Hae
Prime Life by Umppu

Se jokin mistä aina olen haaveillut

 

 

Piipahdin eilen nopeasti Helsingissä A-lehdillä. Musta on todella hienoa, että meitä bloggaajiakin halutaan kehittää ja antaa meille mahdollisuus parempaan sisältöön blogeissä. Luvassa oli siis kolmen tunnin intensiivinen valokuvauskurssi. Mä oon aina haaveillut valokuvaamisesta, tai siis sen oppimisesta. Se ei ole mulle koskaan ollut sellainen juttu, että haluaisin siitä esimerkiksi työn, mutta olen aina halunnut oppia kuvaamaan niin, että saisin unohtumattomattomat tilanteet tallennettua. Meitä oli kouluttamassa 3 ammattivalokuvajaa, joiden nimiä en tietenkään nyt muista.

Alkuun teoriaosuudella musta tuntui, että nyt en tajua yhtään mitään koko hommasta ja koko tää juttu on ihan turhaa, kunnes päästiin itse kuvaamaan. Olen sitä sorttia, että lukemalla en opi koskaan, vaan tekemällä. Meillä oli kaksi pistettä: ruoka kuvaus ja kosmetiikka. Oli hienoa seurata mitenkä ammattilainen toimii ja tekee ja kaikki oli niin perusteltua. Jos ennen tätä kurssia kuvittelin edes pikkusen osaavani käyttää kameraa, niin kuvittelin liikkoja.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Enkä siis edelleenkään väitä, että olisin kovinkaan pro tässä hommassa :). Teen työssäni paljon kuvauksia ja sen olen jo kauan sitten oppinut, että kuva tehdään aina mahdollisimman valmiiksi. Lause ”sen voi sitten photoshopata” on varmaan jokaisen kuvaajan painajainen. Kun teen hiuksia ja meikkejä kuvauksiin kuuntelen kokoajan kuvaajan ohjeita. Jos hän huutaa, että naama kiiltää, niin menen heti korjaamaan. En oleta, että se tehdään sillä photoshopilla.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tässä on hyvä esimerkki kuvaparista. Sama paikka, samat valot, mutta kameran asetuksia on vaan muutettu radikaalisti ja jokainen näkee kuvissa huomattavan eron eikö? Kun osaa hieman käyttää kameran säätöjä ja ominaisuuksia, niin mahdottomalta tuntuva kuvauskohde voi muuttua todella miellekkääksi.

Sain paljon vastauksia kysymyksiin, mitkä on itseäni vaivannut aika paljon. Joskus esim ottamani kuvat on todella keltaisia, enkä tykkää kuvien sävystä. Nyt tiedän miten saan senkin muutetua, ettei ne näytä siltä. Opin myös sen, että mitä enemmän kuvaat, sitä enemmän opit.

Mulle on aina tuntunut haasteelliselta esimerkiksi blogin kuvien ottaminen. Jos käytän järkkäriä, niin ensin otan kuvan, jonka jälkeen siirrän sen koneelle, jonka jälkeen muokkaan sen ja pienennän ja siitten se on vasta sopivan kokoinen. Siihen menee aivan tuhottomasti aikaa.

Nyt mitä enenmmän olen sitä tehnyt, sitä vähemmän aikaa se vie ja oon ihan fiiliksissä onnistuneista valokuvista. Olen toki varma, että käytän kännykkääkin kuvaamisessa paljon, mutta esimerkiksi esine kuvaukseen järkkäri on täydellinen. Nykyään saa myös ladattua puhelimeen apin, millä voi siirtää järkkärillä otetut kuvat suoraan omaan puhelimeen, mikä taas helpottaa montaa asiaa.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lapset menee tänään mun ystävälle kylään ja saadaan olla ihan kaksistaan Juuson kanssa. Toki meillä on tarkoitus jatkaa remonttia, että ei tässä nyt sen kummempia romantisia iltoja aleta vietteleen.  On ihanaa, kun joku tarjoaa apua ilman, että pyydät sitä <3.

Vielä on jäljellä lasten yläkerran huoneet 2kpl (lattia, seinät, osittainen kalustus),  ylekerran pieni aula/eteinen (vain lattia), alakerran laatian vaihto ja sitten vessojen kalusteet pitäisi uusia… Eli hommaa riittää ihan kiitettävästi. Ai niin unohdin kokonaan eteisen kaapistojen uusimisen… Taas tänään katselin ja haaveilin omakotitalosta, muta vielä toistaiseksi se on unelma <3

Mukavaa viikonloppua ja hei jos et ole vielä käynyt äänestämässä niin nyt kannattaa.

Äänestää voit TÄÄLTÄ

tbaf_2016_nominated_white_fi

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.