Hae
Prime Life by Umppu

Missä Stömsöössä…mikä se on?

Sisältää kaupallisen linkin*

Matkaan on kaks työpäivää jäljellä. Koitan pakata ja tehdä valmisteluja, sillä tänään oon 9 asti illalla töissä ja huomenna pitäis lähteä heti töiden jälkeen ajamaan Helsinkiin.Kello soitti jo 5.30, että ehdin pakkaamaan. Eilen oli Maanantai ja vietettiin yrittäjänpäivää. Varmaan hieno päivä jollekkin, mutta mulle se oli aivan paska. Jotenkin sitä on aina ajtellut, että se paskan määrä elämässä on vakio, mutta se, että sitä kasaantuu yhden ihmisen harteille liikaa ottaa välillä….

Me yrittäjät emme koskaan saa ennen syyskuuta verotietoja ja eilen ne sitten lämähti postissa. (en tajua tätäkään miksei) Tiesin, että saan hieman mätkyjä, mitä en ole koskaan ennen saanut, mutta yllätys oli niin suuri, että ainut mikä mut pelasti sillä hetkellä oli kassissa oleva suklaalevy, jonka vetäsin eilen lähes kokonaan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Summa oli jotain aivan käsittämätöntä 5000e. Mää en enää tiedä itkeäkkö vai nauraa tälle yrittäjyytteen kohdistuvalle epäonnelle, mitä on kestänyt koko tämän vuoden. Tässä on nyt jo useaan kertaan mennyt kakki sukanvarteen piilotetut säästöt ja vielä kun kotona on remontti kesken, niin itkuhan siina tirahti.

Joskus sitä toivoisi olevansa ihan tavallinen ihminen tavallisessa työssä, vaikka tiedän että se ei tule koskaan olemaan ajankohtaista. Olisi ihanaa, kun joskus laskun voisi vaan antaa eteenpäin ja sanoa, että maksa toi, mutta ei. Voin sanoa, että varmasti jokaiselle tuollaisen summan maksaminen horjuttaa taloutta, sillä onhan se kokonaisuudessa tavallisen ihmisen kahden kuukauden palkka. Käytännössä puolesta vuodesta olet 2kk ilman tuloja ja vielä, kun olen jäämässä äitiyslomalle niin voi huh ja huh.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Välillä mulla on sellainen olo, että olen vaan maksumiehenä. Mietinkin, että olisiko kohta parempi mennä heitteleen niitä seteleitä pitkin kaupunkia niille ”kerjäläisille” jotka varmaan yöpyvät hotelli ilvekseesä :). Haha huono läppä  tieän, mutta jostain sitä on revittävä sitä huumoria :).

Kiitän luojaa, että mulla alkaa kohta pieni miniloma ja saan vähän muuta ajateltavaa, kun nämä vero asiat. Mua oikein nauratti, kun varailin eilen hotelleja meille. Meillä siis lähtee lento aamulla 6.40 ja lasten kanssa huomattavasti helpompaa yöpyä hotellissa, kun lähteä keskellä yötä ajamaan Tampereelta… Sama homma on paluumatkalla, kun tullaa yöllä.. 2 yötä lentokenttähotellissä oli lähes 400e! Mitä hittoo? Kenellä sielä on varaa yöpyä vai oonks mää vaan köyhä. Tässä ei kuitenkaan ollut muuta vaihtoehtoa, kun ottaa se hotelli. Lisäksi parkkipaikka ei ole hotellilla, vaan se on se kaikista kallein mitä löytyy. Sekin on varmaan 100e/yö hahaha. Tässä voimme verrata että lomamatka Maltalle (lähes viikko) on saman hintainen, kun suomessa 2 yötä lentokenttä hotellissa ja parrkimaksu..

Eihän tässä voi kun nauraa. Varmaan haen työmatkalla kaupasta yhden ässäarvan, jos sitä onni kääntyy.

Ja kun tässä nyt rivi tolkulla hieman valitin niin tapahtui eilen kaikkea hyvääkin. Mun kaveri lähtee tänään vuodenks Ausseihin ja vuokrasin sen auton. Nyt mulla on alla neljä pyörää ja mun elämä helpottuu huomattavasti <3 Kai tähän loppuun voi todeta, että pitää muistaa olla onnellinen pienistä jutuista ja siitä, että on terve..

YSTIKSET_ETUSIVU4

 

Ja mikä parempaa kun shopailu terapia? House of Brandonilla alkoi nyt ystävämyynnit.

Pääset sinne TÄÄLTÄ

Ystävämyynnit on voimassa 4.9-11.9 ja sielä on satoja tuoteita super huippu hintaan. Tätä tarjousta ei siis kannata ohittaa, vaan napata se. Shoppaile TÄÄLTÄ

 

 

-Umppu

21 kommenttia

 1. Karoliina kirjoitti:

  Itsellä tuli viime vuonna työttömänä ollessa noin 800€ mätkyjä ja sekin jo tuntui isolta summalta, onneksi olivat kuitenkin verotoimistossa ymmärtäväisiä, kun soitin ja kerroin tilanteestani niin sain maksaa ne mätkyt neljässä osassa 🙂 Yritykselle tulleet mätkyt ja muutkaan laskut ei taida osamaksuna onnistua, vai?
  Ja joo ei tosiaankaan ole varaa yöpyä lentokentällä eikä myöskään lähteä omalla autolla reissuun niillä parkkimaksuilla, ihan järjettömiähän ne summat on. Kyllä silloin tällöin reissuun lähtiessä meno- ja tulomatkalla sen verran kärsitään, että yötävasten lähdetään bussilla tai junalla kentälle, mutta eihän se mukavaa ole ja ymmärrän kyllä, että lasten kansda se ajatus huvittaa vielä vähemmän. Tosin tällä hetkellä sinne ulkomaille on kunnolla varaa lähteä ehkä kahden vuoden säästämisen jälkeen, jos ei sitten halua arjessa kituuttaa menemään minimibudjetilla (mitä mä en halua ”pelkän” matkan takia tehdä, kun voin elää arkeakin mieluisasti ja ehdin matkustella sitten, kun palkka nousee sen verran, että siihen ihan oikeasti on varaa), toisen vuoden kaupanalan työntekijänä, kun se palkka ei päätä huimaa.
  Jokatapauksessa rentouttavaa lomaa sulle, olet sen kyllä tähän väliin ansainnut!

 2. Katja kirjoitti:

  Verothan ei ole mikään umpimähkään arvottu maksu, vaan perustuu verotettavaan tuloon. 5000€ mätky on suuruudeltaan sitä luokkaa, että joka kuukausi ennakkoa olisi pitänyt maksaa yli 400€ enemmän. Kirjanpitäjän soisi olevan sen verran hereillä, että ymmärtäisi ilmoittaa näin suuresta muutoksesta yrittäjälle, että voi halutessaan maksaa täydennystä jo etukäteen, koska jossainhan tämän tulon tulisi näkyä. Onhan se kuitenkin ihan kaikille hiton inhottavaa maksaa mätkyjä ja kyllä sitä itseltäkin varmasti iso parku tulisi, jos noin paljon mätkyjä joutuisi maksamaan.
  Lentokenttähotellien hinnat on kyllä melko suolaiset. Oma seuraava reissuunlähtö tapahtuu onneksi illalla, niin pääsee suoraan kotoa ajamaan lentokentälle, eikä tarvitse mennä yöksi hotelliin. Hyvää matkaa.

 3. Sofia kirjoitti:

  Suomi ei kyllä tue yrittäjiä. Verot niin mielettömän suuria ja kaiken ne haluavat.. 5000e on kyllä paljon. Onko kirjanpitäjäsi millainen? Tuo jo sen verran suurehko summa, että ois melkein pitänyt huomata aiemmin..
  Huh, kyllä kehtaavat pyytää hotellista rahaa!
  Mitä muuten Juuso opiskelee?
  Miten ne teidän psykologin juttelut ovat menneet? 🙂 tekee varmasti kaikille pareille hyvää.
  Ois kiva kuulla sun ja juuson rakkaustarina, miten se alkoi ja suhteen vahvuudet ja heikkoudet.

 4. Janika kirjoitti:

  Katoitko Bonus Innin hinnat? Yleensä olleet n. 80e yö sis viikon pysäköinti.

 5. Kupla kirjoitti:

  Minä olen aina saanut (yrittäjänä) verotiedot jo paljon aikaisemmin (kesälläkö se jo oli). Olisiko niin, että sulle on tehty joka vuosi sinne muutoksia (siihen esitäytettyyn) niin siksi se lykkääntyy? Tiedän kyllä tuon mätkymurheen, sitä ei välttämättä ulkopuoliset ymmärrä miten yrityksen vatallisuus lasketaan (ja verotetaan) ilman että se silti on kuitenkaan varsinaista raharahaa, se ”omaisuus”. Ja toiseksi, olipa hurjat hotellihinnat. Itse olen eri lentokenttähotelleissa yöpynyt ja paljon halvemmalla kyllä päässyt, kuljetukset onnistuneet loistavasti hotellien puolesta lähtiessä ja tullessa. Mukavaa reissua teille!

  • primebody kirjoitti:

   Mää oon aina saanut vasta syyskuussa 🙁

   • Kupla kirjoitti:

    Joo taiskin olla, että sulla on toiminimi? Silloin verotussysteemi menee vähän eri tavalla kuin osakeyhtiön kanssa 🙂

 6. Seija kirjoitti:

  Olemme pari kertaa yöpyneet lentokenttähotellissa, en muista vaan mikä hotelli oli. Hinta oli jotain 80 €/yö ja auton sai jättää hotellin pihaan. Hotelli oli hieman kauempana, mutta hotellilta oli minibussi kuljetus.
  Saimme extrahyvää palvelua, kuljettaja nosti laukut, respa järjesti meille aamiaista mukaan (aamiaisaika ei ollut vielä virallisesti alkanut). Pikkujuttuja, mutta niin tärkeitä, kun on lapset ja mahdottomasti tavaraa matkassa!
  Olemme pari kertaa yöpyneet tässä hotellissa ja voin vain suositella! Vielä kun muistaisi hotellin nimen……….. ??

 7. Niina kirjoitti:

  Pilotti hotelli lähellä kenttää maksaa noin 80 yö, ja siihen kuuluu sekä parkki että kuljetus kentälle! Useasti siellä yöpynyt!
  Ja mukavaa reissua, malta on ihan huippupaikka ?

  • primebody kirjoitti:

   Joo homma olisikin ihan eri jos Juuso olis mukana ja lentoajat inhimilliset 🙂 lähtö on 6 aamulla ja paluu 2 yöllä 🙂 🙂

 8. Sofia kirjoitti:

  Suosittelen kyllä tuollaisessa tilanteessa asuntolainan laittamista lyhennysvapaalle, mikäli sitä ei vielä ole laitettu. Siitä irtaantuisi vähän edes ”ylimääräistä” rahaa kuukausittaiseen talouteen. Säästöjä tietysti täytyisi aina olla, mutta tuossa tilanteessa on täysin ymmärrettävää, että säästöt ja se puskuri on ollut pakko käyttää. Ihan uskomatonta miten asiat aina kasaantuvat samoille hartioille….

  • primebody kirjoitti:

   Ehkä saan ne hoidettua ilman että tarvii koskea lainaan. Ja onneks maksuaikaa on helmikuuhun asti 🙂

 9. Niina kirjoitti:

  Jos menette kentälle yöksi, Hilton tai Glo niin P3 on 65 eur vko ja kun menee siellä a taloon ja -2kerros tai-3 p pääset sisäkautta kentälle ja jos voitte jättää illalla kamat jo tiskille ja ottaa vaan käsimatkatavarat hotellille niin aamusta on helpompi lähteä.
  Ihanaa matkaa ☺
  Älä murehdi reissussa mätkyjä, kyllä se lappu oottaa sua jos et hetkeen sitä ajattele.

  • primebody kirjoitti:

   Joo ollaan siinä glossa. Se oli vaan ihan tuhottoman kallis. Mun on varmaan jätettettävä siihen P1:seen. Jos vivian sattuu nukkuun niin en voi lähtee yhtään kauemmaks ja mitä nopeemmin oon huoneessa sen parempi 🙂

 10. Marianne kirjoitti:

  Ei kannata marmattaa hinnoista, jos itse ei tee hintavertailua. 🙂 Juurikin tuo Bonus Inn maksaa yöltä noin 80€, parkkipaikka on ilmainen kuten myös kyyditys kentälle (alle 5 min matka). Nää on valintoja!

  • primebody kirjoitti:

   Huomiotta kohdallani sen että minulla on matkassa: 2 isoa matkalaukkua, yhdet rattaat, 2 laukkua ja 1 reppu ja lisäksi 2 lasta, joista toinen saattaa nukkua! Siinä ei paljon juruuteta lentoparkkeja ja vertailla hintoja vaan on mentävä siihen mikä on lähinnä ja helpoin. Ja ai niin unohdin mainita vielä että olen raskaana 🙂

 11. Mira kirjoitti:

  Lapset on kyllä yllättävän sopeutuvaisia noihin aamu ja yö lähtöihin. Ja kerran se vaan itselläkin kirpasee 🙂
  Me kyllä säästettiin ihan suosiolla ja lähdettiin vaan keskellä yötä ajamaan kentälle. Lapset ei ollut moksiskaan (1v ja 4v) ja kaikki sujui tosi hyvin. Me ollaan hankittu mm matkarattaat jotka saa käsimatkatavaroihin.
  Itsehän siinä oli tolkuttoman väsynyt kun perille päästiin kun ei ollut koko yönä nukkunut eikä edellisenä päivänä, mutta mentiin koko porukka päikkäreille kohteessa ja sitten taas jaksoi!

  Valintojahan noi tosiaan minunkin mielestä on 🙂

  Ihanaa ja lämmintä reissua teille!

 12. Annukka kirjoitti:

  Kannattaisi alunperinkin varata lennot jotka on järkevään aikaan. Itse olen maksanut lennoista himpun verran enemmän jotta sain ne päiväsaikaan, juurikin lasten takia. Turha jälkikäteen pillittää.

  • primebody kirjoitti:

   Määhän en itse lentokoneeksi voi muuttua… Mikä ihmisiä vaivaa? Jos nämä oli Finnairin ainoat lennot ja ylipäänsä ainoat lennot… En kai nyt oo ihan idari, että varaan piruuttani aamuyöllä ja paluun keskellä yötä.

 13. Päivi kirjoitti:

  Pakko kommentoida kirjanpitäjän näkökulma tähän asiaan. Monet tuossa kummastelivat miksi kirjanpitäjä ei ole reagoinut/infonnut asiasta. Täytyy pitää myös mielessä se, että kirjanpitäjä näkee ainoastaan yritystulon määrän. Toiminimiyrittäjän tulo verotetaan pääsääntöisesti ansiotuloverona. Paitsi jos tulee halvemmaksi laittaa 20% edellisvuoden nettovarallisuudesta pääomatuloksi. Pointtini tässä oli se, että jos yrittäjä saa ansiotuloa tai pääomatuloa jostain muualtakin kun siitä yritystoiminnasta, niin kirjanpitäjähän ei sitä tiedä jos siitä ei hänelle kerrota. Lopullisessa verotuksessa toiminimiyrittäjän tulot kaadetaan samaan ämpäriin kaikkien muiden tulojen kanssa ja verotus tapahtuu siitä koko potista progressiivisesti. Itse katson asiakkaideni verot puolessa välissä tilikautta miltä näyttää siihen mennessä, mutta ei kirjanpitäjä sen enempää kun itse yrittäjäkään osaa välttämättä arvioida kovinkaan tarkkaan mitä tulee tapahtumaan vielä seuraavan puolen vuoden aikana, kun ei ole sitä kristallipalloa. Sitten kun lopullinen verotettava tulo on selvillä, teen siitä asiakkaalle laskelman josta käy ilmi mikä on lopputulos yritystulon osalta. Jos et ole tällaisia laskelmia saanut, kannattaisi pyytää jatkoa silmällä pitäen 🙂

 14. Antsa kirjoitti:

  Mistä toi sun ihana paita on mikä kuvissa näkyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.