Hae
Prime Life by Umppu

Jos peilikuva miellyttää istukaa sohvalla ja syökää sontaa..

 

 

Törmäsin tähän otsikkoon iltapäivälehdessä ja se kolahti. Paljon olen kirjoittanut siitä, kuinka ihmisillä on tällä hetkellä ulkonäköpaineita ja kuinka kaikki pitäisi olla niin fit ja fashion. Ollaanko me menty siihen pisteeseen, että meidän pitää kokoajan noudattaa erilaisia papereita, ruokavalioita, reeniohjelmia ja joku määrittelee sen kuinka meidän kuuluisi elää. Mulla on tällä hetkellä ylimääräistä painoa ja ihan syystäkin, sillä olen raskaana. Mulla on kohta kolme lasta, mitkä on varmasti jättänyt jälkensä omaan kehooni. Mää oon täysin sinut itseni kanssa ja oon hyväksynyt ne muutokset. Olen sen tiedostanut jo etukäteen.

IMG_5342

 

Tämä kuvan imetyskoru on raskauskeijusta löydät sen TÄÄLTÄ

Pian saadaan tämä käyttöön, nyt se on aivan Vivianin suosikki, kun se tekee hampaita ja muutenkin tykkää laittaa kaikki mahdolliset tavarat kaulaan 🙂

 

Vaikka en ehkä tällä hetkellä näytä bikineissä miltään Victoria`s secretin enkeliltä niin mua se ei rehellisesti sanottuna haittaa ollenkaan. Oon ihan sinut katsoessani peilikuvaani bikineissä. Jos se jotain häiritsee niin katsokot muualle :). Tämä vartoli on taas hetkellinen, eikä ole jäädäkseen. On surullista, että ihmiset tuomitaan nykyään osittain sen perusteella mitä ne syö tai miltä ne näyttää. Tiedän todella hyvin minkälaista elämää vaatii näyttää joltain tietyltä ja että rasvaprosentti on niin alhainen, että pitää miettiä toimiko hormoonitoimintani enää normaalisti, kun kuukautisia ei näy. Se ei mua kiinnosta tällä hetkellä lainkaan.

Onko se sitten niin, että minut luokitellaan sohvalla istuvaksi sontaa syöväksi laiskiaiseksi? Kun itse olin pieni niin en muista, että edes meidän koulussa olisi ollut yhtään lihavaa lasta. Silloin kaikki söi normaalia ja tavallista ruokaa. Kaikki kouluaikaiset ystäväni ovat tällä hetkellä perus terveitä ja voi hyvin. Kun vertaan sitä tähän päivään niin lähestulkoon jokainen, kuka on ollut jonkinlaisella dieetillä tai ruokavaliolla kärsii jostain vaivasta. Onko se sen väärti, että näytät hyvältä, mutta tarvitset ulostuslääkeitä paskaantaaksesi?

Olen aina liputtanut terveellisen elämän puolesta, mutta sillä en tarkoita sitä, että aamu aloitetaan ”pannukakku jauheella”. Lounaaksi on veteen sekoitettua vanukasta. Välipalana on proteiinipatukkaa jne. Toivoisin, että tämä on asia, minkä ihmiset ymmärtäisi. On huomattavasti terveellisempää syödä tavallista terveellistä ruokaa, kun mättää erilaisia jauheita purkki tolkulla itseensä. Niiden nimi on lisäravinne ja sitä ne kirjaimellisesti on.

Mun yksi nautinto on ruoka ja musta on ihana syödä hyvää ruokaa. Se ei kuitenkaan tarkoita pitsaa ja hampurilaisia. Käymme aika usein ravintolassa perheen kanssa. Syy siihen on lajin helppous, laiskuus, tiskaamisen välttely ja nautinto. Samalla myös lapset oppii ravintola käyttäytymistä. Otan lähes aina kanaa tai kalaa. Ehkä joskus salaatin. Se ei tarkoita, että se ruoka olisi jotenkin paskaa vaan usein päinvastoin.

Toivoisin, että ihmiset tämän fitness buumin ympärillä keskittyisivät enemmän siihen omaan onnellisuuteen ja jättäisi pikkuhiljaa taakseen sen ”mun pitää näyttää”. En sano etteikö liikuntaa ole hyvä harrastaa ja itsekkin aion laittaa itseni kuntoon tämän viimeisen raskauden jälkeen, mutta teen sen oman hyvinvointini vuoksi, enkä sen miltä minä näytän ja mitä muut musta ajattelee.

Kun aloin odottamaan kolmatta lastani sain painon tiputetttua siihen samaan, mikä se oli kun aloin odottamaan Viviania, kuitenkin kehon koostumus oli täysin erilainen. En voinut raskausaikana liikkua, koska kivut oli niin kovat ja hyväksyin sen. Mulla on vielä hyvin aikaa mun elämässä.

Toki en sano sitäkään, etteikö ihmnen saisi liikkua pelkän ulkonäön vuoksi, mutta se ei ehkä ole kaikken juttu ja myös näiden ihmisten kuuluu hyväksyä se. Mulla on niin monta asiaa, mitkä menee mun ulkonäön edelle. Jos joku ei halua olla mun kanssa tekemisissä mun rasvaprosentin vuoksi niin mullakaan on tuskin sellaiselle ihmiselle mitään asiaa :).

Vaikka et ole himo liikkuja ja istut välillä sohvalla, niin se ei tee susta yhtään sen huonompaa ihmistä

-UmppuIMG_5338

9 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Hyvä teksti 🙂

 2. Nina kirjoitti:

  Otsikko pisti silmään; Se että on ylipainoinen ja syö sontaa liittyy paljon enemmän terveyteen kuin ulkonäköön. Toki jokainen tekee mitä haluaa, mutta sairaanhoitajana on todella surullista nähdä kuinka ylipaino vaikuttaa ihmisten terveyteen, eikä oman terveyden eteen oll valmiita tekemään mitään vaan odotetaan ratkaisua tarjottimella…

 3. Tuulikki kirjoitti:

  Minä en ole koskaan ymmärtänyt, miten ruokaa voi kutsua roskaksi, tai vielä vähemmän sonnaksi!
  On eri asia sitten pohtia on ko.ruuassa liikaa rasvaa, liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän proteiineja tms.. mutta kyllä mielestäni esim.pizza luokitellaan ruuaksi. Vai mitä sontaravintoloita kaupunki on täynnä??
  Mielestäni on loukkaavaa arvostella ylimielisesti toisen ihmisen valintoja/mieltymyksiä..ainakaan kysymättä haluaako toinen kuulla asiasta.

 4. kaista kirjoitti:

  Jos olisin laukonut toisista ihmisistä tuollaista ylimielistä sontaa kuin lainaamasi otsikko, peilikuvani ei miellyttäisi minua jälkikäteen.

 5. Marianne kirjoitti:

  Nyt on pakko kommentoida Tuulikin tekstiä. Blogithan on nimenomaan perustuen jokaisen omaan elämään ja niiden elämien keskeisiin asioihin ja mielipiteisiin. Ja jos näitä erinäisiä mielipiteitä ei halua kuulla niin ehkä ei sitten kannata lukea blogeja 😀 Koska kukaan bloggaaja ei voi ensin kysyä että voiko tästä ja tuosta kirjoittaa ettei kukaan vaan pahoittaisi mieltään. Tai voi mutta sittenhän ei oikeastaan voisi kirjoittaa mistään. Ja osaltaan (ainakin mun mielestä) blogien on tarkoituskin välillä olla räväköitä ja kantaaottavia jotta ne herättäisi ihmiset ajattelemaan asioita muutenkin kuin sen oman navan ympäriltä, tai ylipäänsä ajattelemaan. Ja otsikoiden tarkoitushan on herättää huomio ja saada muita lukemaan näitä kirjoituksia, ei niinkään että niiden tarkoitus on aina ensisijaisesti loukata muita.
  Tai noh, mä en kokenut että teksti olisi ollut loukkaava tai ylimielinen. Päinvastoin ihan asiaa että ihmiset liikaa ajattelee sitä ulkonäköä, eikä niinkään että vaikka joku olisikin isompikokoinen niin voi hän silti olla terveempi kuin joku laihempi yksilö.

 6. Mirva/Jenni Katrinan elämää kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus Umppu! Kiitos!

  Juu vaikka tunnettu valmentaja sanoo, että jokaisella ihmisellä on samanverran tunteja vuorokaudessa ja jokainen pystyy irrottamaan sen yhden tunnin vuorokaudesta urheiluun, niin ei se valitettavasti pienen/pienten lasten vanhemmilla aina ole ole niin. Olisi kamalaa tässä tilanteessa, kun tyttäreni on pian 10 kk, että potisin aina huonoa omaatuntoa, jos en kertakaikkiaan jaksa lähteä salille tai jumpata tai haluan syödä hyvää ruokaa ja kyllä myös herkkuja. Joskus jaksan, mutta monestikaan en. En ole onnellinen vartalooni tällä hetkellä, mutta en tyytymätönkään. Kroppa ei ole tällä hetkellä prioriteetti numero yksi ja tuskin koskaan se tulee olemaankaan. Haluan voida hyvin ja näyttää hyvältä, mutta en koskaan tule elämään elämääni ”kroppa edellä”. Päivän päätteeksi se sohva on monesti maailman onnellisin paikka. Tää valmentaja vois ite kokeilla tätä arkea ja neuvoa sitten ,) No joo, se on hänen tyylinsä ja hänen kuuluukin kärjistää ja motivoida. Ei vaan aina jaksa suorittaa eikä tarvikaan. Eiköhän tää arki ole jo melkoinen ponnistus. Kyllä se kroppa ja mieli sitten kertoo, kun voimavaroja on ja aika on kypsä taas saada itseään kuntoon.

  Ps. Sulla on blogissa uusi kiva outfit! 🙂 Hyvää loppuraskautta! <3

  • Tuulikki kirjoitti:

   Juuh.. aina tulee toi sama virsi. Jos koskaan mitään poikkipuolista kirjoittaa, niin heti viisastellaan.. ”ei tartte lukee, jos oot niin herkkähipiäinen..”
   Jepjep. Jääköön siis tähän mun kommentoiminen.

 7. Iiris kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus:) Minusta trendi on menossa fitnessin ja crossfitille jälkeen taas takaisin kohti hyötyliikuntaa ja tavallista perusruokaa. Kai se vaati paljon kokemuksia näiden kyseisten ruokavalioiden aiheuttamista terveysongelmista (kuten vaikkapa se kilpirauhasen vajaatoiminta) ja jojoilusta yms. että ollaan palaamassa terveen järjen ääreen:) Tykkään sun tyylistä vaikka ammut välillä yli, kirjoitat musta kuitenkin kypsästi ja niin että näkee sun ajatelleen asioita. Onnea loppuraskauteen täältä kolmen mammalta:)

 8. Dave kirjoitti:

  Jos joku steroidinarkki arvostelee muiden ylipainoa ja elämäntapaa niin itse en sellaiselle lausunnolle paljon arvoa laita. Pikemminkin säälin sitä steroidinarkkia jonka elämänkatsomus on niin suppea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.