttoman kanssa uimista ja pelastushyppyä veteen ja opettaja ei millään uskonut etten todellakaan pysty uimaan samalla, kun pidän toista oppilasta kädellä pinnalla ja pakotti kokeilemaan niin siinäpä sitten painoin tän toisen uppeluksiin, kun yritin uida yhdellä kädellä hankalassa asennossa. Enkä ikinä ole hypännyt veteen edes laiturilta. Mutta kiusannut mua ei silti kukaan siitä, että olinkin arka vedessä ja heikompi uimaan kuin muut.

 24. HK kirjoitti:

  Heippa! Ehdottomasti uimaopettajanakin olen sitä mieltä, että varman päälle kannattaa aina ottaa. Vaikka olisi kuinka hyvä uimari, ei se takaa sitä, etteikö voisi väsyä uidessa ja lapset tuppaavat vedessä leikkimään yleensä aika lailla huhkien vaikkeivat itse sitä tajua. Merivesi on aina eri asia kuin allasvesi tai jopa järvivesi. Kirjoitat kuitenkin myös toisen ihmisen kommentista ikävään sävyyn. Minusta ei kannata mennä samalle tasolle noiden ihmisten kanssa, jotka ovat tulleet vain haukkuakseen. Jotkut kommentit on välillä hyvä sivuuttaa, vaikka ne kuinka tuntuisivat pahalta. Sinulla on varmasti täällä monia nuoria faneja, jotka tietämättäsi seuraavat blogia ja joille näytät esimerkkiä. Myönnän, että itsekin päästelen suustani välillä kaikenlaista, ollaanhan me ihmisiä. Mutta kaikkea ei kannata somessa ruotia. Toivottavasti kommenttini ei kuulosta ilkeältä, koska sitä se ei missään tapauksessa ole! Mukavaa syksyä teidän perheelle! 🙂

 25. Annukka kirjoitti:

  Olet Umppu aika helposti provosoituva. Miksi et laita kommenttien valvontaa päälle kun kerran saat idioottimaisia kommentteja? Tuntuu että haluat päästä kärkkäästi kommentoimaan vastaan.

  Niin ja jos viittaat johonkin julkaisemattomaan kommenttin, lukijoiden on vähän hankala pysyä perässä mistä puhutaan. ?

 26. Manta kirjoitti:

  Harvoin tulee kommentoitua mihinkään, mutta nyt asia oli sellainen että on ehkä sanoa muutama sananen.
  Ihmettelen aina välillä että mikä meitä ”aikuisia” ihmisiä vaivaa? Jokaisella meillä saa olla oma mielipiteensä, se on todellakin sallittua mutta mielipiteensäkin voi ilmaista monella tavalla. Minusta on erittäin hienoa että jaksat jakaa elämääsi meille jotka tykkää lukea blogiasi. Mitä tähän ikävään kommentointiin tulee, niin nosti kyllä karvat pystyyn täälläkin. Ensinnäkin on hienoa että pidät huolen tärkeimpiesi turvallisuudesta, karhuemon tavoin. On rohkeaa lähteä yksin lasten kanssa reissuun ja varmasti todella todella antoisaa, epäilen ettei monella kantti kestäisi, en tiedä olisinko itsekään uskaltanut lähteä aikoinaan, rohkeutta kun ei varmasti olisi ollut tarpeeksi vaikka olisin halunnutkin. Jos jokainen meistä keskittyisi vähän enemmän oman elämänsä elämiseen eikä vain muiden arvosteluun/haukkumiseen/kiusaamiseen, kaikilla olisi varmasti antoisampaa :). Olet todella rohkea ja määrätietoinen nainen, pidä siitä kiinni! Maailmaan mahtuu mielipiteitä mutta tuommoiset ala-arvoiset kommentoinnit voi nakata suoraan roskakoriin. Kaikilla meillä on aina jotain opittavaa, aikuisenakin, saati sitten lapsena, joten kyllä se uimataito tulee kun on tullakseen :). Vesi on pelottava elementti, eikä sen kanssa voi koskaan olla liian varovainen. Tsemppiä ja aurinkoa syksyysi!

 27. EF kirjoitti:

  Maltan rannoilla on jopa suositeltavaa pitää turva-asiat maksimissa, turistit eivät aina ymmärrä miten kovat virtaukset rannoilla on. Viikoittain olen lukenut Times of Maltan nettisivuilta, kuinka joku turisti on taas hukkunut uinti/sukellusreissullaan.
  Ihanaa loppulomaa, asuimme tuossa Melliehan rannan lähistöllä 3 vuotta.

 28. a kirjoitti:

  Kommentteja lukiessa molemmista postauksista tulee väkisin mieleen, että koetko itesi jotenkin erityisen hyväksii äidiksi kun et nimittele ym. ketään lastesi kuullen. Ja ymmärsin kommenteista, että ensimmäisen kommentin kirjoittaja tuli vielä korjaamaan sanomistaa kun olit ilmeisesti heti ymmärtänyt pahalla hänen kommenttinsa. Kun minä olin noin 15 vuotta sitten ala asteella, muistan juurikin sen kun kysyttiin kuka osaa uida ja kuka ei..kyllähän siinä niin kävi että niille sitten naurettiin jotka eivät osanneet…Ja edelliseen vielä että olit jopa kommentoinut siihen ”korjausviestiin” mukavasti ja sitten tulet tänne haukkumaan julkisesti netissä yhtä vaivaista ihmistä. Kyllä se antaa yhtä huonon kuvan sinusta kun sinä annat hänestä. Tulee tunne, että olet juurikin aika helposti provosoituva ja puolustelet heti omaasi. Mukaan lukien sen, että ihankuin haluaisit vain yhdessä muiden kanssa mollata ihmistä, joka tuli vielä ns. pyytämään anteeksi kommenttiaan….Olette kaikki ihan yhtä paljon idareita kuin kommentin laittanut.

  • primebody kirjoitti:

   Oot todella hassu, sillä näen tiedoista, että juuri sinä olet kirjoittanut noi kommentit, että eikö lapsesi osaa uida 🙂

 29. a kirjoitti:

  ja kyllä. tiedän edellisen postauksen kommentin laittajan, enkä pelkästään halua puolustella ystävääni, vaan yrittää saada teidät kaikki ymmärtämään ja miettimään omaa käytöstänne. Täälä te nyt sitten aikuiset ihmiset yhdessä KIUSAATTE ja MOLLAATTE ihmistä, joka laittoi kommenttinsa väärillä sanamuodoilla esille ja tuli vielä pyytämään sitä anteeksi! Miettikää itseänne samanlailla kun mietitte tuota sopan aloittanutta. Voin kertoa, että hänellä oli todella hyvä mieli tämän postauksen jälkeen kun olette täälä häntä yhdessä arvostelleet ja kiusanneet. HÄVETKÄÄ aikuiset ihmiset tuota käytöstänne!!!

  • primebody kirjoitti:

   Ja nyt esiinnyt jollain toisella nimellä ja kerrot ”tuntevasi kommentoijan… valoja päälle

 30. Nikke kirjoitti:

  Olin ihan tuon kaverini vieressä kun kommenttiaan kirjoitti. Ihan yhtä paha mieli on nyt hänellä, kun 30 ihmistä haukkuu häntä täällä..jos et vielä nyt tajunnu niin on pahoillan kun nyt näin provosoiduit hänen kommentistaan. Laita kuule vaikka sähköpostia niin voidaan keskustella tästä asiasta jos tuntuu olevan noin iso ongelma

  • primebody kirjoitti:

   ongelma on ilmeisesti vain sinulla. Antaa asian olla, mutta jatkossa tiedoksi, että näen jos kommentit tulevat samasta paikasta, jotenka ei kannata valehdella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.