Hae
Prime Life by Umppu

Ahdistava äitiysloma

sisältää mainoslinkin*

Juuri tässä aamutuimaan merkasin viimeiset työvuoroni kalenteriin. Niin hassulta, kun se kuulostaakin, niin enää töitä on jäljellä 2 kuukautta. Toisaalta tää ei oo niin paha, kun on tässä lähimaastossa kokemusta tästä ”lomailusta”, mikä on rehellisesti sanottuna paljon raskaampaa, kuin työnteko. On todella haikeeta jäädä pois töistä, mutta onneksi se on paikka minne pääsen takaisin koska vaan. Meillä ei vielä muut tee sunnuntaisin töitä, jotenka sielä saa silloin olla ihan omassa rauhassa. Tässä kohtaa pitää kiittää vapautuneita aukiolo-aikoja. Kun olin Vilistä äitiyslomalla, niin silloin laissa oli kielletty tehdä meidän alalla sunnuntaisin töitä, mutta taas se on ainut päivä, kun voi tehdä töitä niin, ettei se vaikuta äitiyspäivärahoihin. Haluan vielä tähän tarkentaa, että äitiyspäivärahat on oikeutettu jokaiselle äidille ja ne eivät ole tarkoitettu yrityksen taloudenhoitoon, missä kiinteät kulut juoksevat jatkuvasti, olit äitiys tai sairas tai millä lomalla tahansa.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

En tiedä olenko ainut ihminen tässä maailmassa, ketä äitiysloma tietyllä tapaa todella ahdistaa. Mua ahdistaa se, että narut ei ole mun käsissä ja etten ole läsnä omassa firmassani samalla tavalla. Kyse ei ole siitä, eteikö hommat sielä suju, mutta väistämättäkin on asioita, mitkä on mun vastuulla ja mun hoidettavissa.

Pystyn tekemään kotoa käsin paljon hallinnollisia hommia, mutta hiuksia en täällä ala leikkamaan. Siitä ei yksinkertaisesti tule mitään, kun lapset leikkii ja hiukset leviää pitkin asuntoa.

Vaikka näillä näkymin tämä on mun viimeinen äitiysloma, koko elämäni aikana ja haluan nauttia siitä, niin samalla se on todella ahdistava ajatus. Olen tehnyt töitä liikkeni eteen hullun raivolla useita vuosia ja rakentanut sitä rakkaudella. Se on se mun neljäs lapsi. Nämä on asioita mitä ei ymmärrä, kun oman liikkeen omistajat. Ei vuokratuolilaiset, eikä välttämättä yrittäjät kenellä ei ole kiinteää toimipistettä.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Mää menetin alkuvuodesta kaiken ja jouduin rakentamaan kaiken uudelleen ja toivon, ettei niin tarvitse enää koskaan tapahtua. Mää todella toivon, että elämä näiden ruuhkavuosien keskellä olisi silti jotenkin rauhallista ja seesteistä. Mää toivon, että mulla olisi lapsen synnyttyä hieman edes aikaa rauhassa tutustua uuteen tulokkaassen ja viettää rauhallisia ja tietyllä tapaa hiljaisia aamuja.

Mulla on tänään lääkäri ja mua pelottaa. Mua on supistellut todella paljon ja olo on muuttunut ajoittain jopa hieman tukalaksi. Kamalinta olisi joutua esimerkiksi vuodelepoon, mikä tulisi olemaan mulle todella haasteellista.. tai rehellisesti sanottua helvettiä. Olen silti kiitollinen, että tässä on menty näinkin pitkälle ihan ilman mitään oireita.

Muutamia kysymyksiä tuli ja vastailen niihin..

Elitkö ennen Juusoa villiä sinkkuelämää vai Oletko aiemminkin ollut seurustelijatyyppiä? Mikä on unelma matkakohteesi?

Seurustelin ennen Juusoa vajaa vuoden verran, mutta suhde oli aika kaottinen. Sitä ennen on kyllä tullut biletettyä ja vietettyä nuoruutta oikein kunnolla. Valehtelisin jos väittäisin, etteikö se olisi ollut ihanaa silloin, mutta aikansa kutakin. Kamalan pitkiä suhteita, mulla ei ole ollut ennen Juusoa. Pisin oli 3v ja sen jälkeen vajaa vuoden juttuja. En oo ollut oikein mikään seurustelutyyppi ja musta on ihanaa, että oon saanut mennä ja tulla miten oon halunnut, ettei se iske nyt aikuisena. Mun unelma matkakohde on ehkä tällä hetkellä jokin ihana rauhallinen eksoottinen paikka, minne voisimme mennä Juuson kanssa ihan kahdestaan ja rentoutua. Paljon on tullut maailmaa kierrettyä, mutta paljon on vielä edessä.

Mistä sulla löytyy energiaa ja aikaa kaikkeen tohon? Miten Vivian viihtyy kun sä esim. siivoat tai touhuat jotain muuta? Meillä neiti 1v:llä pitää olla koko ajan seurana ja tuntuu että en ikinä saa mitään aikaseksi!

Mää oon aina ollut ihminen, kuka saa aikaan paljon ja jos en saa mitään aikaiseksi mun täytyy olla todella kipeä :). Kuitenkin omasta mielestä tuntuu, että elän ihan normaalia ja tavallista elämää. Kaikki kotona tekeminen on todella haastavaa Vivianin kanssa. Teen sitten ruokaa tai siivoan niin neiti on mukana kaikessa. En tiedä kuinka järkevää se on mutta mulla on usein pöydällä kurkkua tms mitä lapan sille, että saan taas minutin lisää aikaa. Ehkä kolmen vuoden päästä, kun pienimmät lapset kasvaa saan käydä jopa yksin vessassa :).

6df2bc48617a91a56c48dc6807e3889a

Syyskuu alkoi nyt ja ainakin mulle se merkkaa sitä, että syksy on täällä. House of Brandoniin on tullut paljon syksyn uutuuksia kuten esimerkiksi nämä KENGÄT

Kenkiä on saatavilla jopa mustana <3. Harvoin löytää kätevät ja lämpimät kunnon talvikengät, mutta nämä klassikot voisi olla sellaiset?

 

-Umppu

 

 

9 kommenttia

 1. Sonja I. kirjoitti:

  Hei! Sun kuvat on muuttuneet todella paljon nyt parin viime postauksen aikana, onko sinulla uusi kamera vai saitko paljon vinkkejä sieltä valokuvauskurssilta? Kuvasi ovat olleet ennenkin hyviä, mutta nyt näyttävät vieläkin paremmilta! ? Kuulisin mieluusti mitä olet asetuksissa ym muuttanut☺️ Ihanaa syksyn jatkoa teidän perheelle???

  • primebody kirjoitti:

   Oon ottanut kuvat mun järkkärillä, mitä en vain ennen oikein osannut käyttää :).

 2. Ilona kirjoitti:

  Toivottavasti supistukset ei oo aiheuttanut kohdunsuulla mitään ja voit olla rauhassa loppuodotuksen! 🙂 ootko muuten miettinyt ettet välttämättä saa lentolupaa lääkäriltä reissua varten supistusten vuoksi? :/

 3. Saimi kirjoitti:

  Kannattaako tossa tilanteessa lähtee vielä lentämään? Kannattaa miettiä sitäkin mahdollisuutta jos synnytyis alkais Maltalla. Paasaat täällä aina miten nykyään ihmiset voisivat ”suorittaa” vähemmän…kyllä tuo sunkin touhusi eräänlaista suorittamista on ainakin kun tekstejäs lukee, jatkuvaa remontointia, tavaroiden myymistä, töitä, treenejä, loppuraskaudessa pakko lähteä vielä matkoille kahden lapsen kanssa jne.. huhh…Rauhoitu!

  • primebody kirjoitti:

   Ehkä just sen vuoksi kävin lääkärissä ettei ole mitään vaaraa! Voihan sitä toki kotona homehtua kuukausia peläten ettei nyt vaan sattuis mitään. Määhän meen sinne nimenomaan lomalle ja mun päivä ohjelmasta poistuu noi kaikki mainitsemasi jutut 🙂

 4. Meiku kirjoitti:

  Mooi! Onko vivianin nukahtamis ongelmat helpottaneet sillä vyöhyllä nyt paljonkin?
  Täällä sama ralli menossa 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Ollaan nyt selvitty 10-15min nukutuksella ja sen on voinut jättää sänkyyn. En tiedä mutta uskon että siitä oli apua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.