Hae
Prime Life by Umppu

Et kuulu tänne portaaliin

 

Olen saanut jo muutaman kerran kommentin siitä, että en kuulu tänne portaaliin kun en lukijan mielestä ole fit enkä fashion. Meillä oli Fitfashionilla blogaaja tapahtuma alku kesästä, missä puhuttiin paljonkin siitä, mitä kaikkea Fitfashionilla tulee tapahtumaan. Silloin kun olen alkanut kirjoittaa blogiani niin treenasin bikinifitness kilpailuihin. Elämäni oli hyvin erilaista silloin ja kirjoitin paljonkin aiheesta fitness, tai oikeastaan vain siitä. Lisäilin niitä belfieitä harva se postaus ja annoin ”laatu” vinkkejä lukijoille. Ihmiset muuttuu ja elämä muuttuu siinä mukana. Silloin ei ollut paljoakaan fitnessblogeja, mitä taas nyt löytyy niin paljon kun niitä haluaa lukea.

Jos itse ajattelen asiaa, niin olisin jopa järkyttynyt jos juttuni olisi samanlaisia, kuin silloin lähes 5-vuotta sitten ja puhuisin edelleen sen puolesta. On myös eri asia onko ikä luku kakkosella, vai kolmosella alkava, sillä ikä muuttaa ajatusmaailmaa paljonkin. Kyseisessä kommentissa oli, että kun et kirjoita treenaamisesta juurikaan mitään. Syy siihen onkin omasta mielestä ilmiselvä. Olen nyt raskaana ja mulla on taapero kotona, jonka kanssa saa ihan kiitettävästi liikuntaa, kun sitä nostelee päivät pitkät ja juoksee sen perässä. Mun liikunta on muuttanut muotoaan ja harrastan sitä silti päivittäin. Tällä hetkellä se voi olla ulkona touhuamista: jalkapalloa, soutamista, pokemonjahtia tai vaikka ihan vaan siivoamista. Kyllä niissä hiki tulee ja paikat saa kipeäksi. Sana fit merkitsee ainakin itselle aktiivista elämäntapaa ja sitä mulla kyllä löytyy.IMG_4238

Blogin kirjoittamisessa näkyy kirjoittajan elämänvaiheet ja tällä hetkellä omani pyörii paljon lapsiperheen arjessa, remontissa, yrittäjyydessä, sisustuksessa ja oikeastaan niissä asioissa, mitä päivittäin elämässäni käyn läpi. Tää on jo muodostunut varmasti jotain ärsyttäväksi lauseeksi, mutta jos kirjoituksien sisältö ei kiinnosta tai miellytä, niin jokaisella on  mahdollisuus onneksi valita mitä lukee ja kenen postauksia. Blogeja on tällä hetkellä niin valtavasti, että varmasti kaikki löytävät omansa ja saavat mieleistä luettavaa.

Fitfashionille on tulossa erilaisia osioita, mistä löydät myös lapsiperheen arkeen liittyviä asioita. Meillä kirjoittajilla on täällä meinaan menossa oikein vauva buumi.  Olisihan sekin nyt outoa, että täältä painettais pellolle heti, kun lapsi syntyy eikö? Täällä on myös paljon äiti/tulevia äiti bloggaajia kenen blogista voi taas seurata enemmän sitä liikunta asiaa, kun taas mun blogista. Vaikka elämäni on nyt tätä kakkavaippaa, niin se ei suinkaan tarkoita sitä, että se on sitä taas seuraavan viiden vuoden päästä, vaan blogini voikin olla silloin pelkkää liikuntaa.

En usko, että kukaan on täysin sopiva johonkin tiettyyn portaaliin tai no jos portaalissa ei ole mitään suuntauksia, niin ehkä sitten.

Se mitä sana fashion merkitsee on kaikille hieman eri. Jonkun mielestä mun työhöni liittyvät asiat vois tunkee jonnekkin muualle, mutta taas itse koen, että hius alalla työskentelyni on juurikin se juttu ja olen oikea ihminen antamaan siinä näkökulmaa esimerkiksi vallitsevasta hiusmuodista. muoti=fashion 🙂 Fashion sanan taakse linkittyy omasta mielestäni ylipäänsä kaikki jutut, mitkä on nyt pop. On se sitten uusi meikkisieni tai lastenhuoneen trendit. On suppea ajatella, että fitfashion olisi vain trendikkäiden saliharrastajien portaali.

Toki jos asia painaa voi siitä antaa suoraan palautetta Fitfashionille 🙂

Mää alan jo hieman hermoileen Sunnuntaita, vaikka siihen on vielä aikaa. Koti on taas romusta sekaisin, kun alakerran huone on rempassa ja kaappien sisältö sieltä huoneesta on pitkin olkkaria :). Pakko vaan puhallella sisään ja ulos ja toivoo parasta. Sunnuntaille on luvattu vesisadetta ja toivoin, että voimme juhlia pihalla Vivianin synttäreitä, mutta varmaan jää haaveksi. Juuso sai tänään jo lattian hyvälle mallille ja kaapit kasattua, jotenka huomenna alkaa järjestely. On tää remppa suoraan sanottuna yhtä helvettiä arjen keskellä, muta lopputulos kruunaa kaiken <3 Oon tehnyt itekkin nyt paljon, mutta on mulla myös ihana mies <3

Oon niin poikki, että hyvä, kun sormet liikkuu näppiksellä 🙂 Oltiin koko ilta särkässä ja kuinka ihanaa oli, kun lapset oikein into piukeessa paino meneen. Loma on ollut varsin ihana ja huomenna sen kruunaa Antti Tuiskun keikka koko perheen kera

IMG_4273 IMG_4278 IMG_4274 IMG_4272 IMG_4276

-Umppu

23 kommenttia

 1. Anne kirjoitti:

  Oon lukenu sun blogia nyt muutaman kuukauden ja katoin teidän toisenlaiset äidit jakson. Ootte ihan mahtava perhe ja asun myäs samalla alueella kuin tekin. Tsemppiä tulevaan!

 2. ramina kirjoitti:

  Ennemminkin voisit keskittyä yhdyssanoihin, silmät vuotaa (kuvaannollisesi) verta kun virheitä on niin paljon. Puhekielisyys ei haittaa, mutta ne yhdyssanavirheet.

  • primebody kirjoitti:

   Ja vielä joku jaksaa… Oon vaan niin kypsä tähän aiheeseen. En tiedä pitäiskö jokainen postaus aloittaa luettelemalla kaikki omat virheet esim lukihäiriöni? Tarkastam tekstit moneen kertaan ja ne on silti täynnä virheitä, koska en niitä nää. Se ottaa mua itseeni todella paljon pannuun, mutta ehkä vielä enemmän että aikuiset ihmiset jaksaa kommentoida, kuinka silmät vuotaa verta….

   • Genna kirjoitti:

    Lukihäiriö ei selitä yhdys sana virheitä. Lukihäiriöisten pitää tehdä enemmän töitä ja käyttää enemmän aikaa samaan hommaan mitä ei-lukihäiriöisten. Toki pohjalla pitää olla myös tietoa mitkä sanat kirjoitetaan yhteen ja mitkä taas ei. Kirjoitat siis joko tuntematta äidinkielesi kirjoitussääntöjä tai hutiloiden, tai molempia.

    • primebody kirjoitti:

     JEP 🙂

    • ramina kirjoitti:

     Jep, lukihäiriöllä ei ole mitään tekemistä yhdyssanavirheiden kanssa, joten sitä ei jatkossa kannata käyttää tekosyynä ? . Kaikkea sitä kuuleekin! Ja mistä sinäkin kuvittelet tietäväsi lukijoidesi aikuisuuden, onko tänne joku K18 pääsyvaatimus ja miten sitä valvotaan…

     Henkilöltä, joka kirjoittaa blogia on aika paksua kuulla kritiikkiä toisten ajankäyttöä kohtaan.

     • primebody kirjoitti:

      Blogin kirjoittaminen on minulle työ mistä saan myös palkkaa ja on normaalia käyttää aikaa työntekoon eikö? Ei tänne ole ikärajaa, mutta ei myöskään pakkoa tulla. Valitettavasti mun kirjoitustaito on välillä huonoa, jonka myönnän, mutta en ala sitä erikseen mainitseen jokainen kerta ja jos se niin hämää niin älkää lukeko blogiani. Sen valinnan voitte täysin itse tehdä 🙂

    • hosuli kirjoitti:

     Yhdyssana kirjoitetaan yhteen ja tai -sanan eteen ei tule pilkkua. Pari muutakin virhettä löysin. On tämä vaikea kieli!

 3. Tiina / Fit Fat Mama kirjoitti:

  Itsekään en ole täällä FitFashionilla bloggaajana kliseinen Fit tai Fashion ,Mammagenreen kuuluva siis myös :D. Miullaki sillon kun blogin aloitin,postaukset pyöri paljon enemmän sali sitä tota ympärillä. Vaikka nykyisinkin treenaan,ei edes kiinnosta niin paljon saleiluista jauhaa. Sekasoppa on just jees ja onneks lukijalla on aina valta ja valinnanvaraa mitä lukee kun meitä on FF:llä kuitenkin paljon porukkaa kirjoittamassa.

  Jatka vaan samaan malliin:)

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Mä en edes pysty kuvittelemaan fitfashionin ilman Umppua! Mun mielestä on nimenomaan rikkaus, että meitä on täällä näin paljon erilaisia ja eri elämäntilanteessa olevia. Ei mustakaan saa pelkkää treenibloggaajaa enkä jaksa sellaisia blogeja lukeakaan. Elämässä on niin paljon kaikkea muutakin!

 5. sara kirjoitti:

  Sä kuulut tänne! 😀 Hyviä ja mielenkiintoisia postauksia ja kannanottoja tärkeisiin aiheisiin! Monet arvot lähellä mitä itselläkin on. 🙂 Ihanaa myös, että teille tulee 3. lapsi! <3 haaveilen itsekin lapsista! 🙂

 6. Tiia kirjoitti:

  Todellakin kuulut Fitfashioniin. 🙂 Musta on hienoa, että portaalissa on erilaisia ja eri elämänvaiheissa olevia bloggaajia, jokaiselle lukijalle jotakin. Elämäntilanteet kuitenkin muuttuvat jokaisella jossain vaiheessa väkisinkin niin olisi se tosiaan hullua jos portaaleista potkittaisi sen takia. 😀 Eiköhän kuitenkin meidän lukijoidenkin elämäntilanteet muutu elämän varrella, ja täältä voi aina löytää omaan tilanteeseen sopivia blogeja sekä sitten lukea ihan uteliaisuudestakin muidenkin. Itselläni ei esimerkiksi ole vielä lapsia ja ikääkin on alle 30 vuotta, mutta silti tykkään lukea sun ja monen muunkin äidin blogeja täällä. Ehkä jopa enemmänkin kuin niitä treeni -ja ruokapostauksia, joita tuli pari vuotta sitten vielä luettua huomattavasti enemmän. Ehkä sitä alkaa mennä itsekin huomaamatta eteenpäin siihen suuntaan, jossa ne haaveet perhe-elämästä alkavat olla kiinnostavampia!

  Joten jatka samaan malliin vaan! 😀 Tykkään siitä, miten rehellisiä postauksia kirjoitat, koska kyllä tällaisia vaan lukee tuhat kertaa mieluummin kuin sitä, että mistään ei puhuta suoraan, kaikkea kaunistellaan ja kaikki on yhtä kulissia.

 7. Emmi kirjoitti:

  Minä olen ainakin kysynyt kuulumisesta portaaliin. Koska olen sen verran uusi lukija, etten ollut lukenut yhtäkään postausta mikä liittyisi liikuntaan tai terveellisiin elämäntapoihin. Kuten jo silloin yritin korjata, en tarkoittanut sitä pahalla ja toivo mitään ”potkuja” portaalista. Tarkoitus ei ollut loukata, vaan ihan kysyä, kun en tiennyt..

  • primebody kirjoitti:

   Niin no eikö se silloin ole ”puute omasta tietämyksestäsi. Ei tässä nyt ole kukaan loukkaantunut, vaan mietin, että miten ihmisillä on aikaa miettiä kuka kuuluu ja mihin portaaliin, jos ei ole edes blogin vakkari lukija 🙂

   • Nernettä hekkuun kirjoitti:

    Eikö Emmi juuri yrittänytkin paikata oman tietämyksensä aukkoja kysymällä? Taisit kuitenkin vähän imaista hernettä kitusiisi.

    Olet viime aikoina taivastellut miten ihmisillä on aikaa milloin mihinkin. No ihan varmaan siinä kuin sinullakin on äitiydestä tai yrittäjyydestä paasaamiseen.

    • primebody kirjoitti:

     Ja tää ikuinen ”herneet nenään”…. Ei tässä mitään herneitä oo vedetty. Se että on eri asia paasata/valittaa asiasta mistä ei tiedä juuri mitään. Esimerkiksi yrittäjyys ja äitiys on mun arkipäivää 🙂 🙂 jos olen eri mieltä niin mulla on kai oikeus omassa blogissani ilmaista asia ja korjata jos joku on väärässä minuun liittyvissä asioissa. Täällä mun mielestä aivan liian moni ”esittää” tietävänsä mun elämästä kaiken, vaikka harva tietää juuri mitään 🙂

 8. Johanna kirjoitti:

  Jotenkin huvittavaa että jotkut jaksaa jatkuvasti tulla nillittään tänne eri asioista ja väittelemään. Ehkä tää blogi toimii terapeuttina niille joilla on vähän vaikeeta ittensä kanssa.

 9. Sanna kirjoitti:

  Moi, oon seurannut sun blogia jo useamman vuoden. En ole aiemmin kommentoinut, mut jos nyt tän kerran. Mäkin aiemmin ärsynnyin jostain sun postauksia, mut ehkä vuodet on tehnyt omallakin kohdalla tehtävän ja on voinut ottaa peilin käteen ja miettiä et miksi mä ärsyynnyttämään asiasta – ongelmahan on silloin mun, ei sun ? nyt olen kuitenkin ihan koukussa, hyvällä tavalla, tähän blogiin. Elän itsekin lapsiperheen arkea, monta kohtaa mihin voi samastua. Mun mielestä se on pelkästään tervettä, että asiat ja asenteet muuttuu. Mut Siperia opettaa, niinhän se menee.

  Mun mielestä sä oot tosi fashion ja kaunis ja musta on kiva huomata kuinka jaksat huolehtia ulkonäöstä ja itsestäsi myös! Mä otan siitä mallia ja jatkan seuraamista täällä ruudun toisella puolella! Hyvää loppu kesää! ?

 10. Anni kirjoitti:

  Olen seurannut blogiasi monia vuosia enkä ota kantaa, mihin blogiyhteisöön se kuuluu. Sen olen vuosien mittaan kuitenkin havainnut, että blogissa on tosi paljon painottunut viimeisen parin vuoden sisällä katkeranoloinen valitus, syyttely, marttyyrius, puolustelu ja yleinen negatiivisuus aiheesta riippumatta. Oletko huomannut tämän itse?

  En tarkoita että blogien pitäisi olla pelkkää auvoa tai jotain kiiltokuvaelämää. Mutta siinä vaiheessa kun blogi on melkein pelkkää negaa eikä kirjalliselta anniltaan vastaavasti kovin laadukasta, alkaa ehkä muitakin kuin minua kyllästyttää. Ja kyllä, ei ole pakko lukea enkä tästedes aiokaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.