Hae
Prime Life by Umppu

Some herättää kauhua ja pahaa oloa

 

Meidän loma alkaa olemaan lopuillaan. On ollut kyllä aivan uskomattoman ihanaa. Vaikka kelit on ollut todella vaihtelevat, niin se ei oo juurikaan menoa haitannut.  Välillä on satanut ja välillä on paistanut, mutta me ollaan nautittu ja naurettu. On ollut ihanaa oppia lapsista ihan uusia puolia ja millaista on tokaluokkalaisen elämä nykypäivänä.  Juuso tuli Perjantaina ja hyvin oltiin hengissä vielä. Oli kyllä ihanaa saada koko perhe kokoon ja viettää sitä laatuaikaa perhen kanssa. Ilman niitä kotitöitä tai mitään aikatauluja ja tietenkin ne apukädet on aina tarpeen. Juuso on kyllä mulle muutakin kun apukädet 🙂

IMG_3680 IMG_3683

 

Täällä on todella surkea netti ja on ollut ihanaa olla ilman sitä. Oon saattanut huoneessa muutaman minutin olla somessa ja päivitänyt instaa, mutta siinä se oikeastaan on ollut. Tajusin oikeastaan pitkästä aikaa täällä reisussa, kuinka ahdistava asia koko some tietyllä tapaa on. Muutama päivä sitten sain aamulla kamalan halvauksen, kun laitoin puhelimen päälle ja whats uppi oli täynnä viestejä ja sydän hakaten arvasin, että jotain on nyt sattunut ja se oli Nizzan tapahtuma. Sielä oli aivan liikaa lähellä olevia ihmisiä  ja heille oli heti laitettava viestiä, että ovat ajatuksissa. Koko tapahtuma on aivan hirveä ja epätodellinen. Muutamana muuna päivänä kamalia valitusvirsiä ja nyt vielä tämä Turkin juttu. Joskus sitä haluaisi olla vain ihan tietämättömänä kaikesta ja varmasti olisi paljon onnellisempi. Niinkuin koin täällä olevani. Jotenkin nämä kaikki asiat yhdessä sai mut purskahtamaan itkuun, kun vielä eilen näin kuvan, missä pienet lapset on laitettu fitness kikpailuihin, mikä oli piste I:n päälle. Kyllä ihmiset on julmia….

Vaikka kuinka sitä koittaisi katsoa maailmaa niiden eriväristen linssien läpi, niin ei se vaan ainakaan multa onnistu. Kenenkään ei tarvitse ymmärtää tai hyväksyä ihmisten kamalia tekoja, jos ne eivät kohtaa oman arvomaailman kanssa. Ihmiset, jotka väittävät hyväksyvänsä kaiken onvat mielestäni tekopyhiä.  Kukaan ei voi hyväksyä kaikkea ja se on fakta. Huomasin myös somesta se, että jos koitat olla omissa päivityksissä, kuvissa yms positiivinen niin aina ne samat perslävet torpaa kaiken ilon muiden elämästä. Mun on pakko sanoo, että oon nauttinut tästä viikosta paljon enemmän, kun pitkään aikaan ja juurikin siksi, että en ole roikkunut somessa vaan olen ollut kirjaimellisesti lasteni kanssa.

IMG_3710 IMG_3769 IMG_3796

 

Ollaan menty täysin lasten ehdoilla ja tehty juuri niin, kuin he haluavat, koska mulle on ollut ihana sama. On ihanaa nähdä, kun lapset nauttii ja on iloisia ja silloin myös itse olen ollut iloinen. Aion kirjoittaa Pärnusta vielä ja millaista on ollut matkustaa lasten kanssa ja kerron hyviä tärppejä yms, mutta jotenkin oli nyt saatava purkaa tämä ahdistus tänne.

Olen todennut muutaman tuttuni kohdalla, että he tappavat oman elämän kateudella ja katkeruudella. He eivät osaa koskaan olla onnellisia muiden puolesta ja jos jollekkin on tapahtunut jotain hyvää, niin siihenkin pitää kommentoida aina negatiiviseen sävyyn tai läpi paistaa se kateus. Itse suosittelen aina elämässä muuttamaan ne kohdat mihin ei ole tyytyväinen. Jos työ on paskaa, niin vaihda ammattia. Jos mies on paska, niin vaihda miestä. Mutta jos olet itse paska niin sille ei voi kukaan muu mitään, kun sinä itse. En väitä olevani itse täydellinen ja mullakin on todella niitä huonoja päiviä. Oon myös aika jyrkkä omissa mielipiteissä, mutta osaan myös nauraa itselleni ja osaan myöntää olevani väärässä. En katkeroidu vaan jatkan eteenpäin. Joskun ihmisiä ja jää joskus niitä tulee elämään. Koen itse, että luonteeni ei juurikaan vuosien mittaan ole muuttunut, vaan ehkä elämäntilanne, mutta silti olen sama ihminen, kuin ennen ja tällä hetkellä hyvinkin onnellinen sellainen.

81EC60CA-6B88-4E2C-B360-EE62148ED33B

 

 

Huomenna on paluu Suomeen ja koitan haalia täältä mukaani elämäniloa ja rauhallisuutta. Tämä on aivan loistava paikka lomailuun ja tämä luonto on niin kaunis. Maanantaina on ultra, missä jo ehkä nähdään onko se tyttö vai poika <3. Nyt siis raskauden puolessa välissä ja vatsaaon jo ihan kiitettävästi. Koittakaa pysyä iloisina ja positiivisina

-Umppu

 

7 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  Somepaasto tekee todellakin terää joskus. Itse toteutan ”paastoamista” juuri reissuilla niin kotimaassa kuin muuallakin eli täydellistä irtiottoa kaikesta normiarkeen kuuluvasta. Sinulla on loistava blogi ja ihana tyyli muutoinkin tuoda asioita esille. Päivänpilaajia valitettavasti on aina, mutta omaa pahoinvointiahan he silloin lääkitsevät kun muiden niskaan sitä kaatavat.

 2. Mariskaliini kirjoitti:

  Mistä tuo ihana Adidaksen mekko on ?
  Olin myös todella järkyttynyt niin Nizzan kuin Turkin tapahtumista ja nuo lasten fitnesskisat kruunasivat kurjuuden 🙁 todella surullista ja pistää miettimään mihin tämä maailma on menossa ja millaiset vanhemmat tulevat lapsen fitnessharrastusta ! ?

  • primebody kirjoitti:

   Se on toppi ja siihen on yhdistetty tavallinen musta hame. Samaa ihmettelen itsekin, mutta yksin tätä maailmaa on vaikea muuttaa

 3. myy kirjoitti:

  Somepaasto on tosi terveellistä! Toisaalta maailma ei ole vähemmän paha vaikka siltä sulkisi silmänsä. Jos vaikka oma talosi räjäytettäisi tai Suomeen syttyisi sota niin et varmaan haluaisi että kukaan ei välitä koska asia ahdistaa ja mieluummin haluavat pitää vain itsensä iloisina…se on vaan joku tasapaino mikä pitää pitää. Mutta uutisia nyt voi lukea ilman someakin joka usein vain pahentaa asioita.

 4. violakaarina kirjoitti:

  Minä myös suosittelen sometonta aikaa välillä, lasten kanssa varsinkin on enemmän läsnä kun unohtaa mökkireissulla koko puhelimen kotiin. Ja itsekin saa olla ilman kateellisten piikittelyä ja teennäisiä vietejä.. Vaikka onhan somessa hyviäkin puolia ?
  Mukavan oloinen blogi sinulla, ensimmäistä kertaa vierailen ?
  Ja mistä nuo aivan ihanat aurinkolasit jotka sinulla on päässäsi noissa ensimmäisissä kuvissa?? ??

 5. Eräs, joka aamulla heräs kirjoitti:

  Hei Umppu!

  Kommenttini ei varsinaisesti liity tähän postaukseesi kovinkaan kiinteästi, mutta minulle tuli pakottava tarve kirjoittaa sinulle jotain. Ainakin minun on pyydettävä sinulta anteeksi, sillä olen toiminut joskus hetken mielijohteesta ja kommentoinut todella kärkevästi kirjoituksiasi. Kyse oli niistä työttömyyteen liittyvistä ajatuksistasi, jotka koin hyökkäävinä -en itseäni, vaan läheisiäni kohtaan. Minulle rakkaissa ihmisissä on muutama työtön, ja siksi tekstisi osuivat arkaan paikkaan. Tein väärin, kun kritisoin sinua silloin niin teräväsanaisesti. Olet varmasti jo unohtanut koko jutun, mutta mielestäni koskaan ei ole liian myöhäistä pyytää anteeksi. 🙂

  Olen lueskellut blogiasi aina välillä, ja ymmärrän nyt paremmin, miksi ajattelet niin kuin ajattelet. Tämä yhteiskunta ei kohtele pienyrittäjiä silkkihansikkain, ja moni sille tielle lähtenyt joutuu paiskimaan töitä hartiavoimin elantonsa saadakseen. Siksi tuntuu varmasti epäreilulta, että joku voi saada saman määrän rahaa yhteiskunnalta ”vain makaamalla kotona”. Olen itsekin ollut pienyrittäjänä vuoden päivät, ja tiedän sen työmäärän, mitä yrittäjyys vaatii.

  En ole kaikesta samaa mieltä sinun kanssasi. En edes siitä, että työttömyys olisi henkilön oma valinta ja että yhteiskunnan tarjoamat työttömyysetuudet olisivat jotenkin epäreiluja. Silti koin tarpeelliseksi tulla pyytämään sinulta anteeksi aiempia kommenttejani: Ne kumpusivat ymmärtämättömyydestä käsin. Blogisi lukemisen myötä olen oppinut tuntemaan vähän myös sinun tarinaasi, ja vaikka emme samoja ajatuksia kaikilta osin jaakaan, ymmärrän nyt lähtökohtasi ihan eri tavalla. Olet nähnyt kovasti vaivaa elämäsi ja urasi eteen, ja varmasti ajattelet, että sama on mahdollista kenelle tahansa. Sinun ja kaltaistesi energiapakkausten voimavaroilla varustettuna varmasti olisikin vain taivas rajana. 🙂 Joillakin meistä vain on toisenlaisia esteitä elämässään, ja ensin täytyy kerätä sitä ”henkistä kapasiteettia”, ennen kuin voi alkaa työstämään elämäänsä kuntoon. Kiitos siitä, että toimit esimerkkinä energisyydestä, sinnikkyydestä ja tahdonvoimasta! Moni voi varmasti saada sinulta inspiraatiota myös oman elämänsä ongelmien korjaamiseen.

  Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi toivottaen,
  M.E.T.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.