Hae
Prime Life by Umppu

Yksi ei ole sama asia kun kaksi!

 

Terveisiä Pärnusta. Heti alkuun haluan sanoa, etten hae tällä kirjoituksella mitään hyvä äiti pisteitä :). Rakastan matkustamista ja jos sitä haluan tehdä on mulla lapset mukana. Tässä vaiheessa on oikeastaan aika turha miettiä niitä ”vain me kaks” matkoja. Juuson lomat on jo ohi ja mulla surimmaksi osaksi edessä, jotenka vaihtoehtona on lähteä yksin lasten kanssa reissuun, tai ei ollenkaan. Matka alkoi klo 6.20 ja herätä piti jo aikaisin aamulla. Itse herään aina ennen lapsia, jolloin saan kaikki laitettua valmiiksi. Lopuksi lapset ja Juuso, joka suostui heittämään meidän aamulla bussille. Lähdettiin siis bussilla Tampereelta->Helsinkiin->laivalla Tallinnaan-> bussilla Pärnuun.

IMG_3569 IMG_3587

 

Siinä vaiheessa, kun saavuimme Tallinnaan, koitti ensimäinen haaste. Vettä tuli, kun esterin perseestä ja meidän piti löytää juksemalla bussi, millä tultiin Tampereelta, sillä sama bussi ei lähde Pärnuun ja hakea sieltä matkalaukut ja siirtää ne uuteen bussiin. Siinä vaiheessa, kun sulla on 2 matkalaukkua, helvetin painava käsilaukku, lapsi, nukkuva lapsi ja rattaat ja saat jotenkin koko porukan bussille, niin mua ei yhtään naurata, bussin etupenkillä oleva turvaistuin, mitä ei ole kiinnitetty minnekkään. Pakko sanoa, että parit vitut pääsi siinä pihalla, kun koitat siinä kaatosateessa saada nukkuvan lapsen ”suoraan istuimeen” jatkamaan unia, mutta kappas. Kuvittelin maksaneeni asennuksenkin :). Onneksi bussissa oli ihana nainen, kuka ystävällisesti sanoi, että voinko pitää hetken lastasi, että saat rattaat kasattua ja tavarat haettua ja asennettua sen  istuimen. Onneksi Vivian on aika helppo ja tyrkkäsin sen vieraaseen syliiin, että sain hommat eteenpäin. Kaikki oltiin läpimärkiä.  Tässä kohtaa voi vaan todeta, että huumorilla tästäkin selvittiin ja olen still alive.. ja lapsetkin on hengissä

IMG_3582

Lopun matkaa meni oikein mukavasti ja perille päästiin turvallisesti. Ollaan huomiseen asti Tervise Paradis hotellissa ja sitten vaihdetaan Hedon spaahan, minne Juuso tulee perästä. Eilen touhuttiin vaikka sun mitä ja simahdettiin koko porukka tosi aikaisin.

Hotellissa on iso kylpylä/vesipuisto ja sinne mentiin heti aamiaisen jälkeen. Vivian oli vähän vaisu ja kun päästiin hotellihuoneeseen tunsin, että sillä on kuumetta. Vedessä sitä ei niinkään tunne, eikä aamusta ollut juuri mitään oireita. Usein tunnistan kuumeen jo lapsen hengityksestä ja toki silmistä. Keskustaan on ihan kävelymatka ja sielä on monta apteekkia. Ei kestänyt kauaa, kun sain annettua jo kuumelääkettä. Katson tilanteen aamulla ja jos näyttää huonolta, niin sitten menemme lääkäriin. Raukalla on edelleen vain 2 hammasta ja voi olla, että kuume johtuu vaikka hampaiden tulosta. Ikenet on ihan kovat ja ne on sieltä kovasti tulollaan.

IMG_3598

 

Tässävaiheessa voi todeta, että yksi lapsi on aivan eri asia, kun kaksi ja sitä ei voi tietää ennenkun sen kokee. Lääke alkoi onneksi nopeasti vaikuttamaan ja lämpö laski. Vivian nukkui rattaissa kahteen otteeseen päiväunet ja sillä aikaa koitin antaa sitä laatuaikaa Vilille. Käytiin vähän shoppailemassa urheilukaupassa, pomppulinnassa ja sitten kiipeilypuistossa. Täällä on kyllä lapsille paljon kaikkia viihdykkeitä ettei aika tuu pitkäks.

 

IMG_3610 IMG_3624

 

Vivianin lempi puuhaa on ollut keinuminen ja sielä se jaksaa nauraa ja hymyillä. Muuten ollaan oltu aika itkuisia tänään. Tänne on rakennettu aivan sairaan kaunis luontopolku ihan meidän hotellin eteen, missä käytiin tänään kävelemässä. Kilometrejä täällä tulee aika hyvin jo yhdessä päivässä. Nyt painun nukkuun, koska meillä herätään usein ajoissa ja haluan olla huomenna yhtä energinen kun lapset. Mulla vaan ei oikein näytä olevan tilaa sängyssä 🙂

 

IMG_3638 IMG_3643 IMG_3657-Umppu

19 kommenttia

 1. Pirjo kirjoitti:

  Miksi viet kuumeista lasta leikkipuistoihin tms?

  • primebody kirjoitti:

   Varmaan jokainen osaa itse tulkita, mikä on omalle lapselle parhaaksi eikö? Varmaan kenenkään lapsi ei kuole keinussa muutamassa minuutissa? Jos se on ainut asia, millä lapsi itkun keskellä jaksaa hymyillä niin en koe tekeneeni mitään väärää. Suututtaa tämänkaltaiset kommentit, sillä koko päivä on vietetty rattaissa tai hotellissa nukkumassa. Juuri kävelemään oppinut taapero ei rattaissa pysy vaan saattaa rimpuilla ja tarvitsee hetken tekemistä, oli kuumetta tai ei. Tämä ei tarkoita että ollaan sielä tunti tolkulla revitty meneen. Lapsi on sairastaessa aivan eri asia, kun aikuinen. Se ei kato leffaa ja möllötä vaan touhuaa normaalisti omia juttujaan 🙂 ainakin meillä 🙂

   • Ninni kirjoitti:

    Hyvä vastaus Pirjon kommenttiin. Lapset touhuaa omia leikkejään kipeänäkin niin kauan kuin jaksavat, eikä niitä voi paikoillaan pitää.

   • Pirjo kirjoitti:

    Entä tarttuvat taudit? Mietitkö ollenkaan muita viedessäsi lasta kuumeisena julkisille paikoille?

    • primebody kirjoitti:

     Tungetko itse lapsesi jätesäkkiin vai mitä teet kun he ovat kuumeessa?

    • Santeri kirjoitti:

     Ei kai kuume tartu?

    • Milli kirjoitti:

     Voi Pirjo, ota vähän rennommin tai pysy kotona, äläkä avaa internettiä, sanomalehtiä tai muutakaan informatiivista lähdettä ettet hajoa näihin mietteisiisi tai saa vauvalta kuumetartuntaa julkisilla paikoilla(!?) . Ihanaa lomaa blogin perheelle ja paranemisia pikkuiselle!

 2. Heini kirjoitti:

  Ihania kuvia! Nauttikaa matkasta, siellä varmaan lämpöä riittää! ? Se piti vielä kysyä että mistä toi sun harmaa takki on ostettu? Näyttää super hyvältä. ?

 3. klaukriina kirjoitti:

  Kannattaa varmaan lukea IL juttu missä lääkärit tyrmää nää Aloe Vera tuotteet täysin joita säkin nyt täällä mainostat ja koitat kaupata ihmisille.. Mä oon alusta asti epäillyt noita tuotteita ja en oo siks lähtenyt mukaan. Sit kun huomasin et sä lähit ni en voinu kyllä ihmetellä, hyväuskoset hölmöt tollaseen lähtee.. Hieno vaan ku riskinä on maksavaurioita ja muuta eikä niitä tuotteina tod suositella raskaana oleville.. Tsemppiä

  • primebody kirjoitti:

   Mää en itse epäile niitä ja olen saanut niistä todella hyviä vaikutuksia. Maksavaurioita suomessa saa suurimmaksi osaksi alkoholista, mikä on täällä maassa todella suuri ongelma…

 4. Nanna kirjoitti:

  Olet kyllä aika sissi kun vielä masunkin kanssa jaksat touhuta:) Voi kurjaa,toiv V:n kuume laskee. Useinhan se saattaa olla hammaskuumetta,toivotaan että juuri sitä. Kiva että miehesi tulee perässä. Oikein kivaa reissua teille!

 5. Miia kirjoitti:

  Tää sun blogi on niin ihana, oon lukenut jo pari vuotta, nyt vasta kommentoin 🙂
  Mä haluan sun asiakkaaksi kampaamoon, mun vakkarikampaaja onnistui pilaamaan raidoituksella mun hiukset jo toistamiseen. Latva vaan katkeaa irti. Enkä myöskään enää voi laittaa väriä päänahkaan kun päänahka ei sitä kestä.
  Pystythän ottamaan uusia asiakkaita? Oon kuullut susta vaan hyvää niin en haluaisi kenellekään muulle!
  En tiedä voiko tuolle vaalennetulle latvalle enää tehdä mitään joka vaan katkeaa.

  Ihanaa kesän jatkoa! 🙂

 6. Memmu kirjoitti:

  Ihana tää sun blogi! Just sellanen aidosti rehellinen. Jatka samaa rataa ja mukavaa kesää koko peheelle!

 7. Anu kirjoitti:

  Rohkea nainen olet kun lähdet yksin reissuun kahden lapsen ja yhden masuasukin kanssa! 🙂

  Tällä hetkellä yhden vauvan äitinä sitä miettii että kuinka sitä pärjää, osaa, ehtii, sitten kun lapsia on kaksi, mutta ehkäpä kokemus sitten opettaa matkan varrella.

  Ja sehän on vaan hyvä merkki lapsesta jos jaksaa leikkiä kuumeessa/ kipeenä. Sitten jos ei tekisi muuta kuin olisi hiljaa paikallaan/ nukkuisi kokoajan niin olisi huolestuttavaa. Eipä sitä varmaan voi lukittautua reissussa pelkkään hotellihuoneeseen! Ja kokoajan ihmiset voi levittää ulkomaailmassa tauteja huomaamattaan vaikka eivät itse oireile vielä, tuskin yhden taaperon kuume nyt aiheuttaa valtavaa epidemiaa 😉

 8. AM kirjoitti:

  Törmättiin teihin tänään hisseillä keskustassa, mutta en saanu suuta auki vaikka mieli teki, mut piti sanoa, että tässä meidän ”laina-asunnon” vieressä on pikku tivoli missä laitteet maksaa 3-4€. Meidän tyttö on Vilin ikänen ja se ainakin tykkäs! Se on Riia mtn ja Luule tien risteyksessä, samassa suunnassa missä on Kaubamajakas ostoskeskus.

 9. Salla kirjoitti:

  Pakko kommentoida nyt vihdoin jotain! Ihana blogi ja ihanalta perheeltä vaikutatte 🙂 välillä on aivan ihana lukea arjen kaaoksen keskellä toisten kaaoksesta ja väsymyksestä,sotkuisesta kodista ja ajatella, että ihanaa sitä on muillakin 😀 miten te toimitte Vivianin kanssa matkoilla esim siis päikkärit ym tai jos on vaikka normaalia aikasempi/ myöhempi lähtö ? Herätätkö päikkäreiltä tai jätätkö väliin ja kuinka tyttö reagoi ? Ja onko sulla muita hyviä vinkkejä pienen kanssa matkustamiseen. Kysyn siis siksi koska meillä 5kk poitsu ja sen kanssa alkaa pikkuhiljaa matkustus olemaan ajankohtaista 🙂 tai tee vaikka erillinen postaus jos jaksat ja haluat kertoa enemmän vauvan kanssa matkustamisesta 🙂 Ihanaa kesää teille kaikille !! 🙂

 10. Inga kirjoitti:

  Todella hyvä kirjoitus ja seuraan sun instaa ja luen sun blogia ?todellakim 2 eri asia kuin 1. Mulla 2 tyttöä 8v ja 3v. Todella hyvin kirjoitat ja asiaa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.